25/2/10

τα διεθνη ΜΜΕ για τη διαδηλωση 24/2

CNN
Αθήνα, Ελλάδα (CNN) - Η  αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και συγκρούστηκε με νέους στους δρόμους της Αθήνας την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια μιας κατα τα άλλα ειρηνικής διαδήλωσης εναντίον του προγράμματος λιτοτητας  που εχει σχεδιαστεί για τη μείωση του ελλείμματος της χώρας.
Οι συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και νεολαίων- που δεν φαινόταν να είναι μέρος του οργανωμένου απεργίες - διήρκεσε περίπου μισή ώρα την Τετάρτη το απόγευμα.
Παρά την βία, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές που έχουν ως στόχο να μειωσει η κυβερνηση το  δημοσιο χρέος.
''Αυτοι δημιουργησαν την κρίση ,αυτοι να πληρώσουν,το μονο που τους ενδιαφEρει ειναι πώς θα βγάλουν περισσότερα χρήματα,δηλωσε διαδηλωτής στo CNN.
Μια γυναίκα είπε CNN: "Παλεύουμε για τη νεολαία, για το μέλλον της νεολαίας."

INDIPENTENT
Μια πορεία διαμαρτυρίας από 50.000 Έλληνες  αντίθετους με τις προγραμματισμένες περικοπες της κυβέρνησης για να ελεγξει ο χρεος κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία σήμερα.
Η βία που διήρκεσε περίπου 30 λεπτά ξεσπασε οταν ομαδα νεαρών πέταξαν πέτρες, χρώμα και πλαστικές φιάλες κοντά στο κοινοβούλιο και οι αστυνομικοι  απάντησαν με εκτόξευση δακρυγόνων

FOXNEWS

Στην πρωτεύουσα, περίπου 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν για τις περικοπές των δαπανών που έχουν ήδη επιβληθεί. Η ίδια η πορεία ήταν ειρηνική, με συγκρούσεις που ελαβαν  χώρα στο τλος της πορειας και έρχεται μετά από σφυγμομετρήσεις της κοινής γνώμης  που δείχνουν οτι πολλοί Έλληνες αναγνωρίζουν την  αναγκαιότητα των επώδυνων μέτρων.
ΒΒC
Συγκρούσεις στην  Ελλάδα κατά  του σχεδίου λιτοτητας
Ο ανταποκριτής του BBC μιλα για μια διαμαρτυρία στο κέντρο της πρωτεύουσας στην οποια συμφωνα με την αστυνομία  25.000 άνθρωποι,με αγωνιστικοτητα και  αποφασιστικότητα.
Η διαδήλωση ήταν ειρηνική, αλλά συμπλοκές ξέσπασαν μεταξύ ορισμένων διαδηλωτών και της αστυνομίας,
Ομάδες νεαρών πέταξαν πέτρες και  εσπασαν βιτρίνες, ανακοίνωσε η αστυνομία. Τρία άτομα συνελήφθησαν.

REURERS
"Μια ομάδα 50 νεαρών προσπάθησε να εισβάλει το κτίριο του πανεπιστημίου και τα ΜΑΤ ερρξαν δακρυγόνα για να τους σταματήσουμε," ειπε ένας υπάλληλος της αστυνομίας στο Reuters.
Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές συνελήφθησαν.
Νωρίτερα, χιλιάδες δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα οι εργαζόμενοι έκαναν πορεία στους δρόμους με το σύνθημα "οι άνθρωποι και τις ανάγκες τους πάνω  απο τις αγορές".
Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν ένα θορυβώδες πλήθος των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων  που διαδηλωσαν στους δρόμους της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων πολλών που μετεφεραν πανώ κατα τη ΕΕ  ένωσης και  αντικαπιταλιστικα συνθήματα
Ενας  δημόσιος υπάλληλος  δήλωσε στο Reuters: «Είμαι αντίθετος με τις περικοπες  των μισθών, επειδή άλλοι έκλεψαν τα χρήματα και να είμαστε αυτοί που θα πληρώσουν. Εαν περικοψουν μισθους και επιδόματα πώς θα ζήσω τα δύο παιδιά μου?''

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES