17/4/10

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ''ΔΡΟΜΟ''

Αυτό το Σάββατο, 17/4, μη χάσετε το "Δρόμο"Ο Αλέκος Αλαβάνος σε μια εκ βαθέων συνέντευξη που θα συζητηθεί, μιλά για όλους και για όλα. Αναφέρεται στην κρίση και τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, μιλά για τον ΣΥΡΙΖΑ και διατυπώνει την πρότασή του για την αριστερά που θα εμπνεύσει και θα πρωταγωνιστήσει.


Επίσης διαβάστε:


* Η δημοκρατία και η παιδεία επόμενοι στόχοι. Ποιοι και γιατί στήνουν το επικίνδυνο σκηνικό του τρόμου.


* Φουντώνουν τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας


* Οι πανεπιστημιακοί Κώστας Δουζίνας και Σπύρος Μαρκέτος γράφουν για την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Και όπως κάθε Σάββατο, αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τον πολιτισμό.

16/4/10

σκύψε κι άλλοΠρωτοβουλια πολιτων Υμηττού για ανατροπη του συμφώνου σταθερότητας


Απριλίου 15, 2010

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΥΜΗΤΤΟΥ
ΝΑ ΑΝΑΤρΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ


Τους τελευταίους μήνες βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ξεκίνημα της μεγαλύτερης επίθεσης που έχει εξαπολυθεί απέναντι στους εργαζόμενους στη νεότερη ιστορία. Και αυτό δεν είναι υπερβολή: οι μειώσεις μισθών και οι περικοπές στα δώρα ήταν μόνο η αρχή. Μια σειρά από εφιαλτικά για τους εργαζόμενους μέτρα είναι προ των πυ-λών: ο χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος αλλάζει, τα όρια ηλικίας αυξάνονται και οι συντάξεις μειώνονται, οι εργασιακές σχέσεις αλλάζουν και οι απολύσεις σχεδιάζε-ται να απελευθερωθούν. Την ίδια στιγμή δηλώνεται ξεκάθαρα ότι δεκάδες χιλιάδες εργα-ζόμενοι στο δημόσιο, συμβασιούχοι, αορίστου χρόνου αλλά και μόνιμοι υπάλληλοι. θα απολυθούν.

Παρά τις φλυαρίες των τηλεοπτικών παπαγάλων για επιτυχίες της κυβέρνησης και στήριξη από την ΕΕ μία είναι η αλήθεια: η Ε.Ε. και το ΔΝΤ θα απαιτήσουν ακόμα σκληρότερα μέτρα το επόμενο διάστημα, τα οποία η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη ΝΔ -ΛΑΟΣ θα σπεύσει να υιοθετήσει. Όπως είναι επίσης δεδομένο ότι τα μέ-τρα όχι μόνο δεν θα αντιμετωπίσουν την κρίση, αλλά θα τη βαθύνουν ακόμα περισσότε-ρο.

Στην πραγματικότητα αυτό που επιδιώκει η κυβέρνηση και η ΕΕ είναι να φορτώσουν όλα τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και να φτιάξουν μια Ελλάδα εντελώς δια-φορετική από αυτή που ζούμε τώρα. Μια Ελλάδα χωρίς ίχνος κοινωνικής δικαιοσύνης και εργατικά δικαιώματα, μια Ελλάδα με εξαθλιωμένους εργαζόμενους, μια Ελλάδα τέ-τοια που να μπορεί να αποτελέσει έναν ιδανικό τόπο για το κεφάλαιο. Γι΄ αυτό και η επί-θεση της κυβέρνησης όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει, αλλά είναι ακόμα στην αρ-χή και θα κρατήσει πολύ.


Όμως υπάρχει λύση. Οι κρατούντες θέλουν να μας πείσουν ότι όλα είναι τελειω-μένα και κάθε αντίσταση είναι μάταιη. Ότι ο κόσμος που οραματίζεται ο Παπανδρέ-ου και ο Αλμούνια είναι ο μόνος μοναδικός. Υπάρχει όμως άλλος δρόμος. Με μαζι-κούς, ενωτικούς και αποφασιστικούς αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτι-κή τους. Οι κύκλοι του συστήματος το ξέρουν καλά και γι’ αυτό όλοι μιλάνε συνέ-χεια για την πιθανότητα μιας κοινωνικής έκρηξης που θα χαλάσει τα σχέδια τους.Επειδή και εμείς πιστεύουμε ότι αν θέλουμε να διαφυλάξουμε τις κατακτήσεις των παλαιότερων γενεών εργαζομένων και να τις περάσουμε στους νεότερους, δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να αντισταθούμε. Επειδή πιστεύουμε ότι αν αντισταθούμε και αγωνιστούμε μπορούμε να ανατρέψουμε την πολιτική τους συγκροτήσαμε την ανοιχτή επιτροπή κατοίκων ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης.Θεωρούμε απαραίτητο να περάσει το μήνυμα της αντίστασης και του αγώνα και στη συνοικία μας, για να κινητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι και να ενταθεί η πίεση στην κυβέρνηση. Επιδιώκουμε τη διεύρυνση της επιτροπής και την παραπέρα οργάνωση του αγώνα μας.ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ/

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ Φ.Ο.Υ. ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 19/02 ΣΤΙΣ 20:00ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑαπατεώνες ή ανόητοι?

15/4/10

ΤρΟμΟΣ ΚΑΙ αΘλΙοΤΗτΑ στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΟΚΤΩ

απο    http://syspeirosi.wordpress.com/


Με διαρκως αυξανομενη οργή παρακολουθούμε την κάλυψη της υπόθεσης των συλληφθέντων ως μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας». Η βιομηχανία του φόβου ενεργοποιήθηκε για μια ακόμα φορά. Δημοσιογράφοι παριστάνουν τους ντετέκτιβ, ρεπόρτερ λειτουργούν ως εκπρόσωποι Τύπου της Αστυνομίας ή ως παπαγαλάκια «διαρροών», παρουσιαστές των δελτιων ειδησεων μεταμορφώνονται σε δικαστές.

Για τα τηλεοπτικά κανάλια και ορισμένες εφημερίδες, οι κατηγορούμενοι είναι ήδη ένοχοι, τα δικαστήρια έχουν στην πράξη ακυρωθεί από τον τηλεοπτικό άμβωνα. Η απόπειρα εξευτελισμού των συλληφθέντων ξεφτιλίζει μαζί και κάθε έννοια δεοντολογίας και νομιμότητας. Στην πραγματικότητα, την ίδια τη δημοσιογραφία.

Συνάδελφοί μας, μέλη των Ενώσεών μας, παραβιάζουν συστηματικά το Σύνταγμα, τους νόμους, τον κώδικα δεοντολογίας υπό την ανοχή (και τη συμμετοχή σε κάποιες περιπτώσεις) της ΕΣΗΕΑ. Θυμίζουμε πως όλοι οι δημοσιογράφοι δεσμεύονται από τον Κώδικα Δεοντολογίας, η παραβίαση του οποίου μπορεί να επιφέρει μέχρι και την οριστική διαγραφή τους.

Tις τελευταίες μέρες βλέπουμε ότι:

* καταστρατηγείται ο σεβασμός στην προσωπικότητα των πολιτών και κανιβαλίζεται η ιδιωτική τους ζωή

* καταργείται το τεκμήριο αθωότητας

* δεν υπάρχει έλεγχος και τεκμηρίωση της πληροφορίας, αντιθέτως μεταδίδονται ρεπορτάζ διοχετευμένα από την πλευρά της αστυνομίας

* τα τηλεοπτικά συνεργεία μπαίνουν στις οικίες των συλληφθέντων και τα προσωπικά αντικείμενά τους επιδεικνύονται ως «πειστήρια»

* διαπομπεύονται συγγενείς και φίλοι των κατηγορουμένων, ποινικοποιούνται οι προσωπικές σχέσεις

* μεταδίδονται ψευδείς ειδήσεις (π.χ. υποτιθέμενος τηλεφωνικός διάλογος μεταξύ 2 κατηγορουμένων, όπου γελούν με το διαμελισμό του μικρού αγφανού) για τη δημιουργία κλίματος και δεν μεταδίδεται ποτέ η διάψευσή τους.


Διαχωρίζουμε πλήρως τη θέση μας από τους τηλεκανίβαλους των 8 και τα παπαγαλάκια της αστυνομίας στις εφημερίδες.


Καλούμε το Προεδρείο και το Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, τα Προεδρεία και τα Πειθαρχικά Συμβούλια όλων των Δημοσιογραφικών Ενώσεων και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την περιφρούρηση του κώδικα δεοντολογίας και του ίδιου του επαγγέλματός μας και να τοποθετηθούν άμεσα.ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΟ teletromos@gmail.com

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/4/2010


Ελένη Γκρούη, δημοσιογράφος Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Αλέξανδρος Παναγιωτάκης, δημοσιογράφος Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Ντίνα Δασκαλοπούλου, δημοσιογράφος Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Δημήτρης Αναστασόπουλος, δημοσιογράφος Ελευθεροτυπία

Μπάμπης Πολυχρονιάδης, δημοσιογράφος Ελευθεροτυπία14/4/10

αλφα,οπως ανατροπη

Στριφνές φάτσες στο μετρό,στο βλέμα ο τρόμος των δελτίων των οκτώ,,μελαγχολική διάθεση,φόβος για το αύριο,
κι ολο μαζί αυτο το μαύρο σύννεφο να πλακώνει
τις ζωές  και να τις συντρίβει.
Ηδη  καποιοι μετρούν λιγότερα χρήματα στο φακελο με το μισθό τους,αλλοι χωρις καν μεροκάματο,σφίγγει ο κλοιός της ανέχειας ολο και πιο πολυ,μα ακομη περισσότερο σφίγγει την καρδια η  πιο βαθια μαυρίλα του μέλλοντός μας ,οπως το καθορίζει το ''σχεδιο διασωσης της οικονομιας'' της χώρας.
Οικογένειες αρχίζουν να ΄περικόπτουν ακομη και τα απαράιτητα,νεοι δεν τολμουν να κάνουν κάν ονειρα.
Μια κοινωνία φοβισμένη,αμήχανη,στα όρια της κατάθλιψης.
Μια κοινωνια που δεν αντιδρά,που εχει σχεδόν αποδεχθεί πλήρως πως δεν μπορει να κανει τίποτε .
Εκπαιδευτηκε στο ρουσφετι και το ψιλοβολεμα ,χειραγωγήθηκε και οδηγηθηκε και απο επισημα χείλη στον ''ευκολο'' πλουτισμό μεσω του χρηματιστηρίου παλιότερα και στην υπερκατανάλωση στη συνεχεια μεσω τραπεζικών δανείων.....Και τωρα της ζητουν και τα ρέστα.
Μια κοινωνια που εχασε την ψυχή της ,γιατι φαινεται πως η ανθρωπινη φύση ρεπει προς την απληστια και την καλοπέραση χωρίς να πολυσκεφτεται τον τρόπο,προπονήθηκε και προπονείται απο την τηλεδικτατορία
καθημερινα στο ευπεπτο,το κακόγουστο,το γαργαλιστικό.
Που ανεχεται,χειροκροτει,επιδοκιμάζει και ζηλεύει την ευκολη αναρριχηση στη δόξα και τον πλουτο αναδεικνύοντας σε σταρ και υπόδειγμα για τα παιδια της, πορνίδια,τσοντοστάρ,προαγωγούς,ασπόνδυλους τηλεαστέρες,καθίκια και αποβράσματα ,μονο και μονο γιατί βγαίνουν στο γυαλί και κερδίζουν φράγκα με οποιδήποτε τρόπο.
Ειναι ανεύθυνη η ΄΄κοινωνια''?
Ειναι στο βαθμο που η ελλειψη πραγματικής παιδείας,ανθρωπιστικής εκπαιδευσης,
καταβαραθρωσης κάθε αξίας ,χειραγώγησης και εκμαυλισμού ,εχουν τεράστια δύναμη στη διαμόρφωση της.
Οταν το χρήμα ειναι θεος,οταν οι ''απο πάνω''εχουν καταστρατηγήσει καθε εννοια δικαίου,εχουν φτάσει στην υβρι με την ατιμωτησία για τη συμπεριφορα και το βίο τους,οι ''απο κάτω'',δεν εχουν και πολλες επιλογές,οταν μάλιστα οι αντιστάσεις κάποιων θεωρουνται ρομαντισμός και ελλειψη προσαρμοστικότητας.
Ακουω πολυ συχνά πολιτες σκεπτόμενους που εχουν πληρως αντιληφθει τι συμβαίνει και πως κινείται η ρόδα του πολιτικού μας συστήματος να λενε,''δεν μπορει να αλλάξει τίποτε,ο,τι και να κάνουμε,''αυτοι''εχουν αποφασίσει για μας.''
Πικρα και μοιρολατρία.
Κατι μυρμήγκια εχουν απομείνει να αντιστέκονται,να κανουν σπειρί-σπειρί  τον αγωνα τους,να θέλουν να παραμέινουν ανθρωποι και πολιτες,εργαζόμενοι με αξιοπρεπεια.ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!τι λέξη κι αυτή,ξεχασμένη και...σνομπαρισμένη απο τα λαμόγια και τα γιαπάκια.....
Κι ομως απο το ΑΛΦΑ θα ξαναρχίσουμε΄!!!
Αξιοπρέπεια,Αλληλεγγύη,Αντίσταση,Ανατροπή

13/4/10

δεκάλογος Α.Αλαβάνου=γιατι πρεπει να φυγει αυτη η κυβέρνηση


Δέκα λογους για τους οποιους η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει ανεφερε χθες σε συγκεντρωση του ''Μετώπου Ανατροπής και Αλληλεγγύης  στα Πατήσια,ο Αλέκος Αλαβανος
1] Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί δεν είναι μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Στις εκλογές οι πολίτες εμπιστεύονται πρώτα και κύρια πολιτικές και δευτερευόντως πρόσωπα και κομματικούς μηχανισμούς. Ο κοινοβουλευτισμός δεν είναι καλλιστεία. Απαιτεί συμβόλαιο με τον λαό. Το προεκλογικό συμβόλαιο της κυβέρνησης Παπανδρέου έχει παραβιασθεί απολύτως. Στη σημερινή της πολιτική δεν διαθέτει καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση. Είναι μια παράνομη κυβέρνηση. Πολύ περισσότερο που δεν τολμά να θέσει σε δημοψήφισμα την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο εφαρμόζει κατά γράμμα, για να ζητήσει έστω εκ των υστέρων έγκριση για την πολιτική της.2] Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει, γιατί ούτως ή άλλως δεν είναι πραγματική κυβέρνηση της χώρας. Οικειοθελώς παραιτήθηκε από τον ρόλο της. Είναι σκιώδης. Την Ελλάδα την κυβερνά ο Μπαρόζο, ο Τρισέ, ο Όλι Ρεν, η Μέρκελ, ο Σαρκοζί. Το Υπουργικό Συμβούλιο λειτουργεί υπό τις εντολές τους. Με βάση το Σύμφωνο Σταθερότητας, τα άρθρα 121 παρ. 9 και 124 παρ. 6 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών, χωρίς καν την ψήφο της Ελλάδας, αποφασίζει για τα μέτρα που θα πάρει. Μια κυβέρνηση που έχει παραχωρήσει σε άλλους την εξουσία, που έχει αναβιώσει τις χειρότερες ιστορικές στιγμές της ξενοκρατίας, δεν χρειάζεται να παριστάνει ότι κυβερνά.3] Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί έχει ταπεινώσει σε απίστευτο βαθμό την Ελλάδα. Η λέξη «Έλληνας» και «Ελληνίδα» γίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο συνώνυμο του διεφθαρμένου, του καθυστερημένου, του παράσιτου, του τεμπέλη. Από τη μια πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης του ευρωπαϊκού κατεστημένου μας κατηγορούν ασύστολα, δεν παίρνουν απάντηση και ο Πρωθυπουργός συζητάει δημόσια μαζί τους γιατί δεν πρέπει να πουλήσουμε ακόμη τα νησιά. Από την άλλη μοντέλα, ηθοποιοί, αστέρες της ενημέρωσης κάνουν δηλώσεις συμπάθειας και ελεημοσύνης. Ποτέ, τις τελευταίες δεκαετίες, δεν είχε φθάσει σε τέτοιο σημείο εξευτελισμού η πατρίδα μας.4] Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει, γιατί ο Γ. Παπανδρέου διατελεί, σε πλήρη σύγχυση ανάμεσα στις πολιτικές του υποχρεώσεις και τα προσωπικά του ενδιαφέροντα. Ποτέ, από την εποχή του Ελευθέριου Βενιζέλου, έλληνας ηγέτης δεν είχε τόσο σημαντικές συναντήσεις, από τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου μέχρι τον Πρόεδρο των ΗΠΑ και των Ινδιών. Ποτέ όμως η προβολή και οι επαφές κορυφής δεν ήταν τόσο αυτοκαταστροφικές και γελοίες. Με τον πρωθυπουργικό «πολιτικό τουρισμό» έβαλε τη χώρα ακόμα πιο βαθιά μέσα στη φάκα του «αδύναμου κρίκου» της Ευρώπης. Ο πρωθυπουργός, ασφαλώς, χωρίς πρόθεση, κατάφερε να συμβάλει στη δυσφήμιση της Ελλάδας σε τέτοιο βαθμό που δεν θα το έκαναν ούτε οι αντίπαλοι της.5]Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί δεν υπερασπίστηκε τη χώρα. Δεν έθεσε το θέμα της μη εφαρμογής του Συμφώνου Σταθερότητας, που ήδη έχει παραβιασθεί από όλα σχεδόν τα κράτη , συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. Δεν έθεσε το θέμα των ευθυνών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την βαριά χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρώπη και τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης που προκάλεσε. Δεν έθεσε το θέμα των ευθυνών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που αρνήθηκε για την Ελλάδα τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που είχε καθιερώσει για τις ιδιωτικές τράπεζες και έριξε την Ελλάδα στην περιπέτεια των spread. Έφερε την Ελλάδα στην κατάσταση όπου οι αντιφάσεις, οι συγκρούσεις, οι ασυναρτησίες, τα αδιέξοδα της ευρωζώνης να λύνονται στις πλάτες της.6]Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί παρέδωσε τη χώρα μας στα χέρια των πιο ακόρεστων, και αναίσχυντων τοκογλύφων. Τεράστιος πλούτος, σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, δημιουργήθηκε από την κερδοσκοπία τραπεζών, hedge funds, ασφαλιστικών εταιρειών πάνω στα ελληνικά ομόλογα. Λάτρης των Ολυμπιακών Αγώνων ο Πρωθυπουργός κατέκτησε το χρυσό ρεκόρ των υψηλότερων επιτοκίων για ομόλογα αναπτυγμένης υποτίθεται χώρας, της υψηλότερης ανόδου 2% του επιτοκίου μέσα σε μια μέρα, της χειρότερης πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, που έφτασε μέχρι την κατηγορία του Ιράκ. Και στο τέλος, ο ίδιος, προκάλεσε την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.7] Η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει γιατί η πολιτική της είναι όχι ο μόνος δρόμος που υπάρχει, αλλά και ο μόνος δρόμος που οδηγεί την οικονομία και την κοινωνία σε αδιέξοδο, που μπορεί να τις σφραγίσει για όλον τον 21ο αιώνα. Η δημοσιονομική θεραπεία με απότομη μείωση των δαπανών οδηγεί σε μείωση της ζήτησης , αρνητική ανάπτυξη, μείωση της φορολογικής βάσης, επανεμφάνιση του οξυμένου δημοσιονομικού προβλήματος πάνω μάλιστα σε μια πολύ πιο σαθρή οικονομική βάση. Η νέα γενιά καταδικάζεται για χρόνια να ζήσει σε καθεστώς ανεργίας και ματαίωσης, οι οικογένειες των ώριμων εργαζόμενων σε ανασφάλεια, η Τρίτη ηλικία σε αγωνία και πίκρα.8] Πρέπει να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου γιατί είναι προϋπόθεση να αρθούν όλα τα επώδυνα για δημόσιους και ιδιωτικούς εργαζόμενους μέτρα. Οι ισχυροί συνδικαλιστικοί αγώνες μπορούν να επιφέρουν την ανάκληση ή τροποποίηση κάποιων ακραίων ρυθμίσεων - και δεν είναι αυτό χωρίς σημασία. Η υποταγή όμως στο Σύμφωνο Σταθερότητας και η βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή διαπερνά την εισοδηματική, την ασφαλιστική, την αγροτική, την αναπτυξιακή, την εκπαιδευτική, την πολιτική για την υγεία, για την τεχνολογία. Διαπερνά τα πάντα. Πολιτική λύση στην υπόθεση της κατάργησης των Μέτρων ως πρώτη προϋπόθεση έχει την αποχώρηση της σημερινής κυβέρνησης.9] Η κυβέρνηση Παπανδρέου οφείλει να φύγει ακριβώς γιατί υπάρχει σαφής, συγκεκριμένη, ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική που θα συνεγείρει την κοινωνία, θα την ενεργοποιήσει, θα πυροδοτήσει ένα κίνημα αλληλεγγύης και δράσης. Θα αντιμετωπίσει τη δημοσιονομική κρίση με ένα μελετημένο χρονοδιάγραμμα που θα μειώνει τις αντιπαραγωγικές δαπάνες, όπως οι εξοπλισμοί, και τις δαπάνες για εισαγωγές. Θα επιδιώξει τον έλεγχο της κατασπατάλησης των δημόσιων πόρων και της διαφθοράς. Θα ενισχύσει την ενεργό ζήτηση. Θα απαιτήσει την άμεση λήξη της καταλήστευσης της Ελλάδας μέσω του δανεισμού, μη διστάζοντας μπροστά σε μονομερείς αποφάσεις, με τη στήριξη του λαού – όπως έγινε στην Ισλανδία με το δημοψήφισμα. Θα κάνει σαφές προς πάντες ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη δεν είναι δεδομένη με οιοδήποτε τίμημα. Θα θέσει σε κίνηση τους πλουτοπαραγωγικούς τομείς της οικονομίας : από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέχρι την αγροτική οικονομία και τον τουρισμό. Θα θέσει τις βάσεις για μια μακρόχρονη τομή στο παραγωγικό μοντέλο με έμφαση στην Παιδεία και Τεχνολογία. Θα χρησιμοποιήσει ως κεντρικό μοχλό ένα ριζικά νέο δημοκρατικό δημόσιο τομέα, ξεκινώντας από τη δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πόλου.10]Τέλος, η κυβέρνηση Παπανδρέου πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατό γιατί δεν έχει καμία απολύτως βάση η άποψη ότι δεν υπάρχει άλλη κυβερνητική εκδοχή. Ασφαλώς και δεν υπάρχει άλλη για όσους βλέπουν τις εξελίξεις εγκλωβισμένοι μέσα στο πλαίσιο και στην αριθμητική του παρακμασμένου σημερινού πολιτικού συστήματος. Η Ελλάδα όμως βρίσκεται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της. Σε τέτοιες συνθήκες πάντα γινόταν μια πλήρης ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος, είτε μετά από τη χρεοκοπία και την ήττα στις αρχές του 20ου αιώνα, είτε μετά τον εμφύλιο πόλεμο, είτε μετά την πτώση της δικτατορίας. Η αλλαγή είναι αναγκαία και δυνατή μέσα από την Ανατροπή του πολιτικού συστήματος με ένα Μέτωπο ποταμό, που θα ενώνει τον αριστερό με τον σοσιαλιστικό χώρο, με τη νεολαία, με κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την προηγούμενη κομματική του ένταξη, που πιστεύει στην Αλληλεγγύη, στη Λαϊκή Κυριαρχία, στην Ανεξαρτησία, στην Προκοπή για την πατρίδα μας.»

Αθήνα,12/4/2010
 
[τώρα τι να σας πω,αν υπάρχουν και άλλοι λογοι ,μπορειτε να προσθέσετε η ισως να αφαιρέσετε,,να διαιρέσετε η και να πολλαπλασιάσετε.....]

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES