3/4/10

Στόχος η διαλυμένη και φοβισμένη κοινωνία

[παρολη τη μαυρίλα,καλή ανάσταση]
-------------------------------------------------------------------------------
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ερμηνειες  της ''παράπλευρης απώλειας.. ΄΄οπως  εντελώς ανάλγητα κατα τη γνωμη μας ,αναφέρθηκε, η υπονοήθηκε απο ορισμένους αυτες τις ημέρες,της δολοφονιας του 15χρονου παιδιού απο το Αφγανιστάν ,στα Πατήσια,αναδημοσιεύουμε[εμεις και οι συνεργάτες μας εννοω]
σχετικό αρθρο του Ρουντι Ρινάλντι,εκ των εκδοτών της βδομαδιάτικης εφημερίδας ΔΡΟΜΟΣ
---------------------------------------------------------------------
Φτώχεια, αποκλεισμός, πολύ μαύρο και θλίψη μετά και τη βόμβα στα Πατήσια.

Δεν θα μάθουμε ποτέ, το πιθανότερο, τι ακριβώς συνέβη στην οδό Ιακωβάτων στα Πατήσια, όπου σκοτώθηκε ένα 15χρονο παιδί, έχασε το φως του ένα επτάχρονο, ξεκληρίστηκε μια οικογένεια Αφγανών φτωχών ανθρώπων.
Τα ψέματα, οι διαψεύσεις, οι αναλήψεις «ευθύνης» από οργανώσεις μαϊμού, οι διαρροές από την Ασφάλεια, θα δημιουργήσουν εκείνο το σύννεφο σκόνης που θα εμποδίσει τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Υπάρχει, λοιπόν, η πιθανότητα η ενέργεια αυτή να έγινε είτε από ομάδες ένοπλης βίας, είτε από ακροδεξιές φασιστικές ομάδες σε στενή συνεργασία με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς.


Αυτή η αβεβαιότητα δεν στηρίζεται μόνο σε μια κατευθυνόμενη από την ασφάλεια προσπάθεια να συγκαλυφθούν πιθανά οι φασιστικοί κύκλοι και να την χρεωθούν άσχετοι με την υπόθεση χώροι. Ακόμα και η προκήρυξη της «Συνωμοσίας των πυρήνων της φωτιάς» δεν αποκλείει την ενέργεια να την έχει κάνει κάποια άλλη «επαναστατική οργάνωση» και σε μια τέτοια περίπτωση την καλεί να πάρει την ευθύνη. Η ίδια η «συνωμοσία κ.λπ.» αισθάνθηκε αμέσως την ανάγκη να διαχωρίσει την θέση της από την ενέργεια αυτή, ακριβώς γιατί ξέρει πως πολλά χτυπήματα που γίνονται μοιάζουν, θυμίζει το ένα το άλλο και εύκολα μπορεί να της χρεωθούν διάφορες ενέργειες, ιδίως πολλές που παραμένουν «ορφανές».

Το ουσιαστικό ζήτημα δεν είναι να μάθουμε τι ακριβώς έγινε. Το ουσιαστικό είναι να αναλογιστούμε προς τα πού σπρώχνονται τα πράγματα και γιατί.

Από την ίδια μήτρα…
Έχουμε δύο στοιχεία που ακόμα και οι πέτρες τα ομολογούν: Η μεν Αυριανή σε πρωτοσέλιδο 6στηλο τίτλο έγραφε ότι η «Φτώχεια γεννά βία». Ο δε αρχηγός της Αστυνομίας κ. Οικονόμου τόνιζε σε συνέντευξη ότι χρειάζεται να δοθεί πίστωση χρόνου στην αστυνομία για να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα και την τρομοκρατία που φουντώνουν σε συνθήκες κρίσης.
Φτώχεια και κρίση, λοιπόν, είναι οι μήτρες εγκληματικότητας και τρομοκρατίας και αυτό το ομολογούν οι πάντες.

Η σκληρή αστική άποψη θέλει να ταυτίσει την τρομοκρατία με το έγκλημα και επικαλείται υπαρκτούς ή ανύπαρκτους δεσμούς και κοινούς στόχους (π.χ ληστείες κ.λπ.) για να το στηρίξει. Ακόμα περισσότερο ισχύει πως από την μάχη – «πόλεμο» ανάμεσα στην «οργανωμένη κοινωνία», το κράτος, τα ΜΜΕ και ότι αυτά εκπροσωπούν και τις οργανώσεις «επαναστατικής βίας», κερδισμένο είναι το αστικό στρατόπεδο.
Μάλιστα, πότε διογκώνοντας, πότε δαιμονοποιώντας το φαινόμενο αυτό –με την τεράστια δυνατότητα που του προσδίδουν τα ΜΜΕ- κατορθώνει να σπείρει το φόβο και τον τρόμο στην κοινωνία και να αποτρέψει την μαζική αποφασιστική αντίδραση των υποτελών στρωμάτων, που δέχονται κατά ριπάς τις «σφαίρες» υποβάθμισης, αποκλεισμού, φτωχοποίησης, εξαθλίωσης και απελπισίας που, χωρίς καμιά οικονομία ρίχνει το αστικό στρατόπεδο.
Δεν χρειάζεται πολύ σκέψη για να κατανοηθεί ότι αυτό το σύστημα παράγει από κάθε πόρο του βία και διαχέει βία και πειθάρχηση, υποταγή και φόβο για να μπορέσει να περάσει και να κάνει αποδεκτή την οικονομική και πολιτική του τρομοκρατία. Όλοι οι χειριστικοί μηχανισμοί του κράτους, όλοι οι θεσμοί και κυρίως τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ –η μικρή φορητή ατομική μπόμπα μέσα σε όλα τα σπίτια- εκκρίνουν το μήνυμα της βίας, του τσαμπουκά, της δύναμης, της κυριαρχίας, της εξουσίας.
 Η διάλυση της κοινωνικότητας γίνεται με την έκκριση της βίας και του ανταγωνισμού και αυτό μεταφράζεται, σε πολλούς χώρους φτώχειας και αποκλεισμού, με την ροπή προς την τυφλή βία. Δημιουργείται όχι μόνο ο φοβισμένος άνθρωπος αλλά και ο άνθρωπος που μπορεί να ασκήσει τυφλή βία προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς κριτήριο, χωρίς λόγο, χωρίς σκοπό.

Φετιχισμός του μέσου
Το αστικό στρατόπεδο έχει αποδεχθεί σαν φυσικό φαινόμενο την αποπολιτικοποίηση, δηλαδή, το άδειασμα της πολιτικής και την πτώση των διαχωριστικών γραμμών που κάποτε υπήρχαν. Αυτό το ριζικό «άδειασμα» της πολιτικής (από οράματα, στόχους, διαχωριστικές γραμμές, ταυτότητα και κουλτούρα) επηρεάζει όλους τους χώρους ακόμα και τους πλέον «ανήσυχους». Οδηγεί στην ανάγκη να υπάρξει ολοκληρωτικός διαχωρισμός στο μοναδικό επίπεδο, αυτό της πρακτικής, που στις σημερινές συνθήκες οδηγεί στον θεαματικό φετιχισμό του μέσου (ένοπλο χτύπημα, κρότος της βόμβας, θύματα κ.λπ.) και, μάλιστα, με τρόπο που διόλου δεν υπολογίζει συσχετισμούς, συγκυρία, δυνατότητες του αστικού στρατοπέδου κ.λπ.

Ορισμένες φορές είναι τέτοιος και τόσος ο φετιχισμός του μέσου, που δεν υπολογίζεται τίποτα, φτάνει το μέσο (η βία) να εκδηλωθεί. Ούτε ενάντια σε ποιον, ούτε το πώς, ούτε το τι θα φέρει σαν αποτέλεσμα κ.λπ. Έτσι, από τον Δεκέμβρη και ύστερα έχουμε αυξημένη παρέμβαση ορισμένων ομάδων –και ίσως τον ανταγωνισμό μεταξύ τους- που δρουν κυρίως υπό την φετιχοποίηση που αναφέραμε. Σφαίρες, γκαζάκια, βόμβες, «απαλλοτριώσεις», κατσαρόλες κ.λπ., θεωρούνται η πεμπτουσία της επαναστατικής πάλης, ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι για πέταμα…

Υποτίθεται πως το αποτέλεσμα αυτής της δράσης θα έπρεπε να είναι διπλό: να προκληθούν σημαντικές ζημιές στο αντίπαλο στρατόπεδο, και δεύτερο, να έχει αναπτυχθεί και διαχυθεί ένα μεγάλο κίνημα που να εμποδίζει το αστικό μπλοκ να εφαρμόζει την πολιτική του. Ούτε τέτοιες ζημιές έχουν προκληθεί, ούτε έχει εμποδιστεί η εφαρμογή της ασφυκτικής πολιτικής. Ακόμα χειρότερα, τέτοιες ενέργειες δίνουν τη δυνατότητα στο κράτος να φοβίσει, να παθητικοποιήσει, να περάσει νέα και έκτακτα μέτρα, να τις χρησιμοποιήσει για να στοχοποιήσει χώρους και να σπάσει μαζικούς αγώνες.

Φυσικά, υπάρχει το μέγα θέμα της ευθύνης που φέρει η Αριστερά για πολλές πλευρές του ζητήματος: Προσχωρώντας στο άδειασμα της πολιτικής, κινούμενη σχεδόν πάντα στις ράγες του αστικού πλαισίου, εγκαταλείποντας τους εργαζόμενους και την νεολαία, κυρίως όμως φετιχοποιώντας την ψήφο και το Κοινοβούλιο, δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιλογής, ιδίως για τους νέους που ασφυκτιούν μέσα σε ένα ψεύτικο και σάπιο σύστημα. Αυτή η παράμετρος δεν πρέπει να ξεχνιέται όταν θέλουμε κάτι να πούμε για τα «δύσκολα» θέματα…

2/4/10

o κ.Ροίδης,στο ''ΔΡΟΜΟ'' που κυκλοφόρησε σήμερα

Ροιδης εμμονες,ο κ.Ρο,ο Λασκαράτος και ολοι οι πρωταγωνιστες του εγκυρου μπλογκ
ΡΟΙΔΗΣ ΕΜΜΟΝΕΣ
εμφανίζονται μαζί με τον ....συνονόματό τού κ.Ρο,Εμμανουήλ Ροίδη
στο blogodromio- στήλη της  εβδομαδιαίας εφημερίδας ΔΡΟΜΟΣ της Αριστεράς.
Δείτε ομοιότητες και διαφορές........
ο τόπος-ου τόπος

φοβισμένες,κλειστες καρδιές,αμπαρωμένες πόρτες
ποιος κρατά το κλειδί της φυλακής
τόπος -ου τόπος
άτοπος,αμύριστος,άνυδρος,αλειτούργητος
βρισκει ανελπιστο χώρο
να σουλατσάρει ανεμπόδιστη  η  αγριότητα
μεσα και εξω
η δική τους και η δική μας
απωλεσθέν αντικείμενο= αγάπη,αλληλεγγύη,ανθρωπιά
αχ αυτο το αλφα το στερητικό
κατασκευάζει αγέλες αλαλάζουσες η μουγγές με εκκωφαντικέ κραυγές
ανέγκεφαλες ,ασώματες κεφαλές
κουμαντάρουν το δρομολογιο  προς το τίποτα


ο χρόνος


1/4/10

Ο ΄΄Δρόμος'' ΑΥΡΙΟ

Ο «Δρόμος», λόγω Πάσχα, κυκλοφορεί μία μέρα πριν, δηλαδή τη Μεγάλη Παρασκευή 2 Απριλίου με ενδιαφέρουσα ύλη. Η συντακτική επιτροπή εύχεται σε όλους τους αναγνώστες καλές γιορτές.


Editorial
Αθήνα - Αφγανιστάν

Το θέμα της βδομάδας
Διόδια, δεν πληρώνω – δεν πληρώνω

Πολιτική
Ποιοι είναι οι «πατριώτες», της Αριάδνης Αλαβάνου
Περί ηθικού καπιταλισμού, του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
Πανωλεθρία ο «θρίαμβος» των Βρυξελλών , του Γ.Κ.
Βόμβα στα Πατήσια: Στόχος η διαλυμένη και φοβισμένη κοινωνία , του Ρούντι Ρινάλντι

Συζητήσεις - Αντιπαραθέσεις
Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας: Γράφουν ο Νίκος Καλογήρου και η Ντίνα Ρέππα

Πνευματικά Δικαιώματα και συνεργατικότητα: Γράφουν ο Αντώνης Μπρούμας και ο Γιάννης Γλέζος

Αριστερά
Οικοδομώντας επιτροπές αγώνα . Ο λόγος σε τρία μέλη τους
Τι συμβαίνει στο Αριστερό Ρεύμα; Ο Δ. Στρατούλης απαντά σε ερωτήσεις του «Δρομου»
«Τα θέλουμε όλα» , του Γιώργου Τοζίδη

Εργατικά
Φοροεπιδρομή και στους ναυτικούς. Ρεπορτάζ της Μαίρης Ευθυμιάτου
Ο Μπολκενσταϊν είναι (και τυπικά) εδώ! , του Γιώργου Κατερίνη

Διεθνή
Απάντηση στη συντονισμένη διεθνή καμπάνια ενάντια στην Κούβα
Υπόθεση Eskom: Αγώνας για το περιβάλλον και την επιβίωση στη Ν. Αφρική
Αφρική: Ανταγωνισμοί για τον έλεγχό της , του Γ. Τσίπρα
Β logo δρόμιο
Ροίδη εμμονές

Κοινωνία
Ημερολόγιο Μάριου Ζ.: 28 Μαρτίου – 2 Απριλίου , του Λεωνίδα Σασκλαμπάνη
Damnatio memoriae , του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη
Δεν… χάραξε για τη χάραξη της Πατρών – Πύργου , της Κατερίνας Παγουλάτου


Πολιτισμός
Ο Νάνος Βαλαωρίτης μιλά για τον Ανδρέα Παγουλάτο
Η ακραία πολιτική υγεία του Δημήτρη Λιοσάτου , του Δημήτρη Α. Σεβαστάκη
Το ζεϊμπέκικο των Βαρεμένων , του Μάνου Στεφανίδη

Επιστήμη
Εικονικά και πραγματικά κοινωνικά δίκτυα , της Αλίκης Βεγίρη

Απόψεις
Η φάρσα των ζώων , της Μαρίας Κακογιάννη
Η κατάρα των τριών γενιών Παπανδρέου , του Τζέημς Πέτρας

Περίπτερο Ιδεών
Έιμι Γκούντμαν : «Χρειαζόμαστε ανθρώπους που σκέφτονται έξω από το κουτί»
κυβερνηση εθνικής σωτηρίας η μονη λύση

Οι υγιείς δυνάμεις του τόπου επαγρυπνούσες ,και ενοψει της ελευσης του κατηραμένου οφεως  επονομαζόμενου και  ΔΝΤ
αναλαμβάνουν και πάλιν την σωτηριαν της χώρας
με τον σχηματισμο κυβερνήσεως εθνικής σωτηριας με πρωθυπουργον
τον αειθαλη και πανεντιμοτατο -Κ.Μητσοτάκην
υπουργον Δημοσιας Τάξεως -Γ.Καρατζαφερην
Ανεργιας -Γ.Παναγόπουλον
Εσωτερικών -Γ.Γιακουμάτον
Εξωτερικών -Α.Γκερέκου
ειδικων αποστολών- Π.Ψωμιάδην
κυβερνητικο εκπροσωπο-υπουργο τυπου -Γ.Πρετεντέρην
γενικών καθηκόντων -3 πρωην αριστεροι,δυο ανανήψαντες,τρεις υπηρετήσαντες την εθνοσωτήριον
ορκωμοσια = Κυριακή του Πάσχα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΧΕΙ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΜΟΥ ΜΑΝΩΛΗΣ ΡΟυΦΙΑΝΑΚΗΣ--- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΙΖ

30/3/10

ποιά πατρίδα σε διώχνει και ποιά σε χρειάζεται,ποιά σε νοιάζεται, ποιά γή......

πού ειναι τα παιδιά του Δεκέμβρη?


Τρίτη ξημερώνει,απο το πρωι μου τριβελίζει το κεφάλι με αμείλικτα ερωτηματικά που φυσικά και δεν μπορω να απαντήσω
αλλά δεν μπορω και να κρατησω μέσα μου 
--ενας 15χρονος  αφγανός δολοφονηθηκε ενω προσπαθουσε να βρει στα σκουπιδια κάτι για να ζήσει
---ενας 15χρονος δολοφονηθηκε εν ψυχρω  απο αστυνομικά πυρα στα Εξάρχεια
ποια ειναι η διαφορά τους?
τι μεσολάβησε και στην περιπτωση του ''Γκρέγκορι-Αλέξη'' ξέσπασε ενα ορμητικο κινημα βγαζοντας στους δρόμους χιλιάδες μαθητες,σπουδαστες,μανάδες,κοσμοπλημμυρα επι μέρες?
τι μεσολάβησε και  δεν κουνιέται φύλλο για τη δολοφονια του μικρου πρόσφυγα?ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ,ΤΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΑ ΝΙΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ?
Ολοι ετοιμάζουν τον οβελία?χαζεύουν στις καφετέριες?δουλευουν με το κεφαλι σκυμένο και το μελλον αβέβαιο?
φοβισμένοι,αδιάφοροι ,τι?απογοητευμένοι?
Πέρα και πάνω απο ολες τις πολιτικοοικονομικές αναλύσεις ,για την κρίση,για τα κακα και τα μαύρα  που μας περιμένουν,δεν εμεινε στάλα διαθεση αντίστασης στην κατρακύλα μας ως κοινωνια?
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΣΗΜΕΡΑ.
Και οχι η καταναλωση πληροφοριών για τa spreads,
για το οικονομικο μας μελλον,ολα γινονται ενα τιποτα οταν πεφτουν επάνω σε νεκρές ψυχές,ηδη προετοιμασμένες να μπουν στην τρύπα τους και να περιμένουν σκυφτοι τα χειρότερα.
Για να επανέλθω στα παιδια του Δεκέμβρη,στους Δεκεμβρηδες που θάρχονταν,καθε εξηγηση,καθε απαντηση δεκτή.
Τα ΜΜΕ,η τρομοκρατία τους επι μήνες για τον Αρμαγεδωνα της κρίσης,πάγωσε τις καρδιες των ανθρωπων?Παγωσε και το αίμα των νέων στις φλέβες τους???
Αν ειναι ετσι,το συστημα εχει νικήσει,και άρα ας διαχειριστούμε την ήττα.Καμμια πολιτική απαντηση?

Κι εχω πολλες ακομη ερωτήσεις, ειναι πιο σημαντικο να γλυτώσει ο ελληνας τα διοδια απο το να ξεσηκωθεί  για  να διεκδικήσει τη χαμένη περηφάνεια του,τη χαμενη αξιοπρέπεια,να φωνάξει για τα ανθρωπινα δικαιώματα?
Μηπως παραγίνονται οικονομικίστικες οι διεκδικήσεις[προς θεου δεν υποτιμάω το ψωμι μας]αλλά κατι παραπανω βρε παιδιά,χασαμε τις αξίες της ανθρωπιας,της αλληλεγγύης, ?
 Με τρειντγιουνιονισμό  μονο θα γινονται οι οποιες κινητοποιήσεις?
Θελουμε τη ζωή ολόκληρη,οχι μονο το ψωμι που μας κλέβουν απο το χερι,θελουμε και το χερι να μπορει να κρατήσει ενα λουλούδι,ενα άλλο χερι και να γινουν πολλα τα ενωμένα χέρια κατα των τρωκτικών που ροκανισαν την ψυχή μας.
Γιατί σημερα το συλλαλητηριο δεν μπορει να μετατραπεί σε συλλαλητηριο για το προσφυγάκι που χάθηκε μεσα στα σκουπίδια απο χερι εγκληματικό ,κατα της καθε ειδους τρομοκρατίας που καθηλωσε τον κόσμο
[τρομοκρατία ειναι και η ανοδος της εγκληματικοτητας κι εδω μπλέκονται τα πράγματα...για το ποιος φταίει ,κι εδω 'παίζουν''ο ρατσισμος και ο φασισμος παρέα........]Αλλά οχι κι ετσι.Μουγγά προσωπα μεσ την εθνική κατάθλιψη ετοιμάζονται για το ΠΆΣΧΑ
΄Καλή Ανάσταση????καλα κρασια επισης

η οργή ,η μνήμη και ο κ.''Α.Μ''

Η οργή πρέπει να πάρει τη θέση της μνήμης , επιτέλους .


Κάθε παραμύθι , αν θέλει να χαρακτηρίζετε σαν τέτοιο , πρέπει να ξεκινάει κάπως έτσι :

Μια φορά κι έναν καιρό …

Ο κύριος ΑΜ , δεν ήξερε πολλά , δεν του άρεσαν , δεν του είχαν διαβάσει πολλά όταν έπρεπε , είχε όμως όνειρα πολλά και εφιάλτες , απ’ αυτούς που σαν ξυπνούσε , δεν μπορούσε να καταλάβει αν ήταν κάτι που έζησε και κλείνοντας τα μάτια του το θυμόταν ξανά ή κάτι που ίσως έζησε σε κάποια άλλη ζωή ή αν έστω ήταν κάτι που θα ήθελε πάρα πολύ να ζήσει .

Ένα τέτοιο όνειρο , που εγώ θα το έλεγα «εφιάλτη» , θα μπορούσε να είχε τον τίτλο «οι πτήσεις του μικρού κόκκινου αεροπλάνου» . Πάντα έδινε τίτλους στα όνειρά του , για να μπορεί εύκολα να τα «διαβάζει» στο μυαλό του ή αλήθεια είναι κάθε φορά δίνοντας διαφορετική ερμηνεία .

Αυτό το μικρό κόκκινο αεροπλανάκι , για έναν ανεξήγητο λόγο που δεν κατάφερε κι ο ίδιος να μου εξηγήσει , είχε την δυνατότητα , να πετάει κάτω από όλες τις συνθήκες και μάλιστα αυθαιρετώντας και γράφοντας στα παλιά του τα λάστιχα , όλους τους νόμους της φυσικής ! Πλανάριζε προς όλες τις κατευθύνσεις , έκανε απίθανες βουτιές από πολύ ψηλά όταν ο οδηγός του , που δεν ήταν άλλος από τον Κύριο ΑΜ , εντόπιζε κάτι στο έδαφος που έπρεπε να το περιεργαστεί από πολύ κοντά , είχε την δυνατότητα να σκίζει κάθετα τον ουρανό , που πάντα ήταν γαλάζιος και χωρίς σύννεφα και να ανεβαίνει πολύ ψηλά , τόσο ώστε τα πάντα κάτω στην γη να φαίνονται κουκίδες και τόσο ώστε οι βουτιές που θα ακολουθούσαν να είναι ακόμα πιο θεαματικές .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ...ΑΠΡΟΣΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ  ΕΔΩ

29/3/10

η οδυσσεια και το τέλος ενoς δεκαπεντάχρονου .....

Χωρίς ονομα,χωρίς ταυτότητα
διαμελισμένος σε καποια γωνιά της πρωτευουσας,μελαψός,πρόσφυγας
που εφυγε κακήν κακώς απο το χωμα που τον γέννησε
για να γλυτώσει τις βόμβες  -εκατοντάδες χιλιάδες αφγανόπουλα ειτε μονα τους
ειτε οι τυχεροί με τις οικογένειές τους,εχουν ερθει στην Ευρωπη και στην χωρα μας
τον τελευταίο χρόνο
περνώντας απιστευτες περιπετειες,πληρώνοντας αδρά τους δουλέμπορους
για να ξεφύγουν απο τον πόλεμο που η η πολιτισμενη δυση ,χρονια τώρα, εχει κάνει καθεστώς
στο Αφγανιστάν σε αγαστη συνεργασια με τους εγχώριους εμπορους του θανάτου.
Ενας 15χρονος με οποιοδήποτε όνομα,εψαχνε στα σκουπιδια για να βρει κατι να φάει
και δεν ανατριχιάζουμε και μονο με αυτη την εικονα......
Ενας μεταναστης 15χρονος,που μπορει να πέρασε κι απο την Παγανή της Λέσβου,κι απο άλλες αποθήκες ανθρωπινων ψυχών
Λεω να καταργήσουμε τον ορο Μεσαίωνας,εχουμε ξεφύγει,ειμαστε αλλού,ειμαστε ακομη χειρότερα,
αν προσθεσουμε και την  νεα επιθεση ''αλα Κούνεβα'' πριν λιγες μέρες,και την ολομετωπη επιθεση οχι μονο στο βιοτικο επιπεδο αλλά στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ μας
ουτε μια δεκάρα η ανθρωπινη ζωή..........
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ?

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΖΕΡΒΑ ΑΠΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΟΙΩΤΩΝ

Ανακοίνωση  – έκκληση συμπαράστασης  στον
συμπολίτη μας Μάριο Ζέρβα 
Την Πέμπτη 11 Μαρτίου, συνελήφθη απρόκλητα κατά τη διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα, ο Μάριος Ζέρβας, ετών 27. Δυστυχώς παρά τις δεκάδες φωτογραφίες κατά τη στιγμή της σύλληψης και τους δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες που μαρτυρούσαν την αθωότητα του, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κουκούλα, κατοχή και ρίψη μολότοφ, διατάραξη της κοινής ειρήνης και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και προφυλακίσθηκε στον Κορυδαλλό.
Ο Μάριος είναι  απόφοιτος ΤΕΦΑΑ και εργάζεται  ως προπονητής κολύμβησης παιδιών και  νηπίων στο ΟΑΚΑ. Είναι ένας νέος που μεγάλωσε στη Λιβαδειά, ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους όσους τον γνωρίζουν. Την ημέρα της σύλληψης του αμέσως μετά την πορεία σκόπευε να πάει στο ΟΑΚΑ που είχε μάθημα. Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι το πρόσωπό του είναι ακάλυπτο, ενώ στον σάκο που κρατούσε δεν βρέθηκαν παρά τα πράγματα της δουλειάς του.
Είναι φανερό ότι ο Μάριος είχε την ατυχία να αποτελέσει παράδειγμα προς συμμόρφωση. Στη θέση του Μάριου θα μπορούσε να βρίσκεται οποιοσδήποτε νέος άνθρωπος που διαδηλώνει, για να προστατέψει κοινωνικά δικαιώματα και να εκφράσει την αντίθεσή του στα μέτρα κατά των εργαζομένων. Είναι λοιπόν εγκληματικό να ταλαιπωρείται, να στιγματίζεται και να αντιμετωπίζει κίνδυνο φυλάκισης στην αρχή της ζωής του, επειδή άσκησε ειρηνικά το δικαίωμά του στη διαμαρτυρία. Και είναι επικίνδυνο το μήνυμα που στέλνουν στην κοινωνία πρακτικές όπως η βία, η κατάχρηση εξουσίας και η αδικία απέναντι σε ενεργούς πολίτες όπως ο Μάριος. 
Για τους λόγους αυτούς η άδικη σύλληψη του  Μάριου Ζέρβα έχει ξεσηκώσει ένα  πρωτοφανές πανελλαδικό κύμα συμπαράστασης. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντική η συμπαράσταση που θα εκδηλωθεί από τους συντοπίτες και την πόλη που μεγάλωσε. Απευθύνουμε έκκληση σε όλους να σταθούν στο πλάι του και να αναλάβουν πρωτοβουλίες. Καλούμε το δημοτικό και το νομαρχιακό συμβούλιο, κάθε σύλλογο και σωματείο, κάθε συνδικαλιστικό, πολιτικό, επιστημονικό, αθλητικό, κοινωνικό, πολιτιστικό φορέα της Λιβαδειάς και της Βοιωτίας να εκδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης στο Μάριο Ζέρβα [ακολουθουν 80 υπογραφες]

 ΕΔΩ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ
http://petitiononline.com/mariosz/petition.html

δείτε και τη συνεντευξη του Μαριου στο 105,5 στο κόκκινο
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=532784

28/3/10

εκρηξη βομβας με ενα νεκρο στα Πατήσια

Έκρηξη, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ στην οδό Ιακωβάτων 61 στα Πατήσια έξω από τη σχολή δημόσιας διοίκησης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία υπάρχει ένας νεκρός και ένας τραυματισμένο κορίτσι.
Μέχρι στιγμής το πως τραυματίστηκε το κορίτσι, που στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, παραμένει αδιευκρίνιστο. Ο νεκρός αναφέρεται ότι έχει διαμελιστεί ενώ δεν υπήρξε σε κανένα μέσο ενημέρωσης προειδοποίηση για ενδεχόμενη έκρηξη.
πηγη Ελευθεροτυπια

σε λα βι

κι αυτο το καημένο τι να πει.......σε -λα-βι

διαβαστε στο ''ΔΡΟΜΟ''

Στο «Δρόμο» του Σαββάτου 27 Μαρτίου, μεταξύ άλλων, διαβάστε:

Γραμμένο από Συνταξη
  • Η Σύνοδος κορυφής και η πραγματική χρεοκοπία.
  • Οι Γιάννης Δραγασάκης, Δημήτρης Καζάκης, Σπύρος Μαρκέτος και Κώστας Μελάς γράφουν για τη θηλιά του δημόσιου χρέους.
  • Αποκαλυπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα για την κρίση, την Ευρώπη, την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Ο επικεφαλής του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος της Γαλλίας, Ολιβιέ Μπεζανσενό, σε αποκλειστική συνέντευξη, μιλά για την κατάσταση και τις προοπτικές της Αριστεράς σε Γαλλία και Ευρώπη.
  • Μια ακόμα επικοινωνιακή απάτη της κυβέρνησης: Ποιους ωφελεί και ποιους στραγγαλίζει το νέο φορολογικό.
Δυο ρεπορτάζ αποκάλυψη:
  • Η κυβέρνηση «σκοτώνει» τη δημόσια υγεία, της Κατερίνας Παγουλάτου
  • Το πόρισμα βγήκε, τα Τέμπη παραμένουν κλειστά, αλλά η κοινοπραξία «σφυρίζει αδιάφορα», συνεχίζοντας τις μπίζνες με τα διόδια, του Μάριου Διονέλλη
Ακόμα:
Ο Στέλιος Ελληνιάδης παρουσιάζει τον Ισραηλινό δημοσιογράφο Γκιντεόν Λεβί.
Επίσης, μεταξύ άλλων, γράφουν οι Κώστας Βεργόπουλος, Γιάννης Μηλιός, ο Γιώργος Χελάκης, ο Γιώργος Κάργας, ο Χρήστος Πιλάλης, ο Δημήτρης Πετρόπουλος, ο Φειδίας Παϊρίδης, ο Στρατής Πλωμαρίτης, η Μαρίνα Βήχου, ο Δημήτρης Μάτζαρης κ.ά.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES