16/1/10

''ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ'' ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗ

''Εκατοντάδες πτώματα εξακολουθούν να βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στους δρόμους του Πορτ-ο-Πρενς, ή να στοιβάζονται σε ομαδικούς τάφους,
ενώ τα χρονικά περιθώρια για τον απεγκλωβισμό επιζώντων είναι πλέον οριακά, καθώς οι υποδομές της πόλης έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά δυσχεραίνοντας δραματικά το έργο των σωστικών συνεργείων.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, εξαγριωμένοι κάτοικοι έχουν αρχίσει να στήνουν οδοφράγματα με νεκρούς στην αϊτινή πρωτεύουσα, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας.
[ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ]

Όσα δε μας είπαν τα ΜΜΕ για την Αϊτή
Από την εφημερίδα "Αριστερά!" (15/1/2010)
Σε χώρες που οι άνθρωποι ζουν σαν ποντίκια,οι σεισμοί γίνονται "ποντικοφάρμακα"
Η Αϊτή απασχόλησε τον παγκόσμιο Τύπο με την εξέγερση του λαού της
ενάντια στην κρίσης της πείνας, που συντάραξε τις φτωχές γειτονιές του πλανήτη,
στις αρχές του 2008. τότε, χιλιάδες αγανακτισμένων ανθρώπων,
απαυδισμένοι να τρώνε «μπισκότα χώματος», ξεσηκώθηκαν ενάντια στην παγκόσμια χρηματιστηριακή κερδοσκοπία στην αγορά τροφίμων, που τριπλασίασε τις τιμές των τροφών, βυθίζοντας εκατομμύρια φτωχούς σε απόλυτη εξαθλίωση.
Το καθεστώς της χώρας απάντησε με πυρά ενάντια στους εξεγερμένους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες νεκροί. Οι διαδηλωτές αντεπιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ, καταστρέφοντας τράπεζες και γραφεία πολυεθνικών και πυρπολώντας κυβερνητικά κτίρια και εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.
Πολλοί λεηλάτησαν αποθήκες τροφίμων και αλυσίδες σούπερ-μάρκετ. Εκατοντάδες συνελήφθησαν και στοιβάχτηκα σε άθλια μπουντρούμια και βασανίστηκαν υπό την εποπτεία του ΟΗΕ. Τότε, χρειάστηκαν πολλές μέρες και οι παραιτήσεις αξιωματούχων, για να τεθεί σε έλεγχο το κέντρο της πρωτεύουσας.
Οι παραγκουπόλεις, όπου ζουν οι «συμμορίτες» (έτσι ονομάζουν τα ΜΜΕ αυτούς που ζητούν ψωμί και επιστροφή του νόμιμου προέδρου της χώρας), είχαν δώσε την πραγματική εικόνα της χώρας και εξακολουθούσαν να βράζουν μέχρι σήμερα.....
Η Αϊτή, χώρα της Καραϊβικής, που κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία το 1804. Ήταν η πρώτη χώρα που χαιρέτησε την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το διάστημα 1915-1934, βρισκόταν υπό την κατοχή των ΗΠΑ. Το 1957-86, η χώρα υπέφερε από τη δικτατορία των Ντιβαλιέ, που υποστηριζόταν από τη Δύση. Δεκάδες χιλιάδες δολοφονήθηκαν από τις παραστρατιωτικές συμμορίες των Τοντόν Μακούτ και εκατοντάδες χιλιάδες κατέφυγαν εκτός Αϊτής. Στις πρώτες ελεύθερες εκλογές (1990) θριάμβευσε ο προοδευτικό ιερέας Ζαν-Μπερτράν Αριστίντ, που όμως ανατράπηκε μέσα σε μήνες από ακροδεξιό πραξικόπημα. Κατόπιν συμβιβασμού με τις ΗΠΑ, επανήλθε στην εξουσία το 1994, αλλά υποχρεώθηκε εκ νέου να παραιτηθεί τον επόμενο χρόνο. Το 2000, ξανακέρδισε τις εκλογές.
Όμως, το 2004, ένοπλοι αντιδραστικοί και παλιοί παρακρατικοί, με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ και της Γαλλίας, βάδισαν εναντίον της πρωτεύουσας.
Αμερικανοί πεζοναύτες εισέβαλα στο προεδρικό μέγαρο, απήγαγαν τον πρόεδρο Αριστίντ και διά της βίας τον μετέφεραν στην Αφρική, όπου ζει εξόριστος.
Έκτοτε η χώρα βρίσκεται υπό την κατοχή των κυανόκρανων του ΟΗΕ, που στηρίζει τη νέα «κυβέρνηση».
Οι κυανόκρανοι έχουν επανειλημμένα πνίξει στο αίμα τις αλλεπάλληλες εξεγέρσεις της φτωχολογίας, που ζητά την επιστροφή του Αριστίντ και ανθρώπινες συνθήκες ζωής.
Η Αϊτή είναι σήμερα η φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, με το 85% που πληθυσμού της να «ζει» με λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα ...
Έκταση: 22.750.τ.χλμ. (21% της Ελλάδας)
Πληθυσμός: 8.700.000 (95% μαύροι)
ΑΕΠ (2009): 7,02 δις δολάριαΚατά κεφαλή ΑΕΠ (ΔΝΤ 2007): 814 ευρώ το χρόνο (Ελλάδα 18.410 ευρώ το χρόνο)
Φτώχεια: 80% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας
Παιδική θνησιμότητα: 64/1.000 (Ελλάδα: 1/1000)
Υποσιτισμός: 4,6% του πληθυσμού
Προσδόκιμο ζωής: 56 χρόνια (Ελλάδα: 79)
Αναλφαβητισμός: 47% (Ελλάδα: 4%)''

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΠΕ

[Μεταξύ αλλων]

"Διαδοχικές κυβερνήσεις της Αϊτής δεν έχουν κάνει τίποτε για τον λαό. Είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από το εξωτερικό. Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε έτσι, περικυκλωμένοι από πτώματα, να έρθει κάποιος να μας βοηθήσει. Το σπίτι μου κατέρρευσε. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι ακόμη στη ζωή, αλλά δεν έχω παρά μια ζωή και πρέπει να φύγω, λέει ο Μπομπρέν, καθηγητής κολεγίου.


ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Αριθμός Λογαριασμού για εισφορές για την Αϊτή
Το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι τα στοιχεία του λογαριασμού που συστάθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας για τη συγκέντρωση εισφορών προς αρωγή των θυμάτων του πρόσφατου σεισμού στην Αϊτή είναι τα ακόλουθα:
Τράπεζα: Τράπεζα της Ελλάδος
Τίτλος λογαριασμού: ΕΔ/Λογαριασμός κατάθεσης εισφορών για ανθρωπιστική βοήθεια/Αϊτή
Αριθμός λογαριασμού: 2341131478
ΙΒΑΝ: GR8701000230000002341131478
Εισφορές μπορούν να πραγματοποιούνται από το κοινό είτε στα υποκαταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδας είτε σε υποκαταστήματα άλλων τραπεζών με χρήση του ΙΒΑΝ.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΓΙΑΓΙΆ ΜΟΥ Η βΕΝΕΤΊΑ

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES