15/5/10

Αριστερα που δεν ταυτίζεται με τα γράμματα,δεν υπάρχει

Συνεντευξη του Βασίλη Διοσκουρίδη
στον Σταμάτη Μαυροειδή[εφημερίδα ΔΡΟΜΟΣ].
---------------------  --------------  ---------------------  ------------------------------
Για τον συγγραφέα δεν βρέθηκαν στοιχεία… Με αυτή τη λακωνική πληροφορία που μας εδόθη από τη μηχανή αναζήτησης Google, εγκαταλείψαμε κάθε προσπάθεια να μάθουμε περισσότερα για το βίο και τη πολιτεία του Βασίλη Διοσκουρίδη.
 Το Διαδίκτυο είχε το δίκιο με το μέρος του. Ο Διοσκουρίδης δεν υπήρξε συγγραφέας. Όσοι βέβαια γνωρίζουν την «υπογραφή» που άφησε στο χώρο των γραμμάτων, διατείνονται ότι υπήρξε κάτι περισσότερο και καλύτερο από συγγραφέας. Σε τούτη, όμως, τη μικρή χώρα οι σημαντικές προσπάθειες αγνοούνται στον καιρό τους.
Ανάμεσα στους ελάχιστους που αντιστέκονται -φύση και θέση- σ’ αυτήν την παθογένεια συγκαταλέγεται ο Διοσκουρίδης. Το απέδειξε, σε όσους είχαν ανοιχτά μάτια, όταν παρουσίασε ένα αξεπέραστο, ώς τα σήμερα, πρότυπο λογοτεχνικό περιοδικό από πλευράς περιεχομένου σχεδίασης και τυποτεχνικής φροντίδας, αλλά και αργότερα μέσα από την επιμελή εμπλοκή του στις εκδόσεις «το Ροδακιό».
Σ’ όλη τη διαδρομή του Βασίλη Διοσκουρίδη, λεπτομέρεια και σύνολο κινήθηκαν αρμονικά στο ανώτατο δυνατό επίπεδο, η επιστροφή όμως των χρωστούμενων τόκων δεν του έχει αποδοθεί ακόμη...
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ζούμε ήδη μια πρωτόγνωρη κοινωνική και πολιτική κατάσταση, την πιο κρίσιμη στη μεταπολιτευτική ιστορία του τόπου. Πού νομίζετε ότι θα μας βγάλει κ. Διοσκουρίδη;

Τι πρόκειται, ακριβώς, να ζήσουμε και να γνωρίσουμε, δεν ξέρω. Κοιτάξτε, άσχημες μέρες δεν νομίζω ότι θα γνωρίσουμε, νομίζω όμως ότι θα γνωρίσουμε σκληρές μέρες. Μέρες που απαιτούν ή θα απαιτήσουν να απορρίψει ο Έλληνας τον ευδαιμονισμό που τον διακατείχε ώς τα τώρα. Η σημερινή οικονομική κατάσταση ανάγεται στην εποχή του 1981 και μετά, από εκεί άρχισε το κακό. Τότε άρχισε να βλασταίνει ο ευδαιμονισμός, να αναδείχνεται, να γίνεται αργότερα τρόπος ζωής και τρόπος σκέψης, να κυριαρχεί στην πνευματική ατμόσφαιρα. Τότε χρειαζόταν η σωστή Αριστερά που δεν την είχαμε, ώστε να αναλάβει τις ευθύνες της. Να αγωνιστεί για μια καλύτερη ζωή, προσέχετε δεν λέω ευδαιμονικότερη, δεν λέω πλουσιότερη, αλλά καλύτερη ζωή. Αριστερά που δεν ταυτίζεται με τα γράμματα, δεν υπάρχει!

Ποια η διάκριση ανάμεσα στο «άσχημες» και «σκληρές» μέρες;

Το «σκληρά» σημαίνει ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με λιγότερα πράγματα που στο τέλος μπορεί να βγει σε καλό μας. Ακούστε, νομίζω ότι θα είναι μια αγωγή, ένα είδος παιδείας αυτό.

Βίαιης παιδείας όμως, καθότι μας επιβάλλεται...

Μας επιβάλλεται, αλλά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ορισμένες αρετές που έχει ένας λιτός βίος. Μη ξεχνάτε το θρησκευτικό απόφθεγμα: «Η βασιλεία των ουρανών βιάζεται και βιασταί αρπαζουσιν αυτήν». Σε αυτήν την περίπτωση, ο ρόλος της Αριστεράς δεν είναι να πάψει να κάνει αγώνες, πρέπει όμως οι αγώνες της να γίνονται στο μέτρο των νέων συνθηκών, εάν η Αριστερά βλέπει την Ελλάδα ως όλον.
 Πρέπει, δηλαδή, να μάθει να αγωνίζεται μέσα από το πλέγμα διαφόρων χαρακτήρων βίας που θα επιβληθούν, να παιδεύσει τον κόσμο προς αυτή την κατεύθυνση, μέσα από το ρυάκι, μέσα από το ρεύμα, όχι ενάντιά του, γιατί αυτό θα είναι πάλι μια ουτοπία.
Μα όλα αυτά τα χρόνια, μέσα στο ρεύμα της προόδου πορευόταν -ανύποπτη σχεδόν- και η Αριστερά…

Η λέξη προοδευτικός έχει αρχίσει να ηχεί στα αφτιά μου άσχημα. Όταν την ακούω κουμπώνομαι. Δεν εννοώ να γίνεις συντηρητικός, όχι! Η Αριστερά πρέπει να γίνει ένα κόμμα ανοιχτό στο απρόοπτο,

Ποιος νομίζετε ότι πρέπει -ή θα έπρεπε- να είναι ο ρόλος της;

Νομίζω ότι ο ρόλος της πραγματικής Αριστεράς είναι ο ρόλος της στήριξης και ιδίως της εμψύχωσης και των αγώνων για το καλύτερο, με την έννοια που ανέπτυξα πρωτύτερα. Με το «εμψύχωση» εννοώ ότι πρέπει να μπορέσει να κινητοποιήσει και τους διανοούμενους, οι οποίοι, αν κινητοποιηθούν, είναι τρομερή δύναμη. Άλλοτε, στα δικά μου τα χρόνια, αν ενός εργάτη ή μιας εργάτριας μάτωνε το δάκτυλο στη δουλειά -είναι υπερβολή αυτό που θα πω, αλλά υπερβολή ζωτικής αλήθειας- αμέσως μαζεύονταν τριακόσιες υπογραφές διανοουμένων διαμαρτυρίας. Σήμερα που κομματιάστηκε ένα παιδί στα Πατήσια και, μάλιστα, ένα δεκαπεντάχρονο παιδί μετανάστης, αυτό είναι ακόμα χειρότερο για μια χώρα που δεν είναι ρατσιστική, έτσι λέει τουλάχιστον. Δεν είδα κανένα διανοούμενο να κινηθεί, δεν είδα την Αριστερά να βγάζει ένα χαρτί, να εξηγεί, να μαζεύει υπογραφές ενάντια σ’ αυτή την κατάσταση.

Και η ακινησία των διανοουμένων, η «περιώνυμη» πια σιωπή τους οφείλεται μήπως (και) σε κάποιο βόλεμά τους;

Οι διανοούμενοι έχουν απογοητευθεί από την Αριστερά, αλλά, προσέχετε, αν δει κανείς τα πράγματα διαπεραστικά, και η απογοήτευση είναι ένα βόλεμα. Είναι το πρώτο σκαλοπάτι για να φτάσεις στο βόλεμα. Ναι, έχουν βολευτεί, αλλά ως απογοητευμένοι.

Ποιο είναι το βασικό εμπόδιο, η αιτία που οδήγησε στη χειραγώγηση του μυαλού των σημερινών ανθρώπων;

Είναι δύσκολο το ερώτημα και χρειάζεται πολύ συζήτηση. Θα πω ένα πράγμα που θεωρώ βασικό εμπόδιο και θα τελειώσω μ’ αυτό. Είναι η κοινωνία του καταναλωτισμού στη μόρφωση. Κοιτάξτε, όταν σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που τα όριά της τα γνωρίζουμε, εκδίδονται κάθε χρόνο χιλιάδες βιβλία, αυτά γίνονται στο τέλος η τροφή των αναγνωστών αλλά και των διανοουμένων. Το 99% από αυτές τις χιλιάδες βιβλία είναι αδύνατον να περιέχουν καθολικές αξίες.
Για αυτές τις καθολικές αξίες μαχόταν, κάποτε, η Αριστερά. Δεν έχουμε σήμερα έναν Χατζή, ένα συγγραφέα του διαμετρήματός του που θα συλλάβει και θα εκφράσει το στίγμα της εποχής με τον τρόπο τον καθολικό που τον εξέφρασε ο Χατζής. Υπάρχουν ορισμένες φωνές που είναι ενδιαφέρουσες, αλλά είναι απλά ενδιαφέρουσες, δεν είναι σημαντικές. Και, βέβαια, έχουμε μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού ανθρώπους που ενδιαφέρονται και εκφράζουν με τον τρόπο που θέλει η δουλειά τους το σήμερα. Όταν το σήμερα εκφράζεται σωστά από τη γραφίδα του διανοούμενου, εκφράζονται και όλες οι εποχές σωστά.
 Όταν λέω «σωστά», εννοώ τα γραπτά τους να σε διεγείρουν πνευματικά, να σε κάνουν να επικοινωνείς -ταυτόχρονα- όχι μόνο με το δικό σου τόπο, αλλά με όλους τους τόπους.
Όμως, αυτές οι χιλιάδες των βιβλίων αποτελούν την κοπριά -είχατε κάποτε πει- απ’ όπου θα ανθίσει η μεγάλη λογοτεχνία…

Μπράβο, πολύ καλά κάνατε και μου το θυμίσατε. Τώρα θα σας το πω πιο κανονικά, πιο οικονομικά, και εννοώ με αυτόν να οικοδομήσουμε το λόγο καλύτερα. Παίζουν αυτό τον καλό ρόλο τα πολλά βιβλία, δεν παίζουν μοναχά κακό. Τα βιβλία που αγοράζονται, διαβάζονται και ξεχνιούνται ύστερα από λίγο, είναι το χωράφι από το οποίο θα βλαστήσει ο μεγάλος συγγραφέας. Ο μεγάλος συγγραφέας ό,τι απασχολεί αυτά τα βιβλία, σε μορφή πολύ επιπόλαια, πολύ καταναλωτική και πολύ ανέμελη, θα τα πάρει και θα τα κάνει αξίες. Και οι αξίες, όπως ξέρουμε, δεν έχουν ημερομηνία λήξης. Όμως, οι συγγραφείς οι μεγάλοι δεν βγαίνουν κάθε μέρα.
Προϋπόθεση για να «βγουν» δεν είναι, βέβαια, η ανάγνωση του συνόλου;

Όχι, καθόλου, καθόλου! Είναι θέμα ατμόσφαιρας, δεν είναι θέμα διαβάζω και γράφω ή διαβάζω και μορφώνομαι. Από αυτή την ατμόσφαιρα θα βγει ο συγγραφέας, από αυτή ο αναγνώστης του και αυτή θα κληροδοτήσουν στις γενιές που έρχονται.
Υπάρχει μια άποψη, λέει, ότι ζούμε την εκτροπή του πνεύματος και του λόγου, ότι οδεύουμε σε μια μετα-ανθρώπινη εμπειρία…

Υπάρχουν πολλές λέξεις που σχηματίστηκαν τα τελευταία χρόνια με πρώτο συνθετικό το « μετά»: μεταμοντέρνο, μετανεωτερικό, μεταγλώσσα κ.λπ. Εάν συμβεί αυτό που λέτε, τότε θα είναι και η συντέλεια του κόσμου. Ο κόσμος δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς αξίες πνευματικές. Μα, θα μου πείτε, υπάρχει πληθυσμός που γεννιέται, ζει, μεγαλώνει και πεθαίνει χωρίς τέτοιες αξίες. Αυτό είναι λάθος. Γιατί οι αξίες, σαν τη γύρη, μεταφέρονται...

Πώς και δεν έχετε γράψει κάποιο βιβλίο μέχρι σήμερα;

Γράφεται... Κοιτάξτε, με έπνιξε η δουλειά του Ροδακιού. Αναλώνομαι στην επιμέλεια κειμένων. Όχι όλων των βιβλίων των εκδόσεων, υπάρχουν και βιβλία που βγαίνουν από το Ροδακιό, χωρίς να έχω επιμεληθεί εγώ τη γλώσσα. Αλλά βασικά βιβλία τα έχω επιμεληθεί εγώ. Είναι πάρα πολύ κουραστική εργασία αυτή, όταν την κάνεις σωστά, σου εξαντλεί το χρόνο.

Η επιμέλεια αφορά τη γλώσσα ή και τη γραμμή του συγγραφέα;

Όχι, δεν αφορούν τη γραμμή, δεν θέλω να αλλάξω τη γραμμή του συγγραφέα, η οποία πολλές φορές μπορεί να μην είναι και καλή ή και να διαφωνώ. Μου αρκεί το βιβλίο να έχει ορισμένες αρετές: αρετές πεζογραφικές, αρετές ποιητικές, αν το έχει αυτό και με τσιγκλάει, τότε θα ασχοληθώ.

Αυτή η ενασχόληση γίνεται, πάντοτε, με τη φυσική παρουσία του συγγραφέα. Ποτέ δεν θα πάρω ένα βιβλίο και θα αρχίσω να αυθαιρετώ ή να ασελγώ πάνω στο κείμενο. Ποτέ, επίσης, δεν έβαλα το όνομά μου, δεν με ενδιαφέρει. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βγει το βιβλίο καλό. Για τους πολλούς θεωρείται τίτλος τιμής να γράφει «επιμέλεια τάδε...».

Ε, σας πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου τίτλος τιμής, μια δουλειά είναι που όμως πρέπει να γίνει σωστά, επαγγελματικά και με μεγάλη έγνοια.


Για να κρίνετε αν ένα βιβλίο είναι καλό ή όχι, το διαβάζετε ολόκληρο;

Όχι εγώ, άλλοι ίσως πρέπει να το διαβάσουν όλο. Κοιτάξτε, είναι θέμα τριβής. Κάνω γύρω στα σαράντα χρόνια αυτή τη δουλειά, αρκεί λοιπόν να κοιτάξω τις πρώτες παραγράφους και ύστερα να ρίξω μια διαγώνια ματιά στο βιβλίο και τότε ξέρω αν αυτό ενδιαφέρει τον αναγνώστη ή όχι.

Έχουν περάσει από εδώ πολλά βιβλία που δεν σηκώνουν επιμέλεια. Είναι αυτό που έλεγε ο Παλαμάς «δεν σκαμπάζει το παιδί»... Πολλές φορές, τα έχουν δώσει σε άλλους εκδοτικούς οίκους και έχουν επιτύχει. Ε, δεν με ενδιαφέρει καθόλου.


Τελειώνοντας, θα ήθελα να μου πείτε ποιο είναι το απόσταγμα που νιώθετε, έπειτα από μια τόσο μακρά διαδρομή στη ζωή και στα γράμματα.

Αρχίζει και αφαιρεί. Αφαιρεί πράγματα που κάποτε αγαπούσε, αλλά στην ουσία τού γυάλιζαν, δεν τα αγαπούσε, απλώς τον βοηθούσανε σε πολλά πράγματα. Λόγου χάρη, να ζει πιο ευχάριστα ή, το κυριότερο -και θα τελειώσω μ’ αυτό-, να ρητορεύει. Να φαίνεται ένας άνθρωπος μορφωμένος, με ευφράδεια. Αυτά όλα τώρα αρχίζουν σιγά-σιγά και κόβονται. Δεν τα κόβω εγώ, δεν τα κόβει η συνείδησή μου, κόβονται χωρίς να καταλαβαίνω πώς, χάνονται, φαίνονται ασήμαντα, φαίνονται τιποτένια. Φαίνονται πρόστυχα. Και έτσι, αρχίζω να ζω με κάτι σταλαγματιές που κάθονται μέσα μου και που χωρίς αυτές δεν θα μπορούσα να ζήσω.

δεν θα μας κάνουν Αργεντινή και Μεξικό-βιντεο-ομιλια Αλαβάνου στην Πάτρα

μέρος 1[απο ΕΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ]


: Αν φύγει η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ποία κυβέρνηση θα έρθει στην θέση της.


14/5/10

we are all greeks now

οχι στο ονομά μας-Πρωτοβουλία Νεων δημοσιογράφων-Εργαζομένων στα ΜΜΕ


[Ελαβα το παρακάτω μέιλ]
και προσυπογράφω

Υποστηρίζουμε όλα τα δικαιώματα των νέων δημοσιογράφων
Ζητάμε την εγγραφή τους στην ΕΣΗΕΑ
Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δημοσιογράφοι, μέλη της ΕΣΗΕΑ, γνωρίζουμε ότι στα διπλανά γραφεία και στο καθημερινό ρεπορτάζ, δουλεύουν πολλοί νέοι συνάδελφοι μας με διαφορετικές εργασιακές σχέσεις από εμάς. Εντάσσονται στον κλάδο με ιδιαίτερα δυσμενείς όρους, κινούμενοι υποχρεωτικά μεταξύ ατέρμονης μαθητείας, αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας και εξευτελιστικών αποδοχών μέσω Δελτίου παροχής Υπηρεσιών. Ενώ η προοπτική της ένταξης τους στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και στο ασφαλιστικό σύστημα του Τύπου
φαντάζει όλο και πιο μακρινή.
Απέναντι σ’ αυτή την πραγματικότητα η ΕΣΗΕΑ αδρανεί, προσκολλημένη ευλαβικά σ’ ένα καταστατικό που δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των δημοσιογράφων, των οποίων την υπεράσπιση ευαγγελίζεται. Αποκλείει εκ των πραγμάτων ένα σημαντικό ποσοστό δημοσιογράφων που απασχολείται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, παρόλο που κατά κανόνα υποκρύπτεται εξαρτημένη μορφή εργασίας, με τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις να μετακυλίονται αποκλειστικά στις πλάτες των ίδιων των εργαζομένων. Η ΕΣΗΕΑ κλείνει τα μάτια μπροστά στην
ανάπτυξη των ειδησεογραφικών site και portals, με αποτέλεσμα το Internet να μετατρέπεται σ’ ένα τεράστιο πεδίο εισφοροδιαφυγής εφόσον δεν καταβάλλεται το Αγγελιόσημο, οι εργαζόμενοι να στερούνται βασικά δικαιώματα και η επαγγελματική τους υπόσταση να αμφισβητείται. Σφυρίζει αδιάφορα για τη μαύρη εργασία που διαρκώς εξαπλώνεται και δεν ασκεί κανέναν συνδικαλιστικό έλεγχο στους χώρους εργασίας.

Σ’ αυτές τις συνθήκες οι νέοι εργαζόμενοι, χωρίς καμία δυνατότητα αναφοράς σ’ ένα συνδικαλιστικό φορέα, βρίσκονται διαρκώς εκτεθειμένοι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και αδυνατούν να υπερασπιστούν τόσο τα εργασιακά τους δικαιώματα όσο και τις δεοντολογικές αρχές που πρέπει να ακολουθούνται κατά την παραγωγή του δημοσιογραφικού τους έργου. Στο βαθμό που αδυνατούν να εξασφαλίσουν μια δουλεία με αξιοπρεπείς αποδοχές και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, αναγκάζονται να κατακερματίσουν την εργασία τους σε πολλαπλές
επισφαλείς ταχύτητες. Η πρακτική της Ένωσης ενισχύει τις δυσλειτουργίες και τον ανορθολογισμό στον κλάδο, που οδηγείται σε ακόμα μεγαλύτερη πολυδιάσπαση και συνεπώς στη διάβρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Ιδιαίτερα σ’ αυτή τη συγκυρία, όπου η οικονομική κρίση, αξιοποιείται για όλων των ειδών τις «περικοπές» και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η δική τους επισφάλεια συναντιέται με τη δική μας αβεβαιότητα. Η αντιστροφή αυτής της πραγματικότητας και η αλληλεγγύη στο εσωτερικό των εργαζομένων, αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική οδό στη μαζική εξαθλίωση που δρομολογείται.

Σ’ αυτή τη βάση δηλώνουμε απερίφραστα τη διαφωνία μας με την έως τώρα στρουθοκαμηλική τακτική της Ένωσης και συμμεριζόμαστε το αίτημα της «Πρωτοβουλίας Νέων Δημοσιογράφων – Εργαζομένων στα ΜΜΕ» για αλλαγές στην ΕΣΗΕΑ στην κατεύθυνση μετατροπής της σ΄ ένα ανοιχτό , δημοκρατικό και διεκδικητικό σωματείο, με διαρκή αναφορά στην κοινωνική ευθύνη της δημοσιογραφίας, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επανακατοχύρωση τόσο των εργασιακών δικαιωμάτων όσο και του περιεχομένου του επαγγέλματος μας.

Οποια ή όποιος συνάδελφος θέλει μπορεί να στέλνει με e-mail το όνομά του στην ηλεκτρονική διεύθυνση malousp@gmail.com

συστάσεις Ερντογάν προς ελληνες διαδηλωτές!!!!

Πριν την αφιξή του στην Αθηνα,ο κ. Ερντογάν εδωσε συνεντευξη στη ΝΕΤ και τη Μαρία Χούκλη,που μεταδόθηκε σημερα το πρωί.
Πρόλαβα μονο την απέυθυνση του τουρκου πρωθυπουργού προς τους Ελληνες.Κοιτώντας στα ''ματια''την κάμερα
ειπε,φιλικά,πατρικά, να το πώ,συμπονετικά,
''μην βγαίνετε στους δρόμους,η πατρίδα σας εχει προβλήματα,μην τα κάνετε χειρότερα-οι διαδηλώσεις,τα σπασίματα,οι απεργίες μονο κακο κάνουν''[ισως να το παράφρασα λίγο,η ουσια ειναι αυτη πάντως]στην κρισιμη περίοδο που περνάει η Ελλάδα
αφερίμ εφεντημ!

13/5/10

ΕΞ.Η.ΓΑ και ΕΥΘΑΝΑΣΙΑ η λυση

ενα δειγμα της πρότασης του ΕΞΗΓΑ-η γυναίκα στη φωτό χτυπηθηκε στις προσφατες διαδηλώσεις
δειτε ευρυματικότητα στην πρόταση του ΕΞ.Η.ΓΑ[facebook-http://www.facebook.com/pages/You-Pay-Your-Crisis/396084979907#!/group.php?gid=119524274737103&v=info]

Σχέδιο ΕΞ.Η.Γ.Α (Εξόντωση Ηλικιωμένων Γνωστών-Αγνώστων)
Σε καλό δρόμο το Σχέδιο ΕΞ.Η.Γ.Α του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Ήδη έχει σημειωθεί μεγάλη μείωση στις καταστροφές τραπεζών και καταστημάτων

Σε περίπτωση πλήρους εξόντωσης προβλέπεται θεαματική ανάκαμψη στα αποθεματικά των δημοσίων ταμείων , αφού με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα γλυτώσουμε τις «ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ» συντάξεις αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που μας στοιχίζει ένα «σκασμό» λεφτά.

Έγκυρες πήγες αναφέρουν ότι σύντομα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης θα προχωρήσει στη συγκρότηση ειδικής μονάδας των ΜΑΤ με επίλεκτους, εντελώς ανεγκέφαλους, «άνδρες» που εκτός της χρήσης δακρυγόνων θα χρησιμοποιούν τεχνικές καράτε και τζούντο.

Να ελπίζουμε ότι θα έρθει κάποια στιγμή η πολυπόθητη μέρα που επιτέλους θα κοιμόμαστε ήσυχοι στο καναπέ μας με το τηλεκοντρόλ στο χέρι?

Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια…

Πιο αποτελεσματική  μέθοδος ββαίως θα ητο η επιβολή ευθανασίας σε οσους ειναι πάνω απο 70
-βρίσκεις τον αριθμο των ανω των 70,επι ενα χαπάκι και εχεις θεαματική μείωση κόστους για συντάξεις
-Πώς δεν το σκέφτηκε το ΔΝΤ και η κυβερνηση,σαδιστες ειναι μάλλον και θελουν τους γερους να πεθαίνουν αργά-αργά  δουλεύοντας ,και να τρώνε και ξύλο  απο τους υπαλληλους  του Υπουρ΄γείου ΠΡΟ ΠΟ.....

ζητω η Ελλάς,ζήτω το έθνος,ζήτω μας και μάς

η φωτό που αντιπροσωπεύει τη δημοκρατία του ΔΝΤ και της κυβερνησης Παπανδρέου-ζήτω-ζήτω-ζήτω[φωναξε ρε,τι σου ζητάνε?]

ΣΤΙΣ 27 Μαιου η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Αναβάλλεται  για τις 27 Μαίου η συγκεντρωση που διοργανώνει το ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ [η οποια ηταν προγραμματισμένη για τις 20 Μαίου στο Σπόρτινγκ],λογω της κήρυξης της πανελλαδικής
απεργιας για την ιδια μέρα ,απο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ
Η συγκεντρωση θα πραγματοποιηθει στις 27 Μαίου, ημέρα Πέμπτη, σε τόπο που θα ορισθεί  άμεσα και θα δημοσιοποιηθει. 

συγκεντρωση ΣΥΡΙΖΑ την Παρασκευή 14/5 πλατεια Κοτζιά

Στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, την Παρασκευή 14 Μαίου, στις
 7.00 μμ, στην Πλατεία Εθνιικής Αντιστάσεως (Κοτζιά), με κύριους
ομλητές τον ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ και το ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟ, θα παραβρεθούν και θα
 χαιρετίσουν:
 1) Η Μαρίζα Ματίας (Marisa Matias), Ευρωβουλευτής της Ευρωομάδας
 GUE/NGL, από το Πορτογαλικό "Μπλόκο της Αριστεράς" (Bloco de Esquerda)
2) Ο Τζό Χίγκινς (Joe Higgins), Ευρωβουλευτής της Ευρωομάδας GUE/NGL,
 από το Ιρλανδικό "Σοσιαλιστικό Κόμμα" (Socialist Party)
 3) Ο Ζαν-Πιέρ Μπράρ (Jean-Pierre Brard), Βουλευτής του Γαλλικού
Κομμουνιστικού Κόμματος (PCF), εισηγητής του ΓΚΚ στησυζήτηση στο Γαλλικό Κοινοβούλιο (3/5/2010) για το "Σχέδιο Βοήθειας"
της Κυβέρνησης Σαρκοζί προς την Ελλάδα.12/5/10

τα πράγματα με τ΄ονομά τους

δεν θαθελα να δημοσιεύω τετιες ανακοινώσεις αλλά μπάστα ρε παιδια!!!!

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ανακοινωση
Στις 26 Απριλίου το μέτωπο αλληλεγγύης και Ανατροπής ανακοίνωσε κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα για τη κρίση, με ομιλητές τους Α. Αλαβάνο, Χρ. Κατσούλα, Μ. Μπόλαρη.
Στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ της 29ης Απριλίου από τον ΣΥΝ και άλλα μέλη της Γραμματείας προτάθηκε κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα, με ομιλητή τον Α. Τσίπρα.
 Εμείς καλέσαμε να γίνει μία μόνο συγκέντρωση οργανωμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ, με ομιλητές τους Α. Αλαβάνο και Α. Τσίπρα και να ματαιώσουμε τη συγκέντρωση του Μετώπου. Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αρνήθηκε.
Στη γραμματεία της 4ης Μαίου παρουσία του Α. Αλαβάνου και του Α. Τσίπρα επαναλήφθηκε ακριβώς το ίδιο σκηνικό.
 Προτείναμε για δεύτερη φορά κοινή συγκέντρωση με τους δύο ομιλητές και ο ΣΥΝ για δεύτερη φορά αρνήθηκε. Με βάση το κανόνα της ομοφωνίας θα μπορούσαμε να μη δεχθούμε την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν το κάναμε όμως.

Μετά από αυτό έγινε γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του ΣΥΝ, προχωράει σε συγκέντρωση στις 14 Μάη στη Κλαυθμώνος.
Το Μέτωπο θα προχωρήσει σε συγκέντρωση στο «Σπόρτινγκ» στις 20 Μαίου. Χάνεται έτσι, παρά τις προσπάθειές μας, μία μοναδική ευκαιρία για ένα ισχυρό σήμα ενότητας, αγώνα και νέου ξεκινήματος που απαιτούν οι ιστορικές στιγμές, οι ανάγκες μίας πολιορκούμενης κοινωνίας, η υποχρέωση υπέρβασης των ανεπαρκειών του ΣΥΡΙΖΑ και η έντονη επιθυμία των μελών και φίλων μας.
Κάνουμε σήμερα, 11 Μαίου, για Τρίτη φορά ύστατη έκκληση προς τον ΣΥΝ, να προχωρήσουμε σε κοινή εκδήλωση οργανωμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 20 Μάη στο «Σπόρτινγκ» είτε σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία και οποιονδήποτε άλλον χώρο, φτάνει να είναι ενωτική.

Αθήνα 11 Μαίου 2010

Αντώνης Νταβανέλος
Γαλάνης Νίκοπς
Θεωνάς Γιάννης
Σαπουνάς Γιώργος

αγριος ξυλοδαρμός αφγανών στον Αγιο Παντελεήμονα-ελεος!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της κινησης ''απελάστε το ρατσισμο''
ΑΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΦΓΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Ως εδώ με τη συμμορία δολοφόνων!

Στις 5.30 το πρωί της Τρίτης 11/5, ομάδα 15-20 φασιστών επιτέθηκε απρόκλητα εναντίον δύο Αφγανών προσφύγων στην Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα. Σύμφωνα με καταγγελίες της Αφγανικής Κοινότητας, με ξύλα, πέτρες και καρέκλες από καφενεία της Πλατείας, τα ανθρωποειδή της «εθνικής περιφρούρησης της πλατείας» σάπισαν στο ξύλο – κυριολεκτικά – τους 20/χρονους Ρασούλ Αχμαντί και Φαουάντ Μπαγιάζ, που εκείνη την ώρα περίμεναν το αφεντικό τους στην οδό Αχαρνών για να πάνε στη δουλειά.
 Οι δύο πρόσφυγες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό με τραύματα στο κεφάλι και το σώμα.
Ο ένας από τους δύο είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση με σπασμένα δόντια και πολλαπλά τραύματα στο πρόσωπο. Σύμφωνα με καταγγελίες, λίγες ώρες πριν η ίδια ομάδα είχε μαχαιρώσει σοβαρά άστεγο παλαιστίνιο που κοιμόταν σε παγκάκι στην πλατεία Βικτωρίας.

Πριν από λίγες μέρες η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» είχε καταγγείλλει επιθέσεις και απειλές εναντίον Αφγανών στην οδό Αλκιβιάδου με σημείο αφετηρίας την Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση μίσους της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, με την πλήρη ανοχή της αστυνομίας.
Όπως φαίνεται η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν ασχολήθηκε με την κάλυψη πολλών μηνών του Τοπικού Αστυνομικού Τμήματος που δεν κατέγραφαν καμία καταγγελία των θυμάτων και έτσι οι φασίστες πήραν το πράσινο φως να κλιμακώσουν τη ρατσιστική βία με αποτέλεσμα τα σημερινά αίσχη.

Απαιτούμε τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών-φασιστών. Τη διενέργεια έρευνας για τη συνεχιζόμενη κάλυψη της συμμορίας από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα για να μην περάσει η πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους, αποτελεί εξαιρετικά σοβαρή πρόκληση η ταυτόχρονη επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα από την ένταση της δολοφονικής βία των τραμπούκων που λυμαίνονται την περιοχή. Καλούμε τους τοπικούς και μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τους φασίστες και να απαντήσουμε συντονισμένα με μαζικότητα και αποφασιστικότητα στην τρομοκρατία των νοσταλγών του Χίτλερ.

11-5-2010

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"

 www.ksm.gr
10/5/10

αν πρέπει να θυσιάσουμε κάτι,ειναι χρόνος και ψυχή να τους ανατρεψουμεΜια πραγματική γενική απεργία, η μαζικότερη εργατική διαδήλωση των τελευταίων δεκαετιών

Τελικά, ο Γιωργάκης Παπανδρέου και η κυβέρνησή του δεν έβαλαν σε τάξη τη χώρα. Η απεργία της 5ης Μαΐου και οι διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδας, οι συγκρούσεις με την αστυνομία και οι καταλήψεις δημόσιων κτιρίων έδειξαν ότι μεγάλα κομμάτια των εργαζομένων, των ανέργων και της νεολαίας δεν είναι διατεθειμένα να δωρίσουν τη ζωή τους στο κεφάλαιο, να υποκύψουν στις εντολές της ΕΕ και του ΔΝΤ. Στις 5 Μαΐου αποδείχθηκε ότι μπορούμε να κάνουμε την κρίση δική τους κρίση, ότι αν θέλουν δάνεια για να χρηματοδοτούν τις τράπεζες υπάρχουν πολλοί, μα πολλοί άνθρωποι σε αυτή την κοινωνία που κραυγάζουν: «Μαζί τα φάγαμε;». Οι μαζικές λαϊκές συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής το δηλώνουν: Έχουμε δρόμο μπροστά μας, ευλόγως ο Γιωργάκης φοβάται έναν εργατικό Δεκέμβρη, δικαίως εμείς τον επιδιώκουμε.
Ο εγκληματικός θάνατος τριών αθώων
Μέσα σε αυτό τον εκπληκτικό εργατικό ξεσηκωμό τρεις αθώοι άνθρωποι πέθαναν μετά τον εμπρησμό της Marfin στη Σταδίου. Εδώ δεν χωρούν μισόλογα, ούτε δικαιολογίες. Ο τραγικός θάνατος των τριών εργαζομένων της τράπεζας οφείλεται στην εγκληματική αδιαφορία για την ύπαρξη ανθρώπων στο χώρο αυτών που έβαλαν τη φωτιά. Σωστά τα τραπεζοϋπαλληλικά σωματεία και άλλα συνδικάτα καταγγέλλουν την αθλιότητα του Βγενόπουλου σε ό,τι αφορά την υποχρεωτική παραμονή εργαζομένων στην τράπεζα, την έλλειψη εξόδου κινδύνου, την απουσία κάθε μέτρου πυρασφάλειας κ.λπ.
Όμως, ως κίνημα συνολικά αλλά και ως επιμέρους συνιστώσες, οφείλουμε να καταθέσουμε τη συντριβή μας και να κάνουμε την αυτοκριτική μας γιατί δεν καταφέραμε να περιορίσουμε το φετιχισμό της βίας που οδήγησε σε αυτή την καταστροφή. Οι αντίπαλοί μας διαθέτουν τον κυνισμό και την υποκρισία να μιλούν για «παράπλευρες απώλειες», όμως οι αξίες και η ηθική του κινήματος δεν μας επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Δεν κάνουμε θυσίες για τον καπιταλισμό, δεν χρειαζόμαστε ανθρωποθυσίες για να τον ανατρέψουμε.

περισσοτερα ΕΔΩ
http://diktio.org/node/572


αυριο μια και μοναδική παράσταση για τον Β.Μαγιακόφσκι


[ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ «ΚΑΜΠΑΝΗ 2»
Καμπάνη 2 και Αγίου Μελετίου 102,Πλατεία Αμερικής
Email: pezodromoskampani2@gmail.com, τηλ. 210 86 50 092 ]

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Μια και μοναδική παράσταση: Τρίτη, 11 Μαίου 2010, στις 8.30 μμ, στο «Νέο Ελληνικό Θέατρο» του Γιώργου Αρμένη (Σπυρίδωνος Τρικούπη 34, Εξάρχεια)
ΓΙΑ ΤΑ 80 χρόνια απο την αυτοκτονία του Β.Μαγιακόφσκι]
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την εκδήλωση χαιρετίζει η Ελένη Δημοπούλου, μέλος του Χώρου Διαλόγου και Δημιουργίας Καμπάνη 2
Κείμενο και Βίντεο
Παρουσιάζεται ο βίος του ποιητή καθώς και η εποχή του μέσα από βίντεο-Σπικάζ: Ευθύμης Παπαδημητρίου
Ο ηθοποιός Kώστας Δάρας διαβάζει το σημείωμα της αυτοκτονίας του Β.Μ
o Λόγος και Μουσική
Ομιλία Μανόλη Ρασούλη: «Κάθε συγκυρία έχει τον Μαγιακόφσκι της».
H Ναταλί Ρασούλη θα τραγουδήσει ποιήματα του Β.Μ. μελοποιημένα
από τον Θάνο Μικρούτσικο
o Μουσική και Ποίηση
Απαγγελία ποιημάτων του Β.Μ., της Α. Αχμάτοβα και του Γ. Γιεφτουσένκο στα
ρωσικά και τα ελληνικά. Απαγγέλλουν: η Μαρία Μπέικου, εκφωνήτρια του Ραδιοφωνικου σταθμού Μόσχας,η Μαρίνα Παπαδημητρίου και ο Μιχαλης Μεσσήνης
Μουσική: Α.Σκριάμπιν και Ντ.Σοστακόβιτς.Πιάνο η Μαρίνα Παπαδημητρίου και μαντολινι ο Μιχάλης Μεσσήνης
Λόγος και Ποίηση
Ομιλία της Νάντιας Βαλαβάνη : «Γιατί αυτοκτόνησε ο Μαγιακόφσκι;»
 Η ηθοποιός Μπενέττα Οικονόμου διαβάζει κείμενα συγχρόνων του Β.Μ. και ποιήματά του και ερμηνεύει το τραγούδι «Linker Marsch» («Αριστερό Μαρς») σε στίχους Β.Μ. και μουσική Χανς Άισλερ. Ταυτόχρονη χρήση Video-art.
 Στο πιάνο, η Κατερίνα Καραμπάτσα. Κρουστά, ο Γιώργος Γαβαλάς.
 Προβολή ταινίας
Θα προβληθεί μέρος της ταινίας «Η Δεσποινίδα και ο Αλήτης»
 Μία από τις 3 ταινίες του 1918 και η μόνη που σώθηκε σε σενάριο Β.Μαγιακόφσκι και σκηνοθεσία-Β. Μαγιακόφσκι, Ε.Σλαβίνσκι.
Βασίζεται στο διήγημα "Η δασκάλα των εργατών" του Edmondo De Amicis.
 Θέατρο
Παρουσιάζεται θεατρικό απόσπασμα από το έργο «Κοριός» του Β.Μ., σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σκλάβου, με τη συνοδεία της μουσικής που έγραψε για το έργο ο Ντ. Σοστακόβιτς. Παίζουν οι ηθοποιοί Νίκος Καίσαρης, Ελένη Κωσταντίνου, Νίκος Μάλλιος, Μάρκος Στεφάνου, Φωτεινή Λεβογιάννη, Γιάννης Παρτόγλου
Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιάζονται, βίντεο-προβολής, αφίσες, από τις χιλιάδες που έφτιαξε ο ίδιος ο Β.Μ., φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα της εποχής του.

9/5/10

Ο Λούλα προσφερεται να βοηθησει την Ελλάδα!

Οικονομολογος δεν ειμαι αλλά,φαίνεται πως υπάρχουν κι αλλοι εκτος απο τους ''συμμάχους''και ''εταίρους''[που με αιματηρούς όρους μας ''δανείζουν'']
πχ ο βραζιλιάνος προεδρος δηλώνει προθυμος να μας βοηθήσει και επικρίνει την ΕΕ για την καθυστε΄ρηση στη ''βοήθεια''προς την Ελλάδα.
Οπως μεταδίδει το ιταλικο πρακτορείο ΑΝΣΑ,ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα επέκρινε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατι  δεν εχει προχωρήσει ακομη στην ενισχυση της Ελλάδας και εξεφρασε την προθεση να διαθέσει η χώρα του κεφαλαια για την Αθήνα
«Πιστεύω ότι η Ευρώπη καθυστερει πάρα πολύ καιρό εκεί -δηλωσε ο  Λούλα δήλωσε σήμερα σε συνεντευξη τύπου τονιζοντας οτι είναι πλέον καιρός η Ελλάδα να μπει σε μονάδα  μονάδα εντατικής θεραπείας.
«Η Βραζιλία είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα την Ελλάδα, ή μπορούμε να δανείζουμε με χρήματα του ΔΝΤ, διότι αυτοί με τη σειρά τους δανείζουν την Ελλάδα - είπε ο πρόεδρος της Βραζιλίας - η Βραζιλία πληροί τους οικονομικούς όρους,πρόσθεσε, για να βοηθήσει όσους έχουν ανάγκη, έχουμε δάνεισει 14 δισεκατομμύρια δολάρια από το ΔΝΤ σε  φτωχότερες χώρες, να κάνουμε το ίδιο για την Ελλάδα. "

ΠΗΓΕΣ
http://www.controlacrisi.org/joomla/index.php?option=com_content&id=5156&view=article


http://www.corriere.it/notizie-ultima-ora/Esteri/Crisi-Brasile-offre-prestito-Grecia-critica-Ue/08-05-2010/1-A_000103007.shtml

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES