22/4/09

τελος στην κρατική,ναι στη δημοσια τηλεόραση

Το νεο αναθεωρημένο πλαισιο για τις κρατικές επιδοτήσεις των δημοσιων ραδιοτηλοπτικών μέσων ετοιμάζει η Ευρωπαική Ενωση και το εθεσε σε δημοσια διαβούλευση μεχρι τις 8/ο5/09.

Στο νέο αναθεωρημένο κείμενο προβλέπονται ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο της χρηματοδότησης των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών μέσων, ξεκινώντας από την παραδοχή ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση, μολονότι έχει σαφή οικονομική σημασία, δεν μπορεί να συγκριθεί με τις δημόσιες υπηρεσίες άλλων οικονομικών τομέων.[εδω]

Στο νέο κείμενο επισημαίνεται ότι είναι ανάγκη να θεσπιστεί επίσημος ορισμός της αποστολής δημόσιας υπηρεσίας προκειμένου να μπορεί η Επιτροπή να αξιολογεί με ασφάλεια δικαίου. Ο ορισμός της αποστολής της δημόσιας υπηρεσίας εμπίπτει στην αρμοδιότητα των κρατών-μελών με όσο το δυνατόν ακριβέστερο τρόπο.

Μεταξύ αλλων η Επιτροπη εκτιμα πως,'' αν η νόθευση του ανταγωνισμού που ενδεχομένως προκύπτει από την αντιστάθμιση παροχής της δημόσιας υπηρεσίας δικαιολογείται από την ανάγκη παροχής της δημόσιας υπηρεσίας και εξασφάλισης της χρηματοδότησής της. Επίσης, η Επιτροπή εκτιμά αν υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις ότι θα αποφευχθούν οι δυσανάλογες επιπτώσεις της δημόσιας χρηματοδότησης, η υπεραντιστάθμιση και η διεπιδότηση και ότι θα διασφαλιστεί η τήρηση από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση των όρων της αγοράς κατά τις εμπορικές δραστηριότητες.
Την ιδια ωρα ,στα καθ'ήμας,αντίθετα απο το θεσμικο κοινοτικο πλαισιο που περιεχει την ενισχυση στα δημοσια τηλεοπτικά μεσα,
ακουγονται αποψεις ,κατα τη γνωμη μου λαικιστικες ,για μη καταβολή του τέλους στην κρατική ΕΡΤ αφου εχει απαξιωθεί κλπ κλπ
Στην κατεύθυνση αυτη και η νεα ανάρτηση,μετα απο περισυλλλογή ,οπως αναφερει στο μπλογκ του,ο κ.Πέτρος Τατούλης ζητει να σταματήσουμε να πληρώνουμε το τελος στην ΕΡΤ και καλει τους μπλογγερς ''να κινηθουν προς αυτη την κατεύθυνση''.

Θα ηθελα να προσθεσω εναν αλλο προβληματισμό στο πλαισιο ομως της ενισχυσης της δημοσιας τηλεορασης και της αλλαγής της λειτουργίας της προς οφελος του δημοσίου συμφεροντος.
Ειναι ενα αίτημα ωριμοτατο το οποιο μπορει να διεκδικηθεί με πολλους τρόπους ενας εκ των οποιων μπορει να ειναι και η μη πληρωμή του τέλους.Ενας ,ομως.
Προηγειται μια σωστη και οχι λαικίστική ενημερωση του κόσμου για να γίνει μια σχετική καμπάνια με συνολική προταση και οχι τουφεκιές στον αέρα που ενισχύουν τα ιδιωτικά κανάλια.Δεν αποδίδω προθεση σε κανένα αλλά , η σε πολλες αμαρτίες περιπεσούσα ΕΡΤ ειναι το μονο κανάλι που μπορεις να δεις εκπομπες αξιώσεων που κανενα ιδιωτικό δεν προβάλει.Ειναι δημοσιο αγαθό και ως πολιτες εχουμε δικαιωμα να το στηρίξουμε ως τέτιο και να απαιτήσουμε να πιανει τοπο και το δημοσιο χρήμα που σπαταλιέται.
Υπάρχει τροπος,αν δεν αλλάζει ο προεδρος και οι διευθυντες οχι μονο με την αλλαγή κυβερνησης αλλά και υπουργου της ιδιας κυβερνησης,αν κοπουν οι αργομισθίες και η στρατιά συμβούλων κ.α.
Αυτη νομιζω πρεπει να ειναι και η απαίτηση των μπλογγερς-πολιτών,οι τροποι βρίσκονται.....

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES