21/9/09

''με δυνατό Συριζα για ισχυρή αντιπολιτευση''

ενα αποσπασμα απο τη συνεντευξη της Νάντιας Βαλαβάνη,υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ στη Β Αθηνας,στην Κυριακάτικη Αυγή[20/9/09]
'' ........Η αριστερά δεν είναι μέρος και συστατικό της γενικότερης κρίσης. .....Στις συνθήκες αυτές χρειάζεται μια ισχυρή αμφισβήτηση των κεντρικών επιλογών του συστήματος, μια πολιτιστική ανάταση, μια επαναθεμελίωση των λαϊκών θεσμών και του αξιακού φορτίου. Και πριν απ' όλα χρειάζεται μια κινηματική αναγέννηση, όχι με συμβολικές εκφράσεις, αλλά ως πραγματική δύναμη, ικανή να παρέμβει στις εξελίξεις κα να υπερασπίσει αποτελεσματικά τα συμφέροντα των εργαζομένων και το μέλλον των νέων ανθρώπων.
Σ' αυτές τις συνθήκες η αριστερά γενικότερα και η δική μας αριστερά ειδικότερα βρίσκεται πίσω απ' τις ανάγκες της εποχής μας.
Όμως βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη εκλογική μάχη. .......Το άμεσο, το κυριότερο καθήκον μας τώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το «τσαλάκωμα» από δικές μας υπαιτιότητες, να παίξει τον αναντικατάστατο ρόλο του:
Να εξασφαλίσει τη συνέχιση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης μιας αριστεράς που έχει αποδείξει ότι ξέρει να μάχεται - φτάνει να κατορθώνει να συνθέτει τις απόψεις της, να εμπνέεται και ν' αναγνωρίζει σωστά φίλους και εχθρούς.
Να συμβάλλει στη μεγαλύτερη δυνατή αποδυνάμωση, μέσα στα λαϊκά στρώματα, στις γυναίκες και στους νέους, μιας Ν.Δ. που είναι η κύρια υπεύθυνη για την κοινωνική παρακμή των τελευταίων χρόνων.
Να πείσει έναν ανήσυχο κόσμο που ταλαντεύεται ανάμεσα σε μας και το ΠΑΣΟΚ ότι όσο πιο δυνατός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο μεγαλύτερες πιέσεις κι εμπόδια θα βρίσκει η εφαρμογή της πολιτικής που θα κληθεί - ανεξάρτητα από προεκλογικές ωραιοποιήσεις - να εφαρμόσει ως κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ . .....''

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES