23/10/10

ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Τέταρτος ο Αλαβάνος με 8,7%

αναδημοσίευση
απο blogpress
Δείτε τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Αθηνών, που αποκαλύπτει 
τα μαγειρέματα των δημοσκόπων και δίνει στην
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ποσοστό 8,7%, την ώρα που τα άλλα γκάλοπ
 την έχουν κοντά στο 3%ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ
 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ
 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ -
 ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗ CITY PRESS
Υπό την επίβλεψη του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά,

Τηλεφωνική έρευνα, (14-21.10.2010), 1788 άτομα, τυπικό σφάλμα 2,32%
Ερώτηση: Αν την επόμενη Κυριακή είχαμε Δημοτικές
 Εκλογές, ποιον από τους παρακάτω υποψηφίους 
Περιφερειάρχες θα ψηφίζατε;ΔΗΜΑΡΑΣ 20,8%
ΚΙΚΙΛΙΑΣ 12,9%
ΣΓΟΥΡΟΣ 12,5%
ΑΛΑΒΑΝΟΣ 8,7%
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 6,8%
ΠΑΦΙΛΗΣ 5,7%
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ 5,5%
ΨΑΡΙΑΝΟΣ 3,0%
ΔΙΑΚΟΣ 0,9%
ΚΑΝΕΝΑΣ 23,3%Για την ίδια εβδομάδα 
ο Ελεύθερος Τύπος (MRB) δίνει στον Αλέκο Αλαβάνο 2,9%,
 το Έθνος (Marc) 3,4%, το Mega (GPO) 2,8% 
και το TVXS (VPRC) 3,3%.

22/10/10

o Aλαβάνος για την φασιστική επίθεση και οι απορίες της κ.Τρέμη

Ο έρπων φασισμός ξανακτυπά


[απο το φίλο Στέργιο]
 http://aristeripolitiki.blogspot.com/

Δεν είναι λίγες οι φορές που  έχει επισημανθεί ότι η εγκαθίδρυση μια τοπικής κρυπτοφασιστικης εξουσίας, στο όνομα της προστασίας των «Ελλήνων» από τους αλλοδαπούς σε περιοχές όπως ο Αγ. Παντελεήμονας και η πλ. Αττικής, αργά ή γρήγορα θα μετατρέπονταν σε εξουσία και κατά των Ελλήνων.

Σήμερα, 22/10/10, στις 5.30 το απόγευμα στο όνομα της «προστασίας της γειτονιάς» (;;;) του Αγ. Παντελεήμονα, μεικτό μέτωπο από ΜΑΤ και φασιστοειδή εφόρμησαν και εκδίωξαν από τη πλατεία τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Α. Αλαβάνο με τους πολίτες που τον συνόδευαν και αυτούς που ήθελαν να τον ακούσουν! Απαγόρευσαν την επίσκεψη και τη συγκέντρωση! Η νέα εξουσία σε όλο της το μεγαλείο!

Η δήθεν προστασία των «Ελλήνων» έχει μετατραπεί ήδη σε βίαια και ασύδοτη μεικτή κρατική και παρακρατική εξουσία που επιβάλλεται συστηματικά σε Έλληνες και ξένους.


Δεν πρόκειται  ακριβώς και μόνο για τον Αλαβάνο. Πρόκειται για ένα νέο γκέτο έρπουσας ημιφασιστικης εξουσίας που σε λίγο θα στρέφεται εναντίον όλων όσων δεν υποτάσσονται, Έλληνες και μετανάστες. Είναι η φυσιολογική πορεία κάθε φασιστικού φαινομένου που κάποιοι κάνουν ότι δεν το βλέπουν γιατί τους κάνει τη βρώμικη δουλειά.

Ο φασισμός κτυπά  τη πίσω αυλή μας. Σε λίγο θα κτυπήσει και  τη πόρτα μας.

Αν μείνουμε αδρανείς και τον αφήσουμε… 

στη χώρα των Λωτοφάγων


΄΄Πακετάκι'' με ψίχουλα ανακούφισης υπόσχεται ο  ΓΑΠ ,παραμονή εκλογών,χωρίς να κοκκινίζει καθόλου κι αυτός κι οι συνεργάτες του που βύθισαν τη χώρα στην απόγνωση.
Δεν περασε πολυς καιρός απο το ''λεφτά υπάρχουν'' και ''δεν προκειται να αγγίξουμε μισθούς και συντάξεις''και ξανά το ίδιο κόλπο, καθώς ,οι υπήκοοι φάινεται, να εχουν ρίζα στη χώρα των λωτοφάγων.
Μέχρι και ο Πρετεντέρης...΄΄διατηρει  τις επιφυλάξεις'' του για τις εξαγγελιες στους φτωχούς.

''Ολοι έχουµε καταλάβει τι συµβαίνει και τι µας περιµένει, η χώρα δεν κατοικείται από ηλιθίους. Χίλιες φορές καλύτερα να µιλήσει η κυβέρνηση τη γλώσσα της αλήθειας κι ας χάσει όλες τις περιφέρειες''
Γράφει στα ΝΕΑ 22/10/2010
 
''ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, θα µείνω επιφυλακτικός µέχρι τέλους. Το επιβάλλει η ιδιότυπη φύση των συγκεκριµένων εκλογών: µπορείς να διαµαρτυρηθείς χωρίς να αλλάξεις κυβέρνηση. Κυρίως, όµως, η αίσθηση ότι υπάρχει µεν ένα πολύ δυσάρεστο γενικό κλίµα αλλά κανείς δεν µπορεί να προεξοφλήσει αν, πώς και σε ποιο µέτρο θα αποτυπωθεί στην κάλπη.

ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ είναι ότι η Ελλάδα τον Οκτώβριο 2010 ελάχιστα θυµίζει την Ελλάδα του Οκτωβρίου 2009, ούτε καν την Ελλάδα της περασµένης άνοιξης. Κι έρχεται τώρα η κυβέρνηση παραµονές εκλογών να διαπιστώσει ότι, πέραν των άλλων, η δηµοσιονοµική προσαρµογή όχι µόνο δεν προχωράει ικανοποιητικά αλλά απαιτεί και πρόσθετα µέτρα.

ΔΥΣΚΟΛΑ τα πράγµατα. Αλλά µια µικρή συµβουλή: ένα δεύτερο σενάριο «λεφτά υπάρχουν!» θα είναι πιο καταστροφικό κι από το χειρότερο εκλογικό αποτέλεσµα. Γι’ αυτό καλύτερα να δηλώσουν προεκλογικά τις πραγµατικές µετεκλογικές προθέσεις τους παρά να κρύβονται, να υπεκφεύγουν ή να παρέχουν αβάσιµες διαβεβαιώσεις ελπίζοντας να περάσει η (εκλογική) µπόρα και µετά βλέπουµε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΑΜΕ αίφνης ότι, ως εκ θαύµατος και σατανικής συµπτώσεως, τα αναθεωρηµένα οικονοµικά στοιχεία θα ανακοινωθούν επισήµως στις... 15 Νοεµβρίου, την εποµένη του δεύτερου γύρου των εκλογών! Ερωτώ: υπάρχει έστω και ένας Ελληνας που να διατηρεί την παραµικρή αµφιβολία γι’ αυτό που θα ανακοινωθεί; Και πώς θα αξιολογήσει ότι περιµένουν να περάσουν οι εκλογές για να του το ανακοινώσουν;

ΟΛΟΙΕΧΟΥΜΕ καταλάβει τι συµβαίνει και τι µας περιµένει, η χώρα δεν κατοικείται από ηλιθίους. Θα είναι, λοιπόν, τεράστιο ολίσθηµα να µας θεωρήσουν τέτοιους. Χίλιες φορές καλύτερα να µιλήσει η κυβέρνηση τη γλώσσα της αλήθειας κι ας χάσει όλες τις περιφέρειες. Θα είναι πιο επικίνδυνο γι’ αυτήν, όµως, αν το ρίξει πάλι στο παρολί: κινδυνεύει να χάσει και τις περιφέρειες και την εµπιστοσύνη του κόσµου. Καλώς ή κακώς, δεν υπάρχουν πλέον τα ελαφρυντικά του 2009.

ΔΕΝ ΛΕΩ ότι θα το επιχειρήσουν. Με τροµάζει, όµως, η (οµολογηµένη) έφεση του οικονοµικού επιτελείου να «φέρνει τα πράγµατα µε το µαλακό». Η τάση, δηλαδή, να υποκαθιστούν την πολιτική µε την επικοινωνία. Το έκαναν πέρυσι µε το κόστος που ξέρουµε. Δεν νοµίζω ότι έχουν περιθώρια να επαναλάβουν το κόλπο.

ΟΧΙΜΟΝΟ επειδή δεν κερδίζουν τίποτα επί της ουσίας. Ούτε απλώς επειδή κινδυνεύουν να εξοργίσουν ακόµη κι όσους καλοπροαίρετα αντιµετωπίζουν την προσπάθειά τους. Αλλά κυρίως επειδή το δις εξαµαρτείν ουκ ανδρός σοφού! ''

20/10/10

Η Γαλλία δείχνει το δρόμο


Γαλλία: Η κατάσταση το βράδυ της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου 
Επέκταση  και ριζοσπαστικοποίηση                                                       του απεργιακού κινήματος 
(Επιμέλεια: Γιώργος Μητραλιάς) 
Πέρα από τα 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές στις 277 διαδηλώσεις της 19ης Οκτωβρίου, η εικόνα της Γαλλίας το απόγευμα της Τετάρτης  20 Οκτωβρίου συμπληρώνεται από τις εξής εξελίξεις: 
  • Το 54% των 12.500 βενζινάδικων δεν λειτουργούν  καθώς δεν ανεφοδιάζονται πια. Τεράστιες ουρές σχεδόν παντού μπροστά στα ανοιχτά πρατήρια βενζίνης.
  • Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, το 71% των Γάλλων πολιτών υποστηρίζει το απεργιακό κίνημα. Η υποστήριξη φτάνει το 81% στις ηλικίες 25-29 ετών και το 79% στις 30-39 ετών. Επίσης, το υποστηρίζει το 79% των εργατών, το 83% των υπαλλήλων και το 86% των ανέργων. Γενικά, οι γυναίκες το υποστηρίζουν περισσότερο από τους άνδρες.
  • Από τη νύχτα της Τρίτης, δυνάμεις γαλλικών ΜΑΤ και χωροφυλάκων «απελευθερώνουν» κατ’εντολή του ίδιου του Σαρκοζί, χωρίς να συναντούν αντίσταση, στρατηγικά αποθέματα καυσίμων που είχαν μπλοκαριστεί από απεργούς. Στις περισσότερες περιπτώσεις,  τα μπλόκα ξαναστήνονται λίγο αργότερα.
  • Και τα 12 διυλιστήρια της χώρας παραμένουν υπό των έλεγχο των εργαζομένων τους και δεν λειτουργούν. Οι απεργιακές φρουρές τους δίνουν πετρέλαιο σε σχολεία, νοσοκομεία, και άλλες δημόσιες υπηρεσίες μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων.

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: PARLEZ VOUS FRANCAIS, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;»Mηνυματάκι ...γαλλιστί  εστειλε ο υποψήφιος περιφερειάρχης με την Ελευθερη Αττική Α.Αλαβάνος,με αφορμή τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εργαζομεών και της νεολαίας στη Γαλλία και τις σφοδρές συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυναμεις.
Κατα την επίσκεψη αντιπροσωπείας του συνδυασμου στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθερων Επαγγελματιών ο κ.Αλαβάνος τόνισε πως 

«Οι Γάλλοι εργαζόμενοι και η γαλλική νεολαία απαντούν στα μέτρα Σαρκοζί με τη γλώσσα του αγώνα. Μόνο αυτά τα «γαλλικά» καταλαβαίνουν οι πολιτικοί των αγορών και η πολιτική των αντεργατικών μέτρων. Με ανάλογα «ελληνικά» πρέπει να αντιμετωπιστεί και η πολιτική του μνημονίου στην Ελλάδα. Στις επικείμενες εκλογές, αλλά και επί του πεζοδρομίου. 
Parlez vous francais, κύριε Παπανδρέου;»
..........................
Τώρα αν το έλαβε το μηνυματάκι ο περιοδεύων πρωθυπουργός θα σας γελάσω και δεν το επιθυμώ.Αλλά μου μένει η απορία ,εμεις που δώσαμε τα φώτα και του ξεσηκωμού  κατα της σφοδρής επιθεσης στους εργαζόμενους σε ολη την ΕΥρώπη τί πάθαμε και μας πηραν τώρα τα ηνία οι ...φραντσέζοι?  σε λα βι,που λενε και οι Γάλλοι???
Μεχρι πρότινος ολοι κοιτούσαν την Ελλάδα περιμένοντας να δώσει το σήμα ...εκκίνησης με συνθημα δεν πληρώνουμε την κρίση σας.......

18/10/10

21/10, 12-2μμ Αλέκος Αλαβάνος και Β. Αγγελόπουλος onair ΣΤΟ RADIOBUBBLE

TO RADIOBUBBLE  ΕΔΩTην Πέμπτη 21/10, από τις έως τις 2 το μεσημέρι ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Βένιος Αγγελόπουλος, υποψήφιοι για τη θέση του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής, θα βρίσκονται στην εκπομπή Κενά Αέρος, για μια συζήτηση εφ όλης της ύλης με τους Περικλή Κοροβέση και Αποστόλη Καπαρουδάκη.
...με αφορμή, φυσικά, τις περιφερειακές εκλογές, τις θέσεις και τις προτάσεις του συνδυασμού “Ελεύθερη Αττική”.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά κι έπειτα θα ανέβει στο αρχείο συνεντεύξεων του radiobubble. Παρακαλούμε οι ερωτήσεις σας στα σχόλια αυτής της δημοσίευσης, καθώς και στο twitter με tag #elatt

17/10/10

Γιατροί-μεταλλαγμένοι

Κάποιοι ισχυρίζονται και όχι άδικα,πως η κρίση δεν ειναι μόνο οικονομική αλλά και βαθεια  κρίση αξιών.
Ειναι αυτή που τη συναντάς καθημερινά στις συναλλαγές σου με τους ''άλλους''.
Ειτε με τη μορφή αδιαφορίας στο διπλανό σου,ειτε με  πράξεις εμφανώς ιδιοτελείς εως και απροκάλυπτης απατεωνίας.Τη συναντάς ιδίως σε δυσκολες στιγμές της ζωής σου,οπως τα θέματα υγείας.
Στην κάστα των μεγαλογιατρών η των γιατρών που θεραπεύουν δύσκολες και χρόνιες ασθένειες το φαινόμενο της αδιαφορίας,της απαξιωτικής  συμπεριφοράς στον ασθενή ,ακομη κι αν αυτός  τα ''σκάει κανονικά΄΄  και χωρίς απόδειξη ,ειναι ενα απο τα ενδεικτικά φαινόμενα αυτης της ηθικής κατάπτωσης σε ενα επάγγελμα που εχει  κατέξοχήν το χαρακτήρα λειτουργήματος απο αρχαιοτάτων χρόνων.
ΣΚΗΝΗ ΠΡΩΤΗ
Στην αίθουσα αναμονής μεγάλου νοσοκομείου περί τα 30 άτομα ,με ραντεβού,περιμένουν τον μεσσία-γιατρό .Ειναι ολοι με σοβαρά προβλήματα,αλλοι με κινητικά,αλλοι με σπάνιες αυτοάνοσες ασθένειες
που τους εχουν καταβάλει,κάποιοι και απο επαρχία.
Υπομονετικά περιμένουν,τον γιατρό που εχει κι άλλες ασχολίες πχ καθηγητής η αναπληρωτής καθηγητής που εχει μάθημα,ενω το απογευμα κάνει και ιατρειο.
Αθελα μου ωτακουστής,σφίχτηκε η καρδιά μου ακουγοντας προσωπικές ιστορίες πόνου και απίστευτα δύσκολης καθημερινότητας των ασθενων που περίμεναν,μαζι με τα σχόλια τους για ολο σχεδον το σταφ των γιατρων που τους ''παρακολουθούν''.
ΣΚΗΝΗ ΔΕΥΤΕΡΗ
Εεερχεται.Ο γιατρός.μετά απο δύο ωρες αναμονής.Συγγενείς με τις εξετάσεις στο χέρι,αποκαμωμένοι ασθενείς,ερχεται η σειρά τους.

Οι υπόλοιποι  ανταλάσσουν εμπειρίες για τις αρρωστιες τους,για  τους  γιατρους που τους παρακολουθούν και δε βρίσκεται ουτε ενας να πει οτι ειναι ευχαριστημένος.
Ο τάδε,αν πας στο ιατρείο του παίρνει 180 ευρω χωρίς αποδειξη βέβαια,αλλά αμα εχεις ανα΄γκη τι να κάνεις.....Ο δείνα δε σου μιλάει καθόλου,σε κρατάει 3 λεπτά και εφυγες.
Μιλουν για  συμπεριφορες απο αδιάφορες έως απρεπείς[κάποιος τόλμησε να ρωτήσει για πόσο καιρο θα κάνει ακόμη μια θεραπεία που τον ρίχνει και του κάνει δύσκολη την καθημερινότητα]και εισέπραξε τον χλευασμό του θεράποντος ιατρού,,,,,αλλη ασθενής στο καροτσάκι ρωτάει,θα πονάω συνέχεια γιατρε,ε,βεβαια θα πονάς,τι ρωτάς?.....]
ΣΚΗΝΗ ΤΡΙΤΗ
Νεαρος που συνοδεύει τον πατέρα του απο την επαρχια,στο καροτσάκι με κινητικο πρόβλημα, εξιστορεί την ταλαιπωρία του και τα χρήματα που ξοδεύει για το αγαθό της υγείας ......
Δεν μιλάμε για κακοπληρωμένους γιατρούς του ΙΚΑ ,μιλάμε για μεγαλογιατρους η γιατρούς δύσκολων ειδικοτήτων που θαπρεπε να εχουν περάσει καποιο ψυχολογικο σεμινάριο συμπεριφοράς στον ασθενή.
Μιλάμε για  γιατρούς που σε βλέπουν σαν λεφτα και μόνον ετσι.Ολοι κουνάνε το κεφάλι μοιρολατρικά,τι να κάνουμε......
ΣΚΗΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ
Στο ασανσερ  του νοσοκομείου αγανακτισμένος  συνοδός ασθενούς,της γυναίκας του με σκλήρυνση καταπλάκας βαρειά μορφής,εξομολογείται αγανακτισμένος πως για κάθε ειδική θεραπεία δίνει 600 ευρώ.......στο γιατρό,ο οποιος μάλιστα,αν τον ζητήσει ξαφνικά ,δεν βρίσκεται ποτε στο τηλέφωνο.

Ιστορίες πολλές,σε ενα σύστημα Υγείας σάπιο,με πολλους [ας μη πιστευουμε οτι ειναι μια μικρή εξαίρεση στον κανόνα οι επίορκοι,ειναι σχεδόν ο κανόνας....]
Ο μεταλλαγμένος σε φραγκοφονιά γιατρός ειναι μέρος του γενικότερου  κλίματος  που θεοποιεί το χρήμα και  απαξιώνει τον άνθρωπο.Απλώς εδω,προκειται για την Υγεια και φαίνεται ανάγλυφα το μέγεθος της μετάλλαξης απο άνθρωπο σε ανθρωποειδές..

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES