12/6/10

Ή ΄΄ΦΟΎΣΚΑ΄΄ΤΗς ΓΡΙΠΠΗΣ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ-λεφτα στις φαρμακοβιομηχανίες-νεα στοιχεια

απο τα ΝΕΑ
Του Ρούσσου Βρανά

 11 Ιουνίου 2010

[Ο τίτλος και οι υπογραμμίσεις απο pentanostimi]

Η Ιατρική...

... έχει κάνει τέτοια πρόοδο ώστε κανείς πια δεν µπορεί να αισθάνεται υγιής, είχε πει ο Αλντους Χάξλεϊ. Αυτή ακριβώς είναι σήµερα η ισχύς της φαρµακευτικής βιοµηχανίας.

Από την εποχή...

... της χρηµατιστηριακής φούσκας των τουλιπών τον 17ο αιώνα, οι κερδοσκοπικές φούσκες που γνώρισε ο άνθρωπος είναι πολλές: οι φούσκες των εταιρειών του Ιντερνετ, των ακινήτων, του χρηµατοπιστωτικού συστήµατος. Ο γάλλος γιατρός Ντοµινίκ Ντιπάν εκτιµά πως η επόµενη φούσκα που θα σκάσει θα είναι η φούσκα της βιοµηχανίας της υγείας. Γιατί πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Η φαρµακευτική βιοµηχανία θησαυρίζει µε τις συνταγογραφήσεις, χρηµατοδοτεί τις σπουδές και τις έρευνες των γιατρών και ελέγχει απόλυτα την αξιολόγηση των φαρµάκων. Και όσο το κράτος αποσύρεται από τη δηµόσια υγεία, τόσο αυτή η βιοµηχανία κάνει την Ιατρική να µοιάζει µε την ιατρική του δόκτορα Νοκ, την οποία σατίριζε το 1923 ο Ζιλ Ροµέν: µαζί µε το κράτος, το ανθρωπιστικό στοιχείο αποσύρεται κι αυτό από την υγεία.


Το παράδειγµα της γρίπης των χοίρων είναι χαρακτηριστικό. Ερευνα της Βρετανικής Ιατρικής Επιθεώρησης αποκάλυψε πρόσφατα πως οι επιστήµονες του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας οι οποίοι εξέδωσαν την οδηγία προς τις κυβερνήσεις να συσσωρεύσουν αποθεµατικό σε εµβόλια για µια πανδηµία που δεν ήρθε ποτέ ήταν αµειβόµενοι συνεργάτες φαρµακευτικών εταιρειών. Στη Βρετανία προειδοποιούσαν ότι κινδύνευαν να πεθάνουν 65.000
άνθρωποι από τον ιό. Ηταν ένα πειστικό επιχείρηµα για να ξοδέψει η χώρα 1 δισ. στερλίνες για εµβόλια. Μόλις 360 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Τόσα περίπου ήταν τα θύµατα και στην Ιταλία. Στη Γαλλία, που αγόρασε 94 εκατοµµύρια εµβόλια έναντι 2 δισ. ευρώ, εµβολιάστηκαν 4,5 εκατ. άνθρωποι. Και µόλις 292 έχασαν τη ζωή τους (µέχρι το τέλος του 2009). Με περίπου 14.000 νεκρούς σε όλον τον κόσµο, η νέα «φονική» γρίπη αποδείχτηκε κρυολόγηµα µπροστά στα 3-5 εκατοµµύρια ανθρώπους που πεθαίνουν κάθε χρόνο από την εποχική γρίπη.


Η Γαλλία...

... η Βρετανία, η Ελλάδα και άλλες χώρες ακύρωσαν τις παραγγελίες τους για αντιγριπικά εµβόλια.
Αποδείχτηκαν µεν αχρείαστα, αλλά δεν θα ξεχάσουµε ποτέ τους επίσηµους και χρισµένους γιατρούς που είχαν αναλάβει εργολαβικά να σπείρουν από τα µέσα ενηµέρωσης τον πανικό, κατακεραυνώνοντας σαν έναν περιθωριακό παρία οποιονδήποτε συνάδελφό τους είχε την τόλµη να τους αµφισβητήσει (ευτυχώς στην Ελλάδα βρέθηκαν αρκετοί).


Οι χώρες...

... που «αφέθηκαν» να εξαπατηθούν από τη φαρµακευτική βιοµηχανία, αναζητούν σήµερα τρόπους για να βουλώσουν τα ελλείµµατά τους εις βάρος της δηµόσιας υγείας. Οµως είναι πια φανερό πως όλο το χρήµα που ξοδεύτηκε για εµβόλια, µεσούσης της οικονοµικής κρίσης, δεν ήταν παρά ακόµη ένα «πακέτο σωτηρίας», αυτή τη φορά προς τις φαρµακευτικές εταιρείες, παρόµοιο µε εκείνο που χορηγήθηκε στους τραπεζίτες. Οι φορολογούµενοι πληρώνουν και για τα δύο. Και η φαρµακευτική βιοµηχανία εξακολουθεί να θησαυρίζει, ώσπου η κερδοσκοπική φούσκα της να τιναχτεί στον αέρα, µαζί µε τα ασφαλιστικά ταµεία και τη δηµόσια υγεία.

11/6/10

ΕΠΕΙΣΌΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας υποδέχτηκε το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, που επισκέπτεται την Τρίπολη προκειμένου να προεδρεύσει σύσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου με την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Αρκαδίας.


Οι συγκεντρωθέντες διαμαρτυρήθηκαν για τα ανακοινωθέντα πακέτα οικονομικών μέτρων, το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο αλλά και τις αλλαγές που έρχονται στα εργασιακά.

Προς στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών, με πολλούς να κάνουν λόγο για «αστυνομοκρατία» και να καταγγέλλουν προπηλακισμούς.

Άραγε θα δούμε κανά πλάνο απ'αυτές τις διαμαρτυρίες ή όπως στη Λαμία και στο Ηρώδειο θα τα καταπιεί η μαύρη τρύπα των καναλιών;

απο  http://mykines.blogspot.com/2010/06/blog-post_10.html

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΣΥΝΕΤΑΞΑΝ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ


....ΚΑΙ να που δικαιώνονται οσοι δεν εχαψαν το παραμύθι της ''πανδημίας''
στοιχεια για το πώς θησαυρισαν οι φαρμακοβιομηχανίες με το μπαμπουλα της γρίππης
ΤΙ λετε τώρα οι εγχωριοι ντήλερς,κυβέρνηση,θεσμικοι παράγοντες της Υγείας?????
Πάρτε τωρα ενα ταμιφλού!!!!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Στενές οικονομικές σχέσεις με φαρμακοβιομηχανίες είχαν τρεις επιστήμονες που συνέταξαν τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για αγορά εμβολίων κατά της γρίπης των χοίρων, σύμφωνα με έρευνα από δημοσιογραφική ομάδα και ιατρικό περιοδικό.


Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Guardian, οι επιστήμονες που συνέταξαν τις οδηγίες το 2004, είχαν στο παρελθόν, στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, λάβει αμοιβές από τη Roche και τη GlaxoSmithKline. Πρόκειται για τον Φρεντ Χέιντεν, τον Άρνολντ Μόντο και τον Καρλ Νίκολσον.

Οι εταιρείες παρασκευάζουν τα εμβόλια Tamiflu και Relenza, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά της πανδημίας γρίπης. Υπολογίζεται ότι οι φαρμακοβιομηχανίες αποκόμισαν περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο έσπευσαν μαζικά να αγοράσουν εμβόλια.

Αν και οι ίδιοι είχαν δημοσιοποιήσει τις σχέσεις του, ο ΠΟΥ δεν το έπραξε προτείνοντας την αποθήκευση μεγάλων ποσοτήτων εμβολίων. Ένας μάλιστα συγκαταλέγεται στους συντάκτες επιστημονικής εργασίας που υποστήριζε την αποτελεσματικότητα του Tamiflu.

Η Βρετανία δαπάνησε για αγορά φαρμακευτικού υλικού περί το ένα δισεκατομμύριο λίρες, με αποτέλεσμα η νέα κυβέρνηση να αρχίσει έρευνα για το κόστος που είχε η απόφαση στους φορολογούμενους.

Η έρευνα υπογράφεται από το Γραφείο Ερευνητικής Δημοσιογραφίας, έναν μη-κερδοσκοπικό οργανισμό και το έγκριτο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal


ΠΗΓΗ http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231047393#ixzz0qWgAFkhm

9/6/10

Mεγαλη διαδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα,στη Γερμανια , 12 Ιουνιου


Μεγάλη διαδήλωση κατά της κρίσης σε αλληλεγγύη με την Ελλάδα στη Γερμανία στις 12.06:

"Από την Αθήνα μέχρι το Βερολίνο την κρίση να πληρώσoυν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές. Είμαστε όλοι Έλληνες"
Από την περσινή χρονιά έχει δημιουργηθεί μια πλατιά πλατφόρμα συντονισμού εργατικών συνδικάτων, όλου του φάσματος της γερμανικής αριστεράς, της αυτονομίας,του αντιφασιστικού κινήματος κα, με κεντρικό σύνθημα και στόχο την πάλη ενάντια στην καπιταλιστική κρίση "Δε θα πληρώσουμε την κρίση τους". Φέτος, η κεντρική αιχμή για το συντονισμό είναι το ζήτημα της Ελλάδας.

"Από την Αθήνα μέχρι το Βερολίνο την κρίση να πληρώσoυν οι τράπεζες και οι πολυεθνικές. Είμαστε όλοι Έλληνες", είναι το σύνθημα της διαδήλωσης, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι η σημερινή πραγματικότητα των εργαζομένων στην Ελλάδα δεν είναι μακριά από αυτό που ζουν και θα ζήσουν εργαζόμενοι και νεολαία στη Γερμανία.
Στις 12 Ιούνη έχουν προγραμματισθεί διαδηλώσεις σε Βερολίνο και Στουτγάρδη!

ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ!


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΥΟY PAY YOUR CRISIS


...και ο μήνας εχει εννιάΕΧΩ ενα ευχάριστο και ....αρκετα δυσάρεστα.Απο πού να αρχίσω?
Απο το ευχαριστο
Ερευνα του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ και του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια  ,σε δείγμα 16.000 γυναικών
απέδειξε οτι οι χυμώδεις,οι αφρατούλες,οι παχουλούλες τελος πάντων γυναίκες ειναι πιο έξυπνες απο τις κοκκαλιάρες και στέκες και μάλιστα γεννουν και πιο εξυπνα παιδιά!
Εσεις λοιπον που εχετε λυσάξει στις διαιτες ενοψει καλοκαιριού,σκεφτείτε πόσο προνομιούχες εισαστε....αρκει να χρησιμοποιήσετε την εξυπνάδα σας  δεόντως!
[η ερευνα ειναι παλιότερη,νομιζω δυο χρόνια πριν,αλλά ισχύει στο ακέραιο.]
πηγη
http://blog.oxygencreator.web.id/curvy-women-are-more-intelligent-and-make-smarter-children/

τα δυσάρεστα

ΤΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ

ζάμπα ολη η φαρσοκωμωδία με τις αποκαλυψεις για χρηματισμό πολιτικών και άλλων προσώπων με συγκεκριμένα στοιχεία  μονο για κάτι μιξεράκια και αυγουλιέρες ''εγκαλούνται''
Κανεις δεν θα τιμωρηθεί,λευκες περιστερες με ορισμένα στιγματάκια....Ελα μωρε.....σιγα τις εξεταστικές!Καμαρωστε και μη τους κοιτάτε απλώς ρε παιδιά!ειναι προκλητικοί!

-ο τυπος ειναι σπουδαίο πράγμα στη δημοκρατια και ειναι ελευθερος,οπως ελεγε κι ο ποιητής ''φτάνει μονο να μη γράψει''
Το παρατεταμένο γιουχάισμα στον ΓΑΠ,στο Ηρώδειο,δεν περασε πουθενα,εξον απο τα μπλογκς και ολιγες εφημερίδες
μουγκα στη στρούγκα η 4 εξουσία-υπάρχει κι η λιστα.ποια λιστα,πού ειναι η λίστα βρε παιδια,καπου εδω ηταν και παράπεσε.....


-Βατοπέδι----Μετα απο  42 συνεδριάσεις, διάρκειας 145 ωρών., 5 παρατάσεις. εξέταση 62 μαρτύρων,.  6.615 σελίδες πρακτικών. και τι βγαίνει?
 Πέντε κόμματα, 5 πορίσματα, με 5 διαφορετικά «δια ταύτα» όσον αφορά τις ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών.Μεταφραζόμενο σε αλλο ενα φιάσκο στην '''διαλευκανση''της πολυκροτής υπόθεσης
τι τους κοιτάμε,λέω?Απειρο θράσος,απυθμενη περιφρονηση του ''λαού''


 
----ακριβαίνει λεει η ΔΕΗ κατα 40% ----τι τους κοιτάμε ?Οταν αυξηθουν οι λογαριασμοι που δεν θα μπορουμε να πληρώσουμε,να κατεβασουμε το διακοπτη,Κεράκια,γκαζάκια,λάμπες θυέλλης,κατι τελος πάντων για το γαμώτο.....

8/6/10

θα το προτιμούσα σε γκρί

μια χαρά σχεδιάκι,και φαρδουλό να μην πιέζει
το βρηκα σε δύο χρώματα  ,μοδάτα και τα δύο
αλλά δε γίνεται να πάρω και τα δυό,δεν υπάρχουν και πολλά ευρω,καποιο πρεπει να διαλεξω
το ροζ  δε μ'αρεσε ποτέ  ,μου θυμιζε γλυφιτζούρι,ασε που δεν μου πάει ,ασε που δε μου ταιριάζει
ειναι ομως χαρούμενο,πάει κόντρα στην εθνικη κατάθλιψη,εχει και μιαν αθωότητα[ας το αυτο ,πάνε οι εποχες της αθωότητας]
ενω το γκρί,ουδέτερο,πιο σικ,πιο σοφιστικέ,σοβαρό,λιγο μυστήριο[ουτε μαύρο,ουτε άσπρο]
εκπέμπει  χάρη και  κομψότητα,μάλλον στο γκρί θα καταλήξω,ειναι και πιο ''ήσυχο'',δεν προκαλεί,μπορει να περνάς κι απαρατήρητη,κι αυτο ειναι προσόν οταν θέλεις ΕΣΥ να παρατηρείς,να κινησαι άνετα σκηνοθετόντας τη ζωή σου μεσα στη ζωή των άλλων,παρατηρητής και σκηνοθέτης συνάμα.Γι'αυτο το γκρί θα προτιμήσω.Οριστικώς.

7/6/10

οι αποχωρούντες,ο ωραίος Μπρούμελ και άλλα πικάντικα

-Ακουσα απο το πρωί 4 συνεντευξεις  στελεχων της Ανανεωτικής Πτερυγας του ΣΥΝ [που αποχαιρετά
με γρηγορο βήμα το ''φθαρμένο''κομμα,που συνεργάζεται με τους αριστεριστές του ΣΥΡΙΖΑ
ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ μεσω μάλλον ενος ΝΕΟΥ κόμματος.
Αυτο που δεν ακουσα ηταν ποια ειναι αυτα τα εκσυγχρονιστικά χαρακτηριστικά,εκτος απο την προσκόληση στον ευρωπαισμό,που δεν ειναι ουτε ανανέωση ουτε εκσυγχρονισμός,ειναι μια αποψη,που προτείνουν.?
φευγοντας εκβιάζουν,εχοντας βεβαιως και την ΄΄απειλή''του ξανα-εκλεγένντος προεδρου,οτι ''θα ξεκαθαρίσει με τον ΣΥΡΙΖΑ'',του δινουν ΄΄διορια''μηπως και επανεξετάσουν τη στάση τους....
Και ποιος φταίει για ολα αυτα παρακαλώ?το κουτελο του Αλαβάνου!
--------------------------
Ειδα τον Ακη σήμερα
 στην τι βι και επαθα σοκ.Πού ειναι ο ωραίος Μπρούμελ,ο αγερωχος,ο γ....ω?
Εβγαινε απο τα γραφεια του ΠΑΣΟΚ οπου τον ρωτησαν που βρηκε τα λεφτά  για το σπίτι στην Ακροπολη και άλλα πεζά.......για κάτι οφ σορ  κλπ.
Ρωτάνε τετια πραγματα το ιστορικο στελεχος,στενοτατο συνεργάτη του Ανδρέα,μελος της τρόικας,οχι λεω,ρωτάνε?
Υπεκυψε κι αυτος και στη δοξα και στο χρήμα και στην ωραία ζωή...........Ανθρωπινα πράγματα....Πόσο λυπάμαι  τα  καημένα τα ζειμπέκικα ......
-------------------------------
Ειδα και την Αλέκα σήμερα  να επιχαίρει με την κατασταση στο ΣΥΡΙΖΑ -εδω τουλάχιστον υπάρχουν και ζωντανοί οργανισμοί.......Πόσες φορες της απηυθυναν λογο ενωτικό και απαξίωσε κατηγορωντας συλληβδην το χώρο για ευρωπαισμο και αλλες αμαρτίες-Κι αυτη μανία με την καθαρότητα.......Μονο του το ΠΑΜΕ στις πορειες μηπως κολλησει ανανεωτίτιδα,λέπρα,χολερα,μήκυτες ,ο αμόλυντοι .......
--------------------------------
Η καλύτερη επένδυση ειναι αυτη που κάνεις στις ανθρωπινες σχέσεις-καπου το διάβασα
και ομολογω πως το βρίσκω παρηγορητικό σε καιρους οικονομικής στενότητας αλλά οχι μόνο.
Αρκεί να επενδύσεις σωστά

εκεινα τα χρονια η χρονικό της μεγαλης κρισηςhttp://nosferatos.blogspot.com/2010/06/blog-post_06.html

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES