13/7/08

Οι ''απέξω''


Τα παιδια μας εχουν οραμα....Αλλά ειναι ''απέξω''.

Θελουν μια δίκαιη και ''καθαρή''κοινωνια.Τους αποκαλουμε ''απολιτικους'',με τα δικά μας παλια κριτήρια ,ωστοσο ειναι βαθια πολιτικοποιημένα με τα δικα τους κριτήρια.

Αν κανει καποιος τον κοπο να μιλήσει μαζί τους χωρις τις παρωπίδες και την πείρα των χρόνων του,θα ανακαλύψει θησαυρούς.

Ζουν σε μια εποχή που εχει τη στάμπα του παλιου και φθαρμένου εως σάπιου,και την ιδια ωρα τρεχει ιλιγγιωδώς.

Αυτο το εχουν πληρως συνειδητοποιήσει και αισθάνονται ''απέξω''.Λοιδωρουν την πολιτική και τους πολιτικους,εχουν ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ κριτήρια,δεν ειναι large ,απλώς ειναι ''απέξω''.

Αφου τους στερησαν οι κυριαρχες πολιτικές τα βασικα δικαιωματα του πολιτη μιας αστικής δημοκρατίας[παιδεια,δουλειά,προοπτική]

τους στηνουν και στον τοιχο.Δεν συμμετέχουν,ειναι στον κόσμο τους,τα βρήκαν ετοιμα,τους καλομάθαμε ,δεν θελουν ρίσκα.

Οταν κομματι απο αυτους αντιδρα βίαια,ειναι αλήτες και κ.......α

Θελουν ''καθαρα ΄χερια''και δεν χαρίζονται.Αλλά ειναι ''απεξω''.Αποσυρμένοι σε μεγάλο βαθμο απο τους ''κοινωνικους αγωνες''απο τη συμμετοχή.

Κρίνουν αυστηρά ,δεν δεχονται ευκολα τις εξηγήσεις μας για προσωπα και καταστάσεις στην πολιτική ζωή.Στο στοχαστρό τους και η Αριστερά την οποια θέλουν με την απολυτοσύνη της νιοτης ,και ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ,και να ειναι ,και να φαινεται προτυπο μιας καινουργιας ζωής,με δικαιοσύνη,ανιδιοτέλεια,ισα δικαιώματα.

Ειναι ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ σε μεγάλο βαθμο,απο την ανασφάλεια,την αγωνια για τη ζωη,που απλως βλεπουν πως ειναι επιβίωση μονάχα.Και ειναι ''απεξω''


Αυτα σκεφτόταν η κ.Χ ,μετα απο μια ωραια οσο και επωδυνη συζήτηση με τους γιους της,ενα ησυχο σαββατοβραδο ,και ενω εκεινοι ,σχεδον προνομιουχοι,ετοιμάζονταν για διακοπες σε ιδιοκτητο εξοχικο σε φανταστική περιοχή.Τους αποχαιρετησε λες και πηγαιναν σε εκστρατεια στο Αφγανιστάν[μάνα ειναι μονο μία ]και αναχωρησε για το καταφυγιο της.


.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES