23/12/09

σούπερ,ουάου,τέλεια

[Ακομα δεν αρχίσανε.......να περάσετε τέλεια,ουάου,σούπερ,οπως οι μερες το απαιτούν,οπως λεέι και η τηλεόραση,οπως θα λετε στους γνωστούς σας ....κατόπιν εορτής]

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ[που θα πάει,θα τελειώσουν]

free myspace layouts


[Ακομα δεν αρχίσανε.......να περάσετε τέλεια,ουάου,σούπερ,
οπως οι μερες το απαιτούν,οπως λεέι και η τηλεόραση,οπως θα λετε στους γνωστούς σας ....κατόπιν εορτής]

22/12/09

Οι απλήρωτοι ναυτεργάτες του Αγούδημου

αντιγράφω απο το blog του κ.''ΑΜ''
http://misteram.blogspot.com/2009/12/blog-post_22.html

"Πριν από καιρό , είχα αφήσει ένα σημείωμα , σχετικά με τους ναυτεργάτες των εταιρειών του Αγούδημου .Σήμερα και πριν μάθω την τελευταία εξέλιξη , ο δρόμος με έφερε και πέρασα από το λιμάνι του Πειραιά και κοντοστάθηκα δίπλα από το λιμεναρχείο , κοντά στο κτίριο του ΟΛΠ κοιτάζοντας τα φαντάσματα του Αγούδημου .
Εστεκαν με τις μπουκαπόρτες τους ανοικτές , χωρίς να φαίνεται κανένα ίχνος ζωής .Ζωή , που μερικούς μήνες πριν , έφερνε χρήματα στα συρτάρια του εφοπλιστή . Γιατί έφερνε , αυτό δεν μπορεί κανείς να το αρνηθεί , αφού όλοι οι ταξιδιώτες πλήρωναν κανονικά το ακριβό εισιτήριο τους .
Δεν ξέρω αν ήταν σύμπτωση , αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή , άκουσα από το ραδιόφωνο , πως έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του εφοπλιστή και του νόμιμου εκπροσώπου της εταιρείας , για την μη καταβολή νόμιμων απαιτήσεων 11 εργαζομένων .
Μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση , γιατί είναι μόνο 11 οι εργαζόμενοι ! Το παρακάμπτω όμως προς το παρών .Διαβάζα πριν από λίγο στο site του "Βήματος" , πως ο εφοπλιστής ακόμα δεν έχει συλληφθεί και ρωτάω ο αφελής :Αν οι αρχές , οι υπεύθυνες αρχές , ο πολιτικός τους προιστάμενος , ο Υπ.Προ.Πο., ήθελαν να τον συλλάβουν κι αυτόν και τον εκπρόσωπο του , δεν είχαν , παρά αντί να δώσουν την είδηση στα ΜΜΕ , να τρέξουν σπίτι τους και να προχωρήσουν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες .
Προφανώς δεν ήθελαν , προφανέστατα τον προστάτεψαν .Αλλη μία φορά , το κράτος , η πολιτεία , η κυβέρνηση και τώρα αυτή είναι σοσιαλιστική , δεν μπόρεσε να προστατέψει όχι μόνο το κύρος της , αλλά ούτε καν τους εργαζόμενους που η ίδια έκρινε , δια της δικαιοσύνης , πως αδικήθηκαν .
Μέσα από αυτό το σημείωμα , ήθελα να προτείνω κι επειδή η αλληλεγγύη είναι το πιό σοβαρό όπλο των εργαζομένων , να οργανώσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης στους συνάδελφους ναυτεργάτες .Πως , με ποιό τρόπο και τι μπορούμε να κάνουμε ;Πρώτα απ' όλα , μεταφέροντας την είδηση όσο γίνετε σε περισσότερους φίλους και γνωστούς . Στην συνέχεια , γράφοντας κάποιο σημείωμα στο blog μας . Ακόμα μπορούμε να ζητήσουμε από γνωστούς φίλους δημοσιογράφους , να "σηκώσουν" το θέμα .
Μετά , σε συνεννόηση μεταξύ μας (τα mail μας είναι γνωστά) , προτείνω , κάποια μέρα , πριν την πρωτοχρονιά , μιά ομάδα από μας , αν είναι δυνατόν και όλοι μας , να πάμε να τους δούμε , να τους μιλήσουμε , να σταθούμε δίπλα τους έστω και για λίγο , να τους κάνουμε να νοιώσουν , πως ο αγώνας τους για την δουλειά , είναι και δικός μας .
Μπορούμε ακόμα , μέσα από κάποιο κείμενο που θα συντάξουμε και θα έχει την μορφή ψηφίσματος , να απαιτήσουμε από την ΓΣΕΕ , αν έχει ακόμα ίχνος αξιοπρέπειας , να μπεί μπροστά , αφού δεν βλέπω ούτε το ΕΚΠ , ούτε τα πρωτοβάθμια άλλα σωματεία να παίρνουν "μπρος".
Να ζητήσουμε από το σωματείο στο οποίο ανήκουμε , να αναλάβει δράση !
Να κάνουμε κάτι ρε γαμώτο !Εχω περάσει κι εγώ Χριστούγεννα άνεργος και απλήρωτος και είναι ότι χειρότερο μπορείτε να φανταστείτε . "Καλησπέρα , αυτό είναι ένα σημείωμα μου στο blog . Αν νομίζετε πως μπορείτε να βοηθήσετε με κάποιον τρόπο , γράψτε μου ή προωθείστε το .

Ο,τι αξίζει να ζείςΑφιερωμένο -ποιηματακι της Πεντανοστιμης σε οσους τη ''διαβάζουν''αλλά και σε οσους την αγνοούν,δηλαδη δεν την εχουν ανακαλύψει ακόμα[!]
Ο,τι αξίζει να ζεις

Τι γυρεύεις να μάθεις
κι ολο ψάχνεις και ψάχνεις
την αρχή για να βρεις

Μες σ'αυτο το κουβάρι
μεσ'το μαύρο φεγγάρι
σκοτεινής εποχής
Μια και μονη αλήθεια
στης ζωής τη συνήθεια
δεν υπάρχει,γι'αυτό,
μην ακους παραμύθια
στον παλιο το ρυθμό
Τι γυρεύεις να μάθεις
κι ολο ψάχνεις και ψάχνεις
για θεούς κι αρχηγούς
Μας τελειώσαν τα πάθη
και μας μείναν τα λάθη
και Χριστό μην ακούς

Τρομερός και μονάχος
της Αλήθειας σου βράχος
εισαι ενας κι εσύ
Μεσ΄το αέναο χαος
στροβιλίσου και ζήσε
ο,τι αξίζει να ζείς

------------------------------------------------------------------------
[γράφτηκε απο την'' πεντανόστιμη΄΄στις αρχες της δεκαετίας του 90,αλλά ισχύει εις το ακέραιον]]

το σωστό timing

Ανδρέας Πετρουλακης στην Καθημερινή

21/12/09

ευχεςμε το εργο του Γιώργου Φαρσακίδη

''Αντίσκηνα του Αι Στράτη''

μου εστειλε τα χρόνια του πολλα

ο καλος μου φίλος Αλέκος Μ.

Μολονοτι δεν εχουμε πια τέτια''αντίσκηνα''

θεωρησα ως συμβολική την κίνηση αυτη-να θυμομαστε την ιστορια,να πηγαίνουμε πιο πέρα

σ'ευχαριστώ Αλέκο

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES