25/6/08

Οταν εμεις κλέβαμε τα υλικά του Παρθενώνα,εσεις ήσασταν ακόμη στα δένδραΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ υπουργός επισκέπτεται τον ομόλογό του στη Γερμανία.
Είπαν ό,τι είπαν στο υπουργείο και στο τέλος ο Γερμανός τον καλεί σπίτι του για δείπνο. Πράγματι το υπουργικό ζεύγος φτάνει στο σπίτι του Γερμανού στο πιο ακριβό προάστιο της πόλης. «Ωραίο σπίτι», λέει ο Έλληνας φιλοφρονητικά. «Κληρονομιά ή από επιχειρήσεις;''
«Τη βλέπεις εκείνη τη γέφυρα στο βάθος;», ρωτά ο Γερμανός. «Ε! το 5%».
Έπειτα από λίγο έρχεται ο Γερμανός στην Αθήνα για ν΄ ανταποδώσει την επίσκεψη. Είπαν τα επίσημα στο υπουργείο και στο τέλος τον κάλεσε ο Έλληνας στο σπίτι του για δείπνο.
Φτάνει το βράδυ ο Γερμανός στην Εκάλη και έρχεται αντιμέτωπος με το θέαμα μιας βίλας χιλίων τετραγωνικών σ΄ ένα οικόπεδο 20 στρεμμάτων. Μένει μ΄ ανοιχτό το στόμα.
Όταν συνέρχεται, λέει: «Ωραίο και μεγάλο σπίτι! Πώς τα κατάφερες; Κληρονομιά ή επιχειρήσεις;». «Όχι», λέει ο Έλληνας, «τη βλέπεις εκείνη τη γέφυρα στο βάθος;». «Ποια γέφυρα;», απορεί ο Γερμανός, «δεν υπάρχει γέφυρα εκεί». «Ε! το 100%», απαντά ο Έλληνας μ΄ ένα σαρδόνιο χαμόγελο σαν να έλεγε: - Όταν εμείς κλέβαμε τα υλικά του Παρθενώνα, εσείς ήσασταν ακόμη στα δέντρα!..
Απο τα ΝΕΑ 25/6/08

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES