26/6/10

τα δύσκολα πέρασαν,ερχονται τα χειρότερα

αναδημοσίευση απο το blog monahikoslikos


[ενδιαφέρουσα προσέγγιση των τελευταίων εξελίξεων]
--------------------------------------------------------------

Όταν τα πράγματα σκουραίνουν για τους κρατούντες (όχι κατ’ ανάγκη την κυβέρνηση) επεμβαίνει άγνωστο με ποιον τρόπο ο από μηχανής θεός της τρομοκρατίας.

Την επιχείρηση ελέγχου των αντιδράσεων της κοινής γνώμης είχε αναλάβει μετά τη μεταπολίτευση εργολαβικώς η 17Ν που χτυπούσε, όλως συμπτωματικά πάντα την κατάλληλη (για την εξουσία) στιγμή μέχρι που η εκτέλεση του άγγλου στρατιωτικού Σόντερς ενέπλεξε στο «κυνήγι» των τρομοκρατών τις αγγλικές υπηρεσίες.

Μπροστά στον κίνδυνο οι εγγλέζοι να ξετυλίξουν το κουβάρι και να φθάσουν στην άκρη του νήματος κρίθηκε αναγκαίο να «παραδοθεί» στη δικαιοσύνη μια ομάδα αναλώσιμων τρομοκρατών και για τις ανάγκες του σεναρίου σκηνοθετήθηκε τότε η έκρηξη του πυροκροτητή (και όχι της βόμβας) στα χέρια του Ξηρού που κουβαλούσε μαζί του κείνο το βράδυ όλα τα αναγκαία για την «εξάρθρωση» της 17Ν στοιχεία.

Υπουργός Δημόσιας Τάξης που πιστώθηκε την «εξάρθρωση» της 17Ν και βραβεύτηκε στη συνέχεια και από το FBI ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

Και μπορεί ο Μιχάλης να μην κατάλαβε καλά τι έγινε εκείνο το καλοκαίρι του 2002 ωστόσο πες ο ένας πες ο άλλος το πίστεψε ο καημένος πως είναι ο έλληνας «Βρώμικος Χάρι» που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και έκτοτε κάθε τρεις και λίγο προαναγγέλλει συλλήψεις τρομοκρατών και εξάρθρωση των οργανώσεων που διαδέχτηκαν τη 17Ν.

Προχθές το βράδυ έξω από το γραφείο του νιόπαντρου Χρυσοχοϊδη που παριστάνει αυτή την περίοδο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά αδυνατεί να προστατέψει ακόμα και τον εαυτό του, στον 7ο όροφο του μεγάρου της ΕΛΑΣ και της ΚΥΠ, τον ασφαλέστερο θεωρητικά χώρο σκάει μια βόμβα που τραυματίζει θανάσιμα έναν αξιωματικό της ΕΛΑΣ και υπασπιστή του υπουργού που άνοιξε την παγιδευμένη με εκρηκτικά επιστολή που προοριζόταν για τον υπουργό.

Το εντυπωσιακότερο χτύπημα της τρομοκρατίας στην καρδιά των υπηρεσιών ασφαλείας στον 7ο όροφο του μεγάρου της Κατεχάκη έφτασε ακριβώς στην κρίσιμη στιγμή που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη ακόμα και από τους δικούς της βουλευτές και βλέπει να μην περνάει «αβρόχοις ποσί» το νομοσχέδιο για το ξεθεμέλιωμα της κοινωνικής ασφάλισης και των εργασιακών σχέσεων με ανατροπή κατακτήσεων ολόκληρων δεκαετιών.

Τη στιγμή που ήδη η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συμβουλίου χαρακτηρίζει αντισυνταγματικές 4 από τις καινούργιες διατάξεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ενώ και τα μηνύματα από την καθημένη δικαιοσύνη προεξοφλούν ανατροπή βασικών διατάξεων των νομοσχεδίων στα δικαστήρια.

Με την έκρηξη της βόμβας στο γραφείο του Χρυσοχοϊδη τα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας (παλιά μου τέχνη κόσκινο) πετάνε στο καλάθι των αχρήστων την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και του ασφαλιστικού συστήματος και ασχολούνται κι ερευνούν αποκλειστικά σχεδόν μόνο με την κατεδάφιση κάποιων τοίχων του γραφείου του υπουργού, για το πως κι από ποιους μπήκε η βόμβα στο υπουργείο και πως και γιατί έφτασε μέχρι τον 7ο όροφο στο γραφείο του υπουργού χωρίς να ελεγχθεί με αποτέλεσμα ένας αστυνομικός να χάσει τη ζωή του.Όταν 9 σχεδόν μήνες πριν ο Παπανδρέου φρέσκος τότε πρωθυπουργός και ο υπουργός του επί των Οικονομικών μιλούσαν για επικείμενη χρεωκοπία της χώρας που πρέπει να αποτραπεί παρομοιάζοντας τη χώρα με τον Τιτανικό που πάει «καρφί» στο παγόβουνο επιτείνοντας τις ανησυχίες των δανειστών κι εκτοξεύοντας τα σπρέντ των ομολόγων στα ύψη κανείς δεν πίστευε πως είχε αρχίσει να εκτυλίσσεται ένα καλά μελετημένο σχέδιο από τους αλλοδαπούς συμβούλους του πρωθυπουργού που οδηγούσε συνειδητά στη φτωχοποίηση της χώρας και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας σε εξωθεσμικούς παράγοντες.

Κάποιοι μίλησαν τότε για απειρία ή και για ανικανότητα της νεόκοπης κυβέρνησης ενώ πολλοί επιβράβευαν τον πρωθυπουργό που «έτρεχε» από χώρα σε χώρα για να ανατρέψει υποτίθεται το δυσμενές σε βάρος της χώρας κλίμα ενώ στη ουσία με τις αψυχολόγητες δηλώσεις τόσο του ίδιου όσο και των υπουργών του το κλίμα χειροτέρευε από μέρα σε μέρα.

Σήμερα με την ψήφιση από τη βουλή του μνημονίου με τη τρόικα και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των εργασιακών σχέσεων με την καθιέρωση συντάξεων πείνας οι αλλοδαποί σύμβουλοι του πρωθυπουργού μπορούν να αναφωνήσουν ότι το πρώτο μέρος του σχεδίου στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία.

Τα 2/3 του ελληνικού λαού για 10ετίες από δω και πέρα θα γλύφει τις πληγές του διαβιώνοντας κάτω ή στα όρια της φτώχειας ενώ οι ξένοι δανειστές θα στήνουν πάρτι απομυζώντας και την τελευταία σταγόνα αίμα της ελληνικής οικονομίας.

Με τη δανειακή σύμβαση που υπογράφτηκε από τον υπουργό Οικονομικών Παπακωνσταντίνου ερήμην της Βουλής δόθηκαν στην «τρόικα» ειδικά προνόμια που καθιστούν απαγορευτική κάθε σκέψη της ελληνικής κυβέρνησης για στάση πληρωμών και επιβολή νέων όρων εξυπηρέτησης του χρέους.

Η αλληλεγγύη δηλαδή του ΔΝΤ και των κρατών της Ευρωζώνης στην Ελλάδα, με τη χορήγηση του δανείου των 110 δις. ευρώ, εκδηλώνεται υπό τον όρο, ότι θα έχουν το δικαίωμα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας σε κάθε περίπτωση αθέτησης πληρωμών από την Ελλάδα.


Έρχονται και τα χειρότερα…

«Ακούω τώρα τον μπαρμπαγιώργο να αγορεύει στη Βουλή και να επικρίνει την πολιτική του ΚΚΕ κι αν κρίνω και απ' αυτά που λένε γύρω γύρω τα παπαγαλάκια του καθόλου δεν θα με εκπλήξει μια ελεγχόμενη εξώθηση του Περισσού στην "παρανομία"» σχολίαζα χθες στο blog της Κατερίνας ακούγοντας το σφυροκόπημα του πρωθυπουργού κατά του ΚΚΕ και της πολιτικής του, μην τολμώντας εκείνη τη στιγμή και να διανοηθώ ακόμα ότι μπορεί η κυβέρνηση του Παπανδρέου να προετοιμάζει ανοικτή εκτροπή και επιβολή –με τη συνεργασία των πρόθυμων ΜΜΕ- συγκαλυμμένης ή ανοιχτής δικτατορίας.

Ύστερα (δεν ήρθαν οι μέλισσες) αλλά οι απόψεις που διατύπωσε πρόσφατα ο Νίκος Κοτζιάς στενός (δεν ξέρω αν είναι ακόμα) συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου.

Έγραφε λοιπόν ο κ. Κοτζιάς σε άρθρο του στην Ελευθεροτυπία

«σήμερα, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ… «Μαζί με την λιτότητα εισάγουν και έναν νέου τύπου αυταρχισμού στο όνομα της ειδικευμένης γνώσης και των δικαιωμάτων που απορρέουν από το ότι μας δανείζουν. Μαζί με τον περιορισμό κυριαρχίας της χώρας εισάγουν και τον ευνουχισμό της δημοκρατίας.»Κι επειδή ο ελληνικός λαός, όπως έχει δείξει στο διάβα των αιώνων, μπορεί να αντέξει την πείνα και την υποχρεωτική δίαιτα αλλά καθόλου δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί τον περιορισμό των ελευθεριών του και τον ακρωτηριασμό της Εθνικής Επικράτειας τολμώ να εικάσω ότι με την έκρηξη της βόμβας στο γραφείο του Χρυσοχοϊδη απασφαλίστηκε το δεύτερο μέρος του σχεδίου που αποσκοπεί στην κατατρομοκράτηση του λαού προκειμένου να περάσουν χωρίς αντιστάσεις τα ανθελληνικά σχέδια για αλλοίωση του status quo στο Αιγαίο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Τον τόνο έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την ιταμή επίθεση στο ΚΚΕ για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τη γενικότερη στάση του κόμματος απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα, καλώντας μάλιστα ένα κοινοβουλευτικό κόμμα να απολογηθεί γιατί οι ελεγχόμενοι απ' αυτό συνδικαλιστές δεν τηρούν τις δικαστικές αποφάσεις ενώ τα παπαγαλάκια του στην TV και τους Ρ/Σ πιπιλάνε την καραμέλα ότι το ΚΚΕ εξωθεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις γιατί επιδιώκει επανάσταση.

Και καπάκι έρχονται οι δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Β. Βενιζέλου ότι οι σκοτεινοί κύκλοι της τρομοκρατίας επιδιώκουν τον έλεγχο της διακυβέρνησης και της εθνικής κυριαρχίας και εμπλοκή του στρατού στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίαςΈτσι όταν με το καλό αρχίσουν να περιπολούν στην Αθήνα πλάι πλάι με τους δικυκλιστές της ΕΛΑΣ και τα άρματα μάχης του στρατού θα έχουν καταλυθεί –για πρώτη φορά από δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση- οι ελευθερίες του ελληνικού λαού και θα έχουν ανοίξει οι πύλες της κολάσεως…

monahikoslikos EΔΩ.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES