16/1/10

''ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ'' ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗ

''Εκατοντάδες πτώματα εξακολουθούν να βρίσκονται εγκαταλελειμμένα στους δρόμους του Πορτ-ο-Πρενς, ή να στοιβάζονται σε ομαδικούς τάφους,
ενώ τα χρονικά περιθώρια για τον απεγκλωβισμό επιζώντων είναι πλέον οριακά, καθώς οι υποδομές της πόλης έχουν καταστραφεί ολοκληρωτικά δυσχεραίνοντας δραματικά το έργο των σωστικών συνεργείων.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, εξαγριωμένοι κάτοικοι έχουν αρχίσει να στήνουν οδοφράγματα με νεκρούς στην αϊτινή πρωτεύουσα, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας.
[ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ]

Όσα δε μας είπαν τα ΜΜΕ για την Αϊτή
Από την εφημερίδα "Αριστερά!" (15/1/2010)
Σε χώρες που οι άνθρωποι ζουν σαν ποντίκια,οι σεισμοί γίνονται "ποντικοφάρμακα"
Η Αϊτή απασχόλησε τον παγκόσμιο Τύπο με την εξέγερση του λαού της
ενάντια στην κρίσης της πείνας, που συντάραξε τις φτωχές γειτονιές του πλανήτη,
στις αρχές του 2008. τότε, χιλιάδες αγανακτισμένων ανθρώπων,
απαυδισμένοι να τρώνε «μπισκότα χώματος», ξεσηκώθηκαν ενάντια στην παγκόσμια χρηματιστηριακή κερδοσκοπία στην αγορά τροφίμων, που τριπλασίασε τις τιμές των τροφών, βυθίζοντας εκατομμύρια φτωχούς σε απόλυτη εξαθλίωση.
Το καθεστώς της χώρας απάντησε με πυρά ενάντια στους εξεγερμένους, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δεκάδες νεκροί. Οι διαδηλωτές αντεπιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ, καταστρέφοντας τράπεζες και γραφεία πολυεθνικών και πυρπολώντας κυβερνητικά κτίρια και εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.
Πολλοί λεηλάτησαν αποθήκες τροφίμων και αλυσίδες σούπερ-μάρκετ. Εκατοντάδες συνελήφθησαν και στοιβάχτηκα σε άθλια μπουντρούμια και βασανίστηκαν υπό την εποπτεία του ΟΗΕ. Τότε, χρειάστηκαν πολλές μέρες και οι παραιτήσεις αξιωματούχων, για να τεθεί σε έλεγχο το κέντρο της πρωτεύουσας.
Οι παραγκουπόλεις, όπου ζουν οι «συμμορίτες» (έτσι ονομάζουν τα ΜΜΕ αυτούς που ζητούν ψωμί και επιστροφή του νόμιμου προέδρου της χώρας), είχαν δώσε την πραγματική εικόνα της χώρας και εξακολουθούσαν να βράζουν μέχρι σήμερα.....
Η Αϊτή, χώρα της Καραϊβικής, που κέρδισε την ανεξαρτησία της από τη Γαλλία το 1804. Ήταν η πρώτη χώρα που χαιρέτησε την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Το διάστημα 1915-1934, βρισκόταν υπό την κατοχή των ΗΠΑ. Το 1957-86, η χώρα υπέφερε από τη δικτατορία των Ντιβαλιέ, που υποστηριζόταν από τη Δύση. Δεκάδες χιλιάδες δολοφονήθηκαν από τις παραστρατιωτικές συμμορίες των Τοντόν Μακούτ και εκατοντάδες χιλιάδες κατέφυγαν εκτός Αϊτής. Στις πρώτες ελεύθερες εκλογές (1990) θριάμβευσε ο προοδευτικό ιερέας Ζαν-Μπερτράν Αριστίντ, που όμως ανατράπηκε μέσα σε μήνες από ακροδεξιό πραξικόπημα. Κατόπιν συμβιβασμού με τις ΗΠΑ, επανήλθε στην εξουσία το 1994, αλλά υποχρεώθηκε εκ νέου να παραιτηθεί τον επόμενο χρόνο. Το 2000, ξανακέρδισε τις εκλογές.
Όμως, το 2004, ένοπλοι αντιδραστικοί και παλιοί παρακρατικοί, με την ενθάρρυνση των ΗΠΑ και της Γαλλίας, βάδισαν εναντίον της πρωτεύουσας.
Αμερικανοί πεζοναύτες εισέβαλα στο προεδρικό μέγαρο, απήγαγαν τον πρόεδρο Αριστίντ και διά της βίας τον μετέφεραν στην Αφρική, όπου ζει εξόριστος.
Έκτοτε η χώρα βρίσκεται υπό την κατοχή των κυανόκρανων του ΟΗΕ, που στηρίζει τη νέα «κυβέρνηση».
Οι κυανόκρανοι έχουν επανειλημμένα πνίξει στο αίμα τις αλλεπάλληλες εξεγέρσεις της φτωχολογίας, που ζητά την επιστροφή του Αριστίντ και ανθρώπινες συνθήκες ζωής.
Η Αϊτή είναι σήμερα η φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, με το 85% που πληθυσμού της να «ζει» με λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα ...
Έκταση: 22.750.τ.χλμ. (21% της Ελλάδας)
Πληθυσμός: 8.700.000 (95% μαύροι)
ΑΕΠ (2009): 7,02 δις δολάριαΚατά κεφαλή ΑΕΠ (ΔΝΤ 2007): 814 ευρώ το χρόνο (Ελλάδα 18.410 ευρώ το χρόνο)
Φτώχεια: 80% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας
Παιδική θνησιμότητα: 64/1.000 (Ελλάδα: 1/1000)
Υποσιτισμός: 4,6% του πληθυσμού
Προσδόκιμο ζωής: 56 χρόνια (Ελλάδα: 79)
Αναλφαβητισμός: 47% (Ελλάδα: 4%)''

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΠΕ

[Μεταξύ αλλων]

"Διαδοχικές κυβερνήσεις της Αϊτής δεν έχουν κάνει τίποτε για τον λαό. Είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από το εξωτερικό. Αλλά δεν μπορούμε να περιμένουμε έτσι, περικυκλωμένοι από πτώματα, να έρθει κάποιος να μας βοηθήσει. Το σπίτι μου κατέρρευσε. Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι ακόμη στη ζωή, αλλά δεν έχω παρά μια ζωή και πρέπει να φύγω, λέει ο Μπομπρέν, καθηγητής κολεγίου.


ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
Αριθμός Λογαριασμού για εισφορές για την Αϊτή
Το υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι τα στοιχεία του λογαριασμού που συστάθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδας για τη συγκέντρωση εισφορών προς αρωγή των θυμάτων του πρόσφατου σεισμού στην Αϊτή είναι τα ακόλουθα:
Τράπεζα: Τράπεζα της Ελλάδος
Τίτλος λογαριασμού: ΕΔ/Λογαριασμός κατάθεσης εισφορών για ανθρωπιστική βοήθεια/Αϊτή
Αριθμός λογαριασμού: 2341131478
ΙΒΑΝ: GR8701000230000002341131478
Εισφορές μπορούν να πραγματοποιούνται από το κοινό είτε στα υποκαταστήματα της Τράπεζας της Ελλάδας είτε σε υποκαταστήματα άλλων τραπεζών με χρήση του ΙΒΑΝ.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΓΙΑΓΙΆ ΜΟΥ Η βΕΝΕΤΊΑ

Η γιαγιά μου η Βενετία

Τη γιαγιά μου,απο την πλευρά του πατέρα μου εξ Αετοράχης Αρκαδίας,[επαρχια Γορτυνίας]τη λέγαν
Βενετία και τη φώναζαν ''Βενέτα'',και ''Βενετσάνα'' .
Τη θυμάμαι πάντα ΄΄γριά''με μαύρο μαντήλι εως τα ,σχεδόν 100 χρόνια που έζησε.Θα μου εδιναν το ονομά της αλλά επεκράτησαν αλλες σκέψεις.
Αυτο που με απασχολούσε απο παιδί ηταν το ονομά της,σπάνιο να σε λένε ''Βενετία''.Αλλά,παρα τις συνεχείς ερωτήσεις μου κανενας συγγενής[αγραμματοι χωρικοί],δεν ηξεραν γιατί βαφτίστηκε ετσι και οχι Μαρία,Ελένη κλπ.
Διαβαζοντας αντελήφθην πως η
εξήγηση ειναι απλή ,κι εχει να κάνει με την ιστορια της Γορτυνίας,της Αρκαδίας,της Πελοποννήσου ,της Ελλάδος εν γένει.
Την Πελοπόννησο ειχαν κατακτήσει οι Φράγκοι το 1205 ,μετα οι Ενετοί,την εποικισαν σλάβοι,εξ ου και τα σλαβικά τοπωνύμια στην περιοχή.Και οι Τουρκοι βεβαιως.
Μου φαινεται περίεργο που καποιοι ιστορικοί,αφου αναφέρουν ολους τους εποικισμούς,
τις ξενες κατοχές,κατακτητές ,κοκ ισχυρίζονται οτι ο ''ελληνισμος''παρέμεινε αλώβητος στο διαβα των αιώνων....και το αιμα μας δεν περιέχει στάλα αίμα ''βαρβάρων''........
Πάντως η γιαγιά μου η Βενετία,εξ Αετοράχης Γορτυνίας,ποιος ξέρει απο πού κρατά,[βρε λες ναμαι κι εγω βενετσιάνα?...........]
Αστειεύομαι,εχω ελληνική κατατομή[5ος αιών,οπως μουλεγε η φιλολογος]αλλά
θυμηθηκα τη γιαγια μου αυτες τις μέρες με τα περι μετανάστευσης, και μεταναστών,και οτι θα ανακατευτούμε με άλλα φύλα.αλλόφυλα που λένε,και πάει το ελληνικο μας αιματάκι περίπατο.........

[με την ευκαιρια ας ανοιξουμε κανενα βιβλιο ιστορίας....]

15/1/10

αρχίζουν οι εκ-πτώσεις!


Εκπτώσεις από σήμερα
Αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν εως τις 27 Φεβρουαρίου. Σε αναθέρμανση της αγοράς ελπίζουν οι έμποροι.
[ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ.....]

μαζέψτε τα,ειναι επικίνδυνα δια το εθνος


''παιδομαζώματος''συνέχεια και στον Εβρο?
......παιδάκια του γυμνασίου και λυκείου......

και εκπαιδευτικοι καλούνται να καταθέσουν
για τις καταλήψειςτου περασμένου Οκτωβρίου στην περιοχή
Το εξωφρενικό ειναι πώς οι αστυνομικοι ζητούν απο μαθητές να καταδώσουν τους συμμαθητές τους που ειχαν πει ''ναι''στις συνελεύσεις για κατάληψη
[χωρίς κουκούλες....]
Την αντίθεσή της με την αναμειξη της Εισαγγελίας και της Αστυνομιας στη σχολική ζωή ,με τη ''μαγκούρα του παιδονόμου''εκφραζει με ανακοίνωσή της, η Β’ ΕΛΜΕ =
''Η ποινικοποίηση των μαθητικών αγώνων είναι παλιά πρακτική, που έφθασε στο απόγειό της με την «πράξη νομοθετικού περιεχομένου» που θεσπίσθηκε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με βάση την οποία σύρθηκαν στα δικαστήρια εκατοντάδες μαθητές που κινητοποιήθηκαν ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μέχρι και τη μαθητική-νεολαιίστικη έκρηξη του περασμένου Δεκέμβρη, με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου μαθητή μας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.
Μπορεί ο καθένας να έχει τις όποιες επιφυλάξεις για τις μορφές αγώνα που επιλέγουν οι μαθητές και για το αν προβάλλουν τα αιτήματά τους με τον πλέον πρόσφορο τρόπο. Αν όμως σαν μεγαλύτεροι και κυρίως σαν δάσκαλοι θέλουμε να τους βοηθήσουμε, αυτό μπορεί να γίνει, όχι με τη μαγκούρα του παιδονόμου, αλλά με παιδαγωγικό τρόπο.''
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΔΩ

14/1/10

Υπηρεσιακό προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ για εκλογες

επιτέλους!

μετα απο ''εγκυμοσύνη''
πολλών μηνών και αδιεξόδων επιτελους η εσηεα συγκροτησε προσωρινο προεδρειο για να προετοιμασει γενική συνελευση και με στοχο νεες εκλογες.μπράβο,ευτυχως ξεπεράσαμε[?]το συνδρομο εφεε
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ – 13/1/2010
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συγκροτήθηκε σήμερα σε Σώμα
Πρόεδρος: Πάνος Σόμπολος
Γεν. Γραμματέας: Αντώνης Νταβανέλλος
Α’ Αντιπρόεδρος: Νανά Νταουντάκη
Ταμίας: Δημήτρης Κουμπιάς
Β’ Αντιπρόεδρος: Εννυ Μαγιάση
Το Δ.Σ. αποφάσισε να οδηγήσει τον Κλάδο σε εκλογές για να δώσει διέξοδο στην κρίση, που τους τελευταίους μήνες μαστίζει την Ενωση.
Η πρώτη τακτική Γενική Συνέλευση ορίζεται στο 1ο 10ήμερο του Μαρτίου, όπου το Δ.Σ. θα προτείνει ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών.
Στο μεταξύ διάστημα, το Δ.Σ. θα εξαντλήσει τις προσπάθειες για να ανταποκριθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλάδος.
Με λίγα λόγια επικράτησε η κοινή λογική. Παρά τα τραύματα που αφήνει η 7μηνη καθυστέρηση συγκρότησής της, η ΕΣΗΕΑ σε μια εξαιρετικά αβέβαιη περίοδο για τον κόσμο της εργασίας και για τον Τύπο, απέφυγε τη δικαστική οδό και οδηγείται στη μόνη δημοκρατική διέξοδο:

Τις ΕΚΛΟΓΕΣ.

Είναι συνεπώς ανοιχτός ο δρόμος για την όσο ποτέ αναγκαία Ανανέωση της ΕΣΗΕΑ και την Ενωτική Πορεία Αξιοπρέπειας και Αγώνων που πρέπει να ακολουθήσουν οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση. Ετσι έπρεπε να γίνει, εφόσον δεν κατέστη δυνατό να συγκροτηθεί -όπως προτείναμε- προεδρείο Προγραμματικής Αλλαγής και Ανασυγκρότησης, από τους αιρετούς συμβούλους της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ της ΜΑΧΟΜΕΝΗΣ και της ΕΝΟΤΗΤΑΣ, αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαϊου 2009. Αποτέλεσμα που ολοφάνερα, σε ψήφους και σε έδρες στο Δ.Σ, είχε ανατρέψει την ηγεμονία του πελατειακού “συνδικαλισμού”. Και όλοι ξέρουμε πλέον ότι έλειψε μία και μόνη ψήφος, που ήταν αρκετή, ωστόσο, για να μην επιτρέψει στην ΕΣΗΕΑ έστω και να δοκιμάσει να Αλλάξει Σελίδα και να απαλλαγεί από τις συντεχνιακές της παρωπίδες.περισσοτερα

ΕΔΩ
http://syspeirosi.wordpress.com/2010/01/14/m%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%83%ce%b7%ce%b5%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b5/

13/1/10

ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ [ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ]ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΜΟΥΤΖΩΣΕΤΕ
ΕΔΩ


http://dosepasa.wordpress.com/2010/01/13/%ce%b71%ce%bd1-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%ba%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%bf%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%ce%b1/


ΚΑΙ ΕΔΩ

http://sfrang2.blogspot.com/2010/01/blog-post_12.html

''ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ''ΣΤΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΗ 13/01/10
Σάββατο βράδυ στου Παπάγου. Γύρω στις οκτώ μαζεύεται η νεολαία στις πλατείες. Στον «Άι Γιώργη» και στην «Ομπρέλα». Με άτυπο διαχωρισμό, οι «μικροί» στην πρώτη, οι «προχωρημένοι» στη δεύτερη. Η πρώτη έχει και «παιδική χαρά» άρα πιστιρικομάνι αλλά και κηδεμόνες . Τα παιδιά, εκεί γύρω στην τρίτη γυμνασίου, προάγονται στους «μεγάλους», και συχνάζουν στη δεύτερη.
Πολλά «ακούγονται» για τα πάρκα και τις πλατείες. Οι γονείς ξεπερνούν την ανησυχία τους βασιζόμενοι στο ότι το μικρό σύστημα της συγκεκριμένης κοινωνίας του Παπάγου επιτρέπει το να γνωρίζονται λίγο - πολύ όλοι μεταξύ τους, με συνέπεια οι παρέες των παιδιών να αποτελούν «συνέχεια» εκείνων των μεγάλων.
Φάνηκε ότι και ο δήμαρχος ανησυχεί. Για την εικόνα του δήμου του, για την εμπιστοσύνη των δημοτών στην κοινότητα και το πρόσωπό του.
Σαββατόβραδο λοιπόν, και η πολυαναμενόμενη από τα παιδιά έξοδός τους έχει αρχίσει. Το επεισόδιο με τη βόμβα στη Βουλή, άλλα το γνωρίζουν και άλλα όχι. Αίφνης η «Ομπρέλα» περικυκλώνεται από αστυνομικούς με πολιτικά, που ζητούν ταυτότητες και στη συνέχεια μετάβαση στο Αστυνομικό Τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Στην απαίτηση μερικών από τα παιδιά να επιδείξουν οι αστυνομικοί τις δικές τους ταυτότητες, αυτοί ξαφνιάζονται, αλλά το κάνουν. Στην άρνηση ορισμένων να μπουν στα άγνωστα γι' αυτά -συμβατικά- αυτοκίνητα, χαμογελούν συγκαταβατικά και αδιαπραγμάτευτα. Στο αίτημα κάποιων να πάρουν τηλέφωνο τους γονείς τους, προτρέπουν αρνητικά «δεν χρειάζεται να τους ανησυχήσετε». Ένα - δυο κοΈνα - δυο κορίτσια αγνοούν τη σύσταση και ειδοποιούν.
Στο τμήμα, ευγενικός ο προϊστάμενος αστυνόμος, ζητά (απ’ τους γονείς που ενημερώθηκαν και σπεύδουν) «την κατανόησή σας - δεν υπόκειται το θέμα στην αρμοδιότητά μου - εκτελώ εντολές - θα περιμένουμε τον διοικητή του τμήματος της Ασφάλειας που θα σας εξηγήσει»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

12/1/10

Aς γελάσουμε λιγο........,


ΝΔ ,ΛΑΟΣ,Ανθιμος για την ιθαγενεια

Μετά το λάος και η ΝΔ δια του προεδρου της λέει οχι στο νόμο περι ιθαγένειας προαναγγέλλοντας οτι θα τον καταργήσει οταν ελθει εν τη βασιλεία του.
Χθες απο το σκαι, αν δεν κάνω λάθος,ακουσα πως και ο Ανθιμος Θεσαλονίκης[αλοίμονο...]
στεντορεια τη φωνή ειπεν ''θελετε να γίνουμε Ελλάδα Αφρικανών?''
γιατί οχι σαχράουι?


11/1/10

τραγωδία δίχως τέλος

το θρακικό πέλαγος

ξεβράζει πτώματα

μεταναστών

Aνάμεσά τους και ένα αγοράκι, περίπου δύο χρόνων, το οποίο όταν ανασύρθηκε πνιγμένο φορούσε πάνες.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΧΑΜΟΜΙΛΑΚΙ

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES