9/1/10

Ανασύνθεση ή αποσύνθεση

απο την ΑΥΓΗ 9/01/10

Του Γιώργου Ματθαίου*

Η χώρα μας έχει μπει σε τροχιά σοβαρών πολιτικών εξελίξεων. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αδυνατεί να αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα και, παρά την πλήρη στήριξη των καθεστωτικών ΜΜΕ, δεν μπορεί να κρύψει την ακραιφνή νεοφιλελεύθερη ατζέντα της, που αποτελεί συνέχεια της πολιτικής της δεξιάς.

Η υποταγή της κυβέρνησης Παπανδρέου στις επιταγές της καπιταλιστικής νομενκλατούρας της Κομισιόν, της ΕΚΤ, αλλά και τώρα τελευταία του ΔΝΤ δείχνει ότι πια δεν αποτελεί καν φορέα έστω και στοιχειώδους παραλλαγής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΝ τελεί υπό κατάσταση απόλυτης παραλυσίας. Η ισορροπία του τρόμου που έχει επιβληθεί στην Κουμουνδούρου και κατʼ επέκταση στη Βαλτετσίου (ΣΥΡΙΖΑ) από τις τάσεις που κουμαντάρουν το κόμμα απαξιώνει κάθε μέρα τις Πολιτικές Κινήσεις και τα μέλη του κόμματος, αλλά και των άλλων συνιστωσών, που παρακολουθούν άναυδα μια αποσύνθεση του πολιτικού εγχειρήματος, το οποίο πλέον δεν έχει αρχή, μέση και τέλος.

Παρά το γεγονός ότι είμαι υπέρ μιας μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ, στην επιστολή μου θα αναφερθώ μόνο στον ΣΥΝ, του οποίου είμαι μέλος, αλλά βλέπω πια ολοκάθαρα το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

Η λεγόμενη αριστερή πλειοψηφία του 5ου Συνεδρίου έχασε τον μπούσουλα, αφού είναι ολοφάνερο ότι δεν έχει πια κανένα σχέδιο, ενώ η Ανανεωτική Πτέρυγα εδώ και δέκα μήνες υπονομεύει όλες τις πλειοψηφικές αποφάσεις από το Προγραμματικό Συνέδριο του 2003 και μετά προσπαθώντας να ωθήσει τον ΣΥΝ στην προ του 2000 κατάσταση, δηλαδή σε ένα κόμμα χωρίς αρχές, χωρίς στρατηγική, χωρίς ταυτότητα και πολιτικό στίγμα, σε ένα συμπλήρωμα του φθαρμένου μεταπολιτευτικού πολιτικού σκηνικού.

Την ίδια ώρα οι Πολιτικές Κινήσεις υπολειτουργούν ή δεν λειτουργούν καθόλου λόγω της πλήρους απογοήτευσης που επικρατεί στα μέλη και τα μεσαία στελέχη, τα οποία επιζητούν με όλους τους τρόπους το ξεκαθάρισμα της ερμαφρόδιτης κατάστασης στο κόμμα μέσω της δημοκρατικής οδού του έκτακτου συνεδρίου, αλλά οι κομματικές φατρίες, ζώντας στον δικό τους κόσμο, φαίνεται ότι εκβιάζουν η μία την άλλη για το πώς και πότε θα γίνει το περιβόητο συνέδριο.

Δεν μπορώ σε αυτό το σημείο να μην αναφερθώ, χωρίς πια τη δικαιολογία της απειρίας, στην αναβλητικότητα, την αχρωμία, την απολιτική στάση του προέδρου του ΣΥΝ σ. Αλέξη Τσίπρα.

Όσες κριτικές κι αν δεχτώ, θεωρώ απίστευτη, όσο και ανεξήγητη, την πορεία του από την αντισυστημικότητα και το «ούτε βήμα πίσω» του περυσινού Γενάρη στην ερμαφρόδιτη στάση των ευρωεκλογών και από τους 4 και 3 ευρωβουλευτές, το μεγαλύτερο ποσοστό της δικής μας αριστεράς και τον «τρίτο πόλο» με το ΚΚΕ, μέχρι την «θεσμική προγραμματική αριστερή αντιπολίτευση» της μετεκλογικής περιόδου.

Οι οβιδιάκες μεταμορφώσεις της πολιτικής του σ. προέδρου σε σύντομο πολιτικό χρόνο, οι συμβιβασμοί χωρίς τέλος με όλους και για όλα, για να είναι μόνο και μόνο πρόεδρος δήθεν όλου του κόμματος, σε μια επίπλαστη πια ενότητα την ώρα που συγκρούονται ολόκληρες φράξιες, αλλά και πολιτικές στρατηγικές, τον οδήγησαν σε έναν άνευ προηγούμενου πολιτικό οπορτουνισμό, όπου είναι εμφανής η πολιτική του αδυναμία να ασκήσει σοβαρή δομική αντιπολίτευση στη νεοδεξιά κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία επιτίθεται στο όνομα της πατρίδας (ο γνωστός και αισχρός ΠΑΣΟΚολαϊκισμός) με σφοδρότητα στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων υποκύπτοντας πλήρως στον νεοφιλελευθερισμό των Μπαρόζο, Τρισέ και Αλμούνια.

Η πορεία του ΣΥΝ μέσα σε αυτές τις συνθήκες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των μηχανισμών της Κουμουνδούρου με την ανακίνηση ενός ψευδοκομματικού πατριωτισμού που έχει κοντά ποδάρια, όχι μόνο οδηγεί σε τέλμα, αλλά και σε πλήρη αποσύνθεση το κόμμα.

Σήμερα, μπροστά στα χιλιάδες μέλη του ΣΥΝ αλλά και σε πολλά ιστορικά στελέχη της αριστερής πλειοψηφίας που έδωσαν μεγάλες μάχες μετά τη μεταπολίτευση για αλλαγή σελίδας στην Ελλάδα και την αριστερά, ανοίγονται δύο δρόμοι αυτή την κρίσιμη ώρα της σφοδρότατης νεοφιλελεύθερης επίθεσης του δικομματισμού στους εργαζόμενους υπό τις ευλογίες του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου.

Είτε θα διαλέξουν τον δρόμο της ανάταξης και ανασύνθεσης μιας μεγάλης σύγχρονης αντικαπιταλιστικής αριστεράς έξω και πέρα από ψευδοκομματικούς πατριωτισμούς είτε θα λειτουργήσουν κι αυτά ως συνένοχοι της πλήρους απαξίωσης και εξαφάνισης της σύγχρονης αντικαπιταλιστικής, κινηματικής αριστεράς, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την αριστερά και την έκφρασή της στην πατρίδα μας από τους σταλινικούς του ΚΚΕ και μόνο. Οι καιροί ου μενετοί!

* Ο Γιώργος Ματθαίου είναι μέλος της Π.Κ. του Γέρακα και συμμετέχει στην Πρωτοβουλία για την Αριστερή Ανασύνθεση του ΣΥΝ

8/1/10

πΑΙΧΝΙΔΙα με τις ΛΕΞΕΙΣΣκοτεινιάζει νωρίς
και με ηλιο χωρίς
να χαρείς δε μπορείς
Ψάχνεις ομως,ρωτάς
και να μάθεις ζητάς
πού πουλούν λίγο φως
να περάσει ο καιρός
Κι ολοι γύρω γελούν
μιας και 'κεινοι ζητούν
λιγο φως για να βρούν
μα ΄το σκότος βαθύ
κι ουτε ενα κερί
[Αχ αλλοιως μου τα λέγαν τα βιβλία κι οι φίλοι]
νατος πάλι ο Κεμάλ
[αυτος ο κοσμος δεν αλλάζει με τίποτα]
μα ,πα μαλ,μα,πα μαλ

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αξίζει να φανταστούμε μια νέα ελληνική κοινωνία!

Κοινή Δημόσια Δήλωση για τo Νομοσχέδιο περί Ιθαγένειας και Πολιτογράφησης Μεταναστών

Μεγάλο μέρος των σχολίων στη διαβούλευση που έχει ανοίξει το Υπουργείο Εσωτερικών στο www.opengov.gr/ypes είναι δυστυχώς αποτέλεσμα παραπληροφόρησης.
Kάποτε δε προδίδουν ότι οι γράφοντες δεν έχουν καν αναγνώσει αυτό το ίδιο το νομοσχέδιο που επικρίνουν ή λασπολογούν.
Η αβάσιμη κινδυνολογία περί αλλοίωσης του έθνους και περί φυλετικής διαφοροποίησης, είναι απαράδεκτη σε μια δημοκρατία και κάποτε ποινικά κολάσιμη.
Μπορεί να προκαλέσει μόνο θύματα βίας, δυσανεξίας, χειραγώγησης, απογοήτευσης και ματαίωσης από όλες τις πλευρές. Μέσα στην προσπάθεια δημιουργίας πόλωσης και όξυνσης μέσα από εμπρηστικές διαστρεβλώσεις, δαιμονοποιήσεις και ρατσιστικής έμπνευσης υστερίες, ακόμα και εκείνοι που τις εκφέρουν έχουν να χάσουν.
Οι προτεινόμενες ρυθμίσεις βρίσκονται σαφώς στο μέσο όρο (αν όχι λίγο κάτω από αυτόν) των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και είναι εύλογες και δικαιολογημένες, όσο και επιφυλακτικές και προσεκτικές. Aξίζει λοιπόν να σημειώσουμε κάποια σημεία που χρήζουν προσοχής από ειδικούς και μη, από τους κατέχοντες πολιτικά αξιώματα αλλά και κυρίως τους απλούς πολίτες:

Διαβάστε το υπόλοιπο και υπογράψτε το κείμενο (αν συμφωνείτε) εδώ: http://www.petitiononline.com/greekcit/petition.html

7/1/10

για το πανευρωπαικό ετος [2010]καταπολέμησης της φτώχειας[ρεμπετικα]

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΥΚΟΥΝΑΣ [.....ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ 1934----ΕΠΙΚΑΙΡΟΝ]
[ΤΟ...εκλεψα απο εδω http://www.youtube.com/user/TheILIASID]


ο εργάτης-Στέλιος Καζαντζίδης


εργάτης τιμημένος -Κώστας Ρούκουνας


....και πώς τα βγάζει πέρα η Ελένη η ζωντοχήρα?

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΓΙΑ προΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

«Έχουμε να κάνουμε με την τέλεια συνταγή οικονομικής και κοινωνικής πανωλεθρίας», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης σχετικά με το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Από το παλιό και γνωστό «δώστα όλα», η κυβέρνηση πέρασε σήμερα στο «πάρτα όλα και τώρα», πρόσθεσε.

Η χώρα χρειάζεται επειγόντως ένα νέο προοδευτικό ορίζοντα, μακριά από τα «συρματοπλέγματα» του Συμφώνου Σταθερότητας και της δημοσιονομικής τρομοϋστερίας, κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης.

πηγη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

και στην ΠΑΤΜΟ βασιλεύει η προστασια του πολιτη


ξεγνύμνωσαν ανηλικο στο αστυνομικο τμήμα Πάτμου

αντε και εις αλλα με υγεια στο Υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ!

ΑΠΟ Ακρόπολη σε Πάτμο τηρειται η τάξις και η ασφάλεια!!!!!!!!!


5/1/10

χειμώνας

ετεροχρονισμένος

αλληλεγγύη στην ιρανική εξέγερση

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΡΙΤΗ 5 / 1 / 2010 ώρα 6.00 μ.μ., Φάρος Ψυχικού

Πορεία στην Ιρανική πρεσβεία

Αυτές τις μέρες ξαναβρίσκονται στον δρόμο χιλιάδες πολίτες του Ιράν γιατί ασφυκτιούν κάτω από το καθεστώς που τους στερεί κάθε δικαίωμα, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Το καθεστώς των μουλάδων αντιμετωπίζει τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις με ωμή βία.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ώρα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

ΑΚΟΑ, Αντιεθνικιστική - Αντιμιλιταριστική Πρωτοβουλία, Γυναικεία Ομάδα Αυτοάμυνας , Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Κόκκινο, Νεολαία ΣΥΝ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης

ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ του φρενοΚΟΜειΟυεγω τις αποδείξεις τις κρατάω,ετσι απο χόμπι και για να τσεκάρω τις καταναλωτικές μου συνήθειες

να φρενάρω τυχόν υπερ-κατανάλωση και κυρίως να κάνω ταμείο =πήρα,εδωσα=?

ετσι το σουπερμέτρο της κυβερνήσης μας ,που απασχολεί το πανελλήνιο ,ζητάτε απο παντού αποδείξεις ''ινα πατάξωμεν την φοροδιαφυγήν''με βρίσκει πανέτοιμη.
[θα αρχίσω να ζητάω αποδείξεις και απο το πακιστανάκι που μου καθαρίζει τα τζάμια του αυτοκινήτου,οχι θα το αφήσω να φοροδιαφεύγει....]
Κι ολα αυτα για να εξασφαλίσουμε λέει το
αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.
Χωρίς ακομη να εχει διευκρινισθεί αν πχ θα ''μετράνε''οι αποδείξεις του σουπερ μαρκετ[που ειναι και η αναγκαία δαπανη,γιατι μπορει να μη βάψεις το σπίτι αλλά θα πρεπει να φας για να ζήσεις]
Ο χαμηλομισθος και ο μικροσυνταξιούχος συμφωνα με αυτα που εχουν ανακοινωθει η δημοσιευθει ως τώρα για να εχει το αφορολογητο των 12.000 θα πρεπει να μαζέψει εως 6.οοο ευρω απο αποδείξεις.........Κι αν δεν μαζέψει αυτες τις αποδείξεις θα πληρώσει μεγαλύτερο φόρο[αν εχω καταλάβει σωστά]....Αρα,εκτος απο τη φορολογική συνείδηση που θα αποκτήσει μαζεύοντας αποδείξεις θα βρεθεί να πληρώνει περισσότερα στην εφορία απο λεφτα που δεν εχει.
ΕΡΩΤΗΣΙΣ για να μην τρελαθούμε τελείως,μπορουν τα αρμοδια υπουργεια μας και υπηρεσίες να μας πούν πόσοι ελληνες πολιτες δηλώνουν 100.000 ΕΥΡΩ ετησίως?Αυτους τους βρήκατε;
Βαζοντας τη γιαγια να μαζεύει αποδείξεις θα πατάξετε τη φοροδιαφυγή [που υπάρχει βεβαίως],αλλα βρε αθεόφοβοι
τα συνηθη υποζύγια θα βγάλουν τα καστανα και πάλι απο τη φωτιά?ΔΕΝ υπάρχουν μηχανισμοι,τροποι δεν ξερω γω τι,να βρειτε τους μεγαλομεσαίους φοροφυγάδες;
Ασε που οι αποιδειξεις που παιρνω, φερειπειν, απο το κομμωτήριο ανελιπώς,σε δυο μέρες εχουν σβηστει τα στοιχεία που αναφερουν και αντε τώρα να ανοιξω βιβλίο εξόδων,να τα καταχωρώ καθε μέρα,και να φυλάσσω εις ειδικον φάκελον [για να μη σβηστούν]τις αποδείξεις?
Πόσα θελετε να μας τρελάνετε μεχρις οτου καταλήξετε στο φορολογικο νομοσχεδιο για να δουμε τι διαολο θα γίνει?
Μεσα σε ενα τρόμο να ζει ο πολιτης,ασφαλιστικά,φορολογικά,απολυσεις αβέρτα,τη σπάθα της ΕΕ να επικρεμαται επι της κεφαλής μας,για αυτο σας λέω,ετοιμάστε τα τρελάδικα να μπει ο κοσμος μέσα,που λεει και η Βιτάλη

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES