2/10/10

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ


Διαβάστε στο Δρόμο, Σάββατο 2 Οκτωβρίου, τεύχος 33

ΝΤΑΛΙΚΕΣ, ΝΤΑΛΙΚΕΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΝΤΑΗΛΙΚΙΑ…
Σε αυτό το τεύχος διαβάστε:
  • Συνέντευξη με τον Γιάννη Δραγασάκη: Οι πολιτικές επιλογές κρίνονται στην πράξη 
  • Σοσιαλιστικός χώρος και Aριστερά, μέρος β', του Ρούντι Ρινάλντι 
  • Η πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στις 29/9, της Αριάδνης Αλαβάνου 
  • Ένας χρόνος από την εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου , του Δημήτρη Υφαντή 
  • Απόβαση Αράβων και Κινέζων στην αποικία Ελλάδα , του Χρίστου Καραμάνου 
  • Με γεια το «κούρεμα»... Η κρίση στην ευρωζώνη αναζωπυρώνεται με επίκεντρο την Ιρλανδία , του Γιάννη Κιμπουρόπουλου. 
  • Ο Μανώλης Μητσιάς μιλάει για τον Γιάννη Βακαρέλη: «Συνεργάζομαι με έναν άνθρωπο που πλημμυρίζει από μουσικές ικανότητες και ευαισθησία». Συνέντευξη στον Στέλιο Ελληνιάδη.

1/10/10

Ανυπακοή


Μπορεί να φαίνεται δευτερεύουσας σημασίας,μη πολιτικό,μη  political correct,αλλά δεν ειναι ετσι κατα την ταπεινή μου γνώμηΗ  γενική απαγόρευση του καπνίσματος -πλην μπουζούκια και καζίνο-κάθε αλλο παρά εχουν ως στόχο την προστασια της υγείας μας και των μη καπνιζόντων τα δικαιώματα[σιγα την ευαισθησια ΤΟΥΣ για τα δικαιώματα.....]
Προκειται για μια αυταρχική,αλαζονική επιχειρηση χειραγώγησης των πολιτών οι οποιοι,οφείλουν να υπακούσουν στις εντολές ΤΟΥΣ,να συνηθίσουν στο ακίνητα,αγελαστα στρατιωτάκια ομογενοποιημένα δίχως επιθυμίες,πάθη,υποταγμένα στο λάιφ στάιλ  αμερικάνικου -δυτικού τύπου-χαμόγελο κολγκέιτ,κοιλιακοί  γραμμωμένοι,γυνάικες σιλικονούχες,ανδρες αποτριχωμένοι,κι ολοι μαζί ευνουχισμένοι
Γνωρίζω τον αντίλογο περι  υπεράσπισης των δικαιωμάτων των παθητικών καπνιστών και τον σεβομαι.Η λυση για 
τον αμοιβαίο σεβασμο δεν ειναι η καθολική απαγόρευση αλλά ο συνδυασμος των δικαιωμάτων των δύο πλευρών.Αλλά μη μας λενε για την υγεία μας την οποια ουδόλως προστατεύουν απο τη βιοχημική ρύπανση της ατμόσφαιρας ,της δηλητηριάσης απο τα φυτοφάρμακα του υδροφόρου ορίζοντα,νω κανεις δεν εχει απαντήσει γιατι
 αυξάνονται τα κρούσματα λευχαιμίας στα μικρά παιδιά.
Τωρα αρχισε να διαχέεται η ''πληροφορία''οτι στα σχεδια του υπουργείου υγειας ειναι και η απαγόρευση του καπνίσματος στο αυτοκίνητό μας!
Σε λιγο θα  απαγορεύσουν,οπως στη Σουηδία,το κάπνισμα των φυλακισμένων στα κελιά τους!

30/9/10

''Eλευθερη Αττική''-Στοίχημα της ριζοσπαστικής Αριστεράςlogo_eleftheri_attiki_color.pngΤου Γιώργου Σαπουνά, μέλους της ΑΠΟ
και της Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ


Ο ι περιφερειακές εκλογές είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά την εκλογή της κυβέρνησης. Είναι απόλυτη ανάγκη να εκφραστεί στην κάλπη το μήνυμα της απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής ανατροφοδοτώντας την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα του λαού για την συνέχιση του αγώνα.  Θα ήταν ευχής έργο εάν η ανάγκη αυτή μεταφραζόταν σε πραγματική δυνατότητα για την Αριστερά να σηματοδοτήσει ξεκάθαρα με την πολιτική της πρόταση την εναλλακτική διέξοδο απέναντι στον υποτιθέμενο μονόδρομο. Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει. Το σύνθημα «ενάντια στο μνημόνιο» έχει γίνει σημαία ευκαιρίας για πλήθος ψηφοδελτίων – της ΝΔ συμπεριλαμβανομένης.

Στρατηγική
Ο βαθύτερος λόγος της αμηχανίας και της πολυδιάσπασης βρίσκεται στην αδυναμία της αριστεράς να προσεγγίσει αποτελεσματικά και πειστικά μαζικά κοινωνικά τμήματα που για πολλά χρόνια δεν λογίζονταν στα «παραδοσιακά» της ακροατήρια.
Οι δύο δεσπόζουσες αφηγήσεις εντός της ελληνικής αριστεράς που εκκινούν από το παρελθόν και προβάλουν ως μέθοδοι για να απαντηθούν τα ζητήματα του χρέους και της ΕΕ δεν ερμηνεύουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες συνθήκες και πάνω απ’ όλα δεν βρίσκουν την δέουσα ανταπόκριση της κοινωνίας.

Από την μια στέκουν οι απόψεις που προέρχονται από τις θεωρίες της εξάρτησης και (παρά τις όποιες παραλλαγές) προτείνουν την στρατηγική της αυτοδύναμης και αυτόκεντρης ανάπτυξης του ελληνικού καπιταλισμού («ελεύθερου» ή κρατικού) υπό την ισχυρή πίεση του λαϊκού παράγοντα και της Αριστεράς.

με...περαίωσες.....


-Λευτεριά στον Ντογάν Ακανλί ( Doğan Akhanlı )Ένας άνδρας πενήντα περίπου χρόνων Γερμανός υπήκοος κατεβαίνει στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Σκοπός του να επισκεφθεί, ίσως για τελευταία φορά τον άρρωστο πατέρα του.
Εκεί  συλλαμβάνεται από την αστυνομία. Ο λόγος συμμετοχή σε ληστεία καταστήματος συναλλάγματος που έληξε θανατηφόρα για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.
Τι και αν οι δύο μάρτυρες στις καταθέσεις των οποίων βάσισε την κατηγορία ο εισαγγελέας απέσυραν τις καταθέσεις τους.
Τι κι αν ο ένας μάρτυρας κατήγγειλε ότι η κατάθεσή του ήταν προϊόν βάναυσου  βασανισμού από την αστυνομία.
Η κατηγορία απλά μετατράπηκε !!!! Ότι αποτελούσε αρχηγός μιας ομάδας η  οποία δρούσε εναντίον του τουρκικού κράτους καλώντας τους πολίτες σε ανατροπή του συστήματος !!!

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για Συνδικάτο Τύπου

Για μια διακλαδική πρωτοβουλία των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Παρασκευή 1 Οκτώβρη, 6.30μμ
Αίθουσα του 3ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ


Συνάδελφοι,

Έχοντας περάσει μια πολύ δύσκολη χρονιά που στα Μέσα Ενημέρωσης 
(και όχι μόνο) σημαδεύτηκε από διαρκείς επιθέσεις ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα, όλοι γνωρίζαμε ότι από Σεπτέμβρη η κατάσταση θα γίνει ακόμη περισσότερο εφιαλτική. 
Ήδη από τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου, η εργοδοσία κλιμάκωσε τον πόλεμο εναντίον των εργαζομένων στα ΜΜΕ, αφού προηγουμένως τής έλυσε τα χέρια η κυβέρνηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ με έναν κατακλυσμό νόμων και ρυθμίσεων.

Οι συνάδελφοί μας βλέπουν καθημερινά να απολύονται κατά δεκάδες, να τους οφείλονται δεδουλευμένα μηνών, να μετατρέπονται οι εργασιακές τους σχέσεις, να κατακρεουργούνται όλα τα δικαιώματά τους.

πανευρωπαικό οχι στη λιτότητα

Με τη μεγάλη διαδήλωση στις Βρυξέλλες ευρωπαίοι εργαζόμενοι και συνδικάτα  κατήγγειλαν τις πολιτικές λιτότητας
[περισσότερα στο Υou Pay Your Crisis]


29/9/10

Πανελλαδική Συνάντηση των Επιτροπών Αγώνα κατα των διοδίωνΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
 Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου, από τις 12:00 έως τις 17:00,
στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου
 Στις 18:00 το απόγευμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας
στο σταθμό διοδίων της Λεπτοκαρυάς.
 Περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας για πανελλαδική συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 2 Οκτωβρίου στο Νομό Πιερίας, από τις 12:00 έως τις 17:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δίου.

Πώς μας θέλει η ''αληθής''δημοκρατία

του Κώστα Βάρναλη

Να μην ακούω και να μη βλέπω να πατώ.
Να μη νογάω και να' χω το στόμα βουλωτό.
Να μη με φαρμακών' η μπόχα του καιρού μου.
Χωρίς αυτιά και μάτια, μύτη και μυαλό,
μουγκός να πηαίνω, όποτε μου 'ρθει, προς νερού μου,
κι άμα τσινάει ο Γάιδαρος να μη γελώ.
Και σα με καρυδώνουνε μουνούχο σκλάβο
οι Αμερικάνοι, εγώ να βλαστημάω το Σλάβο.

φυσάει κόντρα στα ΤρίκαλαΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ»

Το πρόγραμμά μας δεν βλέπει την πόλη και τα Δημοτικά Διαμερίσματα ως ενιαία σύνολα, ως άψυχα τοπία, ως αφηρημένες έννοιες που πρέπει και μπορούν να μπουν σε “τάξη” με το μαγικό ραβδί ενός «ικανού» Δήμαρχου και μιας «άξιας» Δημοτικής ομάδας. 
Βλέπει ανθρώπους και ζώα, φύση και αστικό τοπίο σε μια δυναμική ενότητα που πολλές φορές αντιπαρατίθενται. 
Βλέπει μια κοινωνία πολιτών που δεν έχει τα ίδια συμφέροντα και τις ίδιες ανάγκες. 
Βλέπει την φύση (της βιοποικιλότητας και της αειφορίας)  και τα χωριά, ενάντια στην πόλη - τέρας που όλα θέλει να τα ενσωματώνει στις επίπλαστες αστικές της ανάγκες.
Και κυρίως βλέπει με τα μάτια εκείνων που «είναι από τα κάτω» και είναι οι πολλοί, κόντρα στα σχέδια και τις επιδιώξεις των «από πάνω» των λίγων και εκλεκτών. 
Προσπαθεί να εκφράσει και εκφράζεται από τα κινήματα στην πόλη και την ύπαιθρο, από τους «εκτός ελέγχου του συστήματος» αυτής της γεμάτης ανισότητες και εκμετάλλευση ζωής.
Επιχειρεί να «Φυσήξει Κόντρα» στη στασιμότητα, στο συντηρητισμό και στα συμφέροντα, να καταδείξει ότι υπάρχει εναλλακτική λύση και μπορεί να υλοποιηθεί από σήμερα…. Ας ξεκινήσουμε μαζί αυτή την ωραία περιπέτεια…Δεύτερος γύρος ομαδικών απολύσεων στην “Ελευθεροτυπία”Μετά τις 25 απολύσεις της 31ης Αυγούστου έρχονται, τις επόμενες ώρες, άλλες τόσες . 

Αναζητούνται τα συνεργαζόμενα σωματεία του Τύπου και ΜΜΕ και αναμένεται η έμπρακτη αλληλεγγύη των συναδέλφων στην “Ελευθεροτυπία”..

Προγραμματίζεται αύριο, Τετάρτη, 29/9, στις 17:00 συνέλευση όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων στην “Ελευθεροτυπία”. 

Περισσότερα στο http://syspeirosi.wordpress.com/

28/9/10

Ρήγμα...στα Δυτικά,Αλλος Δρόμος στο Γαλάτσι,Aριστερό σχήμα στο ίλιον

πληθαίνουν τα νέα αριστερά σχήματα ενοψει των αυτοδιοικητικών εκλογών
πηραμε τα νέα τους με μέιλ και αναμεταδίδουμε

Νέα Δημοτική Κίνηση στο Γαλάτσι


και .......
ιδρυση νέας δημοτικοπολιτικής κίνησης στο Αιγάλεω

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΡΗΓΜΑ στα ΔΥΤΙΚΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ

Στη συνελευση της νεας δημοτικοπολιτικης κινησης Αιγαλεω που εγινε στις 27 Σεπτεμβρη 2010 αποφασιστηκαν :
1.Ομόφωνη εγκριση  διακηρυξης-πολιτικού  πλαισιου της κινησης που θα δημοσιευθει τις επομενες μερες
2. ονομα της κινησης ειναι ΡΗΓΜΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΙΓΑΛΕΩ
3.Εκλεχτηκε γραμματεια της κινησης.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27/9/10

EΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


''Το όνομά μου ειναι Rachel Corrie''


Για δεύτερη χρονιά

 Η εταιρεία Familia, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο του Νέου Κόσμου παρουσιάζουν την παράσταση «Το όνομά μου είναι Rachel Corrie», σε σκηνοθεσία Μάνιας Παπαδημητρίου, για ένα μόνο μήνα, από 1η έως 31 Οκτωβρίου.
Θέατρο του Νέου ΚόσμουΑντισθένους 7 και Θαρύπου, Αθήνα, Τηλέφωνο: 210 – 9212900http://www.theatroneoukosmou.gr/ 
Το όνομά μου είναι Rachel Corrieένα έργο βασισμένο στα ημερολόγια και τα emails της Rachel Corrie που επιμελήθηκαν οι Alan Rickman και Katharine Viner.
Μία αληθινή ιστορία.
 Μία παράσταση που απαγορεύτηκε στη Νέα Υόρκη. Ένα θέατρο ντοκουμέντο που «μιλάει» την αλήθεια. Η 23χρονη αμερικανοεβραία Rachel Corrie βρήκε το θάρρος να περάσει στην απέναντι όχθη και να δει την αλήθεια της άλλης πλευράς με τα δικά της μάτια… Την αλήθεια του παλαιστινιακού λαού που εδώ και 60 χρόνια βρίσκεται σε απόγνωση… Και συνάντησε το θάνατο…

ΟΥΤ' ΌΡΦΑΝΟ,ΟΥΤΕ ΦΤΩΧΟ,ΟΥΤ'Ε ΑΠ' ΤΑ ΞΕΝΑ ΞΕΝΟΝΈνα θέαμα για τα εργατικά ατυχήματα

 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, Πειραιώς 256
Καθημερινά, από την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 3 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6947046861

Ένα θέαμα για τα εργατικά ατυχήματα. Μία παράσταση με συνειδητές αισθητικές αναφορές στην ρώσικη και γερμανική “αγκιτάτσια προπαγκάντα” του 1920 και στο πολιτικό θέατρο του 1970.

130 νεκροί κατά μέσον όρο την τελευταία δεκαετία. Άγνωστο πόσοι οι ανάπηροι και οι ακρωτηριασμένοι. Μέσα στα στοιχειωμένα κτίρια, πάνω στους δρόμους και τις γέφυρες όπου “χτίζονται” αυτοί οι 130 νεκροί κάθε χρόνο, κυκλοφορούμε εμείς, διαβάτες. Πέρα από την ενοχή των ανώνυμων εταιρειών, υπάρχει και η δική μας ευθύνη για μια κοινωνία στην οποία θεωρείται “λογικό” να θυσιάζουμε τον φτωχό, το ορφανό, τον ξένο, για να στεριώσουμε τα ετοιμόρροπα έργα και τις παραλυτικές αναπτυξιακές μας υποδομές.

26/9/10

ευτυχώς που δεν επισκέφθηκε ο Παπανδρέου τα Κύθηρα-θα τα πουλούσε σε κανέναν εμίρη


Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ
ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Ο Αλέκος Αλαβάνος μαζί με πολλούς φίλους και φίλες από το Μέτωπο για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ξεκίνησαν για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους το πρόγραμμα επισκέψεων στην Περιφέρεια με ένα "Ταξίδι στα Κύθηρα", όπου βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο.
Ο Αλέκος Αλαβάνος μίλησε στο Συνέδριο για την "Ιστορία και τον Πολιτισμό των Κυθήρων", ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο, περιόδευσε στη Χώρα, τον Ποταμό και άλλους οικισμούς των Κυθήρων, έδωσε συνέντευξη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Με το τέλος της ζωντανής και όμορφης αυτής περιοδείας, ο επικεφαλής του Μετώπου για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ έκανε την παρακάτω δήλωση :
" Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η πρώτη προυπόθεση για την έξοδο από την κρίση είναι το "ΠΩΛΕΙΤΑΙ" της δημόσιας περιουσίας σε άραβες εμίρηδες και σε λωποδύτες των διεθνών χρηματαγορών, κάνοντας έτσι την Ελλάδα ακόμα πιο φτωχή και εξευτελισμένη. Εμείς θεωρούμε ότι η πρώτη προυπόθεση είναι να αξιοποιηθούν οι καταπιεσμένες και ανεξάντλητες δυνάμεις του λαού και οι τεράστιες δυνατότητες του τόπου μας.
Τα Κύθηρα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Με τις εντολές της τρόικα το Ταξίδι στα Κύθηρα θα κρατάει ώρες και ώρες, η συγκοινωνιακή υποδομή θα μένει ανεπαρκής, η μελισσοκομία και η αγροτική οικονομία καθυστερημένη. Επενδύσεις δεν θα υπάρχουν. Η κατάσταση θα χειροτερεύει.
Με την ανατροπή του μνημονίου, με μια λαϊκή κυβέρνηση στην Περιφέρεια Αττικής, με μικρές και ουσιαστικές επενδύσεις μπορεί να μπει το δεύτερο πλοίο από την Νεάπολη, μπορεί να επιταχυνθεί η διαδρομή Αττική - Λακωνία, μπορεί να επανακάμψει η οικοδομική δραστηριότητα σεβόμενη το τοπίο και την παράδοση.
Ευτυχώς που δεν επισκέπτεται τα Κύθηρα ο κ. Παπανδρέου. Είναι τόσο ελκυστικός αυτός ο τόπος που θα μπορούσε να τα πουλήσει αμέσως σε κάποιον εμίρη."
26/9/2010

η ''πάλη΄΄ των δυο φύλων σε e-mail


...μου εστειλε το απαύγασμα της  ανδρικής εξυπναδίστικης  επικοινωνίας[ξέρετε απο μέιλ σε μέιλ..]
Η απάντηση , Κ.Μ.,ερχεται απο την πιστή μου αναγνώστρια Μ.Π. ,στην οποια κατέφυγα για να βρω μια άμεση απάντηση στην πρόκληση......[καλά ,τι διακινείται με μέιλ δε λέγεται]
ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES