24/3/11

Πού στοχεύει το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής,πώς θα συμπορευθεί η ΑριστεράΑποσπάσματα απο τη συνέντευξη του Α.Αλαβάνου στην εφημερίδα''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ''της Λάρισας [24/3/2011]
Ο Α.Αλαβάνος βρίσκεται στη Λάρισα στο πλαίσιο των συσκέψεων του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής ενοψει της Πανελλαδικής Συνάντησης που θα γίνει στην Αθήνα,2-3 Απριλίου.
********************************************************* Σήμερα και αύριο οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα ασχοληθούν και πάλι με τα ζητήματα της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας. Μετά τη Σύνοδος της 11ης Μαρτίου, και τα αποτελέσματά της, που παρουσιάστηκαν ως επιτυχία από την ελληνική κυβέρνηση, τι άλλο πρέπει να περιμένουμε…

    Στις 11 Μάρτη 2011 και εν συνεχεία σήμερα και  αύριο, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ, αποφασίζουν να υποτάξουν την πολιτική εξουσία των χωρών μελών της ευρωζώνης στις επιταγές του ευρωπαϊκού κεφαλαίου.
    Το  Σύμφωνο αυτό, στο οποίο η κυβέρνηση  Παπανδρέου προσχωρεί με τυμπανοκρουσίες, μεταξύ άλλων, επιτάσσει: Την κατοχύρωση, των δημοσιονομικών κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας, με συνταγματική διάταξη ή με νόμο πλαίσιο. Την υποβολή κάθε χρόνο από τον κάθε αρχηγό κράτους ή κυβέρνησης συγκεκριμένων εθνικών δεσμεύσεων, η υλοποίηση των οποίων θα παρακολουθείται το επόμενο 12μηνο από τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, με βάση σχετική έκθεση της Κομισιόν. Θα  έχουμε δηλαδή κάθε χρόνο και για δεκάδες χρόνια την επιβολήετήσιων ευρωπαϊκών μνημονίων και μια μόνιμη θεσμική διαδικασία ελέγχου, που μας μετατρέπει σε χώρα πλήρως υποτελή.
    Σε  σχέση με την εξέλιξη των μισθών και την βιωσιμότητα των συντάξεων, της υγειονομικής περίθαλψης και  των κοινωνικών παροχών, την διαμόρφωση κοινής ενιαίας βάσης φορολογίας επιχειρήσεων, μιλάμε για πλήρη κατάλυση του Κοινωνικού Κράτους.
    Όλα αυτά, συνιστούν το μεγαλύτερο πλήγμα στην εθνική ανεξαρτησία και τη λαϊκή κυριαρχία μετά τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Η κυβέρνηση Παπανδρέου εκχώρησε την πολιτική εξουσία στους εκπροσώπους του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και αποδέχτηκε την εκποίηση του δημόσιου πλούτου και των εδαφών της χώρας. Αποδεικνύεται έτσι σε μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τη χώρα και το λαό, που πρέπει να φύγει το συντομότερο. Δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να υπογράψει την υποταγή της χώρας σ’ αυτό το Σύμφωνο-έκτρωμα. Δεν σας εκπλήσσει η διαφαινόμενη ανοχή που επιδεικνύει η κοινωνία, παρά την αναμφίβολη υποβόσκουσα ένταση; 
Είναι γνωστό το κόστος και η δυσκολία των εργαζομένων, και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να συμμετέχουν σε συχνές απεργίες και κινητοποιήσεις.
Σήμερα το απόγευμα αρχίζει το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να επιβεβαιώσει το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας και την χρονική επέκταση της κυριαρχίας της Τρόικα. Η Αθήνα θα έπρεπε να έχει λαϊκή καταιγίδα που να γίνει αισθητή μέχρι τις Βρυξέλλες. Η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ επέλεξαν άσχετα την προχθεσινή μέρα για κινητοποίηση. Χαιρετίζω όσους συμμετείχαν. Όμως το αποτέλεσμα της χθεσινής συγκέντρωσης σε σχέση με όσα διακυβεύονται στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ήταν θλιβερό. Ούτε εκκλησιαστική λιτανεία.

Είναι πια  κατεπείγον, απέναντι στις επίσημες εργατικές συνομοσπονδίες που καταντούν Γραφεία Τελετών, να διαμορφωθούν εναλλακτικές δικτυώσεις και εστίες συντονισμού, οι οποίες θα είναι γειωμένες με την πραγματική κοινωνία κι ιδιαίτερα με την νέα γενιά. Και ο μεγάλος στόχος να είναι ένας. Να γίνει η Πλατεία Συντάγματος Πλατεία Ταχρίρ.


 .Πάντως, προκαλεί εντύπωση και σε σημαντικά στρώματα της κοινωνίας, η αδυναμία των δυνάμεων της Αριστεράς να βρει, έστω και τα ελάχιστα σημεία, για συμπόρευση και αποτελεσματική κοινή δράση… Τι ακριβώς συμβαίνει κατά την άποψή σας;
Έχετε δίκιο. Ένας ισχυρός πόλος της ριζοσπαστικής αριστεράς είναι ουσιαστική προϋπόθεση για την συγκρότηση, έμπνευση, λειτουργία ενός μετώπου του λαού.
Σήμερα κάθε τι, που μπορεί ειλικρινά να συμβάλει στην κοινή δράση είναι πολύτιμο. Και το πιο πολύτιμο είναι η διαπιστωμένη λαχτάρα των περισσοτέρων αριστερών να γίνει ένα βήμα μπροστά. Και το δεύτερο πολύτιμο είναι η αδημονία μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας να δει πάλι την αριστερά με αυτοπεποίθηση πάνω στην σκηνή.
Πιστεύουμε  ότι χρειάζεται, βαθμιαία έστω, να υπάρξει  ένα σημείο συνάντησης και διαλόγου για τις αξίες, τις θέσεις, τις πρωτοβουλίες, για τη χρησιμότητα, για την ανασυγκρότηση μέσα από στάχτες για το κεντρικό πολιτικό πρόβλημα: του χώρου του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φίλων του ΚΚΕ, των διαφοροποιημένων από το ΠΑΣΟΚ, της ριζοσπαστικής οικολογίας, πολιτικών κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.
Μια τέτοια ενότητα  θα καλύψει γρήγορα το έδαφος που  έχει χαθεί τα τελευταία δύο χρόνια, θα δώσει ώθηση, πνοή και αισιοδοξία πάλι στην αριστερά.
.Που στοχεύει το «Μέτωπο»; Υπάρχουν σκέψεις για αυτόνομη κάθοδο στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές και εάν γίνουν  ?
Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής δεν  είναι ένα ακόμα κόμμα ή  σχήμα της αριστεράς. Είναι  πρωτοβουλία  για τη συνάντηση  δυνάμεων της  ριζοσπαστικής αριστεράς για τη συσπείρωση ευρύτατων δυνάμεων, πολλαπλής πολιτικής προέλευσης ή και κοινωνικών δυνάμεων στον διπλό στόχο: απομάκρυνση της κυβέρνησης – ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη.
Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής είναι  ένα ανοικτό πολιτικό σχέδιο. Είναι ταυτόχρονα εστία παραγωγής ιδεών, προτάσεων, κινηματικών δράσεων.
Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής δεν  μπορεί να ανθίσει παρά μόνο σε συνθήκες εντελώς διαφορετικές από καταστάσεις που τις χαρακτηρίζουν το τέλμα, η αμηχανία, η στασιμότητα, η ιεραρχία, η επιβολή. Είναι μια πρωτοβουλία δημοκρατίας που μπορεί να ανθίσει μόνο  σε συνθήκες συντροφικότητας, διαφάνειας, αλληλοεκτίμησης.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES