26/3/10

το ''μωβ''κινημα στην Ιταλια

By Michael Day
THE INDEPENDENT


Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Ένα πολιτικό κίνημα διαμαρτυρίας που γεννήθηκαν στο διαδίκτυο, ελπίζει ότι θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στις περιφερειακές εκλογές στην Ιταλία. Και στόχος του δεν θα μπορούσε να είναι σαφέστερος. To ''μοβ κίνημα ''θέλει να ''ρίξει'' Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Το κίνημα δεν  εχει κάποιον ηγέτη, και κανείς δεν ξέρει πραγματικά πώς ξεκίνησε, εκτός από το ότι ξεκίνησε στο Facebook .
 Εως τώρα ,εχει πάνω από 257.000 online fans. Επίσης, δεν έχει έδρα, πέρα από ένα άθλιο τροχόσπιτο παρκαρισμένο στο κέντρο της Ρώμης, με μια στοιχειώδη υποδομή επικοινωνιών, που αποτελείται από ακριβώς έναν φορητό υπολογιστή.
Όμως, παρά την ταπεινή καταγωγή και τα φτωχά μέσα που διαθέτουν, οι ''μωβ άνθρωποι  ''έχουν γίνει μια υπολογίσιμη δύναμη .
Πρόσφατη δραστηριότητα τους προσέλκυσε  δυσαρεστημένους πολίτες να κατέβουν στους δρόμους της Ρώμης μαζί τους- ντυμένοι με μωβ, ένα χρώμα που επιλέχθηκε επειδή, συμφωνα με ενα μελος του ''ακέφαλου΄΄ κινήματος, "είναι το χρώμα αφύπνισης των συνειδήσεων μας," ή "γιατί δεν το χρησιμοποιει κανενα αλλο  πολιτικό κόμμα.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES