16/5/08

πεντανοστιμη συνταγη για γαύρους


Το μυστικό για αυτη τη συνταγή ειναι η μεγαλη προσοχη που απαιτείται
στο ξεκοκαλισμα[για να μην πνιγεί κανενας χριστιανός]
υλικά
1 κιλο γαύρος με το μάτι γαρίδα δηλαδη οχι μπαγιατικος
ενα ματσάκι δυόσμος και αυτος φρέσκος
ριγανη,αλατι,πιπερι ασπρο
σελινο,λαδι,λεμονι για μαριναρισμα
πώς εκτελείται
παίρνουμε εναν -εναν τους γαύρους και με ενα κοφτερο μαχαίρι
τους ανοιγουμε και βγάζουμε το κοκαλλο ,αφου προηγουμένως τους εχουμε αποκεφαλίσει
Τους μαρινάρουμε με τα προαναφερθέντα,και τους αφηνουμε στο ψυγειο
ενα βραδι.
Το πρωί,τοποθετουμε τους γαύρους σε πλατυ σκεύος ,πετάμε το σελινο
αλατοπιπερώνουμε,βαζουμε ελαιολαδο και ρίγανη,και πολυ λιγο νερο.
Σε 10 λεπτα ειναι ετοιμοι.Προσοχη να εχουν πιει το νερο.
Παιρνουμε κριθινα παξιμάδια,και σε καθε ενα βαζουμε μια φετα ντομάτα
τον γαυρο,και δυο φυλλα δυόσμου.
Συνοδευεται με τσιπουρο,ρακή,ουζο,ή πεχερόφσκα.
ΤΙΠ-σερβίρεται σε μεγαλη πιατέλα στρωμένη με φυλλα μαρουλιού
ΤΙΠ2 -προφανως θα εχετε κι αλλα φαγωσιμα
ΤΙΠ 3-ελαιολαδο και οχι ηλιελαιο !!!!!!!

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES