8/1/11

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΔΙΟΔΙΩΝ 9/1/2010

ΣΗΜΕΡΑ 3:00 μ.μ. at ΣΤΟΥΣ ΧΑΡΑΤΣΟΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ
-Άνοιγμα διοδίων Ελευσίνας στις 3μμ (εν συνεχεία ανοίγουμε την Αττική Οδό)
-Άνοιγμα διοδίων Αφιδνών στις 4μμ
-Άνοιγμα διοδίων Θήβας στις 3μμ
-Άνοιγμα διοδίων Μώλο
υ στις 3μμ
-Άνοιγμα διοδίων Κοζάνης στις 4μμ
-Άνοιγμα διοδίων Μοσχοχωρίου 12 το μεσημέρι(προσυγκ.Δημαρχείο Βόλου στις 11:20πμ)
-Άνοιγμα διοδίων Μακρυχωρίου 3μμ
-Διόδια Τραγάνας 4μμ
-Διόδια Μαλγάρων, προσυγκέντρωση στο αγ. Βενιζέλου 12:30μμ

-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ
-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/
www.oxidiodia.gr

Eπιτροπές Αγώνα Κατοίκων Πολιτών και Εργαζομένων-Πανελλαδικό Συντονιστικό


*Για τα υπόλοιπα διόδια οι ώρες ανοίγματος θα προστίθενται μετά από τις τοπικές συνελεύσεις των επιτρ

5/1/11

Μονόδρομος η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέουςπηγη  ΔΡΟΜΟΣ

του Λεωνίδα Βατικιώτη

Χωρίς προηγούμενο είναι οι θυσίες που ζητά από τους εργαζόμενους ο προϋπολογισμός του 2011 και μαζί οι δεσμεύσεις που επιβάλλει το νέο, τρίτο κατά σειρά, Μνημόνιο της τρόικας ΠΑΣΟΚ-Ε.Ε.-ΔΝΤ. Πολύ επιλεκτικά, μόνο και μόνο για να φανεί η έκταση της οπισθοδρόμησης που μας επιφυλάσσουν, ξεχωρίζουμε: Μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων κατά 2,1% (19,8 δισ. από 20,2 δισ. ευρώ) όταν και το 2010 είχε καταγραφεί μείωση της τάξης του 9,3%. Αύξηση των άμεσων φόρων κατά 2,2% (20,9 δισ. από 20,4) που προκύπτει μάλιστα από έναν ταξικά σκανδαλώδη, λεόντειο επιμερισμό αύξησης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά 6,5% από τη μια και της μείωσης του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 16% από την άλλη!

Η ΜΟΥΝΤΖΑ

Επίκαιρο δοκίμιο 


Πόσες φορές θελουμε να ρίξουμε μια γενναία μούντζα στα μούτρα οποιου μας εκνευρίζει


η νιωθουμε οτι μας κοροιδεύει κατάμουτρα?

Ανάλογα με την ενταση η μούντζα ειναι μονή ή διπλή.


Επισης,η μουντζα ειναι ελληνικο προιόν[καποιος να την κατοχυρώσει]
Η μουντζα για τον ελληνα ειναι πάντα επικαιρη[δεν χρειάζονται περισσότερα.
Ακομη,η μουντζα διδάσκεται στο μαθημα ''η γλωσσα του σώματος''.

Στο λαικό γλωσσάρι των Αρκάδων
μούντζα, η χειρονομία με ανοιχτή την παλάμη.
Η μούντζα γίνεται με την παλάμη του χεριού.
Ο υβρίζων τείνει το χέρι του προς τον υβριζόμενο και "δείχνει" σε αυτόν την ανοιχτή του παλάμη ενώ τα δάκτυλα του χεριού του είναι τεντωμένα.


Ο υβρίζων πρέπει να δίνει την εντύπωση πως κολλάει το χέρι του στο πρόσωπο του υβριζόμενου, όσο μακριά και να βρίσκεται. Προκειμένου να δοθεί έμφαση, κάποιες φορές η μούντζα γίνεται με τα δύο χέρια.


Σε αυτή την περίπτωση οι δύο παλάμες του υβρίζοντος είναι η μία πίσω από την άλλη. Η μούντζα συνοδεύεται συχνά από υβριστικές φράσεις και επιφωνήματα όπως "να!", "όρσε!", "να μαλάκα!", "πάρ'τα να μη στα χρωστάω" κ.ά..


Η μούντζα περιγράφεται ειρωνικά ως το "παράσημο της ανοιχτής παλάμης". Πρέπει να σημειωθεί πως όσο πιο κοντά στο πρόσωπο του υβριζόμενου πλησιάσει το χέρι, τόσο μεγαλύτερη απαξίωση εκφράζει.
Σημειώνεται επίσης ότι συχνά η αντίδραση του υβριζόμενου μπορεί να είναι είτε της ίδιας μορφής (μούντζα), αλλά και πολύ εντονότερη, είτε φραστική, χειρονομία ή και χειροδικία.

Ιστορία
Η χρήση της μούντζας ανάγεται στην εποχή του Βυζαντίου, και συγκεκριμένα σε μία ποινή που εφαρμοζόταν σε περιπτώσεις ασήμαντων παραπτωμάτων.

 Ο δικαστής έβαζε το χέρι του σε στάχτη και λέρωνε (μουντζούρωνε) το πρόσωπο του τιμωρούμενου, διαπομπεύοντάς τον με αυτόν τον τρόπο.
Υπάρχει ακόμα η άποψη ότι η χρήση της μούντζας χρονολογείται πολύ παλιοτερα, στην Αρχαία Ελλάδα
Στην περίπτωση αυτή, μία χειρονομία αντίστοιχη της μούντζας χρησιμοποιόταν αρχικά στα Ελευσίνια μυστήρια και συνοδευόταν από κατάρες που απευθύνονταν προς τον "εχθρό", το "Κακό" κ.λ.π.. Ωστόσο, αυτή η άποψη για την προέλευση της μούντζας έχει αμφισβητηθεί έντονα. [απο βικπεδια]


Μούντζα & 500 δραχμές μεταλλικές .


Η μούντζα επιβίωσε από τη βυζαντινή αυτοκρατορία. Η ανοιχτή παλάμη την οποία επιδεικνύουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο προς εξύβριση ήταν ποινή για ελαφριά αδικήματα από τα βυζαντινά δικαστήρια. Τα δικαστήρια των βυζαντινών προσανατολίζονταν για τις μικρές ποινές σε πράξεις που θα μειώσουν την αξιοπρέπεια τον πολιτών. Η μούντζα λοιπόν εκτελούταν έτσι: Ο δικαστής ακούμπαγε την παλάμη του σε στάχτη και στη συνέχεια στο πρόσωπο του κατηγορούμενου.


Διπλή Μούντζα : Η επιστροφή.


Γνωστή στους δρόμους και σαν η μούντζα του πεζού, καθώς κανένας οδηγός που σέβεται τον εαυτό του δεν θα άφηνε το τιμόνι για να μουντζώσει και με τα δυο χέρια. Ενισχυμένη εκδοχή της απλής μούντζας με ιδιαίτερη έμφαση στο αντικείμενο, καθώς κεντράροντας και τα δυο χέρια (με εκτεταμένα πάντα τα δάχτυλα) στο οπτικό πεδίο του υποκειμένου του επιτρέπουμε να συγκεντρωθεί με μέγιστη προσήλωση στο εύσημον που του αποδίδεται.
4/1/11

Οταν μιλούν τα ντοκουμέντα


Το δίκτυο αλληλεγγύης εργαζομένων ''δικαίωμα'' παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου,με αφορμή τη μήνυση που κατέθεσε κατα των αστυνομικών των ομάδων ΄΄Δέλτα΄΄και ΄΄Δίας΄΄για τη σύλληψη μελους του δικτύου στην απεργιακή διαδήλωση της 15 Δεκεμβρίου 2010.[Δείτε και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα στο τέλος της αναρτησης]

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ το δίκτυο αλληλεγγύης εργαζομένων «δικαίωμα». Στη συνέντευξη, ο συντονιστής της κίνησης Γιώργος Παπαϊωάννου και ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους για τη μήνυση που κατέθεσαν την ίδια μέρα μέλη και υποστηρικτές του «δικαίωμα» κατά των αστυνομικών των ομάδων «Δέλτα» και «Δίας» και κάθε αυτουργού της επίθεσης στο μπλοκ του «δικαίωμα» κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης της 15ης Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
Ο Γ. Παπαϊωάννου έκανε λόγο για κατάφορη παραβίαση του δικαιώματος στη διαδήλωση από τη μεριά της κυβέρνησης και των οργάνων της και ανέφερε ότι το μήνυμα που στέλνουν είναι ότι είναι παράνομος όποιος αντιστέκεται. Στη συνέχεια παρουσίασε στοιχεία και φωτογραφίες που διαψεύδουν τις καταθέσεις των αστυνομικών σε βάρος του διαδηλωτή του «δικαίωμα» που συνελήφθη στις 15 Δεκεμβρίου. Έκανε λόγο για τακτικές που εντάσσονται σε μια συνολική εκτροπή από τη μεριά της κυβέρνησης που καταλύει κάθε έννοια δημοκρατίας τόσο με την καταστολή όσο και με τη μνημονιακή πολιτική που επιβάλλει με έκτακτες και παράνομες διαδικασίες.
Από τη μεριά του, ο Κώστας Παπαδάκης, αφού στάθηκε στο περιεχόμενο της μήνυσης, αναφέρθηκε σε μια σειρά φαινομένων αυταρχισμού και τρομοκρατίας που αυτουργό έχουν την κυβέρνηση και τον υπουργό «Προστασίας του Πολίτη». Ο Κ. Παπαδάκης αναρωτήθηκε ποιος έδωσε εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να υπερασπιστούν με αυτό τον τρόπο το κτίριο της ΓΣΕΕ αφήνοντας σαφείς αιχμές τόσο για τον πολιτικό τους προϊστάμενό όσο και για τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο.

Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2011
Δίκτυο αλληλεγγύης εργαζομένων «δικαίωμα»σήμερα στη συνέντευξη τύπου  4/4/2011Ο διαδηλωτής Γιώργος Μ. δευτερόλεπτα πριν τη σύλληψή του. Οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι φορούσε κουκούλα και μάσκα, αγνοώντας την ύπαρξη της φωτογραφίας που τους διέψευσε. Σημειώνεται ότι η φωτογραφία παρουσιάστηκε χωρίς αλλοίωση στους δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στη Συνέντευξη Τύπου.


Διαδηλωτές υποδεικνύουν στους αστυνομικούς να μην περάσουν μέσα από τη διαδήλωση, δευτερόλεπτα πριν την επικίνδυνη εφόρμηση των τελευταίων. Αντίθετα, στην κατάθεσή τους οι αστυνομικοί υποστήριξαν ότι 400 άτομα τους επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά!


3/1/11

Δίκτυο Αλληλεγγυης εργαζομένων ''ΔΙΚΑΙΩΜΑ''
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

Το δίκτυο αλληλεγγύης εργαζομένων «δικαίωμα» παραχωρεί συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 4 Ιανουαρίου στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20 – αίθουσα τρίτου ορόφου) στις 13.00. Στη συνέντευξη θα υπάρξει ενημέρωση για τη μήνυση που πρόκειται να καταθέσουν την ίδια μέρα μέλη και υποστηρικτές του δικτύου «δικαίωμα» κατά των αστυνομικών των ομάδων «Δέλτα» και «Δίας» και κάθε αυτουργού της επίθεσης στο μπλοκ του «δικαίωμα» κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης της 15ης Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
Στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την ημέρα της πανεργατικής απεργίας, οι αστυνομικές δυνάμεις και πλήθη ασφαλιτών που δρούσαν υπό την κάλυψη των ΜΑΤ προχώρησαν, για μια ακόμα φορά, σε ένα όργιο καταστολής, ρίψης δακρυγόνων και χημικών, ξυλοδαρμών και συλλήψεων.

2/1/11

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΤΑΛΥΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΓΓ ΟΗΕ -ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΟ POLISPRESS 31.12.2010


Κύριε Αλαβάνο, ας υποθέσουμε ότι είστε ο άνθρωπος που περισσότερο απ’ όλους εμπιστεύεται ο πρωθυπουργός. Τι θα τον συμβουλεύατε να κάνει για να βγει η χώρα από την κρίση;

Ούτε σε εφιάλτη δεν θα ήθελα να γίνει αυτό. Καταρχήν δεν εμπιστεύομαι εγώ τον πρωθυπουργό. Πολλές φορές σκέφτομαι γιατί ένας «σοσιαλιστής» κατεδάφισε όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις των ελλήνων εργαζομένων επί δεκαετίες. Δεν κατανοεί τίποτε; Ή εξυπηρετεί μεγάλα συμφέροντα που υπερβαίνουν τα όρια της χώρας μας;  Δεν είναι εύκολη η απάντηση. Σκέφτομαι μόνο ότι όταν στις αρχές της δεκαετίας αυτής ο Γ. Παπανδρέου ήταν  πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολούθησε, παρά τη θέληση της παμψηφίας του ελληνικού λαού, μια πολιτική αποδοχής της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ. Αμέσως μετά έγινε πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Τώρα έχει προσφέρει την Ελλάδα  για να γίνει ένα παγκόσμιο πείραμα κατάλυσης του κοινωνικού κράτους. Και διαβάζω ότι, ήδη έχει αρχίσει να κινείται για να διεκδικήσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Σε διαφορετική περίπτωση, αν συνεχίσουμε όπως έχουμε, με την τρόικα να επηρεάζει στο βαθμό που το κάνει και σήμερα την οικονομική πολιτική, πώς βλέπετε τη χώρα ύστερα από μια πενταετία;

Δεν μπορεί να προφητεύσει κανείς με σιγουριά. Υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα, από το ένα άκρο μέχρι το άλλο. Από το να είμαστε η χώρα της ήττας και της φτώχειας μέχρι να είμαστε η χώρα της λαϊκής νίκης, της ελπίδας και μιας ευρωπαϊκής άνοιξης. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουν αλλάξει πάρα πολλά μέσα στα πέντε αυτά χρόνια. Λέξεις που έχουμε ξεχάσει μπορεί να εμφανισθούν ξανά στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Ο σύμβουλος της Μέρκελ  Χανς- Βέρνερ Ζιν χρησιμοποίησε για την Ελλάδα που έρχεται  τον όρο «εμφύλιος πόλεμος». Σε συζητήσεις με φίλους ξαφνικά στην κουβέντα προβάλλει από μόνη της η λέξη «επανάσταση».

Ποιο εκτιμάτε ότι θα είναι το μέλλον της ευρωζώνης; Τι σημαίνει ευρωζώνη δύο ταχυτήτων;

Δεν το ξέρουν ούτε οι ηγέτες της. Γι’ αυτό και οι διαφωνίες ανάμεσα σε Μέρκελ, Σαρκοζί, Μπαρόζο, Τρισέ. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, μέχρι και την διάλυσή της. Ήδη έχουμε ευρωζώνη δύο ταχυτήτων σε πολλά επίπεδα. Κέντρο και περιφέρεια, που την έχουν ονομάσει προκλητικά «γουρούνια», pigs (Portugal,IrelandGreeceSpain). Γερμανία που εξάγει, και περιφερειακές ιδιαίτερα χώρες που εισάγουν γερμανικά προϊόντα. Κατά τη γνώμη μου, αργά ή γρήγορα, εφόσον το σχέδιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης συνεχίσει να είναι ένα εγχείρημα του μεγάλου κεφαλαίου, χωρίς καμιά συνήχηση με τις προσδοκίες των ευρωπαϊκών λαών, δεν θα αντέξει.Σε δελτία ειδήσεων, σε εφημερίδες, παντού, ακούμε για τις περίφημες αγορές. Ποιες είναι αυτές; Έχουν όνομα και επώνυμο;

Paulson Hedge Funds, για παράδειγμα, το μεγαλύτερο πειρατικό κεφάλαιο. Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με ολόκληρο τηλεφωνικό κατάλογο. Θυμάμαι, μικρός είχα δει μια παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία από τις Ινδίες, τη «Γη ποτισμένη με ιδρώτα», για την εκμετάλλευση των φτωχών χωρικών από τους τοκογλύφους. Ήταν άγριο έργο, με πολλή σκληρότητα και πολύ κλάμα. Τηρουμένων των αναλογιών, αυτό γίνεται σε παγκόσμια κλίμακα. Τα τοκογλυφικά κεφάλαια, γιγαντιαίων διαστάσεων, κερδοσκοπικά μόνο από τη φύση τους, είναι εκτός κάθε ελέγχου εθνικού ή υπερεθνικού, έχουν την δύναμη να αποσταθεροποιήσουν όχι κράτη αλλά ολόκληρες ηπείρους, πριν λίγα χρόνια στην Ανατολική Ασία σήμερα στην Ευρώπη. Απέναντί τους οι ηγεσίες των καπιταλιστικών κρατών στέκονται παθητικές, αμήχανες, δειλές, τρομοκρατημένες.

Σε ό,τι αφορά την Αριστερά και ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά, προχωράτε ενωμένοι ή διασπασμένοι, και από τι θα εξαρτηθεί αυτό;

Υπάρχει μια αρνητική εικόνα στην κορυφή και θετικές προϋποθέσεις στη βάση. Ο κόσμος της αριστεράς θέλει την ενότητα. Κι αυτό που είναι σημαντικό όχι από μόνη της, αλλά ως στοιχείο ενός τρίπτυχου. Το δεύτερο είναι η ριζοσπαστική – ανατρεπτική πολιτική, που πυρήνας της είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Το τρίτο, είναι η δημοκρατική συγκρότηση, ο λόγος στα ίδια τα μέλη, μακριά από γραφειοκρατίες κι ενσωματώσεις στο σύστημα. Αυτό δίνει τη βάση για μια συγκρατημένη αισιοδοξία.

Εκτιμάτε ότι θα υπάρξουν και νέες ανακατατάξεις προσεχώς στο πολιτικό σκηνικό; Η δημιουργία της Δημοκρατικής Αριστεράς και της Δημοκρατικής Συμμαχίας μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις;      

Νομίζω ότι πάμε σε ένα κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος, το οποίο όμως δεν πρέπει να υποτιμούμε σε σχέση με τις δυνατότητες που έχει. Χωρίς να υπάρχει κατανάγκην ένα κεντρικό επιτελικό κέντρο, το σύστημα από μόνο του παράγει μηχανισμούς αυτοάμυνας, όπως η παρουσίαση εναλλακτικών λύσεων που στην πραγματικότητα όμως δεν το απειλούν στο ελάχιστο. Αυτό το είδαμε και στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική. Και θα το δούμε σε πολύ ευρύτερη κλίμακα όταν ειδικά από το καράβι του ΠΑΣΟΚ που μπάζει νερά θα αρχίσουν να βγαίνουν δεκάδες ποντίκια που θα ήθελαν να μεταμορφωθούν σε νεράιδες. Ήδη διαμορφώνεται μια γκρίζα ζώνη, μια ανασυγκροτημένη όμως αριστερά μπορεί να ξεπεράσει τα εμπόδια.


Τελικά, είναι εφικτή η κοινή δράση συνολικά της Αριστεράς;

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής πιστεύει στην ενότητα μέσα όμως στο τρίπτυχο που σας ανάφερα. Ενότητα – Ανατροπή – Δημοκρατία. Δύσκολο, αλλά παλεύουμε γι’ αυτό.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES