11/12/10

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΝΟΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΑΠΟ το blog[TEXNHΕΝΤΩΣ]
Ειδικά όταν αυτοί δεν νοιάστηκαν για εμάς, δεν μίλησαν, ήταν αυτοί που ήταν, ήταν διαπλεκόμενοι, αλαζόνες, ακατάλληλοι, αμόρφωτοι, ανίκανοι, φτηνοί…
Για τους εξής λόγους:
Επειδή αυτοί που απολύονται είναι οι άλλοι.
Επειδή αυτοί που απολύονται είναι οι καλύτεροι.
Επειδή δεν απολύονται όσοι παίρνουν 10.000 ευρώ τον μήνα αλλά όσοι παίρνουν 1.000 – 1.500.
Επειδή οι των 10.000 τον μήνα είναι αυτοί που κατάντησαν έτσι τις εφημερίδες.
Επειδή οι των 1.000 ευρώ τον μήνα είναι αυτοί που θα έπρεπε να διαβάζετε περισσότερο και που απολαμβάνετε περισσότερο όταν τους διαβάζετε.
Επειδή οι απολύσεις όχι μόνο δεν θα «εξυγειάνουν» τα ΜΜΕ αλλά θα τα ευτελίσουν κι άλλο.
Επειδή οι απολυμένοι είναι οι αδύναμοι και οι αντίπαλοί τους είναι πάλι δημοσιογράφοι – απλώς το έχουν ξεχάσει και νομίζουν ότι είναι είτε εργοδότες είτε πολιτική εξουσία.
Επειδή οι απολύσεις αυτές είναι η πρώτη τόσο καθολική εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης των εργασιακών σχέσεων.

10/12/10

ποτε δουλειά την Κυριακή


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Όλοι την Κυριακή 12 Δεκέμβρη, στις 9.00 πρωί (αυστηρά) στο Σύνταγμα (έξω από το Public)
Συνάδελφοι-σσες,Την Κυριακή 12/12 οι μεγαλέμποροι και εργοδότες θέλουν παράνομα να ανοίξουν για 2η Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη τα καταστήματα στην Αθήνα (είναι ανοιχτά και στις 19/12).
Η παράνομη απόφαση του σημερινού Νομάρχη και εκλεγμένου Περιφερειάρχη Σγουρού σε συνενοήση και με απαίτηση του ακραίου φιλελεύθερου πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Καρέλλα να ανοίξουν τα μαγαζιά, ανοίγει την πόρτα για κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο (και σε συνδυασμό με την απαίτηση του ΣΕΒ να δουλεύουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και τα Σάββατα)! Αυτό απαιτούν οι πολυθενικές αλυσίδες του εμπορίου κυρίως…
Τα σωματεία του εμπορίου έχουν εξαγγείλλει 24-ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ εκείνη την ημέρα με το σύνθημα “ΠΟΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ-ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟ”.
Θα υπάρξει μάχη για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Σε αντίστοιχη περίπτωση το Δεκέμβρη του 2008 είχαν γίνει μεγάλες κινητοποιήσεις και σκληρή κόντρα.Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχουν κηρύξει 24-ωρη Απεργία. Το ίδιο και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων (ΠΑΜΕ).
Ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων καλεί σε συγκέντρωση όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους στις 9.00 το πρωί έξω από το κατάστημα Public στο Σύνταγμα, ώστε μαζί με σωματεία να κλείσουμε μεγάλα καταστήματα. (Αντίστοιχες συγκεντρώσεις καλούν αλλού το ΠΑΜΕ και η Ομοσπονδία Ιδ. Υπαλλήλων).
Είναι ανάγκη να υπάρχει πολύς κόσμος, χρειάζεται βοήθειά στα μπλόκα.

Aνθρακες ...το Αρσενικό (του αστροβιολογικού εργαστηρίου της NASA)


  Aπο   http://e-cynical.blogspot.com/2010/12/nasa_10.html


Δεν πέρασε βδομάδα από την αστροβιολογική φιέστα της NASA και άρχισαν να βαράν τα όργανα. Ορμώμενη από τον τρόπο που ήταν διατυπωμένη η ανακοίνωση έγραφα τότε στην ανάρτηση «Μια πολύ προσεκτικά διατυπωμένη ανακοίνωση»:

«…Φαντάζομαι ότι οι συντάκτες της ανακοίνωσης θα έφαγαν πολύ ώρα μέχρι να της δώσουν αυτή τη μορφή που θα απέκλειε αισιόδοξες ή εκφοβιστικές παρερμηνείες.
Στην πραγματικότητα αυτό που "διαβάζω" είναι το άγχος των εν λόγω επιστημόνων να εξισορροπήσουν αφ' ενός ένα ενδεχόμενο φιάσκο από την ανακοίνωση πρόωρων και όχι καλά τεκμηριωμένων αποτελεσμάτων και αφ' ετέρου τον διακαή τους πόθο να εξασφαλίσουν τη συνέχιση της χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων τους, η οποία και σε καιρούς κρίσης θα εξασφαλιστεί μόνο μέσα από sexy αποτελέσματα.
Κι ας μην λησμονούμε ότι η επιστημονική κοινότητα καραδοκεί όχι τόσο για να επιβραβεύσει όσο για να επικρίνει και να χαντακώσει...»

Ε!, ούτε βουλωμένο γράμμα να διάβαζα. Βγήκαν τα σπαθιά απ’ τα θηκάρια τους και της «καημένης» της Φελίσε (υπεύθυνη της ερευνητικής ομάδας) δεν ξέρει από πού τις έρχονται οι μαχαιριές. Όχι άδικα όμως, διότι όταν βγαίνεις στα μπαλκόνια και διαλαλείς στα ΜΜΕ την πραμμάτια σου, πριν καλά καλά ενημερώσεις την αρμόδια επιστημονική κοινότητα μέσα από δημοσιεύσεις ή ανακοινώσεις στα αρμόδια περιβάλλοντα, επιστημονικά περιοδικά ή συνέδρια, τότε δεν πρέπει και να εκπλήσσεσαι από τις αντιδράσεις. Η Φελίσε βιάστηκε ν’ ανακοινώσει πρωτάκουστα και αδημοσίευτα αποτελέσματα, κυρίως όμως σε λάθος χώρο, έξω από την συνήθη επιστημονική πρακτική. Ας μην ξεχνάμε ότι "extraordinary claims demand extraordinary proof". Και τώρα υφίσταται τις συνέπειες.

Ποιες είναι αυτές; Μα το ξεφωνητό, μέσα από τα μέσα στα οποία η ίδια διάλεξε να διαφημιστεί.

Διάβαζα λοιπόν χθες στο Newsweek ότι το αρσενικό ήταν …άνθρακας. Κοντολογίς, αυτά που είδαν, νόμισαν ότι τα είδαν, κι αυτά που μέτρησαν, λάθος τα μέτρησαν.

Η βασική αμφιβολία που εκφράστηκε μέσα από συντεταγμένη επιχειρηματολογία ήταν ότι από αυτά που διάβασαν στη δημοσιευμένη εργασία δεν στοιχειοθετείται ότι το αρσενικό έχει ενσωματωθεί στη βιοχημεία του κυττάρου και δη στον σκελετό του DNA.

Ο γεωχημικός Alexander Bradley από το Harvard που μελετάει την εξέλιξη της ζωής στη Γη, είναι αρκετά βέβαιος ότι ο ισχυρισμός της ομάδας είναι λανθασμένος. Και τούτο διότι αν το βακτήριο είχε όντως σκελετό με αρσενικό τότε απλούστατα δεν θα μπορούσε να επιβιώσει στο νερό, διότι θα διαλυόταν στο πι και φι και θα έσπαζε σε μικρότερα κομμάτια. Πράγμα που δεν συμβαίνει με το κανονικό DNA που περιέχει μονάδας φωσφόρου. Τι να κάνουμε! This is chemistry. Και η λίμνη Mono, σαν λίμνη έχει μπόλικο νερό. Και, δυστυχώς, τα κομμάτια του DNA που εξέτασε η Φελίσε, προς κακή της τύχη, ήταν μεγάλα.

Η πιο πιθανή εξήγηση, συνεχίζει ο γεωχημικός, είναι ότι η ομάδα παραπλανήθηκε. Όταν καλλιεργεί κάποιος βακτήρια σε περιβάλλον πλούσιο σε αρσενικό, το κυτταρικό υλικό καλύπτεται με μεγάλες ποσότητες από το υλικό αυτό. Η χημική ανάλυση που δείχνει όντως την παρουσία του, μπορεί να σε ξεγελάσει ότι έχει κιόλας ενσωματωθεί στο DNA.

Το μεγαλύτερο όμως ξεφωνητό το δέχτηκε από την μικροβιολόγο Rosie Redfield του πανεπιστημίου British Columbia. Η πολεμική της ήταν τόσο έντονη, ώστε είμαι σίγουρη πως αν την έβρισκε μπροστά της θα την ξεμάλλιαζε!

«Αν είχα ένα φοιτητή και μου παρουσίαζε αυτό στο διδακτορικό του, θα τον έστελνα πίσω στον πάγκο να κάνει πιο πειστικά πειράματα», φέρεται να δήλωσε η Rosie. «Δεν γνωρίζω αν οι συγκεκριμένοι επιστήμονες είναι κακοί, ή απλά σπρώχνουν την ατζέντα της NASA για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο είδος των ελέγχων που κάνει κάποιος ερευνητής για να διαπιστώσει ότι η υπόθεσή του είναι σωστή, και ανάμεσα σε αυτούς που κάνει για να δείξει ότι όντως η υπόθεσή του είναι σωστή. Η συγκεκριμένη ομάδα ακολούθησε το δεύτερο μονοπάτι», ήταν τα δηλητηριώδη λόγια της Rosie.

Πέρα απ’ αυτό το δημόσιο ξεκατίνιασμα, η διαλεύκανση του μυστηρίου για το ποιος έχει δίκαιο φαντάζομαι ότι από δω και πέρα θα παιχτεί εκεί που πρέπει να παιχτεί, στα αμφιθέατρα δηλαδή και στα συνέδρια.
Έχω επικρίνει αρκετές φορές στο παρελθόν τον πειρασμό των επιστημόνων να μπλέκονται με τα media. Είτε από ματαιοδοξία, είτε για να «πουλήσουν» τα προϊόντα τους. Δυστυχώς, αυτό αποτελεί σημαντική παρενέργεια ένεκα της πίεσης που δέχονται τα πανεπιστήμια να λειτουργούν με όρους αγοράς για την εξασφάλιση χρηματοδότησης. Έτσι, και οι επιστήμονες γελοιοποιούνται και η επιστημονική δεοντολογία καταργείται και οι φούσκες αυξάνονται.8/12/10

ηρθε,μας....μάλωσε και απήλθεΔεκεμβρης 2010
μας μάλωσε ο αφέντης[οχι εμας την  κυβερνηση μας]
ο υπάτος Στρος Καν εδωσε με ελαφρώς υψωμένο τα δάκτυλο οδηγίες
και  αναχώρησε εχοντας επιτελεσει το εργο του τοπάρχη του Ελλαδιστάν.
ο γιατρούλης μας ειπε εγω σας εδωσα το φάρμακο κι εσεις πήρατε λάθος δόση
τα κάνατε μαντάρα με τη συνταγή
πάρτε κι άλλα μέτρα,τρέξτε,και θα αρχίσουν οι υπήκοοι να μας ...ξανατρεχουν
και να εφαρμόζουν ολα τα γιατροσόφια που μας οδηγούν ολο και πιο κοντά στη μεγαλύτερη φτώχια
Δεκεμβρης 2010
με αστυνομοκρατία,περιστολή της δημοκρατίας,και φτωχια καταραμένη.
ποιος να τόλεγε πως θα γυρνούσαμε πίσω 100 χρόνια ....ετσι,αβρόχοις ποσί
και ....περιμένοντας το μοιραίο[η πλειοψηφία τουλάχιστον]
Δεκεμβρης 2010
με ανοιξιάτική λιακάδα....παράξενος ''χειμώνας'' μπαίνει.......παράξενη εποχή

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στα δικαστήρια της ΕυελπίδωνΚαταγγέλλουμε την αναίτια και κτηνώδη επίθεση των δυνάμεων της αστυνομίας σήμερα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Ενώ βρίσκονταν στο χώρο των δικαστηρίων μέλη Φοιτητικών Συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων, φίλοι και συμφοιτητές των συλληφθέντων της χθεσινής πορείας, η αστυνομία επέλεξε να επιτεθεί, χωρίς καμία πρόφαση χτυπώντας κατά βούληση με χαρακτηριστική μανία.
Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν τραυματισμοί από πλευράς των συγκεντρωμένων, κάποιοι από αυτούς ακόμη και σοβαρά. 
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με πρωτοφανή βαναυσότητα, χτυπήθηκε ο Γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Νάσος Ηλιόπουλος καθώς και άλλα μέλη της Νεολαίας ΣΥΝ.
Η σημερινή στάση των δυνάμεων καταστολής συνιστά άμεση συνέχεια της χθεσινής βαρβαρότητας, και αναδεικνύει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αμφισβητεί τις πολιτικές της επιλογές, αδιαφορώντας ακόμα και για τη σωματική ακεραιότητα.
Αν η κυβέρνηση θεωρεί, ότι με αυτές τις μεθόδους της ωμής βίας, θα τρομάξει τον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία και την Αριστερά τότε είναι γελασμένη. 
Το ΠΑΣΟΚ για ακόμα μια φορά φαίνεται να μην έχει διδαχθεί τίποτα από τη σύγχρονη ιστορία των κοινωνικών αγώνων. 
Αντίθετα, επιδεικνύει την εμμονή της να προχωρήσει στην πιο σκληρή επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας, ανεξαρτήτως των αντιδράσεων και της κοινωνικής νομιμοποίησης.
Σήμερα, περισσότερο παρά πότε, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως την ανατροπή της πιο βάρβαρης πολιτικής και της κυβέρνησης που την υλοποιεί.

Το γραφείο τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού


48ωρη απεργία σε ολα τα ΜΜΕ 17/12-18/12


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στα ΜΜΕ στα πλαίσια της κλιμακούμενης αντίδρασης για να αντιμετωπιστούν οι συνεχιζόμενες μεθοδεύσεις σε βάρος εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με απολύσεις, αύξηση της ανεργίας, εκ περιτροπής εργασία, αντικατάσταση των ΣΣΕ με ατομικές συμβάσεις εργασίες και σε συνέχεια των κινητοποιήσεων καλεί τις Ενώσεις του Κλάδου να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανεργατική απεργία της 15 ης Δεκεμβρίου και την κήρυξη 48ωρης απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ για την Παρασκευή 17/12 και Σάββατο 18/12/2010.
Ζητάμε:
  • Την άμεση υπογραφή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, το σταμάτημα των μαζικών απολύσεων και
  • Την λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των ανέργων.

6/12/10

ο κόσμος τους

εχε στο νου σου το παιδί

...κάποτε θάρθουν να σου πούν....

παρεμβαση μαθητών στο ΚΡΗΤΗ TV

Eνταση στη Σταδίου

Στα δυο κοπηκε η πορεια στο υψος της Μεγάλης Βρετανιας  μετα απο επεισόδια αναμεσα σε ομάδα διαδηλωτών και αστυνομικούς-χρησιμοποιήθηκαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης-ενταση στο σημείο

ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Α.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥΔευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010
54 εκδηλώσεις
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
08:00Στήριξη απεργίας
(Σπάτα Αττικής, Αεροδρόμιο)
09:00
09:00Συγκέντρωση αλληλεγγύης
(Αθήνα, Εφετείο Λουκάρεως)
10:00
10:30Μαθητική Πορεία
(Λαμία, Πλατεία Ελευθερίας)
11:00
11:00Συλλαλητήριο 6/12/2010-Μαθητές
(Αθήνα, Προπύλαια)
11:00Πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Δεκέμβρη
(Ηράκλειο Κρήτη, Πλατεία Ελευθερίας)
11:00ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ
(ΑΓΡΙΝΙΟ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ)
11:00Συγκέντρωση / Μικροφωνική
(Μυτιλήνη, Εθνική Τράπεζα / Ερμού)
11:00ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 2ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
(ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ)
11:30ΠΟΡΕΙΑ
(ΠΑΤΡΑ, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ)
12:00
12:00αντικατασταλτική πορεία
(κατερίνη, πλατεία ελευθερίας)
12:00Πορεία 6 Δεκέμβρη 2010
(Kαρλόβασι, Σάμου, Πλ. Καρλοβάσου)
12:00Μικροφωνική-Συγκέντρωση
(Σέρρες, Πλατεία Ελευθερίας)
12:00ΠΟΡΕΙΑ
(XANIA, ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ)
12:30Πορεία για τις 6 Δεκέμβρη
(Θεσσαλονίκη, Άγαλμα Βενιζέλου)
12:30πορεια
(καλλιθεα, αγιος νικολαος)
13:00
13:00Πορεια
(ΛΑΡΙΣΑ, 1ο Λυκειο)
14:00
15:00
15:00Συλλαλητήριο 6/12/2010-Μαθητές
(Αθήνα, Προπύλαια)
15:00Διαδηλωση
(Κομοηνή, πλατεια κομοτηνης)
15:00Διαδήλωση
(Θεσσαλονίκη, Καμάρα)
15:00πορεια
(αθηνα, προπυλαια)
15:00ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΟΡΕΙΑ
(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΜΑΡΑ)
16:00
16:006 Δεκέμβρη 2010 Συνεχίζουμε στο δρόμο της εξέγερσης
(Αθήνα, Προπύλαια)
16:00Διαδήλωση 6 Δεκέμβρη
(αθήνα, Προπύλαια)
16:00ΕΕΚ:ΟΛΟΙ στη διαδήλωση για τα 2 χρονιά μετά το ΔΕΚΕΜΒΡΗ του 2008
(Αθήνα, Προπύλαια)
16:00ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ο δρόμος του Δεκέμβρη ανατρεπτικός
(Αθήνα, Προπύλαια)
16:00ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
(Αθήνα, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ Πανεπιστημίου)
16:00Αναρχική Συγκέντρωση στις 6 Δεκεμβρίου
(Aθήνα, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ)
16:00Πορεια για τα 2 χρονια απο τη δολοφονια του Α.Γρηγοροπουλου
(Αθηνα, Προπυλαια)
16:00ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
(αθήνα, προπύλαια)
16:00Διαδήλωση
(Αθήνα, Προπύλαια)
16:00Πορεία
(Αθήνα, Προπύλαια)
16:00Συμμετέχουμε στην πορεια της 6ης Δεκέμβρη στις 4μμ στα Προπύλαια
(Αθήνα, Προπύλαια)
16:00Ανοιχτή Πρωτοβουλία Δράσης: ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!
(Αθήνα, Προπύλαια)
16:00Πορεία Δευτέρα 6 Δεκέμβρη 4μμ Προπύλαια
(Αθάνα, Προπύλαια)
17:00
17:00ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥ
(ΑΘΗΝΑ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ)
17:00Διαδηλωση
(Βολος, Κτιριο Παπαστρατου)
17:00Πορεια
(Λάρισα, ΠΛ.ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ)
17:30Δρασεις
(Χαλκιδα, Αβαντων)
17:30ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ : 2 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ
(ΧΑΛΚΙΔΑ, ΑΒΑΝΤΩΝ(ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ))
17:30ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
(ΞΑΝΘΗ, ΠΡΟΚΑΤ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ)
18:00
18:00Πορεια
(Ρεθυμνο, δημαρχειο)
18:00συγκεντρωση
(ΑΓΡΙΝΙΟ, πεζοδρομος παπαστρατου)
18:00Προβολή-Συζήτηση
(Σέρρες, Υπόγειο ΣΤΕΦ)
18:00πορεια
(Φλωρινα, ΦΛΩΡΙΝΑ)
18:00πορεία
(ΜΥΤΙΛΗΝΗ, Κεντρικά Λύκεια)
18:00πορεία
(Ηράκλειο Κρήτης, Λιοντάρια)
18:30κάλεσμα προσυγκέντρωση και πορεία
(Ιωάννινα, Νομαρχία)
19:00
19:00ΠΟΡΕΙΑ
(ΑΡΤΑ, Πλατεια κιλκίς)
19:00Αναβάλλεται η λειτουργία του Αυτοδιαχειριζόμενου Καφενείου
(Αθήνα Εξάρχεια, Αυτόνομο Στέκι Ζ. Πηγής 95-97 κ' Ισαύρων)
19:00Αρτα, Συγκέντρωση 6 Δεκέμβρη
(Άρτα, Πλ. Αγίου Δημητρίου)
19:002ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
(ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ)
19:002ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
(ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ)
20:00
21:00
21:00Συγκέντρωση μνήμης και οργής
(Αθήνα, Μεσολλογίου και Τζαβέλα)
22:00
23:00
23:00μικροφωνική
(ΜΥΤΙΛΗΝΗ, Εθνική Τράπεζα/Ερμού)


ΠΗΓΗ ΕΔΩ


ΝΕΑ και νεότερα απο μαθητικές πορείες τώρα

*ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ,ομαδα ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΠΟΥ ΠΕΤΟΥΝ ΝΕΡΑΤΖΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


Στην Πανεπιστημίου συρρέουν τώρα ολες οι πορείες μαθητών-


*-Γυρω στις 10,30 επεισόδια σημειώθηκαν στο σχολικο συγκρότημα της Γκράβα
με μαθητές και αστυνομικούς απο το παραπλήσιον αστυνομικό τμήμα οι οποιοι χρησιμοποίησαν τα ανάλογα εργαλεία ,χημικα,χειροβομβίδες κρότου-λάμψης


*πορεια μαθητών απο το Αιγάλεω

[10.30πμ] Αυτή την ώρα εξελίσσεται συγκέντρωση 200 περίπου μαθητών από σχολεία του Αιγάλεω στη διασταύρωση Ιεράς Οδού και Θηβών. Κάδοι σκουπιδιών έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της διασταύρωσης εμποδίζοντας την κυκλοφορία. Έχει απορριφθεί πρόταση μαθητών της ΚΝΕ για πορεία στο Δημαρχείο και συζητιέται το δρομολόγιο της πορείας που θα ακολουθήσει. Φωτογραφίες θα αναρτηθούν σε λίγο. Η ενημέρωση από το ιστολόγιό μας θα είναι συνεχής.
[11.00πμ] Η πορεία κινήθηκε προς την Ιερά Οδό, κατέβηκε την Στ. Σαράφη και στο ύψος του Α’ ΑΤ άρχισε να πετάει νεράτζια, ξύλα και διάφορα αντικείμενα σε ομάδα 20 αστυνομικών (καπελάκηδες, όχι ΜΑΤ) που είχε φράξει το δρόμο. Οι αστυνομικοί έκαναν μια επιθετική κίνηση προς τους μαθητές οι οποίοι οπισθοχώρησαν αλλά αυτή τη στιγμή ανασυντάσσονται για να επιστρέψουν και πάλι προς το τμήμα.


http://sinialo.espivblogs.net/?p=993

Ο φασισμός της Ελευθεροτυπίας και ο Πλεύρης σε ρόλο μαριονέτας

Αναδημοσίευση απο ΚΑΤΕΡΙΝΑ -γιατί ειμαστε πια μεγάλα παιδιά και καταλαβαίνουμε περισσότερα απο οσα κάποιοι νομίζουν
ΚΥΡΙΑΚΉ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2010


Ο φασισμός της Ελευθεροτυπίας και ο Πλεύρης σε ρόλο μαριονέτας


ιασάρικος τίτλος...
«
Ρατσιστικό παραλήρημα από δικαστίνα - μπλόγγερ».
Για να δούμε τι έγινε πάλι με τους bloggers…
H mariana on ice…τα ύστερα του κόσμου που θα αναφωνούσε η συχωρεμένη η γιαγιά μου.

Διαβάζω έκθαμβη. Πρώτον μαθαίνω το κατά κόσμον, ή μάλλον το κατα Ελευθεροτυπία, όνομα της mariana. Πηγαίνω στο blog της. Δεν βρίσκω όνομα. Να το έβγαλε; Ξαδιαβάζω το άρθρο. Όχι. Από ότι φαίνεται, το όνομα της συνάγεται από κάποια φωτογραφία. Τι παίζει; Τι έγινε; Από πότε τα blogs ταυτοποιούνται;

5/12/10

-Κardes Nereye? Μια Ιστορία Αποχωρισμού«Πού πάς αδελφέ: Μια Ιστορία Αποχωρισμού»
Κardeş Nereye : Bir Ayrilik Oykusu
 Mία ιδέα του καταγόμενου από την Ορντού, Τούρκου ερευνητή, İbrahim Dizman, την οποία ανέλαβε να υλοποιήσει ο εκδότης Ömer Asan.  (http://www.omerasan.com/)
 Σκοπός τους  είναι, 90 χρόνια μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών, να παρακολουθήσουμε τις συνέπειες των «τραυμάτων», που άφησε ο μεγάλος ξεριζωμός μέσα από ένα  ντοκιμαντέρ που θα κινείται πάνω στο τρίπτυχο«αποχωρισμός-φιλία-νοσταλγία».
 Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις 15 Σεπτεμβρίου, με συνεντεύξεις προσφύγων από την Ελλάδα που εγκαταστάθηκαν στην Ορντού (Κοτύωρα του Πόντου) και θα συνεχιστούν  στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης, με συνεντεύξεις Ορντουλήδων Ποντίων. 
Η ιδέα αυτή θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010 , 9:30 μ.μ. , στο νέο Χώρο Πολιτισμού «@Ρουφ» Κωνσταντινουπόλεως 10 & Ανδρονίκου 18, Αθήνα, τηλ. :  2103837191  
Ομιλητές : Ömer Asan , Στέλιος ΕλληνιάδηςΒλάσης Αγτζίδης.
 Συντονίζει ο Στέλιος Θεοδωρίδης.
 Θα ακολουθήσει ποντιακό παρακάθ(ι) με  λύρα, τραγούδι,
 ποτό και ότι άλλο ήθελε προκύψει …
----------------------------------------------------------------------------------------------
 blogs που στηρίζουν την εκδήλωση
-«40 Mήλα Κόκκινα»-  (http://sarantamilakokkina.wordpress.com/)
-«Γεννηθείς εις Καύκασον Ρωσίας» - (http://kafkasios-pontokomitis.blogspot.com/)
-«Έφηβος» -  (http://efhbos.wordpress.com/)
-«Η Σπηλιά του Νοσφεράτου» - (http://nosferatos.blogspot.com/)
-«Ιστολόγιο του Εξαποδώ» -  (http://eksapodo.wordpress.com/)
-«Κανάλι» -  (http://kanali.wordpress.com/)
-«Με το τουφέκι και τη λύρα» -(http://metotoufekikaitilyra.wordpress.com/)
-«Ου παντός πλειν ες Πόντον» –  (http://vripolidis.blogspot.com/)
-”ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” Κομοτηνής- (http://.paremvasikomotini.blogspot.com/)
-«Πεντανόστιμη» – ( http://pentanostimi.blogspot.com/)
-”Πλάνητας” – (http://planitas.blogspot.com/)
-«Πόντος και Αριστερά» -  (http://pontosandaristera.wordpress.com/)
-«ΡΕΣΠΕΝΤΖΑ Χαλκιδικής» – (http://respentza.blogspot.com/)-«Σχεδόν κάλμα» – (http://sxedonkalma.wordpress.com/)
-«Pontos World» – (http://pontosworld.com/)
-«Τhalassa-Karadeniz» – (http://thalassa-karadeniz.mylivepage.com/)
-«Und ich dachte immer» –  (http://kars1918.wordpress.com/)

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES