22/2/11

OΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23-2-2011
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ενάντια στα μέτρα  Κυβέρνησης–ΕΕ–ΔΝΤ


Από την άνοιξη του 2010 που η ελληνική κυβέρνηση και η Τρόικα υπέγραψαν το μνημόνιο έχουμε ζήσει πολλά επεισόδια. Το μνημόνιο διαρκώς “ανανεώνεται” και φέρνει όλο και πιο δυσβάστακτους όρους σε όλες της πλευρές της ζωής, ενώ έχει γίνει ξεκάθαρο ότι αποτελεί τον υπέρτατο νόμο, είναι υπεράνω και του Συντάγματος.
Σε μια περίοδο που είναι καθημερινότητα οι μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, την ίδια στιγμή που υπάρχει αύξηση της ανεργίας, των τιμών, των εισιτηρίων, των τιμολογίων των ΔΕΚΟ κ.α., η Τρόικα ξαναχτυπά και απαιτεί να “βρεθούν 50 δισ. ευρώ” με το ξεπούλημα και του τελευταίου κομματιού δημόσιας περιουσίας (από ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ έως και παραλίες ζητούν να πουληθούν). Η κυβέρνηση από την άλλη δεν λέει κουβέντα για τις εντολές της Τρόικα παρά μόνο για … την “απαράδεκτη” συμπεριφορά της. Αυτό όμως δεν μπορεί να κρύψει την – επί της ουσίας – συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά απέναντι στην ασφυξία του μνημονίου. Αυτή η πλευρά είναι οι αγώνες που αναπτύσσονται. Αγώνες διαφορετικοί, διάσπαρτοι, μικροί, μεγάλοι, αλλά ιδιαίτερα μαχητικοί. Μόνο το τελευταίο διάστημα έχουμε την απεργία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αντιστέκονται στο ξεπούλημα, τους κατοίκους της Κερατέας που δίνουν αγώνα ενάντια στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων – τραπεζιτών – καναλαρχών, τις κινητοποιήσεις στο χώρο της Υγείας, τον αγώνα των μεταναστών εργατών. Παράλληλα, υπάρχει ένας γαλαξίας τοπικών επιτροπών, δημοτικών πρωτοβουλιών, συλλογικοτήτων εργαζομένων και ανέργων που αντιστέκεται στις αποικιοκρατικές και παράνομες συμβάσεις των διοδίων, στην υπέρογκη αύξηση των εισιτηρίων των ΜΜΜ και όπου αλλού μπορούν.
Ταυτόχρονα, στην Αλγερία, την Τυνησία, την Αλβανία, την Αίγυπτο, την Υεμένη ο λαός ξεσηκώνεται, διεκδικεί και ρίχνει κυβερνήσεις (Μπεν Άλι, Μουμπάρακ). Μήπως ήρθε η ώρα και εμείς, εδώ να απαιτήσουμε αυτά που πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα; Ο λαός όταν παίρνει την κατάσταση στα χέρια του έχει απίστευτη δύναμη.
Είναι πλέον ξεκάθαρο και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το μνημόνιο και τα μέτρα Κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ στοχεύουν στην πλήρη κατεδάφιση οποιουδήποτε ψήγματος κοινωνικού κράτους έχει απομείνει, στην πλήρη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και στη μεταμόρφωση μας σε σύγχρονους δούλους μέσα σε μια κοινωνική ζούγκλα, όπου ο καθένας θα προσπαθεί να εξοντώσει τον διπλανό του για να επιβιώσει.
Απέναντι στα σχέδια και τους μηχανισμούς τους είναι άμεση ανάγκη να προτάξουμε τη συλλογική δράση, την αλληλεγγύη μεταξύ μας και το συνειδητό και οργανωμένο αγώνα. Να αντιδράσουμε συλλογικά στους χώρους εργασίας και στις γειτονιές μας! Το μνημόνιο τους δεν είναι μονόδρομος! Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για να βγούμε από το σημερινό τέλμα.
•Μονομερής παύση  πληρωμών στους πιστωτές μας τώρα, να διαγραφεί το τοκογλυφικό χρέος!
•Να παρθούν όλα  τα νομοθετικά μέτρα  του «μονοδρόμου» πίσω και να καταργηθεί το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης  και το Σύμφωνο  Σταθερότητας!
•Να φορολογηθεί επιτέλους η αμύθητη  εκκλησιαστική περιουσία και να αρθεί η μειωμένη φορολογική κλίμακα για τις Ανώνυμες  Εταιρείες!
•Να περιοριστούν δραστικά οι πολεμικοί  εξοπλισμοί!
•Να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες και να κρατικοποιηθούν οι κρίσιμοι τομείς της οικονομίας!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 23.2.2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ενάντια στα μέτρα  Κυβέρνησης–ΕΕ–ΔΝΤ


ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES