12/2/11

Ο Μουμπάρακ παραιτήθηκε. Ο αιγυπτιακός λαός νίκησε! Όλοι στις 23 Φλεβάρη, στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία ΣυντάγματοςΑνακοίνωση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής

Ο Μουμπάρακ παραιτήθηκε. Ο αιγυπτιακός λαός νίκησε!
Όλοι στις 23 Φλεβάρη, στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.

Ούτε 24 ώρες δεν κράτησε η τελευταία προσπάθεια του Μουμπάρακ
να παραμείνει γαντζωμένος στην εξουσία διασφαλίζοντας
έτσι τον έλεγχο του προηγούμενου καθεστώτος στις εξελίξεις.
Εκατομμύρια αιγύπτιοι  εργαζόμενοι, νεολαία, γυναίκες και άνδρες,
 πλημμύρισαν την εμβληματική πλατεία Ταχρίρ,
τις πλατείες όλης της χώρας και νίκησαν!
Η άμεση – εδώ και τώρα - εκδίωξη του λαομίσητου Μουμπάρακ
περιέχει το μήνυμα ότι ο λαός επέβαλε την θέλησή του
 με τους δικούς του όρους. Όποιες κι αν είναι οι εξελίξεις
αυτή την λαϊκή κατάκτηση δεν μπορεί εύκολα να την ανατρέψει κανείς.
Πολλοί σπεύδουν ήδη να σχετικοποιήσουν την μεγαλειώδη
και ιστορική νίκη του αιγυπτιακού λαού μιλώντας
για τον ρόλο του στρατού, των μεγάλων δυνάμεων, των ΗΠΑ.
Είναι δικαιολογημένη η ανησυχία τους
καθώς η Αίγυπτος στέλνει μήνυμα
με πολλούς αποδέκτες. Εδώ, στην γειτονιά μας στην Μεσόγειο
και σ’ όλο τον κόσμο.
Εμείς πανηγυρίζουμε, νοιώθουμε χαρά και ενθουσιασμό
στο πλευρό του αιγυπτιακού λαού με αίσθημα αλληλεγγύης.
Επίσης όμως νοιώθουμε χαρά και ενθουσιασμό
γιατί επιβεβαιώνεται και ενισχύεται
 η πεποίθησή μας για τις δυνατότητες της λαϊκής κινητοποίησης
ενάντια στην αδικία, την επιβολή και τον αυταρχισμό.
Δεν υπάρχουν μονόδρομοι! Καμιά Τρόικα,
κανένα διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
 κανένα Διεθνές Νομισματικό Ταμείο,
καμιά κυβέρνηση που δεν υπηρετεί τα συμφέροντα
της λαϊκής πλειοψηφίας και δεν σέβεται την έννοια
 της λαϊκής κυριαρχίας δεν είναι ανίκητη!
Με τέτοια διάθεση, χαράς, ενθουσιασμού
 και αποφασιστικότητας δίνουμε ραντεβού στις 23 Φλεβάρη,
 στην δικιά μας μεγάλη πλατεία,
στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.
Αθήνα 11 Φλεβάρη 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ-την ΚΥΡΙΑΚΗ 13/2/2011 και ώρα 11π.μ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11/2/2011

Ο κ. Ρέππας άξιος αντικαταστάτης του κ. Σουφλιά (και οι δύο υπουργοί εργολάβων και κατ΄ ευφημισμό υπουργοί Δημοσίων έργων και Υποδομών) εκλεγμένος αντιπρόσωπος από τον ελληνικό λαό να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του, χθες ανακοίνωσε ότι:
  • Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας μετατρέπεται από κώδικα ασφάλειας της μετακίνησης των πολιτών σε μέσο καταστολής των πολιτών και «νομικό»όχημα είσπραξης παράνομων τελών διοδίων.
  • Η ελληνική τροχαία μετατρέπεται από φύλακα ασφάλειας σε εισπράκτορα ιδιωτικών εταιρειών.
  • Δημόσιες υπηρεσίες (Πολεοδομικά Γραφεία) απαξιώνονται υπέρ των εταιρειών διαχείρισης των δρόμων. Ο ανεξάρτητος μηχανικός (υπάλληλος των εταιριών), υπερισχύει των τετελεσμένων αποφάσεων των Πολεοδομικών γραφείων χαρίζοντας στις εταιρίες και στερώντας από τον ελληνικό λαό 22.500.000€ πρόστιμα που οφείλουν να πληρώσουν οι εταιρείες από πολεοδομικές παραβάσεις τους .
Ο κ. Ρέππας έχει την πρόθεση να μας κάνει να ξεχάσουμε ποιος είναι ο ρόλος των υπουργών, των εταιριών, της τροχαίας, της αστυνομίας, των νόμων, του ΚΟΚ, των θεσμών.
Κύριε Ρέππα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η κατάργηση των δημόσιων λειτουργών, η κατάλυση της δημοκρατίας και των θεσμών, που ταχθήκατε να κάνετε, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΥΣ.
Όσοι Έλληνες βουλευτές ψηφίσουν τις κατάπτυστες τροπολογίες θα βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους.
Ο νόμος σας θα καταργηθεί στην πράξη από τους πολίτες από το πείσμα και τη μαζικότητα του κινήματός μας.
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ Β/Α ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ι Α – Κ Α Λ Ε Σ Μ Α
Ο Δήμος Ωρωπού και όλοι οι φορείς της περιοχής
Δ Ι Α Μ Α Ρ Τ Υ Ρ Ο Μ Α Σ Τ Ε
Ε Ν Τ Ο Ν Α
για την ενέργεια του Υπουργού Υποδομών και Δημοσίων Έργων κ. Ρέππα, να καταθέσει τροπολογία για την μετατροπή της άρνησης πληρωμής διοδίων σε παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να μετατρέψει την Τροχαία σε εισπράκτορα των ιδιωτικών εταιρειών, αντί να δώσει λύσεις για προβλήματα που δημιουργεί η παράνομη λειτουργία των 8 σταθμών διοδίων στην περιοχή μας.
Ø ΚΑΛΟΥΜΕ τους βουλευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων να μην ψηφίσουν την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική αυτή Τροπολογία.
Ø ΚΑΛΟΥΜΕ σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ όλους τους κατοίκους και εργαζομένους της περιοχής μας στα ΔΙΟΔΙΑ ΑΦΙΔΝΩΝ την ΚΥΡΙΑΚΗ 13/2/2011 και ώρα 11π.μ.
· ΟΧΙ στην ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ του τόπου μας
· ΟΧΙ στην ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ
· ΟΧΙ στον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ
  • ΧΙ ΟΧΙ  στο ΧΑΡΑΤΣΙ για δρόμους που έχουμ
  • ε ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ
- ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ
- ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ Β.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΩΡΩΠΟΥ
- ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΛΑΜΟΥ
- ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΩΠΟΥ
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ–ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΦΙΔΝΕΣ 2000
 

10/2/11

AN TOΛΜΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΑΣ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ 0,40 ΕΥΡΩ


Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011_________________________________________________________________


Ανακοίνωση


ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ,
ΑΣ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ 0,40 ΕΥΡΩ


- Την προηγούμενη εβδομάδα η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής κλήθηκε σε απολογία για τη δράση της υπέρ της κατάργησης των διοδίων, κατόπιν μήνυσης των μεγαλοεργολάβων.

- Αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση ετοιμάζει την ποινικοποίηση του κινήματος πολιτών κατά των διοδίων και του κινήματος για δημόσιες-ποιοτικές-φτηνές συγκοινωνίες.

- Και χτες, το Δ.Σ. της εταιρίας Τραμ Α.Ε. αποφάσισε να καταθέσει μήνυση συλλήβδην εναντίον κινήσεων πολιτών και δημοτικών σχημάτων που κινητοποιούνται κατά της αύξησης των εισιτηρίων, κατηγορώντας τους μεταξύ άλλων και για… ανακοινώσεις στο Διαδίκτυο που παροτρύνουν το κοινό να μην εκδίδει εισιτήρια!

Είναι εμφανές πλέον ότι η κυβέρνηση και οι αεριτζήδες έχουν πανικοβληθεί και προχωρούν σε κινήσεις απίστευτης τρομοκράτησης, συκοφάντησης αλλά και γελοιότητας. Προσπαθούν να φοβίσουν τους πολίτες καταπατώντας ανοιχτά τους πλέον στοιχειώδεις κανόνες δικαίου (π.χ. την αρχή της αναλογικότητας) και τις βασικές συνταγματικές εγγυήσεις. Ταυτόχρονα προχωρούν σε χουντικού τύπου καταστολή, π.χ. στην Κερατέα, όπου μπαίνουν με τα πιστόλια σε σπίτια, δέρνουν ακόμη και συνταξιούχους, και πνίγουν στα δακρυγόνα ένα ολόκληρο χωριό.

- Θέλουν να μας βάλουν φυλακή επειδή αρνούμαστε να πληρώσουμε εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς όσο δεν παίρνουν πίσω τις προκλητικές αυξήσεις του 40% και του 80% και δεν διασφαλίζουν τις δημόσιες-ποιοτικές-φτηνές συγκοινωνίες;

- Θέλουν να μας βάλουν φυλακή επειδή αρνούμαστε το χαράτσι των διοδίων για δρόμους που έχουμε χρυσοπληρώσει επί γενιές, ή για δρόμους όπου η ισχνή οικονομική συμμετοχή των ιδιωτών ήδη αποσβέστηκε από τα τρίδιπλα κέρδη τους, ή για δρόμους που δεν έχουν φτιαχτεί;

Ας μας βάλουν αν τολμούν! Ας γενικεύσουν τη συνταγματική εκτροπή που εγκαινίασαν με το επαίσχυντο Μνημόνιο. Ας επιβεβαιώσουν πανηγυρικά ότι η Ελληνική Δημοκρατία μετατράπηκε σε Χούντα ελέω ΔΝΤ. Ας συνεχίσει να προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα ο κάθε κύριος Ρέππας, διώκοντάς μας ποινικά για 40 λεπτά του ευρώ, ενώ ο συγχωριανός του, ο κάθε κύριος Τσουκάτος, εξακολουθεί να την περνάει ζωή και κότα, και ενώ ο ελληνικός λαός ματώνει για να πλουτίζουν κι άλλο οι ξένοι και ντόπιοι τραπεζοτοκογλύφοι και αεριτζήδες.

Όλοι αυτοί έδωσαν τζάμπα τον πλούτο της χώρας, και ψήφισαν ασυλία για τον εαυτό τους και για την παρέα τους όσον αφορά τα πάρτι των δισεκατομμυρίων – με τη Siemens, με τα μπαταρισμένα υποβρύχια, με το Χρηματιστήριο, με τα δομημένα ομόλογα, με τα Βατοπέδια και πάει λέγοντας. Παίρνουν το ψωμί από το στόμα μας με τα αλλεπάλληλα μνημόνια. Και τώρα μας ζητάνε και τα ρέστα. Ό,τι και να κάνουν, τελικά θα ’ναι μέρα μεσημέρι όταν φύγουν ντροπιασμένοι και κυνηγημένοι. Και, επειδή θα τα έχουν ξεπουλήσει όλα, δεν θα βρίσκουν ούτε ελικόπτερο…

7/2/11

Συλλαβίζοντας το Φ Ο Β ΟTo φόβο τον συλλαβίζουμε απο τα γενοφάσκια μας,ειτε ως απειλή τιμωρίας απο τους μεγάλους,ειτε ως εκδίκηση του Θεού για τις υποτιθέμενες αμαρτίες μας.
Η υπακοή στα ''πρέπει'' και τα ''μη'',η συνακόλουθη ενοχή αν δεν ακολουθήσεις τα κοινωνικά στερεότυπα,γίνεται δεύτερη φύση,γίνεται η φωνή μέσα σου, που σε ελέγχει αν βαδίζεις ''σωστά'',συμφωνα δηλαδή με οσα άλλοι εχουν αποφασίσει για σένα.
Ο φόβος ειναι ενα ύπουλο διαβρωτικό της ψυχής και της ελευθερίας μας,που οξειδώνει θανατηφόρα την ιδια μας την υπόσταση ως ανθρώπινων όντων.
Κι αν σε ατομικό επίπεδο ο καθείς πορεύεται με τα οπλα του,αντιδρά η όχι,υποκύπτει η ενσωματώνεται εκών-άκων,σε συλλογικό επίπεδο ο φόβος δημιουργεί πειθαρχημένα στρατιωτάκια ,αν κατορθώσει η εκάστοτε εξουσία να ΄΄περάσει΄΄την πολιτική του φόβου,να φτιάξει την αγέλη που επιθυμεί για να πετυχαίνει τους στόχους της.
Για να ευδοκιμήσει και να βλαστήσει ο Φόβος,πέρα απο το αρχέγονο ένστικτο αυτοσυντήρησης,απαιτείται το κατάλληλο εδαφος που καλλιεργείται απο εντεταλμένους γεωπόνους της συνείδησης.Με μακρόχρονη εμπειρία στην ''επιστήμη'' τους ξέρουν πότε θα ρίξουν το δηλητηριώδες λίπασμα,πότε θα σκαλίσουν και πότε θα ποτίσουν τα ...φυτά.
Τους γνωρίζουμε καλά,του βλέπουμε και τους ακούμε κάθε μέρα,και στις μέρες μας.
Ζούμε ιστορικές εντος και εκτός εισαγωγικών μέρες στον τόπο μας.Καταστάσεις που δεν ειχαμε ποτέ διανοηθεί πως θα αντιμετωπίσουμε τον 21ο αιώνα,ειναι πλέον η καθημερινότητά μας.Πολλοί απο μας αντιδράσαμε και αντιδρούμε στην μετατροπή μας σε παρίες της ζωής ,οπως αποφάσισε η κυβέρνηση,η τρόικα ,το ΔΝΤ.
Το μεγα πλήθος ομως ακόμα στέκεται αμήχανο,οργισμένο,θυμωμένο,αλλά πάντως,αμήχανο και με ενοχές.Η πλύση του εγκεφάλου εγινε πριν ληφθούν τα μέτρα που ξεθελιώνουν κατακτήσεις χρόνων.Εγινε επιστημονικά,μεσω των ΜΜΕ,που εντέχνως εσπερναν κάθε μέρα τον τρόμο στην επιθεώρηση των οκτώ,μεσω των δηλώσεων μεγαλοαξιωματούχων της κυβέρνησης Παπανδρεου.Εγιναν κι απο τον ίδιο, εντελώς ξεδιάντροπα,με ψέματα και εθνοσωτήριο λόγο.''Πρέπει να σώσουμε την πατρίδα''-''κυβερνω λαό διεφθαρμένων'' ''μονόδρομος η πολιτική μας''.Σκάσε και κολύμπα,υπήκοε.
Κι ο υπήκοος,υποταγμένος στους εσωτερικούς του φόβους οτι μπορει τα πράγματα να γίνουν χειρότερα απο ο,τι ειναι,ξεχνά ποιός ειναι,τρυπώνει στη φωλιά του και ελπίζει στο '''μη χειρότερα......
Φοβάται την αναταραχή αφου μαθήτευσε στην αδιασαλευτη τάξη των πραγμάτων.Μοιρολατρικά σχεδόν δέχεται πως δεν γίνεται αλλοιώς.
Κι ας ξέρει τη λαική ρήση ''αν ηξερε το άλογο τη δύναμή του΄΄ αλοιμονό μας....[στο αλογο βάλτε γαιδούρι].
Αλλά και ΑΥΤΟΙ φοβούνται.Τη μέρα που ο φόβος  μας θα πάρει πόδι και στο χέρι μας και στην καρδιά μας κρατήσουμε σφιχτά την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας και την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας.Οταν θα τον κοιτάξουμε κατάματα και του πούμε ,''δε σε φοβάμαι,ΦΟΒΕ''......
''Οι αστοι τρομάξανε και κάστρα φτιάξανε''λεει το παλιό επαναστατικο τραγούδι,για να σκεφτούμε ,και τώρα κάστρα φτιάχνουν,με απειλές,νόμους,καταστολή κατα όσων αντιστέκονται και λειτουργούν ως αλογόμυγες για ολη την κοινωνία.
Κάστρα και φράχτες.Κάγκελα στο μυαλό,μην κινήσθε,μην αναπνέετε,υπακούετε,για το καλό σας
Συλλαβίζοντας το Φ Ο Β Ο,τον συνειδητοποιώ,τον ψηλαφώ,τον κοιτάζω κατάματα και τον ξορκίζω.
Συλλαβίζοντας το ΦΟΒΟ ,για να ξεφοβηθούμε,να αντεπιτεθούμε!

 ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Η σημερινή αναρτηση γράφτηκε  για την ''ημέρα ενάντια στο ΦΟΒΟ''μεσα απο τα blogs
ΕΔΩ   http://grfear.blogspot.com      ΘΑ ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES