7/12/09

Με αφορμή το διήμερο της βίας

Στην πορεια για τη μνημη του Αλέξανδρου δεν πηγα για λόγους υγείας.Παρακολουθησα απο τα ΜΜΕ,εμαθα αρκετά απο φίλους αυτόπτες μάρτυρες για τα γεγονότα,τη βια των αστυνομικων δυνάμεων οπως και στη σημερινή πορεία,ειδα βίντεο που καταγράφουν καρε-καρέ το περίεργο αυτο διήμερο.

Ο μεγάλος αριθμός προληπτικών συλλήψεων,προσαγωγών και ''συλλογή στοιχείων '' απο εκατοντάδες νέους ειναι ενα μεγάλο κομματι του παζλ που λεγεται''δογμα Χρυσοχοίδη;δόγμα ΠΑΣΟΚ;΄για το πώς εννοούν την προστασια του πολιτη με το κατέυφημισμόν νέο υπουργείο ΠΡΟ ΠΟ.

Τα παιδάκια και οχι μονο που φακελλώνονται αφειδώς,οι προληπτικες συλλήψεις χωρις την παρουσια η εντολή εισαγγελέα,το ντου στο ''ρεσάλτο''και πολλα άλλα τον τελευτάιο καιρο,υποδηλώνουν σαφή τακτική και στρατηγική παρά τις ευγενικές και χαμηλων τόνων διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού πως ολα θα ερευνώνται και θα βρίσκεται η άκρη.

Οταν εγινε η πρωτη ιστορια με την επιθεση αστυνομικών σε χωρο παρουσίασης βιβλίου στα Εξάρχεια,το πράγμα διασκεδάστηκε με συγνώμες και υποσχεσεις πως ολα θα φτιάξουν και η αστυνομία θα παίζει σωστά το ρόλο της ,δεν θα αυθαιρετεί,κλπ κλπ κλπ.

Η συνεχεια κάθε άλλο παρά δειχνει κατι τετιο.Αντίθετα φαινεται πως η αστυνομια ολο και περισσότερο εμφανίζεται να ακολουθεί εντολές σκληρής προληπτικής και κατασταλτικής πολιτικής που δεν προοιωνίζεται τιποτα καλο για τον τόπο.

Ο κ.Χρυσοχοίδης πηρε πολυ σοβαρά το ρόλο τού''σκληρού σερίφη''άλλων εποχών ,μετατρέποντας την αστυνομευση σε αστυνομοκρατία για το κεντρο της Αθήνας και οχι μόνο.Αυτος ο δρόμος θυμίζει χούντα.Κι αν η κυβερνηση, πρωτα απόλα αλλά και ολοκληρη η κοινωνία δεν χαλάσει φαιά ουσία για να ερμηνεύσει την οργή και την αγανάκτηση της νεολαίας θα εχουμε και χειρότερα.

Η βία γεννά βία,τυφλή και ανεξέλεγκτη κι αυτο ωφελεί μονο εκείνους που απεργάζονται νεα ''μετρα΄΄,νεα ΄΄δεσμα''για τους εργαζομενους και ολους του πολιτες αυτης της χώρας.Να ''προκάνουνε''να μας τρομάξουν για τα καλά,για να μην αντιδρασουμε οταν ερθει[που ηρθε,ερχεται]η μεγάλη φτώχεια,η ανεργία και η εξαθλίωση μεγάλου μερους του λαού.Δεν εχω άλλη εξήγηση.


ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES