22/1/11

μπάσταρδοι,κοπρίτες,ταραξίες,αλητήριοι-το φτωχο λεξιλόγιο της εξουσίας

Απο την Τυνησία και την Αλγερία,ως την Ελλάδα και την Αλβανία το λεξιλόγιο της εξουσίας ειναι σχεδόν πανομοιότυπο απέναντι σε οσους αντιδρούν,διαμαρτύρονται,επαναστατούν΄΄Ειστε κατευθυνόμενοι[παλιότερα πράκτορες της Μόσχας],
τρομοκράτες,διασαλεύετε την τάξη και την ομαλότητα[δλδ την ανωμαλία του κατεστημένου ]
μπάσταρδοι,αλήτες,κοπρίτες....
Το ιδιο λεξιλόγιο με παραλλαγές ,πιο σικ, χρησιμοποιεί η εκάστοτε αντιπολίτευση ''ναι μεν εχετε δίκιο,αλλά μη γινουμε και ζούγκλα''.Συνιστούν δε και εύχονται ηρεμία διότι η βία οδηγεί στο χάος.
Σε τετιες ακραίες καταστάσεις οπως αυτες της Τυνησίας αλλά και της Αλβανίας,τηρουμένων των αναλογιών,γίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τροπο αντιληπτό  το χάσμα αναμεσα στους εξουσιάζοντες και τους εξουσιαζόμενους.
Στην καθημερινότητα,ισως τα πράγματα μπερδεύονται,το θηρίο δεν δείχνει φόρα παρτίδα τις προθέσεις του,η,μάλλον αυτες κρύβονται κάτω απο το πέπλο  της κανονικότητας και της συνήθους ροής του βίου.Οταν η ανυπακοή των υπηκόων ξεπεράσει κάποια όρια,ξεσχίζεται ο μανδύας και το θηρίο κάνει σε ολο του το μεγαλείο την εμφάνισή του,διαλύοντας ψευδαισθήσεις και πετώντας το φύλλο συκής.
Τα λυσασμένα μάτια του Μπερίσα οταν εκτόξευε τις βρισιές στους εξεγερθέντες,ενα μικρό δείγμα του
θηρίου που νιώθει να του τσιμπάνε τα πλευρά κάτι ΄΄μπάσταρδοι'',κατι ΄΄κοπρίτες''κάτι ''τρομοκράτες''


ΔΡΟΜΟΣtv


Δελτίο Τύπου

δελτίο τύπου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15/1, ανοιχτή συνέλευση με θέμα τη δημιουργία του ΔΡΟΜΟΣtv, μιας διαδικτυακής τηλεόρασης του κόσμου της εργασίας, των κινημάτων και της αριστεράς. Στη συνέλευση παραβρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι. Κοινή συνισταμένη αποτέλεσε το γεγονός της έλλειψης μέχρι τώρα ενός εναλλακτικού τηλεοπτικού ενημερωτικού μέσου και η αναγκαιότητα της άμεσης δημιουργίας και λειτουργίας του ΔΡΟΜΟΣtv μέχρι τα μέσα Φλεβάρη.

Αποφασίστηκε η λειτουργία ανοιχτής διαχειριστικής ομάδας και ομάδων εργασίας, οι οποίες επιφορτίζονται άμεσα με την ευθύνη επίλυσης βασικών θεμάτων (τεχνικών και πολιτικών), 

Καλούμε σε νέα ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα 24/1, στις 8.30μμ, στο @Ρουφ (Κωνσταντινουπόλεως 10 και Ανδρονίκου 18, Γκάζι) με βασικά θέματα συζήτησης την πολιτική δημοσίευσης του μέσου και τη λειτουργία ομάδων εργασίας για διάφορα ζητήματα τεχνικού και πολιτικού περιεχομένου

Η ομάδα πρωτοβουλίας του ΔΡΟΜΟΣtv

ακροβάτες,ζογκλέρ,σαλτιμπάγκοι

.....Καθ΄εκάστην,και εντελώς δωρεάν στο χώρο σας.....
άνετα,αβασάνιστα,επι του καπανέως,απολαύστε το τσίρκο των οκτώ
καθε μέρα σταρς επι της σκηνής ,σχοινοβάτες,θεατρίνοι,μαιμούδες,το ακέφαλο πτώμα
ο άνθρωπος-ελέφαντας
σε πρωτότυπα χαπενιγκς,δηλωστε συμμετοχή-ζητούνται κομπάρσοι
ετοιμοι για όλα!και προπαντός συνένοχοι!

21/1/11

Αθώες περιστερές

...οταν οι εξεταστικές επιτροπές γίνονται η κολυμβήθρα του Σιλωάμ.................................
και οι Πόντιοι Πιλάτοι,εντος και εκτός βουλής,νίπτουν τας χείρας των...................................
τα πιτσουνάκια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ  βγαίνουν ασπιλα και αμόλυντα μόνο με κάτι γρατζουνιές.........
κι εσύ,να κάααααααθεσαι να απολαμβάνεις την επιθεώρηση των οκτώ.........
και να εύχεσαι'' και μη χειρότερα'' ,''μωρέ υγεία να έχουμε''........................................------20/1/11

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ''ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ''

Ανοιχτό κάλεσμα για τις συγκοινωνίες
 Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6932424547 και 6973552104

 ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


 Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στην Αθήνα, μετά από κάλεσμα της κίνησης «Ακρίβεια STOP», συνάντηση για τον παναττικό συντονισμό όλων των φορέων, κινήσεων και των πολιτών που αντιστέκονται στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στις συγκοινωνίες.
Η συνάντηση έγινε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία και σε πολύ γόνιμο κλίμα συνεννόησης και θέλησης για κοινή δράση.
 Πήραν μέρος πολίτες από 28 τοπικές, δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις της Αττικής, επιτροπές ενάντια στα μέτρα, εργαζόμενοι από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) και άλλους εργασιακούς χώρους, από το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων,
από το δίκτυο αλληλεγγύης εργαζομένων και ανέργων «δικαίωμα», από φοιτητικούς συλλόγους της Αθήνας, από το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των Διοδίων και άλλους φορείς και οργανώσεις, καθώς και μεμονωμένοι ενεργοί πολίτες. Κοινή ήταν η συμφωνία πάνω στα παρακάτω σημεία:
- Εκφράζουμε και θα εκφράσουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στα Μ.Μ.Μ. για να μην ανατραπούν τα εργασιακά δικαιώματα και για δημόσιες, ασφαλείς συγκοινωνίες.
- Αντιστεκόμαστε στο χαράτσι της αύξησης κατά 40% του εισιτηρίου και της κάρτας στις αστικές συγκοινωνίες.
- Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην προκλητική αυτή αύξηση και μάλιστα τη στιγμή που οι στρατιές των ανέργων και των φτωχών μεγαλώνουν κάθε μέρα και οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι έχουν ήδη χάσει σημαντικό μέρος του εισοδήματος και των δικαιωμάτων τους. -Όλοι μαζί συμφωνούμε και καλούμε από την 1η Φεβρουαρίου, ημέρα για την οποία έχει εξαγγελθεί η αύξηση - χαράτσι, σε μαζική ανυπακοή.
 -Κανείς να μην ακυρώνει το εισιτήριό του. Ούτε και να πάρει κάρτα απεριορίστων διαδρομών, στέλνοντας μήνυμα ανυπακοής.
Θα είμαστε χιλιάδες και κανείς δεν θα μπορέσει να μας επιβάλλει οποιοδήποτε κύρωση και πρόστιμο. Προτείνουμε η ανυπακοή να συνεχιστεί καταρχήν για όλη την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου και στη συνέχεια να προχωρήσουμε με την ίδια ή και άλλες μορφές αντίστασης μέχρι να υποχωρήσει η κυβέρνηση.
Συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες, πορείες στις γειτονιές και «κινούμενες καταλήψεις» μέσων μαζικές μεταφοράς θα είναι σίγουρα μερικές από τις κινήσεις μας.
Από σήμερα και μέχρι την 1η Φεβρουαρίου θα συνεχίσουμε με δεκάδες δράσεις ενημέρωσης και ανυπακοής σε όλες τις γειτονιές αλλά και αλληλεγγύης στους απεργούς. Ειδικότερα τα δύο επόμενα Σάββατα θα οργανωθούν διαμαρτυρίες στις στάσεις και μέσα στους σταθμούς και τα Μ.Μ.Μ. στέλνοντας ένα πρώτο δυνατό μήνυμα συντονισμένης δράσης παντού. Ο αγώνας μας είναι αγώνας που σκοπό έχει να νικήσει. Επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός πραγματικού μαζικού κινήματος.
 Κάθε κίνηση και επιτροπή θα συνεχίσει την αυτόνομη δράση της, διατηρώντας την πλήρη αυτοτέλειά της, θα συνεχίσει να έχει τις ιδιαίτερες απόψεις και θέσεις της, τα υλικά της αλλά και τις δικές της μορφές δράσης. Όλοι, όμως, συμφωνήσαμε στην ανάγκη ενός και μόνο ενιαίου συντονισμού που θα συμβάλλει στην ενοποίηση και μεγιστοποίηση της δύναμής μας και στην τεχνική συνεννόηση ώστε να βρεθούμε παντού.
Ο συντονισμός αυτός ενοποιείται πάνω στη δράση και σε 2 συγκεκριμένα και απλά σημεία (Δεν πληρώνω το χαράτσι – Νίκη στην απεργία για δημόσιες συγκοινωνίες)
Τις επόμενες μέρες έχουν οριστεί, εκτός από τις κινητοποιήσεις που εξελίσσονται, και άλλες συναντήσεις συντονισμού σε γειτονιές και στο κέντρο της Αθήνας.
Θα συμμετέχουμε σε όλες αυτές και προτείνουμε μία μεγάλη κοινή τελική συνέλευση ενιαίου συντονισμού την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και μάλιστα σε χώρο οικείο σε όλους τους επιβάτες, εργαζόμενους και πολίτες (π.χ. μέσα στο σταθμό μετρό του Συντάγματος). Για το τελευταίο θα επανέλθουμε άμεσα. Απευθύνουμε λοιπόν σε όλους:
 ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ – ΑΠΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

VIOLETA PARRA - Gracias a la vida ( Thanks to life) ORIGINAL version

19/1/11

Το ευρωομόλογο μπορεί να ειναι απάντηση της Αριστεράς?

του Χρήστου Καραμάνου

Και ξαφνικά η θέση που επί μήνες προβαλλόταν από τον ΣΥΝ για το ευρωομόλογο υιοθετείται και από τον Γ Παπανδρέου και από τον Αντ. Σαμαρά. Πρωτοπόρα εμφανίζεται η ηγεσία του ΣΥΝ και μπερδεμένος ο κόσμος του. Ρωτάει ο δημοσιογράφος του 105,5 «στο Κόκκινο» τον υπεύθυνο Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ Γ. Μηλιό: «Η αριστερά έλεγε ευρωομόλογο… Έρχεται κάτι το οποίο μοιάζει με ευρωομόλογο.. και επομένως θα έρθει κάποιος και θα σου πει, ορίστε, τι μου λέγατε τόσον καιρό;»
Εύλογο το ερώτημα με μόνη σημείωση ότι δεν ήταν η Αριστερά γενικά που έλεγε «ευρωομόλογο» αλλά μόνο ο ΣΥΝ ως κόμμα και (είναι αλήθεια) ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Έχει ενδιαφέρον η απάντηση του Γ. Μηλιού: «Δίνουμε σ΄ ένα παρόμοιο πράγμα ένα διαφορετικό περιεχόμενο… Η δική μας στρατηγική είναι ο αποκλεισμός των χρηματαγορών, επομένως η άμεση χρηματοδότηση των δημόσιων προϋπολογισμών από την ΕΚΤ. Και το ευρωομόλογο για το οποίο συζητούσαμε ήταν ένα ευρωομόλογο που θα αφορούσε το δημόσιο χρέος, θα είχε σχετικά χαμηλό επιτόκιο, δηλαδή λίγο πάνω από τα κατώτερα επιτόκια που έχει η Γερμανία, η Ολλανδία κ.λπ. και το οποίο θα αποτελούσε μία μόνιμη βάση για να περάσουμε σε επόμενα βήματα, που είναι ο άμεσος δανεισμός από την ΕΚΤ».

Ζήτημα πρώτο λοιπόν, μιλάνε για ένα «παρόμοιο πράγμα». Αυτό, ας το σημειώσουμε. Τώρα ας δούμε πού βρίσκεται το κατά τον ΣΥΝ «διαφορετικό περιεχόμενο» του ευρωομόλογου και βέβαια κατά πόσο αυτό είναι κάτι που υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Το κατά ΣΥΝ ευρωομόλογο θα έχει ένα επιτόκιο, όμως όχι αυτό της ΕΚΤ, το 1% δηλαδή με το οποίο η ΕΚΤ δανείζει της Τράπεζες, αλλά «λίγο πάνω» από το επιτόκιο του γερμανικού και του ολλανδικού ομολόγου, που κινούνται γύρω στο 3%. Και πόσο λίγο; Δεν μας λένε αλλά ακόμη κι αν είναι πολύ λίγο, μιλάμε για κάτι σαν 3,5-4%. Ένα επιτόκιο λίγο μικρότερο από το 5% με το οποίο δανείζει η τρόικα (ΔΝΤ, Ε.Ε., ΕΚΤ) την Ελλάδα. Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση, καθόλου ευκαταφρόνητο ούτε ως βάρος για το λαό ούτε ως αρπαχτή για τις τράπεζες, που θα έχουν ένα μεγάλο περιθώριο κέρδους και μάλιστα με την εγγύηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Πραγματικά είναι να αναρωτιέται κανείς, πως αυτό σήμερα μπορεί να αποτελεί αίτημα της Αριστεράς. 

18/1/11

Ξέρουμε τις πηγές
Tης Χριστινας Κοψινη
[απο την Καθημερινή]


Επρεπε να αρχίσει τις απειλές με τις μηνύσεις η μητέρα της 27χρονης συλληφθείσας, κ. Μπάρμπαρα Μέγιερ, για να ξεκινήσουν τα μίντια την αποκατάσταση της αλήθειας και να παραδεχτούν, με καθυστέρηση 48 ωρών, ότι μετέφεραν ως απόλυτη αλήθεια την επίσημη διαρροή. Δεν έχει καμία σημασία εάν η διαρροή (περί διασυνδέσεων της μητέρας με την πάλαι ποτέ RAF) προήλθε από την αστυνομία, από την ΕΥΠ ή τον porte-parole του υπουργού. Δεν έχει ουδεμία σημασία εάν το όνομα «Μέγιερ» είναι τόσο σύνηθες στη Γερμανία όσο το «Ιωαννίδης» στη Μακεδονία. Ούτε παίζει ρόλο η αδυναμία των ελληνικών διωκτικών αρχών να αντιληφθούν εγκαίρως τη γραμματολογική ή ερμηνευτική σημασία της λέξης «συνονόματος».
Εχουμε δει και χειρότερα στο παρελθόν, ας μην τα ξεχνάμε. Τον Περ. Κοροβέση να εμφανίζεται ως αρχηγός της 17 Νοέμβρη σε πρωτοσέλιδα. Βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται ως πρωτεργάτες της οργάνωσης. Επιχειρηματίες ή ανθρώπους της δημόσιας ζωής να σπιλώνονται με πρωτοσέλιδους τίτλους και υπονοούμενα για την προσωπική τους ζωή.
Ομως, το ζήτημα δεν είναι τι διαρρέει η επίσημη πηγή. Το θέμα είναι εμείς, οι δημοσιογράφοι, πώς ελέγχουμε την αξιοπιστία μιας, κατά τα λοιπά, άκρως έγκυρης πηγής, όπως είναι ένας υπουργός, μια αρχή, μια υπηρεσία. Κι εδώ ξεκινάνε τα δύσκολα. Που γίνονται ακόμη πιο δύσκολα σε συνθήκες κρίσης. Γιατί ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και σε πιέζει. Ποιος λοιπόν θα μπορούσε να αμφισβητήσει αυτήν την πιπεράτη πτυχή από ολίγον «κόκκινο στρατό», από μια Γερμανία της πραγματικής Μπάρμπαρα Μέγιερ, που είχε συλληφθεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική ενέργεια και μπορεί να σπάσει την τηλεοπτική μονοτονία της Γερμανίας των Μέρκελ.
Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι πάνω στη φούρια της δουλειάς δεν έχεις και πολλά περιθώρια να αμφισβητήσεις κάτι τόσο επίσημο. Τι θα πείραζε όμως, κατά τη μεταφορά της είδησης, να προσθέσουμε αυτό το «σύμφωνα με τα όσα λέει η αστυνομία»; Τι θα πείραζε να παραδεχόμασταν ότι είναι πληροφορία που προέρχεται από τη συγκεκριμένη πηγή και όχι από ενδελεχή δική μας έρευνα;
Ξέρετε γιατί δεν το κάνουμε αυτό; Για δύο λόγους. Είτε γιατί έχουμε ταυτίσει εντελώς τη δουλειά μας με τις πηγές μας είτε γιατί βιαζόμαστε τόσο πολύ να εισπράξουμε τα «μπράβο» της πρωτιάς και της ακρίβειας, από το μαγαζί που δουλεύουμε, από τις πηγές που αξιοποιούμε, ακόμη και από τους αναγνώστες ή τους τηλεθεατές, τέλος πάντων από όλους όσοι μας επιβεβαιώνουν καθημερινά, με αποτέλεσμα να ξεχνάμε τις βασικές αρχές αυτοπροστασίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Ομως, μεθυσμένοι καθώς είμαστε από την προσδοκία της δημοσιογραφικής μας επιτυχίας, ναρκωμένοι από την έπαρση εποχών που έφυγαν (ανεπιστρεπτί, συνάδελφοι), ξεχνάμε το πολύ απλό: Οι «πηγές» από τις οποίες πίνουμε νερό σε αυτήν τη χώρα είναι κοινές και τις ξέρουμε όλοι.

17/1/11

αυριο 18/1/ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Την Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, στα Προπύλαια, στις 18:00 -


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Εργαζόμενοι-ες
Ο αγώνας στις συγκοινωνίες βρίσκεται σε κρίσιμη φάση. Κυβέρνηση, ΜΜΕ, δικαστικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να κάμψουν τον ηρωικό αγώνα των εργαζομένων στα ΜΜΜ. Η κυβέρνηση φοβάται μήπως αυτός ο αγώνας μετατραπεί σε αγώνα «ατμομηχανή» για όλο το εργατικό κίνημα και θέλει με όλους τους τρόπους να τον τσακίσει, γνωρίζοντας πως υπάρχουν προϋποθέσεις ο συγκεκριμένος αγώνας να επιφέρει ρήγμα στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, οτι έχει προϋποθέσεις νίκης.

Εργαζόμενοι-ες
Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνους τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες. Θα είμαστε δίπλα τους για να μην περάσει η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση του αγώνα τους, που επιδιώκει η κυβέρνηση με τη στήριξη της δήθεν "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις των συγκοινωνιών.
ΟΧΙ στην αύξηση των εισιτηρίων
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

Όλοι στα συλλαλητήριο 

EKKΛΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ[απο Eπιτροπες κατα της Ακρίβειας]

Νίκη στην απεργία
«Δεν πληρώνω»
Να ηττηθεί η κυβέρνηση, το Μνημόνιο, η τρόικα

Η «ακρίβεια stop» απευθύνει έκκληση συντονισμού για τις δημόσιες συγκοινωνίες σε συνδικαλιστικά σχήματα, τοπικές κινήσεις πολιτών, δημοτικές κινήσεις, φοιτητικά σχήματα, στέκια, συλλογικότητες, περιοδικά και κάθε ενεργό πολίτη.

Ο αγώνας που γίνεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς μας αφορά όλους. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποίηση εδώ κι ένα μήνα. Παράλληλα πολλές συλλογικότητες στην Αθήνα έχουν ήδη κινητοποιηθεί στη λογική «δεν πληρώνω», ενώ στηρίζουν έμπρακτα τις απεργίες. Το κίνημα μέρα με τη μέρα δυναμώνει.

Μπορούμε να νικήσουμε την κυβέρνηση. Και για να γίνει αυτό χρειάζεται ο πλατύτερος δυνατός και ο πιο αποτελεσματικός συντονισμός. Για να γίνει αυτό πράξη, χρειάζεται μια διαδικασία ανοιχτών συναντήσεων όλων ανεξαιρέτως των σχημάτων, για να καλύψουμε πραγματικά κάθε χώρο σε όλη την Αθήνα, για να γίνει η πιο αποτελεσματική ενημέρωση του λαού και η αποκάλυψη των ψεμμάτων της κυβέρνησης και των ΜΜΕ, για να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη στους απεργούς, για να δώσουμε αποφασιστικά τη μάχη της ανυπακοής από τη 1 Φλεβάρη και μετά.

Προτείνουμε ως πρώτη συνάντηση: Τετάρτη 19 Γενάρη στις 7μμστο Ρουφ (Ανδρονίκου 18 και Κωνσταντινουπόλεως)

Για συνεννόηση: 6973 552104 και 6932 424547

16/1/11

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ-Αφιέρωμα του ΔΡΟΜΟΥ

Το ερώτημα ''τι μας επιφυλάσσει το 2011 και ποιά μπορεί και πρέπει να ειναι η απάντηση της Αριστεράς''  εθεσε η εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς''στους Α.Αλαβάνο,Κ.Βεργόπουλο,Στ. Κουβελάκη,Κ.Λαπαβίτσα και Ε.Μπιτσάκη.

Σήμερα δημοσιεύουμε τις αποψεις που διατύπωσε ο Αλέκος Αλαβάνος

«ΜΑΘΕ. ΕΧΕΙΣ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ  ΨΥΧΗ ΓΕΝΝΑΙΑ» 
«Ποια είναι  η πρόβλεψή σας για το 2011;», είναι  το ερώτημα που μας απηύθυνε ο  «Δρόμος». Μα τι είμαστε; Μάντεις; 
«Ξέρουμε  για τη μαντική σου δύναμη, /μα διόλου δεν γυρεύουμε προφήτες», λέει, στον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου, ο χορός γερόντων Αργιτών στη μάντισσα Κασσάνδρα όταν εκστομίζει τη συγκλονιστική της αφήγηση για την καταστροφή του οίκου των Ατρειδών, και τη δική της, πριν καν αυτή συμβεί. Και οι δώδεκα γέροντες προχωράνε από την  αποδόμηση της μαντείας, στον εντοπισμό της σκοπιμότητάς της. «Και ποιος για τους ανθρώπους λόγος/ καλός απ’ τους χρησμούς εβγήκε; Πάντα/  της μαντικής οι τέχνες οι πολύλογες/  μες απ΄ τις συμφορές μας φέρνουν/ μονάχα φόβο την καρδιά μας». Κι όταν η τρωαδίτισσα βασιλοπούλα σπαράζει για την επερχόμενη δολοφονία της και ήδη «τις πύλες του Άδη χαιρετίζει», ο χορός την προτρέπει να ανατρέψει την απόφαση της μοίρας και των θεών. «Κι αν στ’ αλήθεια τον δικό σου/ θάνατο ξέρεις, πώς με τέτοια τόλμη / πηγαίνεις στο βωμό σαν το δαμάλι;». 
Αυτή είναι η δύναμη του κλασικού. Το αρχαίο δράμα, όπως και το ελισαβετιανό, συνηχεί με κάθε εποχή, ανεξάρτητα από συστήματα, τάξεις και ιδεολογίες. Συνηχεί όμως με ένα τρόπο βροντώδη με τις εποχές των δραματικών, τεκτονικών αλλαγών, όπως αυτή που βιώνουμε σήμερα. 
Συνήθως τη χρονιά που πέρασε, όπως το 2010, την εξηγούμε με βάση τις διεργασίες στην κρίση  του καπιταλισμού. Έχει υποστηριχθεί μάλιστα και μέσα από την αριστερά ότι η κρίση αυτομάτως και αντικειμενικά συντηρητικοποιεί τις κοινωνίες. Είναι βολικός ένας τέτοιος ερμηνευτικός πειρασμός για την αριστερά, γιατί την αθωώνει εξαρχής. Αν βλέπουμε τον χρόνο που πέρασε έτσι, με υποτίμηση δηλαδή της πολιτικής, ας δούμε τον χρόνο που μπήκαμε αλλιώς, με το βάρος που αξίζει στην πολιτική. Αν το 2010 ήταν όντως χρόνος ανατροπής, που την πέτυχε το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος της εργασίας χωρίς καν να χρησιμοποιεί κομπαστικά αυτόν τον όρο όπως κάνουμε συνήθως εμείς, ας δούμε πώς θα γίνει το 2011 χρόνος ανατροπής πάλι, αλλά αντίστροφης. 
Το μεγάλο ερώτημα επομένως δεν είναι πώς προβλέπουμε να είναι το 2011, αλλά πώς θα ανατρέψουμε τις προβλέψεις τους για μια διαχείριση της ευρωπαϊκής δημοσιονομικής κρίσης με την πλήρη κατάλυση του κοινωνικού κράτους. 
Αν διαβάσει κανείς προσεκτικά την αρθρογραφία του οικονομικού κατεστημένου για την παγκόσμια κρίση και θελήσει να τη συνοψίσει σε μια λέξη, αυτή θα είναι «χάος».  
Ο Ian Morris, καθηγητής του Stanford, στο νέο βιβλίο του «Why the West Rules», μετά από αναδρομή στις χιλιετίες της οικονομικής ιστορίας, κάνει λόγο για την εμφάνιση των πέντε ιπποτών της Αποκάλυψης – κλιματικής αλλαγής, πείνας, κρατικής αποσύνθεσης, μετανάστευσης, ασθενειών. Σε άρθρο του πριν λίγες μέρες στη Financial Times ο Kenneth Rogoff, καθηγητής στο Harvard, αναφέρεται στην διαλυτική δράση των νομισματικών πολέμων. Την περασμένη Τετάρτη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έδωσε την εκτίμησή του για την επικίνδυνη ανικανότητα των οικονομιών και των διεθνών πολιτικών θεσμών να αντιμετωπίσουν τις παγκόσμιες προκλήσεις. 
Αυτό το χάος, που το βιώνουμε στις πόλεις των σκουπιδιών και της κυκλοφοριακής συμφόρησης που το αισθανόμαστε στις βραδινές ειδήσεις με τη σχιζοφρενική πολιτική Μέρκελ για την Ευρωζώνη, δεν είναι μόνο σήμα κινδύνου. Είναι και πεδίο δράσης που πρέπει να το πάρουμε εξαιρετικά σοβαρά υπόψη, δίπλα σε όλα τα άλλα θεωρητικά εργαλεία, σκουριασμένα ή καλοακονισμένα, που διαθέτουμε.

Αυτοδιαχειριζόμενοι Αγροί στον αστικό χώρο

Mιά ενδιαφέρουσα πρόταση της Πρωτοβουλιας Πολιτών για εναν αυτοδιαχειριζόμενο αγρό στο Ελληνικό,η οποια μπορει να εφαρμοσθεί και απο άλλες περιοχές της χώρας
Θα παρουσιασθεί αύριο,17/1/στις 7.30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού


Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες και στα ακόμη δυσκολότερα χρόνια που έρχονται, πρέπει να ληφθούν πρωτοβουλίες στον αστικό χώρο που να απαντούν στις ανάγκες στέγασης, περίθαλψης, διατροφής κάποιων πληθυσμιακών ομάδων που αντιμετωπίζουν ακόμη και προβλήματα επιβίωσης, αλλά και στις ανάγκες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, κοινωνικοποίησης και αυτοδιαχείρισης που προκύπτουν για ολόκληρη την κοινωνία.
Από την άλλη, η θεσμική πολιτική γραμμή κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση, βάλλοντας συνεχώς εναντίον των πολιτών σε όλα τα επίπεδα. Γιʼ αυτό το λόγο, επιβάλλεται η κινητοποίηση των πολιτών που είτε θα πιέσουν την πολιτική εξουσία να πράξει τα δέοντα είτε θα αναλάβουν οι ίδιοι την εκπλήρωση των επιθυμιών και την ικανοποίηση των αναγκών τους.
Στον αστικό χώρο καθίσταται πλέον επιτακτική η ανάγκη επαναπροσδιορισμού των πολιτών σε σχέση με τη φύση, την ανάπτυξη αλλά και την πρωταρχική τους ανάγκη για επιβίωση. Σε αυτό το πλαίσιο, η δημιουργία «αστικών αγρών», μέσα σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενίσχυσης του αστικού πρασίνου που δεν θα προορίζεται μόνο για καλλωπισμό αλλά θα συναντά ταυτόχρονα τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, αναδύεται ως ουσιαστική απαίτηση για μια «από τα κάτω» πρωτοβουλία. Η περίπτωση του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης
Ο νέος Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης εκτείνεται πλέον από την παραλία του Σαρωνικού έως τον ορεινό όγκο του Υμηττού. Αποτελεί κυρίως περιοχή κατοικίας και μέσα στα όριά του περιλαμβάνονται αδόμητες σήμερα εκτάσεις, κυρίως στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, ο οποίος αποτελούσε καλλιεργούμενη έκταση πριν γίνει το διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας το 1938 αλλά και η βάση του ΝΑΤΟ λίγο αργότερα. Όταν αποφασίστηκε η μεταφορά του αεροδρομίου στα Σπάτα, μια ως τότε πλούσια σε καλλιέργειες και αμπέλια περιοχή της Αττικής, η τότε κυβέρνηση (και όλες έκτοτε) υποσχέθηκε τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό. Σήμερα, η ίδια κυβέρνηση σχεδιάζει την «αξιοποίηση» του πρώην αεροδρομίου με την παραχώρηση εκτεταμένων εκτάσεων, συμπεριλαμβανομένης και της παραλιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά σε ιδιώτες, για τη δημιουργία τουριστικών και εμπορικών εγκαταστάσεων και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Το ζήτημα αποκτά καίρια πολιτική σημασία μιας και παρόμοιες προσπάθειες σχεδιάζονται από την παρούσα κυβέρνηση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, τόσο σε αστικούς χώρους όσο και στην υπανάπτυκτη ύπαιθρο, με σκοπό την ιδιωτικοποίηση και ανεξέλεγκτη οικοδόμηση κάθε ελεύθερου χώρου υπό το πρόσχημα της «ανάπτυξης» και της «οικονομικής κρίσης». Μάλιστα, αυτές οι προσπάθειες έχουν πάρει και επίσημη/νομοθετική μορφή, μέσω του περίφημου νόμου “Fast Track” που παρακάμπτει κάθε αρμόδια αρχή και αφήνει τις αποφάσεις για την ιδιωτικοποίηση της ελληνικής περιουσίας απλά σε έναν υπουργό.

ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES