7/7/08

ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ προσω ολοταχώς

Δεν μπορείς να ταξιδεύεις συνεχώς με το παλιο εισιτήριο,η κάπως έτσι νομιζω λεει ενα παλιο τσιτάτο .''Ισχύει και ισχύει εις το ακέραιο''.....
Η προσπάθεια που κανει ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί στο υψος των περιστάσεων
στις προσδοκίες των πολιτών και στα ανεβασμένα δημοσκοπικα ευρήματα σιγουρα δεν ειναι μια απλή υπόθεση.
Αλλά τα βήματα ειναι μάλλον αργά σε σχέση με την κοινωνια ,με τη ριζοσπαστικοποιηση μεγάλων στρωμάτων ,κυριως νεολαίας ,που τον ξεπερνούν.
Με αλλα λόγια οι πολίτες περιμένουν συγκεκριμένους στόχους,συγκεκριμένες λύσεις.Αν εχει απαντηθει το ερώτημα θέλετε το δικομματισμο,δεν εχει απαντηθει με σαφήνεια το ''τι να κάνουμε''.
''Βρισκόμαστε σε μια πολύ σοβαρή καμπή του δικομματικού συστήματος», ανεφερε ο προεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στη συνεδριαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής
του κομματος η οποια αποφάσισε ,μεχρι τέλους Σεπτεμβρίου να εχουν ολοκληρωθει οι διαδικασίες για εκπονηση εναλλακτικου πολιτικου σχεδίου σε αριστερή κατεύθυνση.
Στην απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «οι κίνδυνοι της συγκυρίας που διανύουμε συνίστανται κατά βάση στις κινήσεις και στις διεργασίες που είναι σε εξέλιξη εντός του συνασπισμού εξουσίας. Στόχος αυτής της κινητικότητας είναι η εκ νέου οργάνωση της συναίνεσης των υποτελών τάξεων που σήμερα εμφανίζεται κλονισμένη και ασταθής. Ενδεχόμενα όπως η “κάθαρση” των δύο πυλώνων του δικομματισμού (μέσω της μετατόπισης της πολιτικής ευθύνης για κεντρικές επιλογές που καλλιεργούν το έδαφος σε φαινόμενα διαπλοκής στην ηθική ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων που υπηρέτησαν το σύστημα) ή η δημιουργία νέων πολιτικών σχηματισμών (που θα εμφανίζονται απαλλαγμένοι από τις “αμαρτίες” του παρελθόντος) τίθενται ως σενάρια υπέρβασης του σημερινου αδιεξόδου».
Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ακομη οτι
«δεν μας ενδιαφέρει η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο κυβερνητισμός, ούτε να βοηθήσουμε το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε, όπως βλέπουμε σήμερα ότι διαχειρίστηκε την κυβερνητική εξουσία, να ξαναέρθει σε κυβερνητικές θέσεις, σαν να μη συνέβη τίποτα».
Η ανανεωτική πτέρυγα ψήφισε λευκό [στην αποφαση για εναλλακτικό σχέδιο].

Ραντεβου το Σεπτέμβρη λοιπον για την εκπόνηση της εναλλακτικης πρότασης του ΣΥΝ ,παρά τη ραθυμία του καλοκαιριού ,που ειναι μικρής διάρκειας ετσι κι αλλοιως.
Το ζήτημα ειναι τι λένε ,οπως εχω πει σε στενο φίλο πολιτικο παράγοντα,οι ''κανονικοι''ανθρωποι,δηλαδή οι εκτος κομματικών σχηματισμών,αριστεροι,η οχι,που θέλουν
να αλλαξουν τα πολιτικά πράγματα στη χώρα,και περιμένουν ,αλλοτε δρουν,κι αλλοτε αγανακτουν απλως αποσυρόμενοι.Και δεν ειναι λίγοι.Και ειναι κυρίως 25-45 ετών.Και εχουν καταλάβει πλήρως πώς κινείται το σύστημα ,και δεν το θέλουν.Αυτοι θα εχουν λόγο?
Και με ποιες διαδικασίες?Αυτο ειναι το κρίσιμο σημέιο.Γιατι η επενδυση των ελπιδων τους στο ΣΥΝ -ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να εχει αντικρυσμα οσο γινεται πιο γρήγορα.
Επισης η δική τους συμμετοχή στις διαδικασίες θα φερει και εναν αέρα ανανέωσης επι πραγματικου,και οχι περι ονου σκιάς,ιστορίες του παλιου καιρού,εσωκομματικες ισορροπιες,αγκυλώσεις στελεχών,ολα αυτα ποσώς ενδιαφέρουν τους πολιτες που θελουν λυσεις στα προβλήματα τους και περιμενουν να ακουσουν οσο γινεται πιο συγκεκριμενα τι προτείνει η ριζοσπαστική αριστερα.
Ειναι χιλιειπωμενο αλλά ταιριάζει ''η Αριστερα να σταθει στο υψος των περιστάσεων για να εχει λογο υπαρξης''.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES