13/6/08

ΤΟ ΟΧΙ ΤΗΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ

Σάλος στην ΕΕ απο το ιρλανδικο ΟΧΙ στην Συνθηκη της Λισαβώνας καθως απαιτειται ομοφωνια των 27 για να ισχύσει.
Αυτο που μετράει για τους υπηκόους της ΕΕ ,δεν ειναι αν η ευρωσυνθήκη ειναι καλυτερη εκδοχή του ευρωσυντάγματος,αλλά η γενική αίσθηση οτι αυτη που κάνει κουμάντο ειναι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών,χωρις να υπολογίζονται οι ανάγκες των πολιτών που βλεπουν τη ζωή τους να χειροτερευει.
Εργασιακά,ασφαλιστικό,επιπεδο ζωής,ασφάλεια ,μεταναστευτικό,δικαιώματα,
''επιλύονται''βασει κοινοτικών αποφάσεων και οδηγιών κατα κανόνα εις βαρος των εργαζομενων,η ανεργία και η ανασφάλεια των νεων εχουν γίνει καθεστώς.
ΟΙ ανισότητες διευρύνονται,η φτώχεια,η περιθωριοποιηση μεγάλων ομαδων του πληθυσμου ,η ελλειψη ελπιδας για το μελλον ειναι κοινο χαρακτηριστικό,οχι μονο των νεων χωρών -μελών της ΕΕ αλλά και των πάλαι ποτέ ισχυρών.Εκει πρεπει να αναζητηθει το ΟΧΙ ,που πιθανως να ελεγε και ο ελληνικος λαός αν γινόταν δημοψήφισμα.
Οπως ευστοχα δηλωσε νωρίτερα ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Γαλλίας στην ΕΕ, σχολιάζοντας το ιρλανδικό ΌΧΙ στο δημοψήφισμα ,"υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας της ΕΕ με τους πολίτες της"."Η Ευρώπη πρέπει να λογοδοτεί στους πολίτες της για τις επιλογές και τις αποφάσεις της", δήλωσε και συμπλήρωσε ότι η ΕΕ πρέπει να γίνει "περισσότερο κατανοητή και προσβάσιμη".

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES