9/4/09

Απαγορεύεται να κερδίσουν οι κομμουνιστές.Τι συμβαίνει στη Μολδαβία

[αντιγράφω απο zouri.gr ,διαβάστε και παρτε μια ιδέα για τα τεκταινόμενα]
Η Μολδαβία είναι ένα κράτος με 4,5 εκατ.κατοίκους.Συνορεύει δυτικά με την Ρουμανία και με την Ουκρανία.Μέχρι το 1991 ήταν δημοκρατία της Σοβιετικής Ένωσης.
Ειναι ένα πολυπολιτισμικο κράτος με την μεγάλη τους πλειοψηφία να είναι Μολδαβοι/Ρουμάνοι.
Πιο αναλυτικά
Μολδαβοί/Ρουμάνοι: 78,2%
Ουκρανοί: 8,4%
Ρώσοι: 5,8%
Θρησκείες (2000):
Ανατολικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί : 98%
Εβραίοι: 1,5%
Βαπτιστές και άλλοι: 0,5%.
Το πολίτευμα τους είναι Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία με πρόεδρο τον Βλαντιμίρ Βορόνιν.
Στις 2 τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις το Κόμμα των Κομμουνιστών που ηγείται κερδίζει τις εκλογές.Οι τελευταίες εκλογές έγιναν πριν λίγες μέρες.Συγκεκριμένα στις 5 Απριλίου.Πρώτο Κόμμα αναδείχτηκε ξανά το Κομμουνιστικό Κόμμα της Μολδαβίας,και μάλιστα αύξησε την δύναμη του.Πήρε περίπου το 50% των ψήφων του εκλογικού σωματος,και το 2ο Κόμμα συγκέντρωσε το 12,75%.Κέρδισε 61 έδρες από τις συνολικά 101 έδρες του κοινοβουλίου.Αυτό σημαίνει ότι μπορεί από μόνο του να εκλέξει πρόεδρο της δημοκρατίας.Έρχονται τώρα τα 3 μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης και ζητούν να ξαναμετρηθουν οι ψήφοι,αμφισβητώντας τα αποτελέσματα.
Ο Βορονιν δέχτηκε να ξαναμετρηθουν τα ψηφοδέλτια,αλλά η εκλογική επιτροπή απέρριψε το αίτημα.
Στις εκλογές υπήρχαν πολλοί παρατηρητές από τρίτες χώρες και από το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.
Όλοι τόνισαν ότι οι εκλογές διεξήχθησαν κανονικά,Συμμετείχε και ένας Έλληνας βουλευτής της ΝΔ.από την Λάρισα.
Πρέπει να επισημάνω ότι τα κόμματα είναι χωρισμένα σε δυο στρατόπεδα.Σε αυτά που επιθυμούν καλύτερες σχέσεις με την Ρωσία( μεταξύ αυτών και το Κομμουνιστικό Κόμμα) και τα υπόλοιπα κόμματα που θέλουν καλύτερες σχέσεις με την Ρουμανία και την Ε.Ε. η οποία έχει ξεκινήσει την διαδικασία να υπάρχει ιδιαίτερο οικονομικό καθεστώς με την Μολδαβία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζήτησε πριν τις εκλογές να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να πάψει να υπάρχει το ποσοστό του 6% που υπάρχει για να μπει κάποιο Κόμμα στην βουλή.
Η κυβέρνηση της Μολδαβίας αρνήθηκε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο.
Η Μολδαβία έχει και ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα με μια περιοχή στην Υπερδυναστεια ,που έχει ανακηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία της,και οι κάτοικοι της ζητούν την ενωση με την Ρωσία.
Έτσι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων,και την πεντακάθαρη νίκη των Κομμουνιστών,η αντιπολίτευση κατέβηκε στους δρόμους και επιτέθηκαν στο κοινοβούλιο της χώρας.Ο Πρόεδρος της χώρας κατηγόρησε επίσημα την Ρουμανία,ότι είναι πίσω από αυτά τα επεισόδια και ζήτησε να απελαθεί ο Ρουμάνος πρέσβης.
Ειναι πολύ δύσκολο σε κάποιους να χωνέψουν ότι θα υπάρχει ένας κομμουνιστής Πρόεδρος.Έχουν άλλα σχέδια για την Μολδαβία,γιατί Συνορεύει με 2 yes man κράτη,όπου τα εχουν σαν προτεκτοράτο.Τους χαλάει το παζλ στον χάρτη που εχουν στήσει με κράτη φερέφωνα στις ορέξεις τους.
Έτσι σιγά σιγα πρεπει να χωνέψουν την συντριβή τους στις εκλογές και να αποδεχτούν την μεγάλη νίκη των Κομμουνιστών.

http://zouri1.wordpress.com/2009/04/09/

και
απο ΒΗΜΑ 8/04/09Αστυνομικοί στη Μολδαβία έχουν συλλάβει και κρατούν 193 διαδηλωτές στην πρωτεύουσα Κισινάου, μεταξύ των οποίων και οκτώ ανήλικους, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο σημερινές δηλώσεις του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται κατά της εκλογικής νίκης του κυβερνώντος Κομμουνιστικού κόμματος, εισέβαλαν στα γραφεία του προέδρου και έβαλαν φωτιά στο κοινοβούλιο, μία κίνηση, την οποία ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Βορονίν χαρακτήρισε ως πραξικόπημα.ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES