30/3/10

η οργή ,η μνήμη και ο κ.''Α.Μ''

Η οργή πρέπει να πάρει τη θέση της μνήμης , επιτέλους .


Κάθε παραμύθι , αν θέλει να χαρακτηρίζετε σαν τέτοιο , πρέπει να ξεκινάει κάπως έτσι :

Μια φορά κι έναν καιρό …

Ο κύριος ΑΜ , δεν ήξερε πολλά , δεν του άρεσαν , δεν του είχαν διαβάσει πολλά όταν έπρεπε , είχε όμως όνειρα πολλά και εφιάλτες , απ’ αυτούς που σαν ξυπνούσε , δεν μπορούσε να καταλάβει αν ήταν κάτι που έζησε και κλείνοντας τα μάτια του το θυμόταν ξανά ή κάτι που ίσως έζησε σε κάποια άλλη ζωή ή αν έστω ήταν κάτι που θα ήθελε πάρα πολύ να ζήσει .

Ένα τέτοιο όνειρο , που εγώ θα το έλεγα «εφιάλτη» , θα μπορούσε να είχε τον τίτλο «οι πτήσεις του μικρού κόκκινου αεροπλάνου» . Πάντα έδινε τίτλους στα όνειρά του , για να μπορεί εύκολα να τα «διαβάζει» στο μυαλό του ή αλήθεια είναι κάθε φορά δίνοντας διαφορετική ερμηνεία .

Αυτό το μικρό κόκκινο αεροπλανάκι , για έναν ανεξήγητο λόγο που δεν κατάφερε κι ο ίδιος να μου εξηγήσει , είχε την δυνατότητα , να πετάει κάτω από όλες τις συνθήκες και μάλιστα αυθαιρετώντας και γράφοντας στα παλιά του τα λάστιχα , όλους τους νόμους της φυσικής ! Πλανάριζε προς όλες τις κατευθύνσεις , έκανε απίθανες βουτιές από πολύ ψηλά όταν ο οδηγός του , που δεν ήταν άλλος από τον Κύριο ΑΜ , εντόπιζε κάτι στο έδαφος που έπρεπε να το περιεργαστεί από πολύ κοντά , είχε την δυνατότητα να σκίζει κάθετα τον ουρανό , που πάντα ήταν γαλάζιος και χωρίς σύννεφα και να ανεβαίνει πολύ ψηλά , τόσο ώστε τα πάντα κάτω στην γη να φαίνονται κουκίδες και τόσο ώστε οι βουτιές που θα ακολουθούσαν να είναι ακόμα πιο θεαματικές .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ...ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ  ΕΔΩ

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES