10/12/10

ποτε δουλειά την Κυριακή


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Όλοι την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, στις 9.00 πρωί (αυστηρά) στο Σύνταγμα (έξω από το Public)
Συνάδελφοι-σσες,Την Κυριακή 12/12 οι μεγαλέμποροι και εργοδότες θέλουν παράνομα να ανοίξουν για 2η Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη τα καταστήματα στην Αθήνα (είναι ανοιχτά και στις 19/12).
Η παράνομη απόφαση του σημερινού Νομάρχη και εκλεγμένου Περιφερειάρχη Σγουρού σε συνενοήση και με απαίτηση του ακραίου φιλελεύθερου πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Καρέλλα να ανοίξουν τα μαγαζιά, ανοίγει την πόρτα για κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο (και σε συνδυασμό με την απαίτηση του ΣΕΒ να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και τα Σάββατα)! Αυτό απαιτούν οι πολυθενικές αλυσίδες του εμπορίου κυρίως…
Τα σωματεία του εμπορίου έχουν εξαγγείλλει 24-ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ εκείνη την ημέρα με το σύνθημα “ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ”.
Θα υπάρξει μάχη για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Σε αντίστοιχη περίπτωση το Δεκέμβρη του 2008 είχαν γίνει μεγάλες κινητοποιήσεις και σκληρή κόντρα.Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχουν κηρύξει 24-ωρη Απεργία. Το ίδιο και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων (ΠΑΜΕ).
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε συγκέντρωση όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους στις 9.00 το πρωί έξω από το κατάστημα Public στο Σύνταγμα, ώστε μαζί με σωματεία να κλείσουμε μεγάλα καταστήματα. (Αντίστοιχες συγκεντρώσεις καλούν αλλού το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Ιδ. Υπαλλήλων).
Είναι ανάγκη να υπάρχει πολύς κόσμος, χρειάζεται βοήθειά στα μπλόκα.ΥΓ: Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Καρέλλας δήλωσε ότι θα ανοίξει τα μαγαζιά ακόμα κι αν υπάρχει αρνητική δικαστική απόφαση και ΄οτι “όποιος θέλει πόλεμο με τους εμπόρους θα τον έχει”! Επίσης δήλωσε ότι όποιος εμποροϋπάλληλος δεν πάει για δουλειά την Κυριακή θα απολυθεί!!!Ας σηκώσουμε το γάντι…
Σημείωση του συντάκτη: Πριν από λίγο το Σ.τ.Ε. αποφάσισε να παραμείνουν τα μαγαζιά κλειστά στις 12/12 (http://tvxs.gr/node/73020). Τι θα κάνει τώρα άραγε ο κ. Καρέλλας; Η συγκέντρωση πάντως (ώρα: 15:30) ισχύει.
Δείτε επίσης και την επιστολή του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου, Αττικής:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ-ΧΑΡΤΟΥ, ΑΤΤΙΚΗΣ
Προς:
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ)
Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ)
Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (ΣΕΚΒ)
Σύλλογο Βιβλιοχαρτοπωλών Αθηνών Προαστίων (ΣΒΑΠ)
Σύνδεσμο Επιχειρήσεων & Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδας (ΣΕΛΠΕ)
Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας (ΕΣΑ)
Κοινοποίηση: Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ)
Σχετικά με το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 12 Δεκέμβρη 2010
Κύριοι,όπως είναι γνωστό τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά την Κυριακή 19/12/2010. Πριν από μέρες ο νομάρχης κ. Σγουρός προχώρησε με αυθαίρετο και παράνομο τρόπο στην εξαγγελία ανοίγματος των καταστημάτων για μια επιπλέον Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη. Η Κυριακή αυτή, κατά τον κο Σγουρό, θα είναι η 12η Δεκέμβρη. Ο νομάρχης Αθηνών προχώρησε στην εξαγγελία του μετά από απαίτηση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας (ΕΣΑ). Η πρόφαση ήταν οι εκδηλώσεις που οργανώνονται την ημέρα εκείνη για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων και «την ανάγκη να μπορέσει ο κόσμος να ψωνίσει». Να θυμίσουμε ότι, πριν δύο χρόνια, το Δεκέμβρη του 2008, ο κος Σγουρός είχε προχωρήσει σε ανάλογη ενέργεια με πρόφαση τις «δυσκολίες» που «παρουσιάστηκαν» στην αγοραστική κίνηση του μήνα, λόγω των διαδηλώσεων που γίνονταν όλο το Δεκέμβρη εξαιτίας της δολοφονίας του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Εμείς επισημαίναμε τότε, αλλά πολύ περισσότερο επισημαίνουμε τώρα (σε περίοδο γενικευμένης κρίσης και ριζικής μείωσης των λαϊκών εισοδημάτων), πως δεν είναι οι περισσότερες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων ή το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αυτό που λείπει. Αυτό που λείπει είναι τα χρήματα από την τσέπη του εργαζόμενου. Το μόνο που επιτυγχάνεται με αυτές τις επιλογές είναι, οι ισχυροί του εμπορίου να συνθλίβουν τους μικρέμπορους. Δε δεχόμαστε ο ανταγωνισμός μεγάλων εργοδοτών με μικρούς εργοδότες να περάσει πάνω από τις δικές μας τις ζωές, πάνω από τα εργατικά δικαιώματα.
Ο κος Σγουρός, κατ’ επιταγή των μεγαλεμπόρων, δε χάνει ευκαιρία να προχωρά σε ενέργειες που υπονομεύουν την αργία της Κυριακής. Δεν ξέρουμε, αν θα συνεχίσει την ίδια ταχτική και ως περιφερειάρχης Αττικής, όμως εμείς θέλουμε να καταστήσουμε σαφές πως δεν πρόκειται να δεχτούμε την υπονόμευση της Κυριακάτικης αργίας. Οι προφάσεις που θα επικαλεστούν ο κος Σγουρός, ο ΕΣΑ, ο ΣΕΛΠΕ και διάφοροι άλλοι καλοθελητές θα είναι πολλές και διάφορες π.χ. τυφώνες στην Καραϊβική, πλημμύρες στη νοτιοανατολική Ασία, ο Γύρος της Αθήνας, το ράλλυ Ακρόπολης, το Κάμελ Τρόφυ κλπ.  Εμείς από την πλευρά μας θα επικαλεστούμε σταθερά ένα πράγμα: η ζωή μας δεν είναι λάστιχο, έχουμε δικαίωμα στην ξεκούραση, και τα δικαιώματά μας είναι αδιαπραγμάτευτα.
Δεν μπορούμε παρά να σχολιάσουμε τις δηλώσεις του Καρέλλα, προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, ο οποίος απείλησε θεούς και δαίμονες. λέγοντας: «αν κάποιοι θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν». Του απαντούμε, πως το ίδιο ακριβώς έχουμε και εμείς κατά νου, «αν κάποιοι θέλουν πόλεμο, θα τον έχουν».
Κύριοι, σας ενημερώνουμε ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) έχει προκηρύξει Απεργία για την Κυριακή 12/12. Η ΟΙΥΕ, τα σωματεία στο χώρο του εμπορίου και ο Σύλλογός μας παράλληλα με την Απεργία οργανώνουμε πολύμορφες και δυναμικές διαμαρτυρίες με στόχο να μην ανοίξει κανένα μαγαζί (συνακόλουθα και κανένα βιβλιοπωλείο).
Κύριοι, σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τα μέλη σας για τις προθέσεις μας. Βοηθείστε, ώστε να μην παρασυρθούν κάποιοι εργοδότες και κάνουν το λάθος να ανοίξουν τα καταστήματά τους, γιατί τότε θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να αντιδράσουμε με μία και μοναδική επιδίωξη: τα καταστήματα αυτά να κλείσουν. Δηλώνουμε πως θα υπερασπιστούμε την Κυριακάτικη αργία με οποιοδήποτε κόστος.
Είμαστε εκ των προτέρων βέβαιοι για τη συνεργασία σας, ώστε η Κυριακάτικη αργία να παραμείνει ακέραια για όλους μας, στο χώρο του εμπορίου.
7/12/2010

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES