21/5/09

η στιγμή της ηλίθιας και οι τηλεοπτικοι κρατούμενοι

[αφιερωμένο στο ΕΣΡ και σε ολους μας-εχουμε ΚΑΙ την τηλεόραση που μας αξίζει ]
Διαβάστε το εξαιρετικό αρθρο της Μ.Τζιαντζή -ως πού μπορει να φτάσει κανεις για να κερδίσει καποια ευρω-
[η φωτό ειναι απο του Ροίδη]


Μαμά,ξεκόλα,ενα παιχνίδι ειναι

Tης Μαριαννας Τζιαντζη[καθημερινή]

Bρισκόμαστε στο στούντιο της «Στιγμής της αλήθειας» (ΑΝΤ1). Η παίκτρια προσπαθεί να συνεφέρει τη μισολιπόθυμη μαμά της, η οποία μόλις άκουσε την κόρη της να παραδέχεται ότι έχει δοκιμάσει «απαγορευμένες ουσίες».

«Μαμά, ξεκόλλα! Ενα παιχνίδι είναι».

Παλαιών αρχών η μαμά, τελικά ξεκολλάει με κάποια δυσκολία. Οι ερωτήσεις συνεχίζονται. «Εχεις πάρει μέρος σε όργια;» Ναι. «Η απάντηση που έδωσες είναι... αλήθεια. Εχεις κερδίσει 10.000 ευρώ».

Η μαμά αγκομαχά, αλλά συνέρχεται.

«Είναι αλήθεια ότι η μητέρα σου σε έχει συμβουλεύσει να εκμεταλλεύεσαι οικονομικά τους άνδρες;» Εδώ η μητέρα ασκεί το δικαίωμα που της παρέχει ο κανονισμός της εκπομπής και πατά το κουμπί που ακυρώνει την ερώτηση.

«Για 50.000 ευρώ θα έπαιρνες μέρος σε μια ταινία πορνό;» Γιατί όχι, σωστή η απάντηση, πάμε για ακόμα περισσότερα ευρώ.

Οι ερωτήσεις σκληραίνουν. «Εχεις παρευρεθεί σε όργιο με πάνω από 10 άτομα;» Η παίκτρια απαντά αρνητικά, «είναι ψέμα!» βροντοφωνάζει μια εκτός πλάνου φωνή και η δεσποινίς χάνει όλα τα χρήματα που είχε κερδίσει ώς τώρα. Αλλο να συμμετέχεις σε όργιο με αδιευκρίνιστο αριθμό παρτενέρ ή, έστω, μονοψήφιο, και άλλο με διψήφιο.

Οπως υπάρχει τσόντα βωβή, χωρίς λόγια, έτσι υπάρχει και πορνό χωρίς εικόνες. Η «Στιγμή της αλήθειας» είναι ένα πορνοθέαμα που κρατά τα προσχήματα. Στις τσόντες οι ηθοποιοί ξεγυμνώνουν το σώμα τους, εδώ ξεγυμνώνουν την ψυχή τους. Η διαφορά είναι ότι τα πορνοβίντεο του βιντεοκλάμπ ή του Διαδικτύου τα παρακολουθούν λιγότεροι από τους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές του σόου του ΑΝΤ1.

Σε ερωτήσεις αυτού του τύπου θα μπορούσε να στηριχτεί το θέμα της Εκθεσης στις πανελλήνιες εξετάσεις. Π. χ., «για πόσες χιλιάδες ευρώ θα δεχόσαστε να παίξετε σε μια πορνογραφική ταινία;» ενώ στους βαθμολογητές των γραπτών θα δίνονταν διευκρινιστικές οδηγίες: κάθε προσέγγιση θεωρείται σωστή, αρκεί να είναι τεκμηριωμένη.

Συνηθίσαμε στον εξευτελισμό των ανθρώπων, τον εθελοντικό και αμειβόμενο ή μάλλον αυτόν που τον τρέφει η ελπίδα της αμοιβής. Η παρουσιάστρια Ευγενία Μανωλίδου είναι περιζήτητη καλεσμένη σε πολλές εκπομπές, καθώς συμβολίζει τον επαγγελματισμό και την επιτυχία. Ενα καινούργιο λαμπερό τηλεοπτικό πρόσωπο, άλλο ένα πρότυπο για τη νέα γενιά. Τhat's all. Δεν την αγγίζουν τα βέλη των επικρίσεων, όπως δεν την αγγίζει η λάσπη στην οποία κυλιούνται οι παίκτες της εκπομπής της. Οπως θα έλεγε μια δεσμοφύλακας στο Αουσβιτς, «εγώ εντολές υπάκουα, δεν αποφάσιζα για το ξεγύμνωμα των κρατουμένων, το ξύρισμα, το ράντισμα, την καύση τους». Αφήστε που οι σύγχρονοι τηλεοπτικοί κρατούμενοι σέρνονται μόνοι τους μέχρι το κρεματόριο ψυχών, εκλιπαρούν να παίξουν.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES