16/2/10

κατηγορούμενοι οι πολιτες και οχι οι καταπατητές[Ανοιχτή Πόλη]

για να μην ξεχνιόμαστε

Δημοσιεύτηκε 14/09/2009  στην Ανοιχτή Πόλη
Την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη, δικάζονται με την κατηγορία της «απείθειας κατά της αρχής», τρεις ενεργοί πολίτες, ο Θοδωρής Κοκκινάκης, ο Αχιλλέας Σάιντ και η Μαρίνα Βήχου, πρώην δημοτική σύμβουλος 6ου διαμερίσματος, που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια κινητοποίησης, που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2007 στο επί χρόνια παράνομα καταπατημένο από τον Πανελλήνιο του κ. Κυριακού, τμήμα του Πεδίου του Άρεως.

Η Ανοιχτή Πόλη, τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων που σύρονται στα δικαστήρια επειδή έπραξαν το αυτονόητο και υπερασπίστηκαν το πάρκο και το δημόσιο συμφέρον έναντι ιδιωτικών συμφερόντων. Ζητάμε την άμεση παύση κάθε δίωξης. Παράλληλα απαιτούμε να σταματήσει η απαράδεκτη πρακτική, όλο και συχνότερα πολίτες και συλλογικότητες που αγωνίζονται για ζητήματα περιβάλλοντος και ελεύθερων χώρων να βρίσκονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και να σύρονται στα δικαστήρια.


Σε μια πόλη που όλοι πια συνηθίζουν να μιλούν για την ανάγκη προστασίας και αύξησης του πρασίνου, καλούμε τους αρμόδιους φορείς, τον Δήμο και την Υπερνομαρχία, να αποδείξουν το σεβασμό τους στη νομιμότητα και τις ανάγκες της πόλης, εφαρμόζοντας επιτέλους τα 5 πρωτόκολλα κατεδάφισης των παράνομων επεκτάσεων του Πανελληνίου, προκειμένου να αποδοθεί το Πεδίον του Άρεως στους κατοίκους της Αθήνας.

[Η δίκη έχει οριστεί γιά τις αρχές του Ιούνη και παραπεμπόμαστε με την κατηγορία της απείθειας κατά της αρχής γιατί δεν συμμορφωθήκαμε προς τις υποδείξεις της αστυνομίας να σταματήσουμε τη δεντροφύτευση και να παραδώσουμε στους μπάτσους τις τσάπες μας.]Mαρίνα Βήχου]

  ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES