9/9/09

αδιαφανεια καταγγελλουν αδιοριστοι εκπαιδευτικοι

αναδημοσιευω mail που μου εστειλε ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Ηρακλείου οι οποιοι ζητουν το αυτονοητο διαφάνεια και αξιοκρατια στις προσλήψεις-ακούει κανείς;;;;;;;;;;

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Ηρακλείου θεωρούμε ότι η παρούσα κατάσταση της αδιαφάνειας για την πρόσληψη στο πρόγραμμα της ΠΔΣ είναι ανεπίτρεπτη. Επιτέλους πρέπει να καθοριστούν αξιοκρατικά κριτήρια, τα οποία θα ανακοινώνονται στην προκήρυξη από το υπουργείο και σε περίπτωση που αυτό δεν γίνεται, από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας, η οποία και είναι υπεύθυνη για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα της ΠΔΣ ανά νομό. Μετά τη λήξη των αιτήσεων να δημοσιεύεται πίνακας με σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων.

Η παγιωμένη κατάσταση τόσων χρόνων οδηγεί τους εκπαιδευτικούς στη χρήση αθέμιτων μέσων για να «εξασφαλίσουν» μια εργασιακή σχέση υποαπασχόλησης 2-4 ωρών. Το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο διαιωνίζεται παρ’ όλες τις αντιδράσεις όλων των εκπαιδευτικών φορέων. Στα πλαίσια της γενικότερης αλλαγής του εκπαιδευτικού συστήματος επιβάλλεται η διαφάνεια, η ενημέρωση και η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Αιτούμαστε:


1. επίσημη απάντηση για τα κριτήρια κατάρτισης των πινάκων της ΠΔΣ.


2. δημοσίευση των παραπάνω πινάκων


3. δημοσίευση όλων των ονομάτων προσληφθέντων στο πρόγραμμα της ΠΔΣ

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES