12/6/10

Ή ΄΄ΦΟΎΣΚΑ΄΄ΤΗς ΓΡΙΠΠΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ-λεφτα στις φαρμακοβιομηχανίες-νεα στοιχεια

απο τα ΝΕΑ
Του Ρούσσου Βρανά

 11 Ιουνίου 2010

[Ο τίτλος και οι υπογραμμίσεις απο pentanostimi]

Η Ιατρική...

... έχει κάνει τέτοια πρόοδο ώστε κανείς πια δεν µπορεί να αισθάνεται υγιής, είχε πει ο Αλντους Χάξλεϊ. Αυτή ακριβώς είναι σήµερα η ισχύς της φαρµακευτικής βιοµηχανίας.

Από την εποχή...

... της χρηµατιστηριακής φούσκας των τουλιπών τον 17ο αιώνα, οι κερδοσκοπικές φούσκες που γνώρισε ο άνθρωπος είναι πολλές: οι φούσκες των εταιρειών του Ιντερνετ, των ακινήτων, του χρηµατοπιστωτικού συστήµατος. Ο γάλλος γιατρός Ντοµινίκ Ντιπάν εκτιµά πως η επόµενη φούσκα που θα σκάσει θα είναι η φούσκα της βιοµηχανίας της υγείας. Γιατί πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Η φαρµακευτική βιοµηχανία θησαυρίζει µε τις συνταγογραφήσεις, χρηµατοδοτεί τις σπουδές και τις έρευνες των γιατρών και ελέγχει απόλυτα την αξιολόγηση των φαρµάκων. Και όσο το κράτος αποσύρεται από τη δηµόσια υγεία, τόσο αυτή η βιοµηχανία κάνει την Ιατρική να µοιάζει µε την ιατρική του δόκτορα Νοκ, την οποία σατίριζε το 1923 ο Ζιλ Ροµέν: µαζί µε το κράτος, το ανθρωπιστικό στοιχείο αποσύρεται κι αυτό από την υγεία.


Το παράδειγµα της γρίπης των χοίρων είναι χαρακτηριστικό. Ερευνα της Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης αποκάλυψε πρόσφατα πως οι επιστήµονες του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας οι οποίοι εξέδωσαν την οδηγία προς τις κυβερνήσεις να συσσωρεύσουν αποθεµατικό σε εµβόλια για µια πανδηµία που δεν ήρθε ποτέ ήταν αµειβόµενοι συνεργάτες φαρµακευτικών εταιρειών. Στη Βρετανία προειδοποιούσαν ότι κινδύνευαν να πεθάνουν 65.000
άνθρωποι από τον ιό. Ηταν ένα πειστικό επιχείρηµα για να ξοδέψει η χώρα 1 δισ. στερλίνες για εµβόλια. Μόλις 360 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τόσα περίπου ήταν τα θύµατα και στην Ιταλία. Στη Γαλλία, που αγόρασε 94 εκατοµµύρια εµβόλια έναντι 2 δισ. ευρώ, εµβολιάστηκαν 4,5 εκατ. άνθρωποι. Και µόλις 292 έχασαν τη ζωή τους (µέχρι το τέλος του 2009). Με περίπου 14.000 νεκρούς σε όλον τον κόσµο, η νέα «φονική» γρίπη αποδείχτηκε κρυολόγηµα µπροστά στα 3-5 εκατοµµύρια ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε χρόνο από την εποχική γρίπη.


Η Γαλλία...

... η Βρετανία, η Ελλάδα και άλλες χώρες ακύρωσαν τις παραγγελίες τους για αντιγριπικά εµβόλια.
Αποδείχτηκαν µεν αχρείαστα, αλλά δεν θα ξεχάσουµε ποτέ τους επίσηµους και χρισµένους γιατρούς που είχαν αναλάβει εργολαβικά να σπείρουν από τα µέσα ενηµέρωσης τον πανικό, κατακεραυνώνοντας σαν έναν περιθωριακό παρία οποιονδήποτε συνάδελφό τους είχε την τόλµη να τους αµφισβητήσει (ευτυχώς στην Ελλάδα βρέθηκαν αρκετοί).


Οι χώρες...

... που «αφέθηκαν» να εξαπατηθούν από τη φαρµακευτική βιοµηχανία, αναζητούν σήµερα τρόπους για να βουλώσουν τα ελλείµµατά τους εις βάρος της δηµόσιας υγείας. Οµως είναι πια φανερό πως όλο το χρήµα που ξοδεύτηκε για εµβόλια, µεσούσης της οικονοµικής κρίσης, δεν ήταν παρά ακόµη ένα «πακέτο σωτηρίας», αυτή τη φορά προς τις φαρµακευτικές εταιρείες, παρόµοιο µε εκείνο που χορηγήθηκε στους τραπεζίτες. Οι φορολογούµενοι πληρώνουν και για τα δύο. Και η φαρµακευτική βιοµηχανία εξακολουθεί να θησαυρίζει, ώσπου η κερδοσκοπική φούσκα της να τιναχτεί στον αέρα, µαζί µε τα ασφαλιστικά ταµεία και τη δηµόσια υγεία.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES