20/12/11

Μανούλα θα φύγο θα πάο στα κσένα
Απορώ με την ευκολία ορισμένων που δίνουν συμβουλές στους νέους της Ελλάδας να φύγουν στα εξωτερικά για να βρούν δουλειά. Ολοταχώς πίσω στο 50 και το 60.Θα μου πείς και τι θα γίνει, αφού εδω δεν βρίσκουν καμμιά δουλειά να κάνουν.
Μα ειμαστε σοβαροί;΄Ηρθαν τα άγρια να διώξουν τα ήμερα;΄
Να φύγουν ΑΥΤΟΙ. Να τους διώξουμε ΑΥΤΟΥΣ  τους ελληνογερμανοβρυξελλιώτες που αποφάσισαν πώς θα ζούμε και πώς θα πεθαίνουμε.
Κι αν αυτό δεν το κάνουν πρώτα απ΄ ολα οι νέοι, ποιοί θα το κάνουν; Οι εξουθενωμένοι [πραγματικά,αυτοί, οχι σαν το Βενιζέλο] απόμαχοι της δουλειάς και της ζωής;΄
Θα τους κάνουμε τέτιο δώρο να τους απαλλάξουμε απο το πιο δυναμικό κομμάτι μιας κοινωνίας που ειναι τα νέα παιδιά;΄Για σκεφτείτε το λίγο.
Θα μου πείς,εδω ελληναράδες και φτάσανε να προσπέφτουν τους τροικάνους να μας σώσουν πουλώντας και τα παιδιά μας....
Ε,να ενας ακομη λογος να δουμε ποιοί αγαπάνε την πατρίδα τους, να ανοίξουν τα μάτια οσων ακόμη ακολουθούν στερεότυπα πολιτικά και κάλπικα συνθήματα περί ''πατρίς,θρησκεία,οικογένεια'' .Και τα τρία τα δίνουν οσο-όσο για τη δόση τους.....
Και τι να κάνουν οι νέοι, πώς θα ζήσουν εδω.Σωστά,αν θέλουν να ζήσουν εδω με επιλογή, θέλει πολύ ψάξιμο το πράγμα,και φαντασία,και ξεβόλεμα. Αν θέλουν να φύγουν εξω με επιλογή, να ξέρουν οτι  και ΄΄εξω΄΄ η πόλη θα τους ακολουθεί....ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES