11/7/10

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Η πρωτοβουλία για τη συγκρότηση αριστερού βήματος διαλόγου και κοινής δράσης θα έχει την πρώτη, ανοιχτή συνάντησή της την ερχόμενη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ. στα γραφεία του συλλόγου Εργαζομένων Τράπεζας της Ελλάδος (Σίνα 16, πρώτος όροφος).
Ανακοινώθηκε επίσης ότι η πρωτοβουλία θα επιδιώξει συναντήσεις με τις ηγεσίες όλων των αριστερών δυνάμεων και ότι θα οργανώσει διάσκεψη με συμμετοχή Ελλήνων και ξένων διανοητών και ακτιβιστών, με αφορμή την άφιξη κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

δελτίο τύπου για την πρωτη συνάντηση

Τη συγκρότηση αριστερού βήματος διαλόγου και κοινής δράσης ανακοίνωσαν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσωπικότητας της πνευματικής, καλλιτεχνικής και αυτοδιοικητικής Αριστεράς.

Τη συνέντυξη Τύπου παραχώρησαν οι Γιώργος Μανιάτης, καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευτύχης Μπιτσάκης, ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Χρήστος Κορτζίδης, δήμαρχος Ελληνικού, Γρηγόρης Καλομοίρης, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός και Γιάννης Κιμπουρόπουλος, δημοσιογράφος.


Οι οργανωτές της πρωτοβουλίας παρουσίασαν έκκληση την οποία υπογράφουν 75 προσωπικότητες για κοινή δράση όλων των κομμάτων και οργανώσεων του αριστερού χώρου με στόχο τη διαμόρφωση του ευρύτερου δυνατού ρεύματος ανατροπής του μνημονίου κυβέρνησης- ΔΝΤ- Ε.Ε.


Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Δεσύλλας, Νίκος Βούτσης, Κώστας Βεργόπουλος, Δήμος Τσακνιάς, Χρήστος Μπίστης, καθώς και δεκάδες συνδικαλιστές και και ακτιβιστές, με αναφορές στο σύνολο των αριστερών δυνάμεων (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, εξωκοινοβουλευτική Αριστερά).

Ο Γιώργος Μανιάτης τόνισε ότι «δεν επιδιώκεται μια μηχανιστική ενότητα της Αριστεράς, καθώς οι ιδεολογικές διαφορές είναι δεδομένες και σεβαστές. Ζητούμενο είναι η ενότητα στη δράση, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, για την ανατροπή του μνημονίου». Ο ομιλητής καυτηρίασε το «αντικομμουνιστικό αμόκ του κ. Πάγκαλου» ως «οιωνό αυταρχικής εκτροπής».Από την πλευρά του, ο Ευτύχης Μπιτσάκης τόνισε ότι απαιτείται η επεξεργασία συγκεκριμένης, εναλλακτικής πρότασης στην κρίση, πέραν της γενικής συνθηματολογίας. «Είναι εύκολο να φτιάχνεις ιδεολογικούς κόσμους και να ζεις μέσα σ’αυτούς μόνος σου, διακηρύσσοντας το αλάθητο», είπε. «Το δύσκολο είναι να αναμετρηθείς με τις αγωνίες, τις αναζητήσεις και τις αυταπάτες των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων».


Στη συνέχεια, ο Χρήστος Κορτζίδης αναφέρθηκε στις εμπειρίες από τη συσπείρωση της Αριστεράς και ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων στην περιοχή του και καυτηρίασε τον «Καλλικράτη» ως αντιδραστική μεταρρύθμιση, που προοιωνίζεται μαζικές απολύσεις και μεταφορά μέρους των δαπανών υγείας, καθαριότητας κλπ στους ώμους των δημοτών.

Την ανάγκη να προωθήσει η Αριστερά «ένα έκτακτο ανορθωτικό πρόγραμμα διεξόδου από την κρίση σε αντίθεση με τη λογική των αγορών, που κυριαρχεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε ο Γρηγόρης Καλομοίρης. Ο ομιλητής υπερασπίστηκε την ανάγκη «μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή του μνημονίου» και «της κοινής δράσης μιας μεγάλης, συσπειρωμένης Αριστεράς» για τα δικαιώματα της εργασίας, τις δημοκρατικές ελευθερίες και το περιβάλλον. Τέλος, ο Γιάννης Κιμπουρόπουλος σημείωσε την ανάγκη ενός «μόνιμου φόρουμ ανταλλαγής απόψεων και αλληλεγγύης», εκτιμώντας ότι «η μεγιστοποίηση υπαρκτών διαφορών είναι ένας από τους λόγους που η κοινωνική αντίδραση στα μέτρα δεν ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα των στιγμών».
Αθήνα, Τρίτη, 6 Ιουλίου 2010

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES