6/9/10

Πρωτοβουλία Πολιτών για τη συγκρότηση Ενωτικού Ανατρεπτικού Λαϊκού Περιφερειακού Ψηφοδελτίου στην Αττική

Στη  συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ[4/9] κατατέθηκε  το παρακάτω κείμενο:

Πρωτοβουλία Πολιτών για τη συγκρότηση Ενωτικού Ανατρεπτικού Λαϊκού Περιφερειακού Ψηφοδελτίου στην Αττική.

1. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι οι μεγάλες μάχες που έρχονται δε θα δοθούν σε κάλπες, αλλά πρώτα απ’ όλα στους δρόμους, με την αμεσοδημοκρατική οργάνωση των λαϊκών κοινωνικών αγώνων, σε ρήξη με τα σημερινά γραφειοκρατικά μοντέλα. Όμως δεν θέλουμε ν’ αφήσουμε να πάει χαμένη καμιά ευκαιρία, όπως αυτή των περιφερειακών εκλογών Αττικής. 

2. Η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να καταγραφούν στις περιφερειακές εκλογές της Αττικής, ως ένα μεγάλο χαστούκι στις πολιτικές που επεξεργάζεται και υλοποιεί το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας, σε αγαστή συνεργασία με τα διευθυντήρια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. 

3. Δυστυχώς οι πολιτικοί σχηματισμοί της Αριστεράς δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν τον ιστορικό τους ρόλο και να πρωτοστατήσουν στην δημιουργία ενός μαζικού λαϊκού μετώπου ενάντια στην εξοντωτική επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας. Οι Αριστεροί-ες πρέπει να πάρουν την υπόθεση αυτή στα χέρια τους. 

4. ΚΑΛΟΥΜΕ ανθρώπους, κόμματα, οργανώσεις, ομάδες, που συμμερίζονται αυτές τις ανησυχίες μας και θέλουν να αντισταθούν στην επερχόμενη κοινωνική έρημο της χώρας μας, να αρχίσουμε λέξη – λέξη να γράφουμε μια νέα πολιτική σελίδα. Η τομή αυτή με το παρελθόν μπορεί να ξεκινήσει με την συγκρότηση και επιτυχία ενός ψηφοδελτίου για τις περιφερειακές εκλογές της Αττικής. Το γεγονός ότι έχουμε ήδη συνευρεθεί και συμπορευθεί στους αγώνες της προηγούμενης περιόδου είναι μια πρώτη παρακαταθήκη. 

Δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συγκροτήσουμε Περιφερειακό ψηφοδέλτιο στην Αττική και συνεκτιμώντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αριστερά, καλούμε τον Αλέκο Αλαβάνο να αναλάβει ως επικεφαλής. Θεωρούμε ότι στις παρούσες συνθήκες ο Α. Αλαβάνος μπορεί να εκφράσει πολιτικά την ενότητα όλων όσων θέλουν τη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με το σύστημα "κυβέρνηση – ΕΕ - ΔΝΤ" από το σοσιαλιστικό και τον αριστερό χώρο έως και τον χώρο της ελευθεριακής αμφισβήτησης. Εγγύηση για το εγχείρημα είναι ότι - όπως έχει δείξει με την πρακτική του - τολμά να έρθει σε ρήξη με το παρελθόν του και με τη σκουριά όλου του πολιτικού συστήματος, ακόμα και με αυτήν που κουβαλούν συνειδητά ή ασυνείδητα και αριστεροί πολιτικοί σχηματισμοί.


Οι πρώτες υπογραφές είναι δημοσιευμένες στην ιστοσελιδα της πρωτοβουλίας, εδώ: https://sites.google.com/site/pppattiki/.  Η συγκέντρωση των υπογραφών συνεχίζεται ηλεκτρονικά από την ίδια ιστοσελίδα. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής (5/9) είχαν ήδη μαζευετεί πάνω απο 200 υπογραφές.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES