5/6/08

Ο γάμος [γενικώς ],το ΠΑΣΟΚ και τα πουρνάρια


Το 1983[αν θυμάμαι καλά]το ΠΑΣΟΚ αναμόρφωσε
το οικογενειακό δίκαιο και θέσπισε τον πολιτικο γάμο ως ισοτιμο με τον θρησκευτικό.Καταργήθηκε η προικα και το προικοσύμφωνο,οι γυναικες
μπορουσαν να κρατήσουν το πατρικο τους επιθετο οταν παντρεύονταν,αναγνωρίζονταν τα εκτος γάμου παιδια ως ισότιμα με τα εντος γάμου κ.α.
Ηταν οντως μια θεσμική τομη με θετικες συνέπειες στον κοινωνικο βίο,αν και μισή,αφου δεν κατοχύρωνε τον πολιτικο γάμο ως υποχρεωτικο,και τον θρησκευτικο ως προαιρετικο,δεδομένου οτι ο γάμος δεν ειναι για ολους μυστήριο[''μυστήριο΄΄ ειναι αλλά για άλλους λόγους...
Θα περιμενε λοιπον κανείς απο ενα σοσιαλιστικο κομμα, που ερχεται με νεες διακηρύξεις και οραματα ,ο αρχηγός του,τα στελεχη του,να τιμήσουν αυτα που θέσπισαν και τουλαχιστον να δωσουν το παράδειγμα
Πχ θεσπισε τον πολιτικο γάμο και ο αρχηγός του κομματος ,Ανδρεας Παπανδρεου, νυμφευεται την καλή του στην εκκλησία.[δεν θελω ου].
Το αυτο επραξαν δεκάδες στελεχη του κομματος οι οποιοι και σε προχωρημένη ηλικία ηθελαν το ''οι δυο εσονται εις σάρκαν μίαν'' ,μετα πολυτελών δεξιώσεων.
Καλος ο εκσυγχρονισμός καλύτερα ομως τα ψηφαλάκια των πιστών και καλλιστες οι σχέσεις με την Εκκλησία.
Ειπωθηκαν πολλα ,οτι ο κοσμος θελει να παντρευεται στην εκκλησια για το
το γκλάμουρ και το εθιμο,οτι οι γαμοι στα δημαρχεια ειναι ψυχροι,σε αθλιους χωρους κλπ.
Η αλήθεια ειναι οτι και οι δήμαρχοι,εκτος ελαχίστων εξαιρεσεων,δεν προωθησαν το νεο θεσμο,με κατάλληλους χώρους,με μια αισθητική ανάλογη.
Ειναι αραγε τυχαίο?
Η και αυτοι ηθελαν να ''ταχουν καλά'' με την κατα τόπους αρχιεπισκοπή?
Οι πολιτες θέλουν το παραδειγμα των ηγητόρων για να ακολουθήσουν.Επισης
χωρις ενημερωση και ουσιαστική παιδευτική δουλεια πανω στους νέους θεσμους ,που ειναι μεσα στο ρόλο της Πολιτειας,οι θεσμοι μενουν κενό γράμμα.
Ειναι μαλιστα αρκετα αστείο,οτι νεα ζευγαρια σημερα,λογω οικονομικων προβλημάτων δεν μπορουν να κανουν τον παραδοσιακό γαμο στην εκκλησια [νυφικά,κοστούμια,τραπεζι,η δεξίωση]
και κανουν δυο γάμους,εναν πολιτικο για να παρουν δανειο για αγορα σπιτιού,και μετα απο καποιο διαστημα κάνουν και θρησκευτικο γάμο που θεωρουν οτι ειναι ο ΄΄κανονικος''!!!!!!
Αν αυτο δεν ειναι σχιζοφρενεια τι ειναι?
Το ΠΑΣΟΚ επισης,που ειχε στηριξει την υποψηφιοτητα του κ.Αλιφερη για τη δημαρχία της Τηλου,ποιουσε την νήσσαν πολλες ημερες μη εκφράζοντας τη στηριξη του στην θαραλλέα ενεργεια του δημάρχου να ''τελέσει γάμους''ομοφυλων ζευγαριών.
Και δεν αρθρωσε λέξη για τα οσα ειπε ο υπουργος δικαιοσύνης οτι το συμφωνο συμβίωσης ΔΕΝ περιέχει ΚΑΙ τα ομοφυλα ζευγάρια.
Θελει να λεγεται προοδευτικο και σοσιαλιστικο κόμμα χωρις ομως τα ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά που εμπεριέχονται σε αυτους τους όρους.
Δινει την εντυπωση ενος βαθια συντηρητικου κομματος που φοβάται και τον ισκιο του.
Αφησε ''τους γάμους'' και πάει για πουρνάρια.ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES