22/9/10

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση -εμπρηστές της Περιφέρειας Αττικής»Οι εκλογές και η προετοιμασία του Μετώπου για ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ
μεσα σε συνθήκες οπου η κυβέρνηση ,και οχι μόνον αυτή, χαρακτηρίζει ως μονόδρομο την πιστη υποταγή στο μνημονιο και την τρόικα,,ενω εχει παραδώσει μεχρι και την εθνική κυριαρχία,σηζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη πολιτών που συμμετέχουν στο μέτωπο.
Ο Αλέκος Αλαβάνος κατά την ομιλία του  μεταξύ άλλων ανέφερε :
 «Ένα τερατώδες πρόβλημα δημιουργείται για το περιβάλλον της Αττικής από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. 
 Στο χώρο των πυρκαγιών, των εμπρησμών, της παρανομίας, των αναψυκτηρίων υπουργών μέσα στα δάση, των επαύλεων σε πυρπολημένους χώρους, της αυθαίρετης δόμησης έρχεται το Μνημόνιο να νομιμοποιήσει και να επεκτείνει την παρανομία. 
Στις Δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Τρίτο Τρίμηνο του 2010 περιλαμβάνεται και η εξής : 
«Κίνητρα για την ρύθμιση των παραβιάσεων χρήσης γης, οι οποίες θα αποφέρουν επιπλέον έσοδα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2011 ως το 2013, από τα οποία 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για το 2011, το 2012 και 2013.»


 Η νομιμοποίηση μάλιστα των ημιυπαίθριων χώρων περιλαμβάνεται ξεχωριστά και προσθετικά σε άλλη δράση. Ταυτόχρονα δεν έχουν διευκρινίσει ποτέ τι περιλαμβάνουν με τον όρο: παραβίαση χρήσεων γης, που χωράει τα πάντα. Δημιουργούν με την αναγνώριση των αυθαίρετων χρήσεων γης και δομών, μέσω της χρηματικής αποζημίωσης, δεκάδες νέους Ασωπούς, σε αντίθεση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, και ρίχνοντας όλο το περιβαλλοντικό κόστος στις επόμενες γενεές.


 Η υποχρεωτική ποσοτικοποίηση της δράσης αυτής μπορεί να δικαιολογήσει τις πιο εξωφρενικές πράξεις που μπορούν να πάρουν διαστάσεις εξελισσόμενης και ασύλληπτης οικολογικής καταστροφής εφόσον ακολουθήσει και δεύτερο και τρίτο Μνημόνιο. Το μέτρο αυτό παραβιάζει επίσης την Ευρωπαϊκή Σύμβαση του Τοπίου, που κύρωσε η ίδια η κυβέρνηση με τον Ν. 3827/2010 και στηρίζεται στην αρχή ότι: 
«το τοπίο διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο δημοσίου συμφέροντος από άποψη πολιτισμική, οικολογική, περιβαλλοντική και κοινωνική» και «το τοπίο είναι ένα σημείο - κλειδί για την ατομική και κοινωνική ευημερία και ότι η προστασία, η διαχείριση και ο σχεδιασμός του συνεπάγεται δικαιώματα και ευθύνες για τον καθένα.»


 Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ζητεί τη στήριξη των πολιτών σε μια πορεία που η τρόικα δεν θα μπει στα γραφεία της πιο πληγωμένης από παρανομίες περιφέρειας της χώρας και πολύ περισσότερο δεν θα μπει στην πολιτική της. Δεσμευόμαστε ότι το μέτρο αυτό, όπως και τα άλλα του μνημονίου, δεν θα εφαρμοσθεί, όποιο και αν είναι το τίμημα. 


Ασυμβίβαστα θα αγωνισθούμε για μια οικολογική Αττική. Είναι πολύ λυπηρό ότι όλοι σχεδόν οι άλλοι συνδυασμοί, που μιλούν για βάρκες, λιμνούλες και χρυσόψαρα, αποδέχονται τα πλαίσια του Μνημονίου και τη βάναυση επίθεση του στο ρημαγμένο ήδη περιβάλλον της Αττικής.»
 Αθήνα, 21/9/2010

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES