14/1/11

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Συνεχίζουμε! Συνέλευση Πανελλαδικού Συντονιστικού στη Λαμία, Σάββατο ώρα 11 πμ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 12/1/2011
 ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 Ιανουαρίου 2011,
στις 11:00 π.μ. στη Λαμία, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, Λεωνίδου 11, 2ος όροφος
 Την ίδια μέρα στις 18:00 ανοίγουμε τα διόδια Πελασγίας
 Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου θα γίνει η 3η συνέλευση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων. Η κυβέρνηση και οι εταιρείες συνεχίζουν να προκαλούν : αυξήσεις διοδίων, σύλληψη Δήμαρχου Στυλίδας, απειλές για νομοθετικές μεταρρυθμίσεις…Μετά την τεράστια επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης της 9ης Γενάρη είναι πλέον φανερό ότι είμαστε χιλιάδες και μπορούμε να νικήσουμε!
Συντονίζουμε το βηματισμό μας, σχεδιάζουμε τις επόμενες κινήσεις μας στην ανοιχτή πανελλαδική συνέλευση του κινήματος κατά των διοδίων.
 Οι επιτροπές που έχουν μέχρι στιγμής δηλώσει συμμετοχή:  
 1. Κίνηση πολιτών Ξάνθης ενάντια στα Διόδια της Εγνατίας
 2. Επιτροπές Ακρίβεια - Stop Καβάλας
 3. Επιτροπές Ακρίβεια - Stop Θεσσαλονίκης
 4. Μέλη της επιτροπής κατά των διοδίων Κοζάνης
 5.  Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
 6.  Επιτροπή Αγώνα κατά των Διοδίων του Αιγινίου
 7.  Επιτροπή Νότιας Πιερίας κατά των Διοδίων
 8.  Πρωτοβουλία Πολιτών Γιαννίνων για ελεύθερους χώρους, δρόμους και δημόσια αγαθά
 9.  Επιτροπή Καρδίτσας κατά των Διοδίων
 10.  Επιτροπή Τρικάλων κατά των Διοδίων
 11.  Πολίτες Λάρισας ενάντια στα Διόδια
 12. Πολίτες Βόλου ενάντια στα Διόδια
 13.  Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων και Φορέων Λαμίας κατά των Διοδίων
 14.  Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β. Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια
 15.  Επιτροπές Ακρίβεια - Stop Αθήνας
 16.  Κάτοικοι Κορινθίας ενάντια στα Διόδια
 17.  Επιτροπές Ακρίβεια - Stop Πάτρας
 18.  Επιτροπές για μια γέφυρα που ενώνει (Ρίο)
 19.  ΕΚΠΟΙΖΩ
 20.  Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου ενάντια στα Διόδια
 21. Κίνηση Hasta la Victoria Siempre (επιτροπή αλληλεγγύης στο κίνημα των διοδίων)
 Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής:
Αττική: 6974072825, 6972738059, Αφίδνες: 6944298970, Γιάννενα: 6972255216, Θεσσαλία:6976864058, Θεσσαλονίκη: 6974479243, Πάτρα: 6973426334, Πελοπόννησος: 6936730668,Πιερία: 6973380700, Φθιώτιδα: 6944749515, 6979115156, Ξάνθη: 6944729569, 6973824308,Καβάλα: 6937226098
 

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

192.508 ανθρωποι προστέθηκαν στη λίστα των ανέργων μέσα σε ενα χρόνο
σε αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται  οσοι δούλευαν με μερική απασχόληση,σε μαύρη εργασία χωρίς ασφαλιση.Αλλά και χωρίς να χρειαζεται να αμφισβητήσει κανείς τους αριθμούς [που πιθανώς να ειναι μεγαλύτεροι]η πανούκλα μπαίνει σε ολο και περισσότερα σπίτια.Ολο και περισσότεροι άνθρωποι ψαχνουν με αγωνία στις αγγελίες[οπου δεν βρίσκουν τίποτε]που μπαίνουν στην κατηγορία των καταθλιπτικών που δεν ξέρουν πώς να ξεγελάσουν το χρόνο.Που δε μπορουν να κοιτάξουν τα παιδιά τους στα μάτια για να μην δουν το δικό τους τρόμο να καθρεφτίζεται σε αυτά.
Κίνημα ανεργων,κίνημα αλληλεγγύης προς τους άνεργους ειναι αναγκη εδω και τώρα.

--------------και οι ''προσωρινώς''εργαζόμενοι''
13/1/11

ΔΡΟΜΟΣtv - Ανοιχτή Συνέλευση το Σάββατο 15/1ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Ανοιχτή συνέλευση στο χώρο πολιτισμού @Ρουφ (Κωνσταντινουπόλεως 10 & Ανδρόνικου 18, Γκάζι), θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/1/2011, στις 7μμ, με θέμα τη δημιουργία και λειτουργία του ΔΡΟΜΟΣ
tv, μιας διαδικτυακής τηλεόρασης των εργαζομένων, των κινημάτων και της αριστεράς. Είναι ένα εγχείρημα που προκύπτει σαν ανάγκη λόγω των αποκλεισμών και της παραπληροφόρησης που υφίστανται τα κινήματα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η διαδικτυακή τηλεόραση ΔΡΟΜΟΣtv θα περιλαμβάνει ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις, συνεντεύξεις, εκπομπές και δελτία ειδήσεων. Μετά τη συνέλευση, θα ακολουθήσει πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης του εγχειρήματος.

12/1/11

οι δρόμοι -Χάρις Αλεξίου

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ

Οι μαζικές συγκεντρώσεις των πολιτών ενάντια στο χαράτσι των διοδίων, σε όλη την Ελλάδα την Κυριακή 9 Γενάρη, αναδεικνύουν την δύναμη και την δυναμική του λαϊκού κινήματος που εκφράζει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και χαρακτηρίζεται από μαζικότητα, επιμονή και διάρκεια.
 Σ’ αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται και οι ενέργειες του δημάρχου Στυλίδας Α. Γλέτσου που εκφράζουν την αυτονόητη απαίτηση των δημοτών του: να κινούνται ελεύθερα στα χωριά και στα χωράφια τους χωρίς να πληρώνουν διόδια. 
Τώρα η κυβέρνηση καλείται μετά τις χαριστικές συμβάσεις προς τους εργολάβους να αναλάβει και την καταστολή της αντίστασης των πολιτών ποινικοποιώντας τους αγώνες και τα δικαιώματά τους. Δεν θα περάσει!  

10/1/11

"Δεν πληρώνουμε" Ενημέρωση πολιτών

Τα τείχη και οι τύχες της κοινωνίας

[αναδημοσιευση απο την εφημεριδα ΔΡΟΜΟΣ
Δυο παρατηρήσεις για τη νέα χρονιά, η πρώτη οργισμένη, η δεύτερη πιο αισιόδοξη.
Του Κώστα Δουζίνα*
Όταν έπεφτε το τείχος του Βερολίνου το 1989, οι Ευρωπαϊκές ελίτ πανηγύριζαν το θρίαμβο της Δύσης επί του τότε υπαρκτού κομμουνισμού και ευαγγελίζονταν το τέλος της ιστορίας. Σήμερα τείχη υψώνονται παντού: στην Παλαιστίνη, στα σύνορα του Μεξικού, στη Σαχάρα, τώρα στον Έβρο, το πρώτο της Ευρώπης από το 1989. Άλλα τείχη επίσης κτίζονται στις μεγαλουπόλεις μας όπου φτιάχνονται γκέτο πλουσίων για να προστατεύουν τους έχοντες από τους φτωχούς, τους μετανάστες, τους αστέγους.
Η ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει το χτίσιμο τείχους στα σύνορα με την Τουρκία για να αποτρέψει την είσοδο μεταναστών, ολοκληρώνει την εικόνα της ηθικής και πολιτισμικής της χρεοκοπίας. Το τείχος αυτό είναι τείχος του αίσχους. Το τείχος του Βερολίνου δεν μπόρεσε να στυλώσει το καθεστώς (κρατώντας τους διαφωνούντες μέσα). Το τείχος του Έβρου προσπαθεί να μας «προστατεύσει» κλείνοντας εμάς τους «προνομιούχους» μέσα, και αφήνοντας τους άλλους, τους ανεπιθύμητους απ' έξω. Μας βάζει παράδοξα στην τροχιά μετα-αποικιοκρατικής κοινωνίας, παρότι δεν περάσαμε αποικιοκρατία, και συμπληρώνει τη λογική της τρόικας. Τα τείχη δήθεν κρατάνε τον άλλο απ' έξω, η τρόικα ορίζει πώς θα ζουν οι μέσα. Συμβολικά το τείχος του Έβρου είναι τείχος φυλακής: θα φυλακίζει όλους εμάς ένθεν, τους άλλους εκείθεν. Είτε μέσα είτε έξω, περιορισμός, εγκλεισμός, αποκλεισμός είναι η τύχη όλων. Οι μετανάστες γίνονται εξιλαστήρια θύματα για να παραπλανήσουν τους εντόπιους για τη δική τους τύχη.
Η προσπάθεια να κρατήσεις τον άλλο, τον ξένο, έξω, μακριά είναι αυτοκαταστροφική. Ο άλλος είναι δίπλα μας, ήταν πάντα μέσα, συστατικό κομμάτι της ομαδικής και ατομικής ταυτότητας. Ο ελληνικός πολιτισμός δημιουργήθηκε και ανανεώνεται μέσα από τη σχέση με τον άλλο που οι Έλληνες συναντούσαν στα ταξίδια τους ανά τη Γη. Υπάρχουμε σαν πολιτισμός επειδή η Αθήνα γνώρισε και έμαθε από την Αίγυπτο και την Αφρική, κατά τον Martin Bernal. Υπάρχουμε σαν άτομα επειδή είμαστε ξένοι στους εαυτούς μας, όπως λέει η Julia Kristeva. Το να προσπαθήσεις να κρατήσεις τον άλλο μακριά είναι σαν να κόβεις το χέρι σου, σαν να αρνείσαι την ταυτότητά σου, σαν να πιστεύεις ότι μπορείς να ξορκίσεις το ασυνείδητο. Αλλά το απωθημένο πάντα θα επιστρέφει και θα τιμωρεί τους υβριστές (τόσο με την κλασική όσο και με την τρέχουσα έννοια). Το τείχος είναι χτυπητό παράδειγμα του φόβου και της δειλίας μιας μικρόψυχης εξουσίας (αλλά, υπάρχουν κι άλλες;) Μιας ανόητης εξουσίας που πιστεύει ότι η περίκλειση του εαυτού και ο αποκλεισμός του άλλου δημιουργούν ασφάλεια.
Αλλά υπάρχουν και τα θετικά του νέου χρόνου. Τώρα που ξέρουμε ότι η θεραπεία του μνημονίου είναι χειρότερη από την ασθένεια, ίσως να καταλάβει η Ευρώπη ότι Ελλάδα ήταν το λάθος πειραματόζωο. Όταν οι φοιτητές στο Λονδίνο φώναζαν «θα το κάνουμε Αθήνα», όταν οι Γάλλοι και Άγγλοι πολιτικοί μιλούν για την ελληνική αντίσταση με τρόμο και δέος, ο ρόλος της Ελλάδας στην αναβίωση της ιδέας της Ευρώπης γίνεται ολοφάνερος.
Ο όρος «κρίση νομιμοποίησης» περιγράφει τη μαζική απώλεια εμπιστοσύνης στο εξ ορισμού εύθραυστο κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο δεν μπορεί πλέον να συγκεντρώνει τη λαϊκή συγκατάθεση σε μια ισορροπία ισχύος τόσο κατάφωρα και άδικα οργανωμένη κατά των συμφερόντων της πλειοψηφίας. Τέτοιες κρίσεις εμφανίζονται όταν το κενό που πάντα υπάρχει ανάμεσα στους κυβερνώντες και τους κυβερνωμένους, γίνεται αγεφύρωτο χάσμα και ο ισχυρισμός των ελίτ ότι εκφράζουν το κοινό συμφέρον δεν πείθει πια κανέναν.
Αυτή την κρίση πλησιάζουμε τώρα στην Ελλάδα και πιθανόν στην Ευρώπη. Τα τείχη είναι κομμάτι μιας γενικότερης πολιτικής για την οποία η μόνη απάντηση στα προβλήματα είναι αστυνομικής και διοικητικής μορφής. Αλλά μπορούμε να αντιταχθούμε στο χτίσιμο τειχών, υλικών ή ψυχικών. Εκεί, γύρω από το τείχος θα παιχτούν οι τύχες του τόπου. Παρά τη μελαγχολία των ημερών τείνω να είμαι αισιόδοξος.
*Ο Κ. Δουζίνας είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Birkbeck του Λονδίνου.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES