17/10/10

Γιατροί-μεταλλαγμένοι

Κάποιοι ισχυρίζονται και όχι άδικα,πως η κρίση δεν ειναι μόνο οικονομική αλλά και βαθεια  κρίση αξιών.
Ειναι αυτή που τη συναντάς καθημερινά στις συναλλαγές σου με τους ''άλλους''.
Ειτε με τη μορφή αδιαφορίας στο διπλανό σου,ειτε με  πράξεις εμφανώς ιδιοτελείς εως και απροκάλυπτης απατεωνίας.Τη συναντάς ιδίως σε δυσκολες στιγμές της ζωής σου,οπως τα θέματα υγείας.
Στην κάστα των μεγαλογιατρών η των γιατρών που θεραπεύουν δύσκολες και χρόνιες ασθένειες το φαινόμενο της αδιαφορίας,της απαξιωτικής  συμπεριφοράς στον ασθενή ,ακομη κι αν αυτός  τα ''σκάει κανονικά΄΄  και χωρίς απόδειξη ,ειναι ενα απο τα ενδεικτικά φαινόμενα αυτης της ηθικής κατάπτωσης σε ενα επάγγελμα που εχει  κατέξοχήν το χαρακτήρα λειτουργήματος απο αρχαιοτάτων χρόνων.
ΣΚΗΝΗ ΠΡΩΤΗ
Στην αίθουσα αναμονής μεγάλου νοσοκομείου περί τα 30 άτομα ,με ραντεβού,περιμένουν τον μεσσία-γιατρό .Ειναι ολοι με σοβαρά προβλήματα,αλλοι με κινητικά,αλλοι με σπάνιες αυτοάνοσες ασθένειες
που τους εχουν καταβάλει,κάποιοι και απο επαρχία.
Υπομονετικά περιμένουν,τον γιατρό που εχει κι άλλες ασχολίες πχ καθηγητής η αναπληρωτής καθηγητής που εχει μάθημα,ενω το απογευμα κάνει και ιατρειο.
Αθελα μου ωτακουστής,σφίχτηκε η καρδιά μου ακουγοντας προσωπικές ιστορίες πόνου και απίστευτα δύσκολης καθημερινότητας των ασθενων που περίμεναν,μαζι με τα σχόλια τους για ολο σχεδον το σταφ των γιατρων που τους ''παρακολουθούν''.
ΣΚΗΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Εεερχεται.Ο γιατρός.μετά απο δύο ωρες αναμονής.Συγγενείς με τις εξετάσεις στο χέρι,αποκαμωμένοι ασθενείς,ερχεται η σειρά τους.

Οι υπόλοιποι  ανταλάσσουν εμπειρίες για τις αρρωστιες τους,για  τους  γιατρους που τους παρακολουθούν και δε βρίσκεται ουτε ενας να πει οτι ειναι ευχαριστημένος.
Ο τάδε,αν πας στο ιατρείο του παίρνει 180 ευρω χωρίς αποδειξη βέβαια,αλλά αμα εχεις ανα΄γκη τι να κάνεις.....Ο δείνα δε σου μιλάει καθόλου,σε κρατάει 3 λεπτά και εφυγες.
Μιλουν για  συμπεριφορες απο αδιάφορες έως απρεπείς[κάποιος τόλμησε να ρωτήσει για πόσο καιρο θα κάνει ακόμη μια θεραπεία που τον ρίχνει και του κάνει δύσκολη την καθημερινότητα]και εισέπραξε τον χλευασμό του θεράποντος ιατρού,,,,,αλλη ασθενής στο καροτσάκι ρωτάει,θα πονάω συνέχεια γιατρε,ε,βεβαια θα πονάς,τι ρωτάς?.....]
ΣΚΗΝΗ ΤΡΙΤΗ
Νεαρος που συνοδεύει τον πατέρα του απο την επαρχια,στο καροτσάκι με κινητικο πρόβλημα, εξιστορεί την ταλαιπωρία του και τα χρήματα που ξοδεύει για το αγαθό της υγείας ......
Δεν μιλάμε για κακοπληρωμένους γιατρούς του ΙΚΑ ,μιλάμε για μεγαλογιατρους η γιατρούς δύσκολων ειδικοτήτων που θαπρεπε να εχουν περάσει καποιο ψυχολογικο σεμινάριο συμπεριφοράς στον ασθενή.
Μιλάμε για  γιατρούς που σε βλέπουν σαν λεφτα και μόνον ετσι.Ολοι κουνάνε το κεφάλι μοιρολατρικά,τι να κάνουμε......
ΣΚΗΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
Στο ασανσερ  του νοσοκομείου αγανακτισμένος  συνοδός ασθενούς,της γυναίκας του με σκλήρυνση καταπλάκας βαρειά μορφής,εξομολογείται αγανακτισμένος πως για κάθε ειδική θεραπεία δίνει 600 ευρώ.......στο γιατρό,ο οποιος μάλιστα,αν τον ζητήσει ξαφνικά ,δεν βρίσκεται ποτε στο τηλέφωνο.

Ιστορίες πολλές,σε ενα σύστημα Υγείας σάπιο,με πολλους [ας μη πιστευουμε οτι ειναι μια μικρή εξαίρεση στον κανόνα οι επίορκοι,ειναι σχεδόν ο κανόνας....]
Ο μεταλλαγμένος σε φραγκοφονιά γιατρός ειναι μέρος του γενικότερου  κλίματος  που θεοποιεί το χρήμα και  απαξιώνει τον άνθρωπο.Απλώς εδω,προκειται για την Υγεια και φαίνεται ανάγλυφα το μέγεθος της μετάλλαξης απο άνθρωπο σε ανθρωποειδές..

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES