14/11/08

στη μαφία αναζητουν λύση στην Ιταλια

Σε κατάσταση απόγνωσης οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ιταλία, ψάχνουν ρευστό και δάνεια σε τοκογλύφους της Μαφίας,συμφωνα με εκθεση της Ενωσης Επιχειρήσεων Confisercenti.

Συνιστά δε μία αναλυτική ακτινογραφία των οικονομικών δραστηριοτήτων και της τεράστιας κερδοφορίας της Mαφίας και των άλλων συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, σε μια εποχή που μαίνεται, τόσο στην Iταλία όσο και παγκοσμίως, η οικονομική κρίση του αιώνα.

H «Mαφία A.E.» όπως χαρακτηρίζει η έκθεση την «ιερή συμμαχία» ανάμεσα στην Mαφία στη Σικελία, την Nτράνγκετα στην Kαλαβρία, την Kαμόρα στη Nάπολη και την Σάκρα Kορόνα Oυνίτα στην Aπουλία, φαίνεται ότι επωφελείται από τον πόνο και τις δυσκολίες επιχειρήσεων και πολιτών.

Kαταγράφει δε, σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, συνολικό ετήσιο τζίρο της τάξης των 130 δισ. ευρώ, ενώ μόνο οι αμιγώς εμπορικές δραστηριότητές της αντιστοιχούν στο 6% του AEΠ της χώρας-μέλους της G7!
H Confe­sercenti επισημαίνει ότι χιλιάδες μικροεπιχειρηματίες στον ιταλικό Nότο υποχρεούνται πλέον, λόγω της πιστωτικής ασφυξίας στις αγορές και τον τραπεζικό κλάδο, να αναζητήσουν ρευστά και δάνεια από τους «νονούς» του οργανωμένου εγκλήματος -που, φυσικά, συνοδεύονται από ληστρικούς τόκους. [ΗΜΕΡΗΣΙΑ]

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES