4/9/10

ΜΑΔΑ ΤΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΑΠ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ


Παραιτείται, αλλά δεν παραιτείται από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Αλέξης Μητρόπουλος. Στη πεντασέλιδη επιστολή που απέστειλε λίγο πριν την έναρξη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία του Κυβερνώντος Κόμματος (Πρόεδρο, Γραμματέα,  Πολιτικό Συμβούλιο) ασκεί δριμύτατη κριτική στην οικονομική και κοινωνική  πολιτική του ΠΑΣΟΚ, ασκεί κριτική στο μνημόνιο άκόμα και στον Γιώργο Παπανδρέου,
αλλά πουθενά δεν αναφέρει την λέξη "παραιτούμαι".
Στο τέλος της επιστολής του μάλιστα επισημαίνει ότι για όλους τους ανωτέρω λόγους (δηλαδή λόγω της κριτικής που ασκεί) δεν θα συμμετέχει στις εργασίες  του Εθνικού Συμβουλίου.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ επεσήμαιναν πως πιθανά ο κ. Μητρόπουλος να σπρώχνει τα πράγματα στη κατεύθυνση της διαγραφής  του από το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπορεί να κινηθεί με ελεύθερα τα χέρια στη κατεύθυνση μιας υποψηφιότητας του για την Περιφέρεια Αττικής.
Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ επιθυμεί διακαώς την υποψηφιότητα του κ. Μητρόπουλου στη Περιφέρεια Αττικής και ως εκ τούτου παρακολουθεί με ενδιαφέρον και αγωνία τις εξελίξεις .
Πάντως το Σάββατο συνέρχεται η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου θα τεθεί πλέον ανοικτά το ζήτημα της υποψηφιότητας του κ. Μητρόπουλου για την Περιφέρεια Αττικής.   
ΠΗΓΗ  NEW DEAL

ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ,ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ!

 [ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ .......
 ΤΙ ΚΑΠΝΟ ΦΟΥΜΆΡΟΥΝ........]


 Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ
Στη γραμμή 1142,
δέκα χιλιάδες κλήσεις για το κάπνισμα σε δύο ημέρες ,
γράφουν τα  χθεσινά ΝΕΑ.'' Έντονο υπήρξε το ενδιαφέρον του κοινού για τα μέτρα που αφορούν στην απαγόρευση του καπνίσματος, καθώς κατά τις δύο πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου νόμου, οι κλήσεις στην τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης και υποστήριξης για το κάπνισμα «1142» έφθασαν τις 10.418.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον μήνα Αύγουστο, ο συνολικός αριθμός κλήσεων ήταν 9.234. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη η γραμμή δέχθηκε 5.466 κλήσεις και χθες, 4.952 κλήσεις, από τις οποίες οι 60 αφορούσαν καταγγελίες.''

στο ΔΡΟΜΟ που κυκλοφορεί

...ακούστε το

3/9/10

πάμε ΔΕΘ χωρις διόδιαΞεκινώντας από το σταθμό διοδίων του Ρίου και περνώντας από όλους τους σταθμούς διοδίων του άξονα Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 11/9 θα φτάσουμε στη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχουμε στην πορεία ενάντια στο Μνημόνιο και τα μέτρα της κυβέρνησης. Σε όλη τη διαδρομή η αυτοκινητοπομπή που θα σχηματιστεί θα ανοίξει τα διόδια και οι οδηγοί θα διέρχονται ελεύθερα από όλους τους σταθμούς.
Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν μια σειρά απο τοπικές επιτροπές & κινήσεις πολιτών, κατά των διοδίων από όλη την Ελλάδα.
ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ  ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ

diodiastop.blogspot.com
www.akribeia-stop.gr


Τηλέφωνα επικοινωνίας :

Αφιδνών : 6974920920,6936759690, 6944298970
Τραγάνας : 6944662705, 6932453993, 6936950699
Αιγινίου : 6944755220
Πάτρας : 6973426334, 6936653635
Θεσσαλονίκης : 6977034350 , 6974479243
Λάρισας : 6976864058
Καρδίτσας : 6977962095
Τρικάλων : 6977403340
Κοριnθίας : 6977137090
Αργολίδας - Αρκαδίας : 6936730668

· ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ · ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ · ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ


Η τραγωδία της Κύπρου καθώς και οι κίνδυνοι που έχουν προκύψει για το έθνος, τόσο από την αδίστακτη επεκτατική πολιτική του Πενταγώνου στα πλαίσια του ΝΑΤΟ όσο και από την προσπάθεια της αμερικανοκίνητης χούντας να μετατραπούν οι ένοπλες δυνάμεις μας αποκλειστικά σε όργανο αστυνόμευσης του ελληνικού χώρου, κυριαρχούν στη σκέψη κάθε Έλληνα. 
Όμως η ενότητα του λαού στην απόφασή του να αντιμετωπίσει ανυποχώρητα τον εξωτερικό κίνδυνο και κάθε επιβουλή ενάντια στην ακεραιότητα της εθνικής μας παρουσίας, δε δικαιώνει την απραξία της κυβέρνησης σε τρεις κρίσιμους τομείς: την τιμωρία των ενόχων της επταετίας, της σφαγής του Πολυτεχνείου και της Κυπριακής τραγωδίας, την κάθαρση του κρατικού μηχανισμού και την πλήρη αποκατάσταση των θυμάτων της κατοχής. 
Είναι βαθιά η ανησυχία του ελληνικού λαού, γιατί οι επαγγελίες της κυβέρνησης για την αποκατάσταση ομαλής πολιτικής ζωής θα αποτελέσουν λόγια κενά περιεχομένου αν δε συνοδευτούν το γρηγορότερο δυνατό από την τιμωρία, την κάθαρση και την αποκατάσταση. Λέγεται ότι δεν ήρθε η ώρα. Ότι τώρα προέχει το εθνικό θέμα.
Μα το επιχείρημα δεν ευσταθεί. Πώς είναι δυνατό να παραμένουν σε θέσεις κρίσιμες για το έθνος εκείνοι που ευθύνονται για την εθνική συμφορά; Ακριβώς γιατί η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε αποφασιστική καμπή, ακριβώς γι’ αυτό το λόγο, πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος στην τιμωρία, την κάθαρση και την αποκατάσταση. Για να προστατέψουμε το έθνος, για να ανοίξουμε το δρόμο που οδηγεί στην αδέσμευτη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία.
Σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να ερμηνευτεί και η δικιά μας απόφαση να προχωρήσουμε σήμερα σε μια πολιτική πράξη, στη διακήρυξη των βασικών αρχών και στόχων ενός νέου πολιτικού κινήματος, του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος. Μόνο με την ενεργό πολιτική παρουσία των πολιτών, απ’ άκρου εις άκρο της Ελλάδας, θα εξασφαλιστούν τόσο η εθνική μας ανεξαρτησία όσο και η λαϊκή κυριαρχία. Ήρθε η ώρα να περάσουμε από την παθητική αναμονή στην ενεργό λαϊκή παρουσία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας.
Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της πατρίδας μας. Τα επτά μεσαιωνικά χρόνια που πέρασαν με τη στυγνή στρατιωτική δικτατορία και η τραγωδία της Κύπρου δεν αποτελούν παρά μια ιδιαίτερα σκληρή έκφραση της εξάρτησης της Ελλάδας από το ιμπεριαλιστικό κατεστημένο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. 
Μεταβλήθηκε η Ελλάδα σε προχωρημένο πυρηνικό φυλάκιο του Πενταγώνου, για να εξυπηρετηθούν πιο αποτελεσματικά τα στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων μονοπωλίων. Διαβρώθηκε ο κρατικός μηχανισμός, οι ένοπλες δυνάμεις, τα κόμματα, ο συνδικαλισμός, η πολιτική ηγεσία του τόπου έτσι, ώστε να καταστεί δυνατή η επιβολή ξενοκίνητης στρατιωτικής δικτατορίας, όταν αυτό κρίθηκε πως συνέφερε την Ουάσιγκτον. Επιβλήθηκε η στρατιωτική δικτατορία για να ανακοπεί η πορεία του λαού μας προς τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία. Προκλήθηκε το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και ακολούθησε η βάναυση τουρκική εισβολή στην Κύπρο, για να διχοτομηθεί η μεγαλόνησος και να αποτελέσει τελικά ένα νέο στρατιωτικό ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ανατολική Μεσόγειο.
Μεταβλήθηκε η πατρίδα μας σε ξέφραγο αμπέλι, για να διαβρωθεί η οικονομία μας από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ και της Δύσης, με τη συνεργασία πάντα του ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου. Για να μαραθεί η ελληνική ύπαιθρος, για να μην αποδίδει ο ιδρώτας του αγρότη, για να συνεχιστεί η μετανάστευση, η προσφορά φτηνής εργασίας στην πρωτεύουσα, μα και στην ξενιτιά, την Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά.
Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων, τη διάβρωση της λαϊκής κυριαρχίας, τον οικονομικό μαρασμό και την εκμετάλλευση του Έλληνα εργαζόμενου πρέπει να ανακοπεί. Αντίθετα, πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα στη θεμελίωση μιας νέας Ελλάδας.
Ανακοινώνουμε σήμερα την εκκίνηση ενός νέου πολιτικού Κινήματος που πιστεύουμε ότι εκφράζει τους πόθους και τις ανάγκες του απλού Έλληνα, ενός Κινήματος που να ανήκει στον αγρότη, τον εργάτη, το βιοτέχνη, το μισθωτό, τον υπάλληλο, στη θαρραλέα και φωτισμένη νεολαία μας. Τους καλούμε να πυκνώσουν τις τάξεις του. Να στελεχώσουν και να συμμετάσχουν στην κατεύθυνση ενός Κινήματος που θα προωθήσει ταυτόχρονα την εθνική μας ανεξαρτησία, τη λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση και τη δημοκρατία σε όλες τις φάσεις της δημόσιας ζωής.
Βασικός κυριαρχικός στόχος του Κινήματος είναι η δημιουργία πολιτείας απαλλαγμένης από ξένο έλεγχο ή επεμβάσεις, πολιτείας απαλλαγμένης από έλεγχο ή επιρροή της οικονομικής ολιγαρχίας, πολιτείας ταγμένης στην προστασία του Έθνους και στην υπηρεσία του Λαού. Η εθνική ανεξαρτησία είναι αναπόσπαστα δεμένη με τη λαϊκή κυριαρχία, με τη δημοκρατία σε κάθε φάση της ζωής του τόπου, με την ενεργό συμμετοχή του πολίτη σε όλες τις αποφάσεις που τον αφορούν. Μα είναι ταυτόχρονα συνυφασμένη με την απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου που διαμορφώνει την οικονομική, την κοινωνική, την πολιτική και την πολιτιστική μας πορεία, σύμφωνα με τα συμφέροντα όχι του λαού αλλά της οικονομικής ολιγαρχίας. Και βέβαια πρέπει η Ελλάδα να αποχωρήσει και από το στρατιωτικό και από το πολιτικό ΝΑΤΟ. 
Και βέβαια πρέπει να ακυρωθούν όλες οι διμερείς συμφωνίες που έχουν επιτρέψει στο Πεντάγωνο να μετατρέψει την Ελλάδα σε ορμητήριο για την προώθηση της επεκτατικής του πολιτικής. Μα πίσω από το ΝΑΤΟ, πίσω από τις αμερικάνικες βάσεις είναι οι μονοπωλιακές πολυεθνικές επιχειρήσεις και τα ντόπια υποκατάστατά τους. 
Γι’ αυτό η κοινωνική απελευθέρωση, ο σοσιαλιστικός μετασχηματισμός, αποτελεί το θεμέλιο λίθο του Κινήματός μας. Για να απολαμβάνει ο αγρότης το προϊόν του ιδρώτα του και της γης του, για να απολαμβάνει ο εργάτης, ο βιοτέχνης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο απλός Έλληνας, το προϊόν του μόχθου του. Για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η εντυπωσιακή εισοδηματική ανισότητα ανάμεσα σε γεωγραφικές περιφέρειες και κοινωνικά στρώματα που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη Ελλάδα. Για να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. 
Για να συμμετέχει ενεργά ο λαός στον προγραμματισμό της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής πορείας της χώρας. Για να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες. Για να καταργηθούν τα προνόμια των λίγων στην ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Για να προστατευτούν η μητέρα, το παιδί, τα γερατειά. Για να κατοχυρωθεί η κοινωνική και η οικονομική ισότητα των δύο φύλων. 
Για να ελευθερωθεί η σκέψη και να γίνει η παιδεία κτήμα όλων των Ελλήνων.
Η σημερινή διακήρυξη των αρχών του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος αποτελεί εκκίνηση για την ίδρυση, στελέχωση και θεμελίωση ενός Κινήματος που θέλουμε να αποτελέσει το φορέα όλων των γνήσια προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας. Κάνουμε έκκληση αυτές οι δυνάμεις ενωμένες να προχωρήσουν στον αγώνα. Θεμελιακή αρχή του Κινήματος είναι η απόλυτα κατοχυρωμένη δημοκρατική διαδικασία από τη βάση μέχρι την ηγεσία με απόλυτη ισοτιμία όλων των μελών που θα το στελεχώσουν. 
Και το πρόγραμμα και το οργανωτικό σχήμα θα συναποφασιστούν στην πορεία με την ισότιμη συμμετοχή όλων των μελών του πρώτου συνεδρίου που γρήγορα θα συγκληθεί. Και αυτό στα πλαίσια μιας κατοχυρωμένης δημοκρατικής διαδικασίας.
Έχει ο λαός μας πικρή πείρα από τους κομματικούς σχηματισμούς του παρελθόντος που στηρίζονταν στη φεουδαρχική σχέση ανάμεσα σε ηγέτες και βουλευτές, ανάμεσα σε βουλευτές και κομματάρχες, ανάμεσα σε κομματάρχες και ψηφοφόρους. 
Από κομματικούς μηχανισμούς που είχαν αντικαταστήσει τις αρχές, το πρόγραμμα και τις δημοκρατικές διαδικασίες με το ρουσφέτι και το παρασκήνιο. Καθολικό είναι το αίτημα για πολιτικούς οργανισμούς αρχών, που να τους διακρίνει η ελεύθερη δημοκρατική έκφραση της βάσης, για να δεσμεύεται η ηγεσία στις πολιτικές αποφάσεις και για να υπάρχει συνέπεια και συνέχεια.
Η σημερινή διακήρυξή μας είναι μια διακήρυξη που είμαστε βέβαιοι ότι αντικατοπτρίζει το πιστεύω, τους πόθους, τις απαιτήσεις, το όραμα του ελληνικού λαού. Έχει σκοπό να παρακινήσει συζήτηση και προβληματισμό σε εθνικό επίπεδο. Η σημερινή μας διακήρυξη αποτελεί την πυξίδα που θα καθοδηγεί την πορεία μας προς μια νέα, αναγεννημένη, ανθρώπινη, σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα, μια Ελλάδα που να ανήκει στους Έλληνες.
Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι πολιτικό Κίνημα που αγωνίζεται για τους ακόλουθους στόχους:
· ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
· ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
· ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ


2/9/10

και γιατί Αλαβάνο?

Γράφει ο συμπαθής δημοσιογράφος Θανάσης Καρτερός σε αρθρο του στην συμπαθή ''Αυγή''
αρθρον υπο τον τίτλο ''γιατί οχι Αλαβάνο''[για τις αυτοδιοικητικές εκλογές εννοεί ,με αφορμή ολο αυτό το γαιτανάκι των ημερών,κι ας μην ειναι και απόκριες].
Παραθέτει επιχειρήματα,υπερ  του πρωην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ,τάσσεται υπερ της υποψηφιότητάς του για τη θεση του περιφερειάρχη Αττικής,αντικρούει αντεπιχειρήματα αλλά θεωρω οτι μεροληπτεί απροκάλυπτα.
Παραλείπει εντέχνως να αναφερθεί σε  κατι πολύ βασικό.
Φερ'ειπείν,αν βγεί περιφερειάρχης ο διαβόητος,λέμε τώρα,θα καταδικάσει την καπνοαπαγόρευση?
Σε παλιές φωτό  ο εν λόγω εμφανίζεται με πίπα [και καλά της ''ειρήνης'']ενω συμφωνα με πληροφορίες του συνεργάτη μου Μα.Ρουφ.,το ανάβει το πούρο .
Σε σχεση δε με άλλες υποψηφιότητες για τις οποίες εχει γίνει λόγος ο Αλ. Αλ  .μειονεκτεί  και ως προς την φωτογένεια αφού λόγω του πολύ σκούρου χρώματος της επιδερμίδος του και του γενείου,δεν γράφει καλά στο γυαλί με αποτελεσμα να μην τον φωνάζουν τα κανάλια.Αν δεν ειναι αυτο μειονέκτημα τότε τι ειναι?
Αυτα δεν τα αναφερει ο Θ.Καρτερός επι τούτου ενω εκθειάζει τον πολιτικό βίο και πολιτεία του Αλ.Αλ.πχ  πώς εκανε την αριστερή στροφή στο ΣΥΡΙΖΑ και τι αντίκτυπο ειχε στους αριστερούς,κατι για μπουντρούμια της ασφάλειας κλπ.[για οποιον αμφισβητεί τα παραπάνω ας δει ΕΔΩ]31/8/10

δεν θα πάρω άλλη προστασια

Ημουν έτοιμη να κάνω το εμβόλιο για τη γρίππη των πτηνών[πριν λίγα χρόνια] μετα την πλύση εγκεφάλου για τα κρούσματα σε διαφορες χώρες
Ημουν έτοιμη να εμβολιασθώ και για την γρίππη των χοίρων
αφου ειδα στην ΤΙ ΒΙ την ιδια την υπουργο Υγειας να εμβολιάζεται,αξιότιμους γιατρούς,κι αφου εμαθα απέξω κι ανακατωτά ολα τα συμπτώματα,τον αριθμό των κρουσμάτων παγκοσμίως και ολα τα συναφή.
Οι υποψιασμένοι γιατροί και οχι μόνο ελεγαν οχι παιδια,μην κανετε το εμβόλιο,ειναι μια απάτη,γρίππες εχουμε κάθε χρόνο.Πού πηγε η πανδημία?Το  μονο που ξέρουμε ειναι πως κάποι δις πηγαν στιις φαρμακευτικές εταιρίες,στους εντεταλμένους γιατρούς τους και τα εμβόλια αποδείχθησαν μια καλοστημένη φάμπρικα που αλλοι αθώοι επεσαν στη λούμπακαι άλλοι βγηκαν πλουσιότεροι.
Πάντως οι αφέντες φρόντισαν για την υγεία μας,ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΛΊΜΑ ΥΣΤΕΡΙΑΣ μας ενημέρωναν καθημερινά για να μας προφυλάξουν απο τον καταραμένο ιό.Ας θυμηθούμε τι εγινε.Κι οταν βγήκαν στη φόρα τα στοιχεια για τους πληρωμέννους απο τις φαρμακευτικές ερευνητές ,το θάψανε ,οπως και τα περίσσια εμβόλια που προμηθευτήκαμε.Γιατί?
Τηρουμένων ΟΛΩΝ των αναλογιών  επισείοντας την απειλή κατα της υγείας μας ,με το φόβο και πάλι, μας απαγορεύουν το κάπνισμα.
Τους πηρε ο πόνος.
Γιατί άραγε δεν τους παίρνει ο ιδιος πόνος για την πείνα,την εξαθλίωση,για τα παιδάκια που πεθαίνουν σαν τις μύγες για μια κουταλιά νερό?
Ευχαριστω.Θα το κοψω αν θέλω και οταν θέλω.Νταβάδες πάντως δε χρειάζομαι.Με υψωμένο το δάκτυλο και βλοσυρό ύφος ζητάνε υπακοή σε ολα,πειθαρχία.Στόχος το πειθαρχημένο ,φοβισμένο ανθρωπάκι.Βρε αντε απο΄δω.
ΔΕΘ αντε πάλι

....σε λιγες μέρες
κοντά μας


το Μεγαλο μας Τσίρκο


μαγοι,ταχυδακτυλουργοί,τοκιστές και
σουλατσαδόροι,ακροβάτες,κομπιναδόροι,ψεύτες,μαυρογιαλούροι και παρηγορήτριες


σε ενα μοναδικό θέαμα

με την ευγενική  χορηγία του ΔΝΤ
-----------------------------------------------
GUST STAR  : GAP
--------------------------------

30/8/10

ποιος ....ε ε έρχεται?

Σας δυσκολεύω λιγάκι γιατί εχουν περάσει και καμμια....τριανταριά χρόνια αλλά
να μη δινουμε και μασημένη τροφή.......
Στο πλαίσιο του ....ανταγωνισμού κάποιων μπλογκς[ποιος θα πει πρώτος το ...φλυτζάνι] 
 και  λογω των πληροφοριών που δημοσιεύονται στις εφημερίδες,αλλά και αυτών που συλλέγει ο συνεργάτης μου Μανώλης Ρουφιανάκης ,ακαταπαύστως,
μπαίνω στον πειρασμό να θέσω το κουίζ[πολιτικό βέβαια].......
Ποίος εκ των εικονιζομένων ''φέρεται'' να τίθεται επικεφαλής ψηφοδελτίου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με πρόταση πολλών αριστερών πολιτών ?
Για να σας βοηθήσω λιγο ακόμη,ο εν λόγω ,αναφέρεται απο άσπονδους ''φίλους ''του
 και ως  ''εξαποδώ'',''αιδεσιμότατος'',΄΄ηγεμών'',,πατερούλης,σχιζοφρενής δολοφόνος με  το κορδόνι,και άλλα κοσμητικά..
Επισης εχει δείξει ανεξήγητη ροπή προς τις λογοτεχνίζουσες και ψυχαναλυτικές,πλην ομως πολιτικές, ομιλίες.......

29/8/10

Πλατεία Κολιάτσου-Πλατεία Αμερικής-ξένοι και ΄΄ξένοι'' στην ξενιτειά

Το πρώτο που χτυπάει στο μάτι  του περαστικού στην Πατησίων,στο κομμάτι μεταξύ Πλατείας Κολιάτσου και Πλατείας Αμερικής,για οποιον ,σαν κι εμένα,εχει αρκετό καιρό να περάσει απο την περιοχή ,ειναι  η σιωπηλή σειρά των κλειστών καταστημάτων.Σαν τα σβησμένα κεριά του Καβάφη που η σειρά τους μακραίνει.
Ενα ανοιχτό,ενα κλειστό και τούμπαλιν.
Κι οσα δεν εχουν κλείσει,δίνουν οσο-οσο ,50% κάτω,να φύγει το εμπόρευμα,να βγεί κανένα έξοδο.
Οι  διαβάτες ειτε βιαστικοι να προλάβουν το τρόλει,
ειτε χαζεύοντας τις βιτρίνες,ειτε  ψωνίζοντας χαλαρά,μια βεντάλια με πολλά χρώματα.Μαύρο,μελαμψό,λευκό,ημίλευκο.Μαντήλες και 12ποντα τακούνια,μεσογειακό ξώπλατο,βερμούδα,σαγιονάρα,μαζί με το κλασσικό συντηρητικό φόρεμα της γιαγιάς που κατέβηκε να ψωνίσει ταλαίπωρη απο τον ανελέητο ήλιο και το συνωστισμό.
Στα στενά εxουν ξεφυτρώσει μπαράκια ''black lady'',στη λεωφόρο τη νύχτα μιλιούνια μαύρα κορίτσια πέφτουν πάνω στα αυτοκίνητα ψαρεύοντας με ανελέητο πείσμα  πελατεία.
16χρονες,18χρονες 20χρονες μαύρες πόρνες ,στα νύχια του δουλέμπορου,στα  άπονα χέρια μιας ''τύχης''που την κρατάνε οι  ισχυροι παντός είδους.
Πολλοί ξένοι,ολοι ξένοι,κι οι ντόπιοι ,ξένοι,στο μύλο της ιστορίας .
Οι μεν ξεπουλάνε την πραμμάτεια τους λογω κρίσης,σβήνουν απο το χάρτη τα μικρομάγαζά τους,οι δε ξεπουλάνε ο,τι εχουν και δεν εχουν για να ''ζήσουν''.....απλώς,η για να ζήσουν στον ''παράδεισο''που τους έταξαν.
Σφίγγεται η καρδιά σου ,η λεωφόρος μυρίζει παρακμή,φτώχεια,απόγνωση.
''Πάρτε κυρία μου,ως την Τρίτη αυτες οι τιμές,κλείνουμε''
''Κυρία,εχεις ενα ευρω να παρω κάτι να φάω?[ξερουμε ολοι τι θέλει να ''φάει'']
Τα χαράματα ''ξένοι'' κλέβουν ''ξένους''
Μια γυναίκα απο τη Βουλγαρία γυρνάει κατάκοπη απο τη δουλειά της [αποκλειστική σε νοσοκομείο]
και 3 άλλοι ''ξένοι''της ορμούν για να της κλέψουν την αλυσίδα απο το λαιμό.
Δυο ψιλικατζίδικα ΄΄ανοίγονται''για 4η,5η φορά.
Στο τρόλει καταχεριάζεται ενας άλλος ''ξένος'' που τον επιασαν να κλέβει πορτοφόλια.
Ησυχοι,φιλήσυχοι,μεροκαματιάρηδες,υπάλληλοι,μαγαζάτορες,κλεφτες απο πείνα και κλέφτες  κατ',έπάγγελμα,μαφίες και  οικογένειες,νέοι και γέροι,αυτόχθονες και φερτοί,
ολοι στο ιδιο καζάνι που βράζει.
Με το φόβο να περιπολεί μέρα και νύχτα.
Με την τρανταχτή απουσία  κάθε ''αρχής'',αλλωστε εκει,κατοικούν και δουλεύουν ''ξένοι'' και ντόπιοι ''ξένοι''....Δε παν να κουρεύονται.......

.....Ξενάκι ειμαι και θαρθώ........Εθνικοί ευεργέτες

Και λίγο μαύρο χιούμορ!

Από τον Μάρτιο έχει ανοίξει λογαριασμός στις τράπεζες για την απόσβεση του δημοσίου χρέους. Το θυμάστε; Εν πάση περιπτώσει είναι καιρός, στο πνεύμα της opengov, να μάθουμε ποιοι και με τι ποσά έχουν ως τώρα εκδηλώσει την αγάπη τους προς την πατρίδα. Λόγου χάρη πόσα έχουν καταθέσει οι τραπεζίτες, οι πολιτικοί, οι κάτοχοι πισινών, οι εθνικόφρονες, οι μαυραγορίτες, οι ΣΕΒ, τα ΕΒΕΑ, τα ΙΟΒΕ, οι εφοπλιστές κ.λπ, κ.λπ
Λογαριασμός αλληλεγγύης για την απόσβεση δημοσίου χρέους
 Σύμφωνα με την Πράξη Διοικητή 271/4.3.2010 δημιουργήθηκε και τηρείται στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος – Τμήμα Δημοσίων Οργανισμών, λογαριασμός για την συγκέντρωση ποσών από ενδιαφερόμενους, σε εθελοντική βάση, που θα διατίθενται αποκλειστικά για την απόσβεση του Δημοσίου Χρέους της χώρας, με Κ.Α 24/26132462 «ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ».
 Ο λογαριασμός δέχεται καταθέσεις από τις 05.03.2010 στο Κεντρικό Κατάστημα, στα Υποκαταστήματα, στις Θυρίδες και στα Πρακτορείατης Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και στο σύνολο του δικτύου των εμπορικών Τραπεζών.
 Για τη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων σημειώνεται ότι ο ανωτέρω λογαριασμός έχει κωδικό ΙΒΑΝ GR 04 010 0024 0000000026132462 και SWIFT/BIC BNGRGRAA.
 Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από το Τμήμα Δημοσίων Οργανισμών στα τηλέφωνα 210 320 2716 & 210 320 3376.  

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES