23/5/09

tope tope o papagalos[sta alvanika]

αφιερωμένο στην cynikal γις τις νεες της ...επιδόσεις!!!!!!

πανταζής και συνάδελφος του αλβανός σε φοβερό ντουέτο

και αλλη πολιτικη διαφήμιση

the mirror

[επικαιρο?]
ακολουθει πολιτική διαφήμιση

22/5/09

θα ηθελα σ'αυτες τις εκλογες...


Κάποιοι να πουν ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στα παραδοσιακά ΜΜΕ και κυρίως στην τηλεόραση.
Να πουν ένα μεγάλο «ΟΧΙ» στους παρουσιαστές και εκπομπάρχες της τηλεοπτικής αλητείας.
Να αρνηθούν κάθε πρόσκληση στα τηλεοπτικά στούντιο κρατικών και ιδιωτικών καναλιών.
Να τους δείξουν την απόλυτη περιφρόνησή τους. Να «φτύσουν» το γυαλί και τις κάμερες. Να τους δείξουν πως αυτό το ΤΣΙΡΚΟ δεν μπορεί να συνεχίσει να δίνει παραστάσεις και να μετατρέπει σαν την Κίρκη τους πάντες σε «νούμερα». Τουλάχιστον όχι με εκείνους.
Να καταλάβουν πως όσο συνεπής και αν είσαι, όσες προτάσεις και θέσεις αν έχεις, όσο κι αν δεν θέλεις να γίνεις καραγκιόζης και μαριονέτα, είσαι χαμένος από χέρι όταν βρεθείς στην Αρένα των ΜΜΕ. Πίθηκοι και ύαινες θα σε καταπιούν αμάσητο.
Θα ήθελα κάποιοι να τολμήσουν να πουν «ΟΧΙ» σε αυτή την θηριώδη εξουσία. Να τολμήσουν να αμφισβητήσουν τους επικοινωνιολόγους, τους ίματζ-μέικερς και τους θηριοδαμαστές των πολιτών που λένε, χρόνια τώρα, πως «αν δεν βγεις στο γυαλί δεν θα σε ψηφίσει ούτε η μάνα σου».
Λένε ψέματα.
Θα ήθελα να πουν «ΟΧΙ», όχι σνομπάροντας αλλά ως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ!
Μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ που θα λέει «δεν συμμετέχω στο παιχνίδι σας γιατί εσείς κινείτε τα νήματα. Διότι εσείς κυβερνάτε!». Κι ΑΥΤΟ πρέπει να σταματήσει!
Και στο κάτω-κάτω μη σώσει και σε ψηφίσει καμιά μάνα σου αν περιμένει να την πείσεις μέσα από μια εκπομπή ή ένα τηλεοπτικό σποτ!
Θα ήθελα να κάνουν κι ένα ακόμη βήμα: Να απαγορέψουν στους δημοσκόπους να τους μετράνε! Μπορεί να γίνει! Κι ακόμη…
Να ζητήσουν από τον κόσμο να μην συμμετέχει σε καμιά δημοσκόπηση!

Προφανώς, μάταια περίμενα το μεγάλο «ΟΧΙ» και σε αυτές τις εκλογές και μάταια θα το περιμένω και στις επόμενες.
Οσο όμως αυτό το «ΟΧΙ» δεν ακούγεται, τόσο θα βουλιάζουμε. Τόσο θα επικρατεί η άποψη του «όλοι ίδιοι είναι».
Γιατί όσο παίρνεις μέρος στο στημένο παιχνίδι, τόσο γίνεσαι μέρος του προβλήματος!


Υ.Γ. Υπάρχουν κι άλλα Μέσα, πλέον, διάβολε!
Παλιά και Νέα!

Ανεμος ναυτίλος

τι ζητάμε-η διακήρυξη της συσπείρωσης δημοσιογράφων-δούρειος τύπος

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ- ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΜΑΣ

Εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, 26 και 27 Μαΐου 2009:
Λίγα πράγματα που πρέπει να ξέρετε γι’ αυτές

Η κρίση.
Η λέξη προστέθηκε εδώ και μήνες στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Την περιγράφουμε στα ρεπορτάζ που μεταδίδουμε και στις ειδήσεις που γράφουμε, όσο μας επιτρέπουν τα φίλτρα της ελεγχόμενης ενημέρωσης. Αλλά τη ζούμε κιόλας, σαν εκλεκτά θύματά της. Μικρά και μεγάλα κύματα απολύσεων στα ΜΜΕ, μειώσεις μισθών, μη εφαρμογή των υπογεγραμμένων συμβάσεων, «λουκέτα» ή «εξυγιάνσεις» σε μαγαζιά ήρθαν να απορρυθμίσουν ακόμη περισσότερο ένα ήδη αποσταθεροποιημένο εργασιακό τοπίο. Η κρίση χρησιμοποιείται από την εργοδοσία σαν ξεδιάντροπο πρόσχημα για να αποψιλωθούν στοιχειώδη εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Και κυρίως για να εδραιωθεί ψυχολογία φόβου, ηττοπάθειας και παραίτησης από κάθε απόπειρα άμυνας και διεκδίκησης.

Τι ζητάμε;
Τα στοιχειώδη. Δουλειά, συμβάσεις, ασφάλιση, επαγγελματική αξιοπρέπεια για όλους. Καθώς η αυταπάτη της ενημερωτικής ευημερίας διαλύεται και ο θρόνος της «4ης Εξουσίας» τρίζει, αυτά τα αυτονόητα αμφισβητούνται. Οι δημοσιογράφοι δεν είναι τα χαϊδεμένα παιδιά της εξουσίας (πολιτικής, οικονομικής, επιχειρηματικής) που θα τη γλιτώσουν. Οι εργοδότες ζητούν ολική επαναδιαπραγμάτευση. «Μπλοκάκια» και «συμβάσεις έργου» στη θέση των συλλογικών συμβάσεων. Ατομική διαπραγμάτευση και αμοιβή με βάση την «απόδοση», τη θέση στο “star system” ή τα «κολλητιλίκια». Ριζική αμφισβήτηση του αγγελιόσημου, του βασικού ασφαλιστικού μας πόρου. Κατάργηση θέσεων εργασίας και εντατικοποίηση επ’ απειλή απόλυσης. Και ταυτόχρονα, η διαρκής επιχείρηση εκμαυλισμού και εξαγοράς συνειδήσεων, με τους μηχανισμούς της διαπλοκής, της κρατικής ή ιδιωτικής αργομισθίας, των pay roll και της πολυθεσίας. Καταλήγουμε, λοιπόν, ως κλάδος και «κερατάδες και δαρμένοι». Θέλουμε, λοιπόν, ν’ αποτινάξουμε από πάνω μας τη ρετσινιά του «αλήτη, ρουφιάνου…» Να αποδώσουμε στην κοινωνία την ενημέρωση που δικαιούται. Και να κατακτήσουμε αξιοπρεπείς όρους παραγωγής του δημόσιου αγαθού που υπηρετούμε.

Το σωματείο.
Ξέρουμε πως νιώθει ο μέσος δημοσιογράφος. Συμμεριζόμαστε την ενδόμυχη αποστροφή του στις προσκλήσεις, τα SMS και τα μηνύματα που κατακλύζουν αυτές τις μέρες το ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και το κινητό του. Η γραφική παρέλαση υποψηφίων που θυμίζουν τον πολιτευτή που έρχεται παραμονές εκλογών στο χωριό, εκτός από αντιαισθητική είναι και εξοργιστική. Και προκαλεί το ερώτημα: Τι έκανε η ΕΣΗΕΑ την τελευταία διετία; Τίποτα, είναι ο επιεικέστερος απολογισμός. Ήταν μια χαμένη διετία. Για την ακρίβεια, δυο χαμένες διετίες. Η συγκυβέρνηση των 6, η πλειοψηφία Σόμπολου- Τσαλαπάτη, όχι μόνο κατέστειλε κάθε διάθεση αντίστασης των δημοσιογράφων, αλλά οδήγησε την ΕΣΗΕΑ σε κατάσταση ανυποληψίας. Την κατέστησε παρελκόμενο της κυβέρνησης και της εργοδοσίας. Στο ασφαλιστικό, στις ανάπηρες συμβάσεις που υπέγραψε, στις απολύσεις που παρακολούθησε άβουλη, στο μεγάλο κόλπο των «ομολόγων» και στην απόπειρα ληστείας του Ταμείου μας που έμαθε από… τις εφημερίδες, στις απεργίες που είτε απέτρεψε είτε εξευτέλισε, συρρικνώνοντάς τις σε εθιμοτυπικές στάσεις εργασίας.

Η συντεχνία.
Η ανεκδιήγητη «κοινοπραξία» Σόμπολου- Τσαλαπάτη υπονόμευσε με κάθε τρόπο τους όρους ενότητας μέσα στο σωματείο μας. Όχι μόνο αγνόησε κυνικά τις προτάσεις της «Συσπείρωσης Δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος» και των άλλων συναδέλφων της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά, καταλύοντας και αυτό το ανάπηρο Καταστατικό της ΕΣΗΕΑ, κατάργησε στην πράξη και πάλι το Μικτό Συμβούλιο των εκλεγμένων εκπροσώπων, έναν ζωτικό πυρήνα δημοκρατίας στη δυσκίνητη Ένωσή μας. Ακόμη περισσότερο, υπονόμευσε κάθε προσπάθεια συντονισμού με τις άλλες ενώσεις και σωματεία του Τύπου.

Αντιμετώπισε το Διασωματειακό των Ενώσεων του Τύπου και ΜΜΕ σαν μίασμα που απειλεί τα ανύπαρκτα «προνόμιά» μας. Καλλιέργησε συστηματικά μια αλαζονική αντίληψη «περιούσιου λαού» των ΜΜΕ που δεν έχει κανένα λόγο κοινής δράσης με τους τυπογράφους, τους τεχνικούς της ραδιοτηλεόρασης, τους διοικητικούς υπαλλήλους. Αντιπολιτεύτηκε άλλοτε φωναχτά κι άλλοτε δια της σιωπής της ακόμη και την ομοσπονδία της οποίας η ΕΣΗΕΑ είναι μέλος, την ΠΟΕΣΥ. Δεν χρειάζεται πια ιδιαίτερη επιχειρηματολογία για να υπερασπίσει κανείς την ενότητα δράσης των ανθρώπων που υπηρετούν από κοινού το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης. Χρειάζεται απλώς να αναδείξουμε ανθρώπους που πιστεύουν στην ενότητα αυτή.

Το συνδικάτο.
Η εργοδοσία αλλά και η κυβέρνηση έχουν δείξει με κάθε τρόπο ότι τάσσονται υπέρ του συνδικαλιστικού «πληθωρισμού» στα ΜΜΕ. Επιθυμούν να διαπραγματεύονται ξεχωριστά με κάθε μία από τις δέκα και πλέον ενώσεις που εκπροσωπούν τους χιλιάδες δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς εργαζομένους του χώρου. Δεν θέλει σοφία για να καταλάβει κανείς το γιατί. Ο συντεχνιακός απομονωτισμός, που με τόσο ζήλο υπηρέτησε και η απερχόμενη πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αντισταθμίζει τα προβλήματα συνοχής και ενότητας που έχει έτσι κι αλλιώς η εργοδοσία στα ΜΜΕ. Η πλειοψηφία των σωματείων του χώρου έχει αντιληφθεί την ανάγκη της συνδικαλιστικής σύνθεσης. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όλοι μιλούν για το «Συνδικάτο Τύπου», τον μετέωρο στόχο τριών δεκαετιών. Η ΕΣΗΕΑ, με την πλειοψηφία «Δημοσιογράφων για τον εαυτό τους» και «Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» που την συγκυβέρνησε, αποτελεί την ατιμωτική εξαίρεση σ’ αυτόν τον στόχο. Αποτελεί όρο επιβίωσης για τον κλάδο μια νέα πλειοψηφία στην ΕΣΗΕΑ που θα περπατήσει με ειλικρίνεια στον μονόδρομο της αλληλεγγύης και του «Συνδικάτου Τύπου».

Η ανατροπή.
Εδώ και τώρα, πρέπει να μπει ένα τέλος στην περίοδο της «μεσοβασιλείας», στην γραφικότητα που μας εκθέτει και ως δημοσιογράφους και ως μέλη της Ένωσης. Οι εκλογές στις 26 και 27 Μάη στην ΕΣΗΕΑ δεν είναι ένα ακόμη άχαρο τυπικό καθήκον για να διατηρούμε την εθιμοτυπική επαφή με τους «πολιτευτές» του συνδικάτου. Κανείς μας δεν αισθάνεται ωραία ψηφίζοντας στην ίδια κάλπη με τους εργοδότες μας, με τα golden boys των media, με βουλευτές, υπουργούς και «γκρι κοστούμια» της εξουσίας. Κι αυτό την ίδια ώρα που η Ένωση αφήνει εκτός νυμφώνος εκατοντάδες συναδέλφους μας στα ειδησεογραφικά portal ή αφανείς εργαζόμενους, κρυμμένους πίσω από «δελτία παροχής υπηρεσιών». Αλλά, η αποχή δεν είναι αποτελεσματική διαμαρτυρία. Ίσα-ίσα, αποτελεί παράδοση της συνδικαλιστικής «εξουσίας» στον θίασο σκιών που διοίκησε την ΕΣΗΕΑ τη χαμένη διετία. Η λύση είναι μια νέα πλειοψηφία στην Ένωσή μας. Η «Συσπείρωση Δημοσιογράφων- Δούρειος Τύπος» φιλοδοξεί να αποτελέσει τον κορμό αυτής της ανατροπής.

Εμείς κι οι άλλοι.
Το σύνθημα της «ανατροπής», της αλλαγής σελίδας στην ΕΣΗΕΑ, έχει γίνει κοινός τόπος και στη ρητορεία όλων των παρατάξεων, πέρα από το απερχόμενο πλειοψηφικό «μπλοκ» της αποτυχίας. Αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Η παραταξιακή μικροψυχία είναι το τελευταίο που χρειάζεται η υπόθεση της αγωνιστικής ενότητας των δημοσιογράφων. Ωστόσο, και η δημόσια ρητορική κρίνεται στην πράξη. Οι δυνάμεις που ομνύουν στην «ανατροπή» είχαν τις ευκαιρίες τους να αποδείξουν πώς την εννοούν. Είτε με τη θητεία τους στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, είτε με τον τρόπο που απέρριψαν εν ονόματι του κομματικού πατριωτισμού προτάσεις προγραμματικής συνεργασίας που διατύπωσε η «Συσπείρωση». Ελπίζουμε το εγγύς μέλλον να τους δώσει κι άλλες ευκαιρίες να υπερβούν τους μικροηγεμονισμούς, τις ασκήσεις αριστερής καθαρότητας ή την κατοχή του μονοπωλίου στον ριζοσπαστισμό.

Η λάσπη.
Γιατί, λοιπόν, «Συσπείρωση»; Η επιλογή στήριξης του προγράμματος και του ψηφοδελτίου μας φαίνεται ακανθώδης αν υπολογίσει κανείς τον ανοικτό ή τον σιωπηλό πόλεμο λάσπης, κάθε είδους και από πολλά κυβερνητικά, εργοδοτικά και παρακρατικά κέντρα, που δεχόμαστε εν μέσω προεκλογικού παροξυσμού, αλλά και πριν απ’ αυτόν. Δεν έχουμε ωστόσο τη διάθεση και την πολυτέλεια να ασχοληθούμε με αθλιότητες «αντιπάλων» και άσπονδων φίλων, ούτε θα μετατρέψουμε αυτή την αναμέτρηση σε άθλιο κακέκτυπο της «μεγάλης πολιτικής». Η θητεία μας στο διοικητικό συμβούλιο είναι καθαρή και καταγεγραμμένη, οι προτάσεις μας τυπωμένες στο χαρτί και στο Internet και το ψηφοδέλτιό μας καθρέφτης του καθαρού, του συλλογικού μας προσώπου.

Η αλήθεια.
Οι αγωνίες μας δεν εξαντλούνται στο να ανακτήσουμε την εργασιακή, επαγγελματική και συνδικαλιστική μας οντότητα. Γνωρίζουμε ότι διαχειριζόμαστε το απόλυτο εμπόρευμα της ψηφιακής εποχής, την πληροφορία. Και ζούμε καθημερινά τη δυσκολία να την αποδώσουμε στην κοινωνία μέσα από τα φίλτρα της λογοκρισίας, της αυτολογοκρισίας, της κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης, του κιτρινισμού, των «ριάλιτι σόου», των ελεγχόμενων διαρροών, της ακατάσχετης φλυαρίας των «τοκ σόου», των αυταρχικών «μικρών θεών» της ενημέρωσης, της τηλεόρασης των «ομιλουσών κεφαλών», της παραβίασης της ιδιωτικότητας, του κανιβαλισμού πάνω στην δυστυχία των άλλων.

Στην κουλτούρα της «ενημεροδιασκέδασης» και των προσφορών η αναζήτηση της αλήθειας, η χαρά της είδησης και της αποκάλυψης, η ρεαλιστική αποτύπωση των γεγονότων, η ικανότητα ιχνογράφησης της ρευστής πραγματικότητας γίνονται περιττή πολυτέλεια για τους εμπόρους της πληροφορίας. Ωστόσο, δεν είναι μοιραία η υποβάθμιση των δημοσιογράφων σε «υπηρέτες της στιγμής».

Το γραφείο της σύνταξης, το ρεπορτάζ, το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό στούντιο είναι τα καθημερινά πεδία «πολέμου» στα οποία πρέπει να αποδείξουμε ότι υπάρχει άλλο μοντέλο ενημέρωσης, άλλο πρότυπο στάσης και αντίστασης του δημοσιογράφου που θα τον φέρνουν σε επαφή με τους φυσικούς του συμμάχους: τον κόσμο της εργασίας, την επιστημονική κοινότητα, τις ζωντανές συλλογικότητες της κοινωνίας που αρνούνται να αλεσθούν στην κρεατομηχανή της παραπληροφόρησης.

Χρειαζόμαστε, λοιπόν, μια ΕΣΗΕΑ που θα βρίσκεται καθημερινά σ’ αυτά τα πεδία του ακήρυκτου «πολέμου» της ενημέρωσης. Και προφανώς όχι με πρόεδρο που θα περιγράφει με άγρια χαρά τα τοπία της ανθρώπινης συμφοράς.

Γυρίζουμε σελίδα
Ανασυγκροτούμε την ΕΣΗΕΑ
Χτίζουμε το Συνδικάτο Τύπου

Ψηφίζουμε ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΔΟΥΛΕΙΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΗ και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ

SOSIALISMOS H BARBAROTITA

μια φορά κι ενα καιρό....το 10λεπτο του ΣΥΡΙΖΑ
[απο http://www.syriza.eu/index.php

21/5/09

Η αποχή,και η απόχη

Ποιο ειναι το διακύβευμα των επικείμενων ευρωεκλογών;
Αυτο που ηταν σχεδόν πάντα.Ενα δημοψήφισμα που θα καταδείξει τι επιθυμει ο κυρίαρχος λαός
το φώς,η το σκοτάδι;Ένα πρόκριμα των εθνικών εκλογών .Μια ευκαιρία για να ''διασταυρώσουν τα ξίφη τους΄΄οι μονομάχοι,να σημάνει ΄΄συναγερμός ΄΄ στα εκλογικά επιτελεια,συμφωνα με τις προσφιλείς φράσεις των παρουσιαστων των ειδήσεων.
Σοσιαλισμός η βαρβαρότητα;Μπαρόζο η Αλμούνια;Ελα μου ντε.
Με αυτη την αναρώτηση ο ελληνας πολιτης, μπουχτισμένος απο το ατελειωτο ντε ζα βυ,δηλώνει αδιάφορος για τις ευρωεκλογές.
Αλλά η αποχή δεν ειναι λύση.Ειναι η Απόχη που θα τον εγκλωβίσει με την ενίσχυση των μεγάλων κομμάτων,των ιδιων δοκιμασμένων πολιτικών.

η ερώτηση της ημέραςΥπάρχει καλύτερη Ευρώπη και τη θέλουμε;
οποιος δωσει τη σωστή απάντηση
θα εχει ηδη πεισει το 60% των πολιτών της χώρας
που λενε οτι αδιαφορούν για τις ευρωεκλογες

η στιγμή της ηλίθιας και οι τηλεοπτικοι κρατούμενοι

[αφιερωμένο στο ΕΣΡ και σε ολους μας-εχουμε ΚΑΙ την τηλεόραση που μας αξίζει ]
Διαβάστε το εξαιρετικό αρθρο της Μ.Τζιαντζή -ως πού μπορει να φτάσει κανεις για να κερδίσει καποια ευρω-
[η φωτό ειναι απο του Ροίδη]


Μαμά,ξεκόλα,ενα παιχνίδι ειναι

Tης Μαριαννας Τζιαντζη[καθημερινή]

Bρισκόμαστε στο στούντιο της «Στιγμής της αλήθειας» (ΑΝΤ1). Η παίκτρια προσπαθεί να συνεφέρει τη μισολιπόθυμη μαμά της, η οποία μόλις άκουσε την κόρη της να παραδέχεται ότι έχει δοκιμάσει «απαγορευμένες ουσίες».

«Μαμά, ξεκόλλα! Ενα παιχνίδι είναι».

Παλαιών αρχών η μαμά, τελικά ξεκολλάει με κάποια δυσκολία. Οι ερωτήσεις συνεχίζονται. «Εχεις πάρει μέρος σε όργια;» Ναι. «Η απάντηση που έδωσες είναι... αλήθεια. Εχεις κερδίσει 10.000 ευρώ».

Η μαμά αγκομαχά, αλλά συνέρχεται.

«Είναι αλήθεια ότι η μητέρα σου σε έχει συμβουλεύσει να εκμεταλλεύεσαι οικονομικά τους άνδρες;» Εδώ η μητέρα ασκεί το δικαίωμα που της παρέχει ο κανονισμός της εκπομπής και πατά το κουμπί που ακυρώνει την ερώτηση.

«Για 50.000 ευρώ θα έπαιρνες μέρος σε μια ταινία πορνό;» Γιατί όχι, σωστή η απάντηση, πάμε για ακόμα περισσότερα ευρώ.

Οι ερωτήσεις σκληραίνουν. «Εχεις παρευρεθεί σε όργιο με πάνω από 10 άτομα;» Η παίκτρια απαντά αρνητικά, «είναι ψέμα!» βροντοφωνάζει μια εκτός πλάνου φωνή και η δεσποινίς χάνει όλα τα χρήματα που είχε κερδίσει ώς τώρα. Αλλο να συμμετέχεις σε όργιο με αδιευκρίνιστο αριθμό παρτενέρ ή, έστω, μονοψήφιο, και άλλο με διψήφιο.

Οπως υπάρχει τσόντα βωβή, χωρίς λόγια, έτσι υπάρχει και πορνό χωρίς εικόνες. Η «Στιγμή της αλήθειας» είναι ένα πορνοθέαμα που κρατά τα προσχήματα. Στις τσόντες οι ηθοποιοί ξεγυμνώνουν το σώμα τους, εδώ ξεγυμνώνουν την ψυχή τους. Η διαφορά είναι ότι τα πορνοβίντεο του βιντεοκλάμπ ή του Διαδικτύου τα παρακολουθούν λιγότεροι από τους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές του σόου του ΑΝΤ1.

Σε ερωτήσεις αυτού του τύπου θα μπορούσε να στηριχτεί το θέμα της Εκθεσης στις πανελλήνιες εξετάσεις. Π. χ., «για πόσες χιλιάδες ευρώ θα δεχόσαστε να παίξετε σε μια πορνογραφική ταινία;» ενώ στους βαθμολογητές των γραπτών θα δίνονταν διευκρινιστικές οδηγίες: κάθε προσέγγιση θεωρείται σωστή, αρκεί να είναι τεκμηριωμένη.

Συνηθίσαμε στον εξευτελισμό των ανθρώπων, τον εθελοντικό και αμειβόμενο ή μάλλον αυτόν που τον τρέφει η ελπίδα της αμοιβής. Η παρουσιάστρια Ευγενία Μανωλίδου είναι περιζήτητη καλεσμένη σε πολλές εκπομπές, καθώς συμβολίζει τον επαγγελματισμό και την επιτυχία. Ενα καινούργιο λαμπερό τηλεοπτικό πρόσωπο, άλλο ένα πρότυπο για τη νέα γενιά. Τhat's all. Δεν την αγγίζουν τα βέλη των επικρίσεων, όπως δεν την αγγίζει η λάσπη στην οποία κυλιούνται οι παίκτες της εκπομπής της. Οπως θα έλεγε μια δεσμοφύλακας στο Αουσβιτς, «εγώ εντολές υπάκουα, δεν αποφάσιζα για το ξεγύμνωμα των κρατουμένων, το ξύρισμα, το ράντισμα, την καύση τους». Αφήστε που οι σύγχρονοι τηλεοπτικοί κρατούμενοι σέρνονται μόνοι τους μέχρι το κρεματόριο ψυχών, εκλιπαρούν να παίξουν.

20/5/09

το ψηφοδελτιο της Συσπείρωσης Δημοσιογράφων

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

Εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ -26 και 27/5/ 2009
Υποψήφιοι για το Δ.Σ.

1. ΑΓΡΟΛΑΜΠΟΣ Μπάμπης (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
2. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος (ΕΤ-1)
3. ΑΛΛΑΜΑΝΗΣ Γιώργος (ΤΟ ΒΗΜΑ)
4. ΑΝΑΟΥΝΗ Γεωργία (ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ)
5. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Λεωνίδας (ΝΕΤ – ΕΡΑ)
6. ΑΡΒΑΝΙΤΑΣ Αλέκος (ΕΛ. ΤΥΠΟΣ)
7. ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ Θανάσης (ΕΛ. ΤΥΠΟΣ)
8. ΑΡΓΥΡΟΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ Ιωάννα (Τ/Σ ΣΚΑΪ)
9. ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Αντρη (Ρ/Σ ΜΕΛΩΔΙΑ)
10. ΒΗΧΟΥ Μαρίνα (ΑΠΕ)
11. ΒΙΔΑΛΗ Νινέτα (Ρ/Σ ΣΚΑΪ)
12. ΒΟΛΑΚΗ Ματίνα (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
13. ΓΑΒΡΙΛΑΚΗ Λιάνα (ΕΡΑ)
14. ΓΙΟΥΚΑΚΗΣ Γιώργος (ΕΘΝΟΣ – ΕΡΑ)
15. ΓΙΟΥΡΓΟΣ Κωστής (Συνταξιούχος)
16. ΓΟΥΛΑΣ Θοδωρής (Η ΠΡΑΣΙΝΗ)
17. ΔΑΜΙΑΝΙΔΟΥ Αννα (ΤΑ ΝΕΑ)
18. ΔΑΜΟΦΛΗ Βέρα (Συνταξιούχος)
19. ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΥ Πόπη (ΤΑ ΝΕΑ)
20. ΔΙΒΑΝΗΣ Γρηγόρης (Τ/Σ ALTER)
21. ΖΕΜΠΙΛΑΣ Ανδρέας (Τ/Σ MEGA)
22. ΖΕΝΕΤΖΙΔΑΚΗΣ Κώστας (ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ)
23. ΘΕΟΦΥΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΥ Ευαγγελία (Μπούλη) (Συνταξιούχος)
24. ΙΑΤΡΙΔΟΥ Ελίνα (Τ/Σ ΣΚΑΪ)
25. ΚΑΒΒΑΔΙΑ Αννέτα (ΝΕΤ)
26. ΚΑΖΑΝΤΗ Κατέ (Η ΒΡΑΔΥΝΗ)
27. ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ Γιάννης (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
28. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ Δέσποινα (Τέτα)
29. ΚΑΛΥΜΙΩΤΗΣ Σταμάτης (ΕSPRESSO)
30. ΚΑΡΖΗΣ Γιώργος (Ανεργος)
31. ΚΑΣΔΑΓΛΗΣ Χριστόφορος (FORTHNET.GR)
32. ΚΑΤΣΙΜΗ Μαριλένα (ΝΕΤ)
33. ΚΑΤΣΟΡΙΔΑΣ Βαγγέλης (ΕΘΝΟΣ)
34. ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Γιάννης (ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ)
35. ΚΛΑΔΗΣ Γιάννης (Ρ/Σ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΠΕΙΡΑΙΑ)
36. ΚΟΚΚΙΝΟΣ Σάββας (ΕΛ. ΤΥΠΟΣ – Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 98,4)
37. ΚΟΥΤΡΑ Πέννυ (ΕΞΠΡΕΣ)
38. ΚΟΥΤΣΕΛΑΚΗ Κατερίνα (Ρ/Σ CITY)
39. ΚΟΥΦΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλης (Ρ/Σ ΣΚΑΪ – SPORTDAY)
40. ΚΥΡΙΤΣΗΣ Γιώργος (Η ΑΥΓΗ – Ρ/Σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ)
41. ΚΩΣΤΑΚΗΣ Γιάννης (Ανεργος)
42. ΚΩΤΤΗ Αγγελική (ΕΘΝΟΣ)
43. ΛΑΥΡΑΝΟΣ Γιάννης (Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84)
44. ΛΟΒΕΡΔΟΣ Γιώργος (Ρ/Σ CITY)
45. ΜΑΚΡΙΝΟΥ Δέσποινα (ΕΤ-1)
46. ΜΑΝΙΑΤΗΣ Σωτήρης (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
47. ΜΑΝΙΦΑΒΑ Δήμητρα (Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
48. ΜΑΤΘΑΙΟΣ Ηλίας (ΕΘΝΟΣ)
49. ΜΗΤΡΑΛΙΑΣ Γιώργος (Συνταξιούχος)
50. ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ Θεόδωρος (ΝΕΤ)
51. ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ Βασίλης (ΤΟ ΒΗΜΑ)
52. ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ Γιάννης (ΤΟ ΒΗΜΑ)
53. ΜΠΑΣΤΑ TEΡΖΗ Φυλλιώ (Ρ/Σ ΑΝΤΕΝΝΑ)
54. ΜΠΛΟΥΝΑΣ Θάνος (ΕΡΑ ΣΠΟΡ –Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)
55. ΜΠΟΥΚΑΟΥΡΗ Ελένη (ΑΠΕ)
56. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Χρίστα (Ρ/Σ ΞΕΝΙΟΣ)
57. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Σταμάτης (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
58. ΝΤΑΒΑΝΕΛΛΟΣ Αντώνης (ΑΠΕ)
59. ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ Κώστας (ΕΛ. ΤΥΠΟΣ)
60. ΠΑΓΩΝΗΣ Χρήστος (ΚΕΡΔΟΣ – ΕΡΑ)
61. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Λάμπρος (Τ/Σ STAR)
62. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Πάνος του Κων/νου (ΝΕΤ)
63. ΠΑΡΔΑΛΗ Κατερίνα (ΑΠΕ)
64. ΠΑΦΙΛΗ Πανδώρα (Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 98,4)
65. ΠΕΤΡΑΛΙΑ Φανή (Συνταξιούχος)
66. ΠΟΛΕΝΤΑΣ Μανώλης (Ρ/Σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ)
67. ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ Κώστας (Η ΑΥΓΗ)
68. ΡΑΠΤΗ Αλεξάνδρα (ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ)
69. ΡΑΠΤΗ Γιούλα (Ρ/Σ CITY)
70. ΡΗΓΟΥ Μαρίνα (Ρ/Σ FLASH)
71. ΡΟΖΑΚΗ Ελεάννα (ΚΕΡΔΟΣ)
72. ΣΜΥΡΛΑΚΗΣ Γιάννης
73. ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ Δήμητρα (Τ/Σ MEGA)
74. ΤΑΦΛΑΜΠΑΣ Στράτος (ΕΘΝΟΣ)
75. ΤΡΙΜΗΣ Δημήτρης (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
76. ΤΡΥΦΩΝΑΣ Μάκης (Γεράσιμος) (ΤΟ ΒΗΜΑ)
77. ΤΣΆΓΚΑΡΗΣ Πέτρος (ΑΠΕ)
78. ΤΣΙΓΚΑ Τζούλυ (ΝΕΤ)
79. ΤΣΩΛΗΣ Ζώης (ΤΟ ΒΗΜΑ)
80. ΧΑΪΜΑΝΤΑ Σόνια (ΗΜΕΡΗΣΙΑ)
81. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Βαγγέλης (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
82. ΧΑΤΖΗΤΣΑΚΟΣ Νάσος (ΕΛ. ΤΥΠΟΣ)
83. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Θάνος (ΤΟ ΒΗΜΑ)
84. ΧΟΥΖΟΥΡΗ Ελενα (ΕΡΑ)
85. ΧΡΙΣΤΑΚΑΚΗ Αλεξάνδρα (ΝΕΤ)
86. ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΥ Αλκμήνη (ΑΠΕ)
87. ΨΥΛΟΣ Μιχάλης (Τ/Σ ΑΝΤΕΝΝΑ – ΑΠΕ)
Υποψήφιοι για την ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. ΒΑΣΙΛΑΚΗ Ελένη (ΚΕΡΔΟΣ)
2. ΚΑΤΣΑΡΟΣ Τάσος (Η ΑΥΓΗ)

για το μεικτο συμβουλιο εκ μερους των συνταξιούχων η Συσπείρωση Δημοσιογράφων -Δούρειος Τύπος
υποστηριζει την υποψηφιότητα της Τασίας Κοντοφάκα

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

O Καλοχαιρέτας και η Μαυρογιαλούρου στο facebook


Τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας αξιοποιούν ολο και περισσότεροι πολιτες ειτε για την πλάκα τους,ειτε απο περιέργεια,ειτε για ενημερωση,ψυχαγωγία,επικοινωνια κλπ,αλλά και για νεες επενδύσεις σε αυτο το νεο ελντοράντο, το internet.
Tις αξιοποιουν κομματα και ομάδες για την προωθηση των ιδεών τους,ακτιβιστες,αλλά και ο ''πάσας εις'' που γνωρίζει αναγνωση και γραφή + ολιγα αγγλικά.
Η σχεση τεχνολογιας και πολιτικής ειναι ενα κεφάλαιο που επεξεργάζονται και εφαρμόζουν ηδη γνωστες και επαίοντες[ εις την αλλοδαπην δε, νωρίτερα απο εμάς]
Ενα ερώτημα που με βασανίζει, την σχεδόν αυτοδίδακτη στα νέα μέσα,ειναι πώς ο-η πολιτευτάκιας που γνωρίζω[οχι παντα προσωπικά,και δεν αναφερομαι μονο σε ''παλιους'',ο ορος ισχύει και θα ισχύει.....εις το ακεραιο]]
γνωρίζω δηλαδή,πώς εχει χειρισθει καποια θέματα,τι θεσεις εχει [η δεν εχει ]εκφράσει για ζέοντα θεματα της ελληνικής κοινωνίας,
τι αντιστοιχία εχουν τα λογια και τα εργα του[της]
με τι ζήλο πασχίζει να κρατηθει στη θεση του-της ''για να υπηρετήσει'' το γενικο καλό[!],
πώς εκανε την πάπια σε σκανδαλα και σκανδαλάκια,
πώς χρησιμοποιησε και χρησιμοποιεί το ρουσφέτι,την εξαγορά συνειδήσεων,
την ομηρεια ανθρωπων για ενα κομματι ψωμί,πώς υψωσε η δεν υψωσε το αναστημα του-της για την υπεράσπιση πτωχών και αδυνάτων, κοκ,
ερχεται τωρα να ''αναβαθμισθεί΄΄ και να ''αναβαπτισθέι''μεσω internet προσδοκώντας να κερδίσει το 24-44,την ηλικιακή ομάδα που αν δεν κάνω λάθος ειναι η κρίσιμη μάζα στη τεχνολογια και οχι μόνο;
Και ερωτω ,μη περιμένοντας απάντηση,-με 25οο πχ διαδικτυακούς ''φίλους''ενα site,ενα blog,συμμετοχή στο twitter κλπ,και εχοντα επ ΄'αμοιβή εναν πληροφορικάριο στη διαθεση τους,ξεπλενονται οι ''αμαρτίες'' τους,αλλάζουν δερμα,γινονται αλλες ''περσόνες''απο αυτες που ξέρουμε;
Ο βουλευτής Καλοχαιρέτας της παλιας ωραιοτατης κωμωδίας του 1959 ,που απαντούσε, σε ολους τους αιτούντες διορισμο,εξυπηρετηση κλπ ,΄΄ετελείωσε''
η ,ο καλος μας Μαυρογιαλούρος ,απόθαναν και δεν το ξερουμε;

ο Ελαιώνας δεν ειναι Βατοπέδι[;]

Απο την επιτροπη Πολιτών για τη διασωση του Ελαιώνα πηρα το παρακάτω μέιλ

''Απαντώντας στην ανακοίνωση της εταιρίας «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική», ότι αν γίνει δεκτή από το ΣτΕ η προσφυγή των 130 πολιτών, τότε «θα αναζητήσει άμεσα τη ζημία της εταιρίας για την κατεδάφιση των βιομηχανικών κτιρίων και την αξία του υπάρχοντος οικοπέδου της, που υπερβαίνει το ποσόν των 280 εκατομμυρίων ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του κατασκευασθέντος έργου» (Δελτίο Τύπου 18.05.2009), σημειώνουμε:

 • Η εταιρία «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» αγόρασε τον Οκτώβριο του 2006 το σύνολο των 100 στρεμμάτων του οικοπέδου της ΕΤΜΑ αντί 50 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το σχετικό συμβόλαιο
 • Η εταιρία «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» μεταβίβασε το Δεκέμβρη του 2007 στο Δήμο Αθηναίων την έκταση των 56 στρεμμάτων από το οικόπεδο της ΕΤΜΑ, η αξία της οποίας («δωρεά» υποτίθεται προκειμένου να λάβει διπλάσιο συντελεστή) αναφέρεται στο σχετικό συμβόλαιο ως 26 εκατ ευρώ.
 • Η δαπάνη της κατεδάφισης των κτιρίων ανέρχεται κατά το μέγιστο σε 10 εκατ ευρώ.

Κατά συνέπεια το ενδεχόμενο αίτημα που αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» είναι αυθαίρετο, εντελώς ατεκμηρίωτο και υπερπολλαπλάσιο κάθε εύλογης αποζημίωσης για την απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας αυτής.

Ο κ. Βωβός μπορεί να έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει ό,τι θέλει. Πιθανόν ακόμη, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης να θεωρεί ως εύλογο ό,τι του ζητήσει ο κ. Βωβός. Όμως, οι νόμιμες διαδικασίες προφανώς και δεν επιτρέπουν σε κανένα να πληρώσει «κερατιάτικα» από το Δημόσιο ταμείο.

Θα ήταν πρόκληση να χρησιμοποιηθεί κάθε ενδεχόμενο αίτημα της εταιρίας «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» ως ένα ακόμη μέσο πίεσης και εκβιασμού. Αρκετά με τις συκοφαντίες, τις απειλές, τους εκβιασμούς.

Ας το πάρουν απόφαση: έχασαν.

Ο Ελαιώνας δεν θα γίνει βορά στα κερδοσκοπικά και περιβαλλοντοκτόνα σχέδια τους. Ο Ελαιώνας δεν είναι Βατοπέδι.

Η συγκεκριμένη ιδιοκτησία Βωβού πρέπει αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ να απαλλοτριωθεί -φυσικά με εύλογο τίμημα, που θα προσδιοριστεί με βάση τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες- σύμφωνα με το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα του 1995, προκειμένου να γίνει κοινόχρηστο πράσινο. Ο εν μέρει οικοδομημένος υπόγειος χώρος στάθμευσης μπορεί κάλλιστα να καλυφθεί με στρώση χώματος επαρκούς πάχους και να δεχθεί υψηλό πράσινο.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

19/5/09

Γυρίζουμε σελίδα

Της Βέρας Δαμόφλη

Στους μεταμοντέρνους καιρούς μας, ίσως οι νέοι δημοσιογράφοι να μην προλάβουν την ασπίδα της Ένωσής τους, τη καλή περίθαλψη, τη σύνταξη. Ίσως όμως και να μη προλάβουν ούτε την χαρά της είδησης, του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ, της αξιόπιστης και υπεύθυνης πληροφόρησης του πολίτη.
Αφού, η καθημερινή ανοησία, η αλλοτρίωση, κοντεύουν να κυριαρχήσουν. Από το πώς θέλει η εφημερίδα να δώσει την είδηση, έχουμε περάσει στο ότι οι πολυπράγμονες ιδιοκτήτες των καναλιών κυρίως, αλλά και των άλλων μέσων, δεν τη θέλουν καθόλου την είδηση. Δεν θέλουν καθόλου την ενημέρωση των πολιτών και τη σφαιρική παρουσίαση της πραγματικότητας στην οποία ζουν. Δεν τους βλέπουν ως πολίτες αλλά σαν καταναλωτές και άβουλους θεατές.


Οι δημοσιογράφοι δεν είναι ανάγκη να παιδευτούν για να μάθουν και να μεταδώσουν. Αρκεί να «πουλάνε» φαστ φουντ κάθε είδους και ύφους. Γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να έχουν ειδικά προσόντα, ούτε να είναι ασφαλισμένοι, ούτε να έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα. Ένα μπλοκάκι αρκεί. Είναι κι αυτοί αναλώσιμοι. Εξάλλου, ο συνδικαλισμός έτσι που κατάντησε, ποιος τον εμπιστεύεται πια;

Οι δημοσιογράφοι γίνονται stars. Οι δημοσιογράφοι τα παίρνουν, γίνονται ρουφιάνοι της εξουσίας.

Οι δημοσιογράφοι δεν έχουν ωράριο, παραμελούν τον εαυτό τους, την οικογένεια. Οι μάνες ζουν κι εργάζονται με ενοχές. Δέχονται πιέσεις, απολύονται για πολιτικούς λόγους. Αγαπούν τη δουλειά τους. Πιστεύουν ότι ασκούν λειτούργημα. Πεθαίνουν νωρίς.

Οι δημοσιογράφοι ψηφίζουν στις 26 και 27/5 για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ,. Πολλοί από αυτούς αγωνίζονται και προσδοκούν να μείνει ασύλητο το Σωματείο τους και το επάγγελμά τους από την πλήρη διαστρέβλωση, την υποταγή, την ισοπέδωση της ενημέρωσης και των λειτουργών της. Συσπειρώνονται. Είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τον Δούρειο Ίππο να μπει μέσα στο Σωματείο τους.
Άλλοι είναι πολυάσχολοι. Δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την Ένωσή τους, με το μέλλον των Ταμείων τους, με το μέλλον του επαγγέλματός τους. Θεωρούν ότι δεν κινδυνεύουν, τουλάχιστον ατομικά. Αρκετοί θα ήταν πολύ ικανοί για να γίνουν μέλη της Διοίκησης της ΕΣΗΕΑ και να αγωνιστούν για τα δικαιώματα του κλάδου, για την αξιοπρέπειά του, για το Συνδικάτο Τύπου, αλλά και για την ελευθεροτυπία. Δεν το κάνουν.

Όμως, αν είναι λίγοι αυτοί που φυλάνε Θερμοπύλες ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος, / κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε. Και όσοι έχουν επιλέξει να μηδίζουν μπορεί και να την βγάλουν καθαρή. Αρκεί βέβαια να μη σχηματιστούν ουρές. Οι άλλοι όμως, επειδή δεν θα έχουμε κάνει κάτι που μπορούμε, δεν θα έχουμε προσφέρει λίγο χρόνο, λίγη φαιά ουσία, λίγη διάθεση συνεργασίας, θα χάσουμε μία από τις τελευταίες επάλξεις και θα φέρουμε μεγάλη ευθύνη. Δεν θα χρειάζεται πια να περιμένουμε τους βαρβάρους. Βάρβαροι θα έχουμε γίνει εμείς.

Δύο πράγματα δεν μπορούμε να κοιτάξουμε κατάματα: Τον ήλιο και τον θάνατο. Είπε ο Ίρβιν Γιάλομ, θαυμαστής του Επίκουρου, στην ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής. Κάποιος θα μπορούσε να τον ρωτήσει : Την αλήθεια μπορούμε;

Βέρα Δαμόφλη
Υποψήφια με τη Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος

απο εδω[blog της συσπείρωσης δημοσιογράφων]

18/5/09

Ανωμαλο κύμα-avanti berluskoni

Δυο ελληνες φοιτητές συνέληφθησαν σημερα στο Τορίνο

κατά τη διάρκεια ειρηνικής φοιτητικής εκδήλωσης με αφορμή τη «Σύνοδο Κορυφής Πανεπιστημίων του G8».Τη φοιτητική κινητοποιηση διοργάνωσε το φοιτητικό ''Ανώμαλο κύμα'' και προοδευτικοί πανεπιστημιακοί,ενοψει του αυριανού πανεκπαιδευτικου συλλαλητηρίου.Οι δυο φοιτητές ειναι στελεχη της της Αριστερής Ενότητας

Tα βιαια επεισόδια που ακολουθησαν οταν η αστυνομια επιχειρησε να εμποδίσει τη διαδήλωση και οι συλλήψεις,μεταξύ αυτων και των δύο ελλήνων φοιτητων,βρίσκονται στην πρωτη γραμμη της επικαιροτητας στην Ιταλία σημερα

ΔΕΙΤΕ πχ
http://tv.repubblica.it/copertina/gli-scontri-di-torino/32886?video

ΕΔΩhttp://www.lastampa .it/multimedia/ multimedia. asp?p=1&IDmsezione=14&IDalbum=17815&tipo=#mpos

και ΕΔΩ

καταγγέλουν το Σόμπολο εκλεγμενα μελη του Μορφωτικου Ιδρύματος

τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ καταγγέλουν τον Πάνο Σόμπολο[κλικ για ολοκληρη την ανακοινωση]

στην ανακοινωσή τους με λιγα λογια αναφέρουν
πως ο προεδρος της ΕΣΗΕΑ
επι δυο χρόνια αρνηθηκε στην πράξη να εφαρμόσει αποφαση του ΔΣ του ιδρύματος
για τροποποιηση του καταστατικού του η οποια θα το καθιστούσε πιο ευελικτο και παραγωγικό
[αν δει κανείς ολοκληρη την ανακοινωση θα καταλαβει τον απιστευτο τροπο λειτουργίας του απερχόμενου προεδρου ''θα δουμε...''''το εχω υποψη μου'' κοκ]
οι υπογράφοντες την ανακοινωση
Βασίλης Βασιλικός
Δημήτρης Γκιώνης
Παντελής Μπουκάλας
Φανή Πετραλιά
Γιώργος Λεονάρδος

εσκασε μύτη

...το εκλογικό site του ΣΥΡΙΖΑ

http://syriza.eu/dev/index.php

Μπείτε,ανοιχτά ειναι,ενημερωθείτε για το προγραμμα,τις θεσεις,τα προσωπα,τις εκδηλώσεις,σχολιάστε,προτείνετε,συμμετέχετε οπως σας ταιριάζει

το λευκό του Αγίου Πνεύματος


 • -Οι μετρήσεις της κοινής γνώμης δείχνουν ενα κλιμα αδιαφορίας κυρίως απο νέους ψηφοφορους για τις επικειμενες ευρωεκλογές.
 • -επισης διαπιστώνεται μια τάση για ψήφο στους ''Οικολογους'' για τους οποίους οι ...επίδοξοι ψηφοφόροι τους δεν ξέρουν τίποτε[ αν εχουν παρέμβει σε κρισιμα ζητήματα,τι θεσεις εχουν γενικώς για τη χώρα κλπ]-καποιοι συμπολιτες μας εχουν την τάσεις φυγής-αλλοι θα ψηφίσουν Κατμαν,σου λέει
 • -το Αγιον Πνεύμα που συμπίπτει με τις ευρωεκλογες φερεται ο μεγάλος υποπτος για μαζικές αποδράσεις και αποχή[τα μπάνια του λαού first of all]
 • -αν θελαμε ομως να αποδωσουμε ''ευθύνες'' σε φυσικους και ηθικους αυτουργούς θα απαλάσσαμε παμψηφει το Αγιον Πνεύμα
 • και θα ριχναμε ολο το ''ανάθεμα''για τις τάσεις φυγής και αποχής στην καταρράκωση αξιων
 • και αξιοπιστίας του ωραίου μας πολιτικου συστήματος και των ηγητόρων αυτού που εδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να δημιουργηθεί αυτο το δύσοσμο τοπίο σκανδάλων,διαφθοράς,
 • ανικανότητας και σκανδαλώδους αδιαφορίας για την τύχη αυτου του τόπου και των υπηκόων τους.
 • ΟΠΟΤΕ;
 • οταν στο συλλογικο υποσυνείδητο εχει εγγραφεί πως, ο,τι και να κάνω ,''αυτοι'' θα συνεχίσουν να παιρνουν μίζες και να μενουν ατιμώρητοι,να κανουν λεφτα-ηθικα και νόμιμα-και Θα μενουν ατιμώτητοι
 • ο δίκαιος,εντιμος και ''αδύναμος΄΄ πολιτης οδηγείται στην απογοήτευση και στην απόσυρση
 • το ανέλυσε εξαιρετικά ο ΝΙΤΣΕ
 • 'ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΟΙ,ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΥΝΑΜΟΙ
 • ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ
 • ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΔΥΝΑΤΟΙ''[Φρίντριχ Νίτσε,Γενεαλογία της Ηθικής]
 • ναι αλλά υπάρχει και το YES,WE CAN!
και,οσονούπω σκάει στον αέρα το site του ΣΥΡΙΖΑ για τις Ευρωεκλογές
http://www.syriza.eu/


17/5/09

Κλειστή ζώνη

Ελαβα απο τη φιλη μου Κατερίνα Μπ.
mail με ενα καταπληκτικό φιλμάκι κινουμένων σχεδίων που ανεβηκε στο Υου Τube
και φερει τη σφραγίδα του βραβευμένου Εβραίου σκηνοθέτη Γιόνι Γκούντμαν-ειδαμε προσφατα και στην Αθηνα το συγκλονιστικο του, ''Βαλς με τον Μπασίρ''.
Στο 90 λεπτων φιλμάκι επιχειρείται να περιγραφεί η ΄΄κλειστή''ζωή των κατοίκων της Γάζας
Ονομάζεται ΄΄Κλειστή Ζώνη΄΄ και περιγράφει τη μάταιη προσπάθεια ενος παιδιού ,που ζει στη Λωριδα της Γάζας ,να κυνηγήσει ενα πουλι,καθως ο δρόμος κλείνει συνεχώς μπροστά του.


ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES