9/7/08

Να ζει κανείς η να μη ζει?Ο Αμλετ έφαγε χώμα


Ο αιρετικός ,το τρομερό παιδι του γερμανικου θέατρου,Τόμας Οστερμάιερ, καλλιτεχνικός διευθυντής και σκηνοθέτης της βερολινέζικης Σαουμπίνε,κράτησε χθες με τον Αμλετ του,καθηλωμενο το κοινό 2 ωρες και 40 λεπτά σε μια παρασταση ανατρεπτική .

Ο Αμλετ εφαγε χώμα,[ελευθεροτυπία] Η σκηνή ηταν γεμάτη χώμα και λάσπη και οι ηθοποιοι,ουκ ολιγες φορές εφαγαν κυριολεκτικά χώμα.Στο τελος της παράστασης ο σκηνοθέτης μεσα σε συνεχη χειροκροτήματα και ''μπράβο''ανεβηκε στη σκηνη μαζί με του ηθοποιους του που ηταν κυριολεκτικά εξοντωμένοι απο τη διαρκή ενταση και κινηση.


Σε συνεντευξη του πριν λιγο καιρο ο 39χρονος σκηνοθέτης στην Καθημερινή,δηλωνε ''Ο Αμλετ δεν είναι ήρωας, είναι βλάκας .
Είναι η αίσθησή μου. Δεν είναι αρκετά δυνατός να ασχοληθεί με τα προβλήματά του. Αλλά και ποιος θα μπορούσε άλλωστε… Ούτε εγώ θα μπορούσα να εκτελέσω την αποστολή να σκοτώσω το θείο μου γιατί κάτι θα μου έλεγε ότι έχει σκοτώσει τον πατέρα μου. Αυτός ο στόχος σε τρελαίνει. Ετσι όταν τον αποκαλώ idiot εννοώ ότι η αποστολή που αναλαμβάνει τον τρελαίνει. Ο τίτλος της έρευνάς μου για τον Αμλετ θα μπορούσε να είναι: Η ενσυνείδητη κατάρα της μεταηρωϊκής εποχής. Κανείς δεν θέλει πλέον να είναι ήρωας. Κανείς δεν έχει το κουράγιο και την τόλμη να είναι ήρωας. Αν παρατηρήσετε τις ταινίες θα δείτε ότι δεν υπάρχουν άντρες ήρωες. Ισως συναντήσετε γυναίκες – ηρωίδες αλλά όχι άντρες. Αντιθέτως. Αναφερόμαστε στην αποδόμηση του άντρα. Αυτό είναι και ένα από τα κυρίαρχα στοιχεία της δουλειάς μου. Από τα βασικά θέματα που με απασχολούν. Ο άντρας δεν γνωρίζει τον ρόλο του πλέον. Δεν έχει πρότυπο. Δεν ξέρει πώς πρέπει να είναι οι άντρες. Και ο Αμλετ βρίσκεται στην αρχή αυτής της εξέλιξης.''

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES