30/6/09

ποτε θα συγκροτηθεί προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ?ελαβα και δημοσιευω προσυπογράφοντας την παρακάτω ανακοινωση της Συσπειρωσης Δημοσιογράφων -Δουρειος Τύπος για την κατασταση στην ΕΣΗΕΑ και τις, απο παλια γνωστές κωλυσιεργίες ,για τη συγκρότηση προεδρείου με αποτελεσμα να μην κινέιται τιποτα μεσουσης της κρίσης στα ΜΜΕ.Ας παρουν ολοι τις ευθυνες τους ,αλλοιως θα τους πάρουν με τις πέτρες.

ΠΟΙΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οι εκπρόσωποι της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ υιοθετώντας τις απόψεις των συνελεύσεων των συναδέλφων στον ΕΛ. ΤΥΠΟ, τον CITY και τον ΞΕΝΙΟ, πρότειναν σειρά μέτρων στήριξης των συλλογικών αιτημάτων των εργαζομένων στα μέσα αυτά -καθώς και γενικές απεργιακές κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις εξω απ' τη Βουλή, τα υπουργεία και τις εργοδοτικές οργανώσεις, ώστε να αντιμετωπιστούν και τα νέα κύματα απολύσεων που ήδη εκδηλώνονται και σε άλλες επιχειρήσεις Τύπου και ΜΜΕ.

Ωστόσο, και πάλι ο προεδρεύων του Δ.Σ. κ. Σόμπολος με τη «νομική» βοήθεια του κ. Τσαλαπάτη δεν επέτρεψε να τεθούν σε ψηφοφορία οι προτάσεις μας και οποιεσδήποτε άλλες, και έτσι το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οδηγήθηκε για μια ακόμα φορά στην απραξία (και τη βαθύτερη ανυποληψία).


Στη συνέχεια η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ κατέθεσε κείμενο στο Δ.Σ. για ως βάση για τη συγκρότηση προεδρείου, απευθυνόμενη αποκλειστικά προς τους συμβούλους της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ και της ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, το οποίο και ακολουθεί:

«Προτείνουμε τα παρακάτω σημεία ως minimum πρόγραμμα άμεσης ανταπόκρισης στις συνθήκες της κρίσης και ως βάση δέσμευσης για τη συγκρότηση προεδρείου.


1) Καμία απόλυση- καμία απώλεια σε θέσεις εργασίας. Απόρριψη των «προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου». Ουσιαστικά μέτρα στήριξης των ανέργων, όπως αύξηση του επιδόματος και του χρόνου επιδότησης και μέτρων κοινωνικής στήριξης και αλληλεγγύης (περίθαλψη, δάνεια κλπ). Εξάρτηση της επιχορήγησης κάθε μορφής προς επιχειρήσεις ΜΜΕ (πχ κρατική διαφήμιση, ειδικά φορολογικά μέτρα κλπ) με τη ρήτρα απασχόλησης και απαγόρευσης των απολύσεων. Διεκδίκηση θεσμών και μηχανισμών κοινωνικού ελέγχου στις επιχειρήσεις ενημέρωσης και
επικοινωνίας για την έγκαιρη επισήμανση στρεβλώσεων και εστιών αιφνίδιας κρίσης.

2) Όχι στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Έλεγχος στις επιχειρήσεις για τη σχέση μισθολογίου-ΔΠΥ στην κατεύθυνση της (πλήρους και σταθερής απασχόλησης. Παράλληλες πρωτοβουλίες υποστήριξης των εργαζομένων με ΔΠΥ.

3) Έλεγχος στις εφαρμογές των ΣΣΕ. Διεκδίκηση συμβάσεων βελτίωσης των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων. Κάθετη απόρριψη του προσχήματος της κρίσης για την υποβάθμιση κατακτήσεων των εργαζομένων.

4) Ασφαλιστικό: Απόρριψη της αντιμεταρρύθμισης Πετραλιά όπως και των νόμων Ρέππα και Σιούφα. Υπεράσπιση του δημόσιου- καθολικού- υποχρεωτικού χαρακτήρα σε όλες της πλευρές του ΣΚΑ (σύνταξη, περίθαλψη, επικούρηση). Αποφασιστική διεκδίκηση των πόρων των ταμείων. Κίνηση με βάση τις αποφάσεις του 3ου και 4ου συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ. (ενοποίηση του ασφαλιστικού των εργαζομένων στα ΜΜΕ προς τα πάνω, διεκδίκηση των όρων και των προϋποθέσεων, αντίθεση σε κάθε υποβάθμιση και πολύ περισσότερο στην ισοπέδωση).

5) Εκδημοκρατισμός στη λειτουργία της ΕΣΗΕΑ, στήριξη των διαδικασιών από τα κάτω: Εκκαθάριση μητρώου, δρομολόγηση δημοκρατικής αλλαγής του καταστατικού, τακτική λειτουργία του μεικτού, συγκρότηση επιτροπών με συμμετοχή στελεχών του μεικτού, τακτικές γενικές συνελεύσεις στις επιχειρήσεις.

6) Άνοιγμα των μετώπων της διπλοθεσίας στο δημόσιο, των ασυμβίβαστων στην απασχόληση. Τέλος στο αίσχος και την ομηρία των συμβασιούχων. Κατά προτεραιότητα προσλήψεις με διαφανείς διαδικασίες σε ΕΡΤ, ΑΠΕ και δημοτικά ραδιόφωνα, μέσα από τη λίστα των ανέργων.

7) Μάχη για την τήρηση του κώδικα δεοντολογίας.


Κατανοούμε ότι η πρόταση αυτή έχει αναγκαστικά περιληπτικό χαρακτήρα. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε προσθήκη, βελτίωση, νέα πρόταση. Είμαστε ανοιχτοί σε συζήτηση. Με βάση τα παραπάνω καλούμε τις παρατάξεις Μαχόμενη Δημοσιογραφία και Δημοσιογραφική Ενότητα, σε διαβούλευση για τη συγκρότηση προεδρείου υπογραμμίζοντας ότι δεν θεωρούμε τίποτα ως δεδομένο ή ως προαπαιτούμενο για τις θέσεις του προεδρείου. «.ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ


Περισσότερα στο http://syspeirosi.wordpress.com/ και στο http://activemedia.gr
ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES