11/9/09

τι ειναι ποιηση


Λανθάνουσα κοινή ανθρώπινη ανάγκη για ουρανό

Μιλτος Σαχτούρης

Η ποίηση δεν είναι ο τρόπος

νa μιλήσουμε,

αλλά ο καλύτερος τοίχος να κρύψουμ ε

τα πρόσωπά μας.

(Μανόλης Αναγνωστάκης)Η ποίηση δε μας αλλάζει


[Αλεξης Ασλάνογλου]


Η ποίηση δε μας αλλάζει τη ζωή
το ίδιο σφίξιμο, ο κόμπος της βροχής
η καταχνιά της πόλης σα βραδιάζει


Δε σταματά τη σήψη που προχώρησε
δε θεραπεύει τα παλιά μας λάθη


Η ποίηση καθυστερεί τη μεταμόρφωση
κάνει πιο δύσκολη την καθημερινή μας πράξη
φθινοπώριασε κιολας......

δεν πάει άλλο -we can't afford to wait


στο πλαισιο της καμπάνιας του MoveOn.org.Political Action
και με το σύνθημα ''we can't afford to wait
''
πάνω απο 5.000.000 αμερικανοι υπέγραψαν on line κείμενο με το οποιο ζητουν να εφαρμοσθει αμεσα η μεταρρυθμιση Ομπάμα για την Υγεία
-αξιζει να δειτε το βιντεο με το οποιο ευαισθητοποιουν την κοινη γνωμη και δείχνουν την κατασταση στον τομέα της υγειας στις ΗΠΑ[η πιο ακριβή ιδιωτικη περίθαλψη,ανυπαρξία δημοσιας προστασίας]χωρις να γινεται μελο

χωρις περιττες κουβέντες-μονο η εικονα φανερώνει το μεγεθος του προβλήματος-εικονα με καθημερινούς,αληθινους ανθρωπους που λενε απλά,''δεν πάει αλλο''[το βιντεο ειναι κατα τη γνωμη μου υποδειγμα και για δικες μας καμπάνιες........]
http://www.moveon.org/

10/9/09

προσκλητήριο


ερχεται βροχή ...
ερχεται μπόρα.....
να μαζευόμαστε....
[δελτιο καιρου]

Μια [δυστυχώς]ενδιαφερουσα προσεγγιση για το ΣΥΡΙΖΑ

Το ψυχορράγημα του ΣΥΡΙΖΑ
[του Γιωργου Δελαστίκ,εθνος 8/9/2009]
Αναπότρεπτη διαγράφεται πλέον η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την πολιτική αυτοκαταστροφή. Η δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου σφραγίζει το ουσιαστικό τέλος αυτού του δύσκολου, αντιφατικού αλλά ενδιαφέροντος εγχειρήματος που πριν από ενάμιση χρόνο (βοηθούσης και της εσωτερικής κρίσης που τότε συγκλόνιζε το ΠΑΣΟΚ) τάραξε για ένα σύντομο διάστημα τα λιμνάζοντα ύδατα του χώρου της Αριστεράς, εμφανιζόμενο να απειλεί με θεαματικές ανατροπές τόσο το εύρος της συνολικής επιρροής της Αριστεράς όσο και τους ενδοαριστερούς συσχετισμούς δυνάμεων.

Τώρα όλα αυτά φαντάζουν ως μια μακρινή αυταπάτη, που έσβησε ανεπιστρεπτί. Ο κοινοβουλευτικός αναχωρητισμός του Αλ. Αλαβάνου έχει βαθύ συμβολικό χαρακτήρα.

Ολη η κοινωνία -εκτός από πολλά στελέχη του ΣΥΝ- αντιλαμβάνεται ότι χωρίς τον Αλ. Αλαβάνο είναι αδύνατο να υπάρξει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο λόγος είναι απλούστατος: ο ΣΥΡΙΖΑ γεννήθηκε ως πολιτικό τέκνο προσωπικά του Αλέκου Αλαβάνου, οπότε είναι απολύτως φυσιολογικό μόνο στο πρόσωπό του να έχουν εμπιστοσύνη όλες οι οργανώσεις, ομάδες και προσωπικότητες του αριστερού εξωκοινοβουλευτικού χώρου που αποδέχτηκαν το πολιτικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ και προσχώρησαν σε αυτό.

Με δεδομένη δε τη λυσσαλέα επίθεση που εξαπέλυσαν εναντίον των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ όλα τα στελέχη της δεξιάς «ανανεωτικής» πτέρυγας του ΣΥΝ, αλλά και τη βαθύτατη κρίση που εκδηλώθηκε μέσα στους κόλπους του ΣΥΝ αναφορικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα τους απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει πλέον ανοιχθεί ένα αγεφύρωτο χάσμα ανάμεσα στον ΣΥΝ ως κόμμα και στον υπόλοιπο ΣΥΡΙΖΑ.

Μικρή σημασία έχει πια τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Είναι προφανές ότι για ορισμένα στελέχη του ΣΥΝ έχει ζωτική σημασία αν το κόμμα τους θα μπει ή όχι στη Βουλή, καθώς κάποιοι από αυτούς ονειρεύονται προσωπική αποκατάσταση μέσω της ενσωμάτωσής τους σε θέσεις του κρατικού μηχανισμού - ακόμη και σε υπουργικούς θώκους ευελπιστούν οι πιο κυνικοί αιθεροβάμονες!

Για τον ευρύτερο κόσμο της Αριστεράς, όμως, είναι σχεδόν αδιάφορο αν ο ΣΥΝ ή ο ψευδεπίγραφος ίσως ΣΥΡΙΖΑ θα αποκτήσουν αυτήν τη φορά κοινοβουλευτική παρουσία.

Η πολιτική ουσία έγκειται στο ότι αυτό το εγχείρημα απώλεσε αμετάκλητα τη δυναμική του. Επέστρεψε και πάλι στη «γειτονιά του 3%», όπως λέγαμε στα μαθηματικά. Εκεί που βρίσκεται εδώ και 35 χρόνια, από τη μεταπολίτευση.

Εκεί από όπου προς στιγμή φάνηκε το 2007 ότι είχε τα φόντα όχι απλώς να ξεκολλήσει, αλλά και να εκτοξευτεί σε πρωτοφανή ύψη για τα μέτρα του, συνεισφέροντας ώστε να γεννηθούν ελπίδες πως το συνολικό ποσοστό της Αριστεράς, από κοινού με το ΚΚΕ και τις εξωκοινοβουλευτικές ομάδες, θα μπορούσε να πλησιάσει ακόμη και το 20%. Από τη στιγμή που αυτό το όνειρο σβήνει, ελάχιστοι είναι οι αριστεροί που ενδιαφέρονται αν θα είναι ή δεν θα είναι βουλευτές ο Ψαριανός, ο Κουβέλης, ο Δραγασάκης ή οποιοσδήποτε άλλος...

Ενα κόμμα του 3% είναι αδύνατο να επηρεάσει την πολιτική μιας κυβέρνησης προς αριστερή κατεύθυνση. Είναι πολιτικά αδύνατον, ακόμη και αν η κοινοβουλευτική αριθμητική αναγορεύει τις έδρες του 3% σε αναγκαίες για τον σχηματισμό κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Σε αυτήν την περίπτωση, το πολύ, πολύ βολεύονται προσωπικά κάποιοι βουλευτές του 3% και κάποια κομματικά στελέχη, χωρίς κανένα κέρδος για τη χώρα και τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

Το έργο αυτό το είδαμε προ εικοσαετίας, το 1989, με μια ενιαία Αριστερά πολύ μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού βάρους (είχε 13%) που η συμμετοχή της στις κυβερνήσεις Τζαννετάκη (με τη ΝΔ) και Ζολώτα (τόσο με τη ΝΔ όσο και με το ΠΑΣΟΚ) την κατέστρεψε πολιτικά. Ιδίως το ΚΚΕ, ουδέποτε προσέγγισε έκτοτε τα προ του 1989 ποσοστά του. Πώς να αποδειχθεί, λοιπόν, πιο χρήσιμος για την Αριστερά ένας ΣΥΝ ή ένας ΣΥΡΙΖΑ της τάξης του 3%; Δεν υπάρχει περίπτωση, προφανώς.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝ
«Να κρατήσουμε το κόμμα μας!»

Δεν είναι προσωπική αντιπαράθεση η σύγκρουση Αλαβάνου - Τσίπρα, όπως λανθασμένα και επιφανειακά εμφανίζεται πολύ συχνά.
Είναι σύγκρουση δύο αντιλήψεων ριζικά διαφορετικών για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Αλαβάνος είναι υπέρ της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε μια μορφή ενιαίου πολιτικού σχηματισμού, πράγμα που αντικειμενικά συνεπιφέρει και την υπέρβαση του ΣΥΝ. Ο Τσίπρας είναι υπέρ ενός ΣΥΡΙΖΑ δορυφορικού γύρω από τον ΣΥΝ, ο οποίος και θα καθορίζει τις κύριες πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή η αντίληψη προϋποθέτει τη διατήρηση του ΣΥΝ ως χωριστού και ισχυρού κομματικού μηχανισμού. Γι αυτό και γύρω από τον Τσίπρα συσπειρώνονται τόσο το Αριστερό Ρεύμα όσο και οι «ανανεωτές» του ΣΥΝ, στη βάση της γραμμής «Ολοι μαζί να σώσουμε το μαγαζί μας»!

9/9/09

η αγωγή του στωικού

....''Το μυστικο του υποσυνείδητου στον συνηθισμένο ανθρωπο=να ζεί ανήσυχα τη ρομαντική πλευρά των πραγμάτων και ρομαντικά τη χυδαία πλευρά της ζωής.
Μη διδάσκεις τίποτα,αφου εχεις ακομα να μάθεις τα πάντα...''
φερνάντο πεσσόα,''η αγωγή του στωικού''


[απο τα θερινα μου αναγνώσματα]

αδιαφανεια καταγγελλουν αδιοριστοι εκπαιδευτικοι

αναδημοσιευω mail που μου εστειλε ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Ηρακλείου οι οποιοι ζητουν το αυτονοητο διαφάνεια και αξιοκρατια στις προσλήψεις-ακούει κανείς;;;;;;;;;;

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Ηρακλείου θεωρούμε ότι η παρούσα κατάσταση της αδιαφάνειας για την πρόσληψη στο πρόγραμμα της ΠΔΣ είναι ανεπίτρεπτη. Επιτέλους πρέπει να καθοριστούν αξιοκρατικά κριτήρια, τα οποία θα ανακοινώνονται στην προκήρυξη από το υπουργείο και σε περίπτωση που αυτό δεν γίνεται, από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας, η οποία και είναι υπεύθυνη για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα της ΠΔΣ ανά νομό. Μετά τη λήξη των αιτήσεων να δημοσιεύεται πίνακας με σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων.

Η παγιωμένη κατάσταση τόσων χρόνων οδηγεί τους εκπαιδευτικούς στη χρήση αθέμιτων μέσων για να «εξασφαλίσουν» μια εργασιακή σχέση υποαπασχόλησης 2-4 ωρών. Το πρωτοφανές αυτό φαινόμενο διαιωνίζεται παρ’ όλες τις αντιδράσεις όλων των εκπαιδευτικών φορέων. Στα πλαίσια της γενικότερης αλλαγής του εκπαιδευτικού συστήματος επιβάλλεται η διαφάνεια, η ενημέρωση και η κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Αιτούμαστε:


1. επίσημη απάντηση για τα κριτήρια κατάρτισης των πινάκων της ΠΔΣ.


2. δημοσίευση των παραπάνω πινάκων


3. δημοσίευση όλων των ονομάτων προσληφθέντων στο πρόγραμμα της ΠΔΣ

8/9/09

worker'songhttp://crooksandliars.com/susie-madrak/if-you-have-paid-holiday-today-thank

δεν ειναι η σιωπη

μένω εκτός

6/9/09

πανω απόλα υγεία

μωρε την υγειά μας νάχουμε

υπάρχουν και χΟΙρότερα

η Παναγιά μαζί μας

εχει ο Θεός

ας ειν΄καλα τα τρία κάπα

-κάτσε στ΄αυγά σου
-κάτσε καλά -
--κοιμήσου εσυ κι η τύχη σου δουλεύει
επισης
μια ζωή την εχουμε,υπάρχουν και καλά παιδιά,και ο πόνος και ο φόβος ειναι δυό σοφοί,φύγε κι άσε με να απομείνω μόνος μου ,κοκ

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES