7/7/11

....και κερατάς και δαρμένος;


Η πιο μεγάλη βία ειναι η φτώχεια και η ανεργία
     


της Τασίας Σταματοπούλου
 [ο τίτλος ,κλεμένο σύνθημα των ημερών]
 [Δημοσιεύτηκε στο tometopo.gr]

Σε υπ'αριθμον ενα ζήτημα της πολιτικής επικαιρότητας ανάγεται  η ''βια'' και οι ''προπηλακισμοί'' βουλευτών και αξιωματούχων της κυβέρνησης  στα ΜΜΕ.

Μάλιστα με περισσό θράσος οι ψηφίσαντες το απόλυτο ξεπούλημα της χώρας και  της μετατροπης του λαού σε υπήκοο και δούλο βγαίνουν και διαμαρτύρονται γιατι αυτοι,το μόνο που εκαναν,ειναι να προσπαθήσουν να σώσουν τη χώρα.....

Αυτη ειναι η μια πλευρά.Αν θέλει κανείς να μιλήσει για βία, ας μιλήσει πρώτα απ΄ολα για το βιασμό του λαού ,που εξεγείρεται .

Κροκοδείλια δάκρυα ερριξε ο πρωθυπουργός της τρόικας στη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς,πόσο καταλαβαίνει τον απλό λαό που άδικα πληρώνει κοκ.Το ιδιο κάνουν σε κάθε ευκαιρία υπουργοί και λοιποί,λυπούνται,αλλά δεν γινεται αλλοιώς....

Την ιδια ώρα που η εφαρμογή του ανευ προηγουμένου στην ιστορία της χώρας σχεδίου για την ισοπέδωση των πάντων  βρίσκεται σε εξέλιξη και το παρόν και το άμεσο μέλλον προβάλει ζοφερό για τους εργαζόμενους,τις φτωχες οικογένειες,του μικρομεσαίους, τους συνταξιούχους,τους νέους,η ''ατζέντα'' μετατοπίζεται συνειδητά στη ''βια'' του απλού κόσμου, δηλαδή στην αντίδρασή του,στη διαμαρτυρία, στον αγώνα του.Οποιος δεν ενστερνίζεται το ''σφάξε με αγά μου να αγιάσω'' ειναι ''τρομοκράτης '' και παίζει με τους δημοκρατικούς θεσμούς. ...Δε σφάξανε....Ο λαος εχει πολλές παροιμίες για τη συγκεκριμένη κατάσταση. [''και κερατάς, και δαρμένος΄΄ ,κυριολεκτικά].

Αλήθεια, υπάρχει πιο μεγάλη βία απο το να εισαι 25-30 χρόνων και να εισαι άνεργος,55-60 και να εισαι απολυμένος,το να μην εχεις να φας τι σόι βία είναι;΄ Το να μην εχεις μέλλον και να ψάχνεις με το ζόρι να βρείς δουλειά μετανάστης στην Αυστραλία,δεν ειναι βία;΄Αν εισαι μικροκαταστηματάρχης και κλείνεις το μαγαζί σου και μένεις στον άσσο και με χρέη,δεν ειναι βία;΄Ολα αυτα δεν ειναι μεμονωμένες περιπτώσεις .Ειναι η κατάσταση που ηδη βιώνουμε. Τι θέλουν οι αξιωματουχοι της κυβέρνησης και οι δουλόφρονες πρόθυμοι,να τους ρένουν με τριαντάφυλλα;

Προφανώς και γίνονται υπερβολές.Ο εξαθλιωμένος ωστόσο, και εκείνος που βλέπει οτι η χαμοζωή ειναι απο δω και πέρα το μέλλον του, γίνεται ''υπερβολικός'' ειτε ειναι δεξιός, ειτε ειναι αριστερός. Η πείνα δεν εχει χρώμα,οπως και το χρήμα.Σκοτεινιάζει το νού ,κι οταν ο άνεργος και ο φτωχευμένος ή, ο ,εξαπανέκαθεν φτωχός,βλεπει να τον κοροιδεύουν κι απο πάνω, με τα ''περι σωτηρίας της πατρίδος'' , ολα μπορεί να τα περιμένει κανείς.

Βια και τρομοκρατία ειναι κάποια δελτία των 8, βια και τρομοκρατία ειναι οι γκαουλάιτερ, βία και τρομοκρατία ειναι τα τανκς του Πάγκαλου.Βια και τρομοκρατία ειναι οι ουρές στο ΙΚΑ, τα τριτοκοσμικά νοσοκομεία, η εκπαίδευση-εμπόρευμα, τα χρέη των νοικοκυριών, οι απλήρωτοι λογαριασμοί, η χαμοζωή που επιβάλουν με κάθε μέσο στους πολιτες αυτης της χώρας αυτοι που την ξεπουλούν κομμάτι-κομμάτι.
Βια και τρομοκρατία ειναι να ψάχνεις στους σκουπιδοτενεκέδες για να βρείς τροφή. Να μη μπορείς να δώσεις στα   παιδιά σου ενα πιάτο φαγητό.Να σε κυνηγάνε τα ληγμένα γραμμάτια .Να μη μπορείς να σχεδιάσεις ουτε κάν για την επόμενη μέρα.

Η πιο μεγάλη βία ωστόσο, ειναι  να σε αναγκάζουν να βλέπεις θλιμένα και απεγνωσμένα πρόσωπα νέων ανθρώπων και να μην εχεις να τους δώσεις καμμιά ελπίδα.Στην Πλατεία,συναντάς και τετια πρόσωπα,καθισμένα στα σκαλάκια, σε μια ανάπαυλα απο την πάνω απο σαράντα μέρες διαμαρτυρία. Μιλήστε λοιπόν οσο θέλετε για βία. Κοιτάξτε τους ομως πρώτα στα μάτια.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES