18/9/10

στο ΔΡΟΜΟ -ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΊ

-NΑ  ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. ΝΑΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ!!!

-Συνέντευξη  με τον πρέσβη της  Βενεζουέλας στην Ελλάδα, Rodrigo Oswaldo Chavez Samudio, για τις εκλογές στη Βενεζουέλα

-Συνέντευξη  με τον Νίκο Βούτση, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ.

-Συνέντευξη του καλλιτέχνη Νίκου Ζούδιαρη στον Σταμάτη Μαυροειδή

-Το  Περίπτερο Ιδεών  συναντά τον δήμαρχο της Marinaleda, Juan Manuel Sanchez Gordillo, που μιλάει για το πείραμα του ισπανικού χωριού.

Γράφουν μεταξύ άλλων: Γιάννης Θεωνάς, Δημήτρης Σεβαστάκης, Χρήστος Καπάταης Φράνκο Σύλος Λαμπίνι, Μαρίνα Βήχου, Τρύφων Χρυσοφρύδης, Άκης Μπαδογιάννης, Αλίκη Βεγίρη, Παναγιώτης Σωτήρης, Κώστας Παπουλής, Μάνια Μπαρσέφσκη. 

17/9/10

Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ

Σαν σήμερα,το 1982 πέθανε ο Μάνος Λοίζος απο τα δικά μας νιάτα εως τα σημερινά,ο Μάνος,μας ακολουθεί.....με τη μουσική,με το ήθος,τα μεΛαγχολικά του μάτια συνοδεύει τα πιο βαθια συναισθήματα και βιώματά μας απο την εξαψη της χαράς της ζωής ως την κοινωνική διαμαρτυρία


 σας το αφιερώνω Ο ΜΈΡΜΗΓΚΑΣ

Σεβάχ ο Θαλασσινός

ΣΕΒΑΧ Ο ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ
16/9/10

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ -ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗΝ ΑΣΟΕΕ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΛEYΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ»


Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ  καλεί σε Ανοικτή Σύσκεψη για την προετοιμασία της εκλογικής καμπάνιας στην Περιφέρεια Αττικής την Τρίτη 21Σεπτεμβρίου 2010 στις 18.30 στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ της ΑΣΟΕΕ.(Πατησίων και Δεριγνύ)

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣΑνακοίνωση του ΜΕΤΩΠΟΥ Αλληλεγγύης και Ανατροπής -για τις απαράδεκτες ρυθμίσεις του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣκαι ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


«Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής υπογραμμίζει τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές προϋποθέσεις που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ για την ανακήρυξη των υποψηφίων και την οικονομική στήριξη
 της προεκλογικής καμπάνιας των συνδυασμών. Πρόκειται για μέτρα που στόχο έχουν να αποκλείσουν τους απλούς ανθρώπους και να ενισχύσουν τις δυνατότητες συνδυασμών και υποψηφίων που έχουν επιλέξει η κυρίαρχη τάξη και οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ. 
Η ανακήρυξη των τραπεζών σε εγγυητές της διαφάνειας στην πολιτική δράση, προκαλεί ταυτόχρονα οργή και θυμηδία.

Το Μέτωπο δηλώνει ότι θα αντισταθεί σε αυτές τις απαράδεκτες ρυθμίσεις και δεν θα τις αποδεχθεί. Καλεί όλους τους συνδυασμούς που αναφέρονται στην αριστερά, στο εργατικό κίνημα, στις λαϊκές δυνάμεις, να παλέψουμε μαζί για την ανατροπή ρυθμίσεων του προεκλογικού αγώνα που –υπό το πρόσχημα της οικονομικής διαφάνειας- παραβιάζουν τις πιο ουσιαστικές αρχές της δημοκρατίας. Συμφωνεί σε αυτό το θέμα με την άποψη που έχει εκφράσει το ΚΚΕ.

Το Μέτωπο, σε χθεσινή ευρεία σύσκεψη, αποφάσισε την άμεση διοργάνωση Οικονομικής Εξόρμησης από την επόμενη Δευτέρα.»

Αθήνα, 16/9/2010


Χθές εξάλλου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για την ''Ελεύθερη Αττική''και εκδοθηκε η παρακάτω ανακοινωση.
 
«Εμείς που στηρίζουμε το εγχείρημα αυτό, θεωρούμε ότι :
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια ευκαιρία για την ελληνική κοινωνία, όχι μόνο να δηλώσει την αντίθεσή της στο μνημόνιο, αλλά να οργανώσει την αντίστασή της απέναντί του και τη στήριξη και προβολή της εναλλακτικής λύσης.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους θεσμούς της αυτοδιοίκησης ώστε να αμυνθούν αυτοί που καλούνται να πληρώσουν το χρέος που άλλοι δημιούργησαν, ώστε να εμποδίσουν τα ισχυρά συμφέροντα να λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα, ώστε η εξουσία να μη συγκεντρώνεται σε ελάχιστα χέρια, πάντα τα ίδια.
Για να μπορέσει η κοινωνία να αντιταχθεί αποτελεσματικά, χρειάζεται δράση του κόσμου της εργασίας, συλλογική, οργανωμένη και μακροπρόθεσμη.
Ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο δεν τελειώνει με αυτές τις εκλογές: Αντίθετα, αρχίζει.»

Ο ΓΑΠ λείπει?κανένα πρόβλημα

......Αντ' αυτού,ΡΑΓΚΟΥΣΗΣΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ   ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ «ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ»

Από την αρχή του χρόνου το Μέτωπο πρώτο έχει ρίξει το γάντι για τον δημοψηφισματικό χαρακτήρα των εκλογών. Πάνω στο κεντρικό δίλημμα της χώρας : Μνημόνιο ή Ανάπτυξη; Χαιρόμαστε που ο πρωθυπουργός, ενθαρρυμένος ίσως από τον ξένο παράγοντα και το σύστημα, σήκωσε το γάντι στην συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Μίλησε για «δημοψήφισμα υπέρ ή κατά των μεγάλων αλλαγών». 
Παντού, αλλά κατά κύριο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής, όπου ψηφίζει η μισή σχεδόν Ελλάδα, θα διεξαχθεί αυτό το δημοψήφισμα.
 Και η κυβέρνηση πρέπει να ξέρει ότι στην περίπτωση του «όχι» στην κυβερνητική πολιτική, πρέπει αμέσως να ετοιμάσει τις βαλίτσες της.


                                                                                                Αθήνα, 15/9/2010

Κάτι που δεν δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή στο "Εθνος"...


αναδημοσίευση απο ΕΟΣ


Κάτι που δεν δημοσιεύτηκε την περασμένη Κυριακή στο "Εθνος
. Ο Αλέκος Αλαβάνος είναι πρώτος στις προτιμήσεις στις ηλικίες 18-34 ετών:

Εδώ το πρωτότυπο έγγραφο της maRC Α.Ε. (κάντε κλικ στην εικόνα για να το δείτε μεγενθυμένο)

15/9/10

Η παράδοση της βεντέτας
του Χρήστου Μαχαίρα
απο το  Εθνος

ΤΟ ΣΑΒΟΥΑΡ ΒΙΒΡ δεν ήταν ποτέ το δυνατό στοιχείο της Αριστεράς.
 Το γεγονός, συνεπώς, ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε δημοσίως τον Αλέκο Αλαβάνο για "κόλπα της τελευταίας στιγμής, μπλόφες και εκβιασμούς" δεν είναι και η έκπληξη της χρονιάς. Ούτως ή άλλως, στις πατροκτονίες συνηθίζεται... Εκείνο, αντίθετα, που προκάλεσε εντύπωση ήταν ότι ο πρόεδρος του Συνασπισμού χρέωσε στον προκάτοχό του συμπεριφορές που "δεν έχουν σχέση με την κουλτούρα και τις παραδόσεις της Αριστεράς".ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως ο νεαρός επικεφαλής της Κουμουνδούρου αντιλαμβάνεται την ιστορία της Αριστεράς ως ένα σύνολο ηρωικών στιγμών και αγωνιστικών εξάρσεων, μέσα από τις οποίες ξεπηδούν οι ήρωες των εφηβικών του χρόνων. Καμιά αντίρρηση...
Μόνο που η αλήθεια είναι ότι οι ήρωες και οι ηρωίδες του ελληνικού κομμουνιστικού και αριστερού κινήματος, πολλοί εκ των οποίων δεν εννοούν να συνταξιοδοτηθούν και αγωνίζονται να βάλουν τη σφραγίδα τους και στις σημερινές εξελίξεις, δημιούργησαν την αντίθετη ακριβώς παράδοση από αυτή στην οποία αναφέρεται ο πρόεδρος του Συνασπισμού.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ της Αριστεράς από τον μεσοπόλεμο μέχρι τις μέρες μας δεν είναι μόνο η ιστορία των αγώνων και των θυσιών όπως την εμφανίζει η αριστερή μυθολογία.
Είναι σαφώς κι αυτή... Ταυτόχρονα, όμως, είναι η ιστορία των διαρκών εμφύλιων ρήξεων και των αιματηρών ρηγμάτων, το χρονικό μιας αλυσίδας διασπάσεων και εκκαθαρίσεων, που συντηρούν επί δεκαετίες τώρα ασίγαστα πολιτικά πάθη και αβυσσαλέες προσωπικές βεντέτες.
ΥΠΟ ΑΥΤΗ την έννοια, τα κόλπα της τελευταίας στιγμής, οι μπλόφες και οι εκβιασμοί για τα οποία ο Τσίπρας εγκαλεί τον Αλαβάνο δεν θίγουν ούτε προσβάλλουν την κουλτούρα της Αριστεράς.
Τόσο αυτά όσο και ο εγκλωβισμός του Συνασπισμού σε μάχες... δωματίου συντηρούν στην πραγματικότητα αυτήν τη γερασμένη παράδοση των φέουδων και των φεουδαρχών, που υπονομεύει τις προοπτικές της Αριστεράς και ψαλιδίζει την εμβέλειά της.
ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ. Γιατί στις δυσκολίες των καιρών, η κοινωνία έχει ανάγκη, πέρα από την αγωνιστικότητα του αριστερού κινήματος, τον δημιουργικό πλούτο και την πολιτική καινοτομία που σφράγιζε κάποτε τις προτάσεις του.
Πράγματι, με αυτή την παράδοση δεν έχουν καμία σχέση τα κόλπα της τελευταίας στιγμής... Αλλα "κόλπα" χρειάζονται, εξωστρεφή και σοβαρά, που θα κλείσουν το κεφάλαιο της παραπολιτικής και θα βάλουν ξανά την Αριστερά στο κέντρο των πολιτικών εξελίξεων.

14/9/10

Στέλιος Καζαντζίδης 1931-2001

πέθανε σαν σημερα το 2001
εζησε  μοιράζοντας  σαν αντίδωρο
το θείο δώρο της φωνής του
σε φτωχούς,ξενιτεμένους,πονεμένους
απόκληρους,βασανισμένους ανθρώπους

-------------------------------------------------------


νυν και αεί
η επίσημη ιστοσελίδα για τον Καζαντζίδη
http://www.stelios-kazantzidis.gr/c.htm
ΕΨΑΞΑ ΑΔΙΚΑ ΝΑ ΒΡΩ[στίχοι,μουσική,εκτέλεση Στέλιος Καζαντζίδης]

''Το τρένο ανήκει στο λαό-ενα ελικόπτερο για τον πρωθυπουργό''


ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Ο Αλέκος Αλαβάνος,  ο οποίος συμμετείχε στην πορεία των σιδηροδρομικών με κατάληξη στο υπουργείο Οικονομικών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το χειρότερο με το θέμα του ΟΣΕ είναι ότι κυβέρνηση και τηλεόραση, που εξωραΐζουν τις τράπεζες, διαβάλλουν συλλήβδην όλους τους εργαζόμενους. Δεν θα πάμε πουθενά όμως αν, όπως επιδιώκει ο πρωθυπουργός, βγάζει ο ένας εργαζόμενος το μάτι του άλλου και περάσει η άποψη ότι όποιος απεργεί είναι διεφθαρμένος και κάθαρμα. Οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ  πάνε να γίνουν γενιά των 700 ευρώ στα 55 τους. Ας στηρίξουμε λοιπόν όλοι το σύνθημά τους: 
ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ – ΕΝΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.»

Ο δήμαρχος της Μarinaleda στο Nosotros σήμερα


To Nosotros φιλοξενεί το δήμαρχο της Marinaleda ,
ΣΗΜΕΡΑ,14/09/2010,ωρα 8 μμ
( η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά)
απο το σάιτ  ΒΑΒΥΛΩΝΙΑ
[πηγή ο peiratis]


Δήμαρχος της Μαριναλέντα µιας κοινότητας 2.645 κατοίκων στην Ανδαλουσία, που δεν έχει ανεργία, δεν έχει αστυνοµικούς και τα σπίτια της νοικιάζονται µε 15 ευρώ το µήνα. Το 1986, έπειτα από 12 χρόνια αγώνων και συλλήψεων κυρίως για τις γυναίκες του χωριού, η Μαριναλέντα κατάφερε να διεκδικήσει 12.000 στρέµµατα γης και να δημιουργήσει έναν αγροτικό συνεταιρισµό από τον οποίο ζει σήµερα σχεδόν όλο το χωριό.

Στον συνεταιρισµό Εl Ηumoso οι συνεταίροι εργάζονται 6½ ώρες την ηµέρα. Ολοι έχουν τον ίδιο µισθό, ανεξάρτητα από τη δουλειά που κάνουν. Οι συγκοµιδές (ελαιόλαδο, αγκινάρες, πιπεριές κ.λπ.) συσκευάζονται στο µικρό εργοστάσιο Ηumar Μarinaleda που βρίσκεται στη µέση του χωριού. 
 Τα κέρδη του συνεταιρισµού δεν μοιράζονται, αλλά επενδύονται και πάλι για να δημιουργηθούν δουλειές. Γι αυτό στο χωριό δεν υπάρχουν άνεργοι. Στη Μαριναλέντα, η στέγαση, η εργασία, ο πολιτισµός, η εκπαίδευση και η υγεία θεωρούνται δικαίωµα. Μια θέση στον παιδικό σταθµό µε όλα τα γεύµατα κοστίζει 12 ευρώ το µήνα. 


Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της κοινότητας 


«Ενώσω παλεύαμε για τη γη, για την βιομηχανία, για την εργασία, συνειδητοποιήσαμε ότι υπήρχαν άλλα βασικά δικαιώματα που έπρεπε να κατακτήσουμε. Και η πρώτη ανάγκη που εντοπίσαμε ήταν η έλλειψη κατοικίας, αλλά επίσης συνειδητοποιήσαμε ότι οι ηλικιωμένοι δεν είχαν ένα μέρος να σταθούν μετά από τόσα χρόνια αγώνα και στερήσεων, ούτε υπήρχε κέντρο υγείας, ούτε παιδικός σταθμός, ούτε αθλητικές εγκαταστάσεις, και οι δρόμοι ήταν χωρίς άσφαλτο και χωρίς φως…
Όταν λέμε Κοινωνική Δημοκρατία εννοούμε την πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως των κατοίκων του χωριού μας στα αγαθά κοινής ωφέλειας, χωρίς περιορισμούς. Πάντα σκεφτόμασταν ότι η ελευθερία χωρίς ισότητα είναι άχρηστη και ότι η δημοκρατία χωρίς συγκεκριμένα κοινωνικά αγαθά κοινής ωφέλειας για τον κόσμο είναι μια λέξη χωρίς περιεχόμενο και μια εξαπάτηση, που προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι είναι μέρος ενός συλλογικού εγχειρήματος, ενώ στην πραγματικότητα απαξίωνει και αποκλείει αυτούς τους ίδιους ανθρώπους.
Φάνηκε ότι σε αυτό το πεδίο δεν θα έπρεπε να υπάρχουν περιορισμοί. Τα συλλογικά αγαθά είναι κάτι που θα πρέπει ο ίδιος ο λαός να ονειρευτεί και να μετατρέψει σε πραγματικότητα μέσα από τον αγώνα, γιατί καμία από τις προσδοκίες του λαού, όσο απρόσιτη και αν φαντάζει, δεν πρέπει να είναι απορριπτέα στην σκέψη ή στην πράξη από την αριστερά, αν αυτή η αριστερά είναι πραγματικά επαναστατική.»

http://www.marinaleda.com/inicio.htm

http://www.nosotros.gr/

13/9/10

απο τον....απρόβλεπτο Νοσφεράτο

http://nosferatos.blogspot.com/2009/03/tributo-frida-kahlo-la-llorona-chavela.html

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΘΕΤΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΚΡΙΣΗ


Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στις 7.00 το απόγευμα, ο Κώστας Λαπαβίτσας 
(καθηγητής Οικονομικών στο Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου), θα παρουσιάσει στην αίθουσα του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ευριπίδου 14) το νέο κείμενο εργασίας του RMF, με τίτλο:

Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΘΕΤΗΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Συμμετέχουν:
 Γιώργος Μανιάτης, Γιάννης ΤόλιοςΛεωνίδας Βατικιώτης

Διοργανωτές: Research on Money and Finance, Βήμα διαλόγου για την κοινή δράση της ΑριστεράςΠρωτοβουλία Καλλιτεχνών και Διανοουμένων ενάντια στο ΔΝΤ

ΤΗΝ ΕΚΔΉΛΩΣΗ μπορειτε να παρακολουθήσετε ζωντανά απο -


Το κείμενο εργασίας του Research on Money and Finance είναι αναρτημένο στην διεύθυνση:http://www.researchonmoneyandfinance.org/

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES