19/2/11

Θελουμε ψωμί,διψάμε για ουρανό-23 Φλεβάρη


Ειναι δύσκολο οταν εχεις πάψει ,η σε εχουν προγραμματίσει απο καιρό για αυτο,να στρέφεσαι  στο''μαζί'' οταν τα πράγματα ζορίζουν στη ζωή σου.
Οταν το δόγμα ΄΄κοιτα τη δουλειά σου'',η  ακομα χειρότερα ''φάτους πριν σε φάνε'' εχει ποτίσει το μεδούλι σου,κι οταν αυτο το βρίσκεις μπροστά σου να σου επιβεβαιώνεται περίτρανα ,στην ιδια σου τη ζωή.
[ΑΠΟ ΤΟ φίλο ΑΛΕΞ]
Οταν η μοναξιά στη μεγαλούπολη,το καθημερινό κουπί,δεν αφήνει πολλα περιθώρια να αποφύγεις  το γλυκο-θανατηφόρο εναγκαλισμό της τηλεόρασης,της ζωούλας, μεταξύ υπνου και ξύπνιου.
Οταν αξίες και οράματα τσαλαπατήθηκαν,οταν σου κρύβουν το φεγγάρι και σου δείχνουν μονο τη σκοτεινή του πλευρά,οταν ο φόβος εγκαθίσταται για τα καλά μέσα σου,η εννοια ''μαζί''
ειναι ενα άδειο κέλυφος που δε μπορείς μεσα του να κουρνιάσεις.Να βρεις αλληλεγγύη,συμπαράσταση.
Κι οταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι,οταν αναποδογυρίζουν ολα γύρω σου,οταν η ιδια η επιβίωση ειναι ζητούμενο πια για χιλιάδες,πάλι ερχεται ο φόβος να σε πάρει απο το χέρι και να σε οδηγήσε σε ανέξοδη απόγνωση....πριν περάσεις καν,απο το ζωογόνο θυμό!!!
Πριν υψώσεις φωνή,πριν βλαστημήσεις τους ψεύτες και τους κλέφτες,που σου φτιάχνουν μια ζωή  σκλάβου.
Κι οταν τολμήσεις και διαμαρτυρηθείς ερχονται οι δυνάμεις καταστολής να σε τσακίσουν.
Και να πάλι ο φόβος χέρι-χέρι με μια τσαλακωμένη και ακυρωμένη αξιοπρέπεια να σε τραβάει στην απόγνωση,στη μοναξιά,στο καβούκι της χαμοζωής.
Κάπου διάβασα,΄΄κανένα πρόβατο δε σώθηκε μονο με το βέλασμα'',προσθέτω,εκτος κι αν το σκάσει απο το μαντρί του τρόμου και της υποταγής.
Δεν ειμαστε πρόβατα.Εργαζόμενοι,ανεργοι,πολιτες, ειμαστε.Δεν γεννηθηκαμε για την υποταγή,αλλα για το ''ανω θρώσκω''........
Να ξανα-ανακαλύψουμε το ''εμείς'' το ''μαζί''μεσα απο τους δρόμους της διαμαρτυριας και της αντίστασης,στο ξεπούλημα της χώρας ,της ζωής μας των ονείρων μας,του μελλοντος των παιδιών μας.
Η απεργιακή κινητοποίηση της 23 Φλεβάρη,στην Αθηνα και σε αλλες πόλεις,ερχεται μετα απο τους ηρωικούς αγώνες λαών του αραβικού κόσμου,ανεργων,απόκληρων,καταπιεσμένων.
Τηρουμένων των αναλογιών,η δικιά μας ''επανάσταση του γιασεμιού'' μπορεί να ειναι εξέγερση των λεμονανθών που μοσχοβολουν στην ελληνική γη.Αυτη,τη γη, που δίνεται και ξοδεύεται αντι ''χρεών ''που σώρρευσαν επ'ονοματί μας,εξουσίες που μας κουμαντάρουν εδω και πολλα χρόνια.
Θελουμε να διαδηλώσουμε ειρηνικά,ολες οι ηλικίες,παιδιά και ηλικιωμένοι,νέοι,γυναίκες.
Εχουμε καθε δικαίωμα για αυτο.
Εχουμε το δικαίωμα να υψωσουμε τα πανω και τη φωνή μας σε ενα μεγαλο ''ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ''....
Να φυγει η κυβέρνηση της τρόικας και του ΔΝΤ υπέυθυνη για την καταστροφή μας.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ,με τα μεροκάματα και τους μισθούς πείνας,με την εξαθλιωμένη παιδεια και υγεία
με τη χαμένη γενιά των 25-35ρηδων που ζουν απο τη σύνταξη των γονιών τους.
Φτάνει με τον εξευτελισμό της τρίτης ηλικίας που μόνο χάπι ευθανασίας δεν τους εχουν δώσει ακόμα για να απαλλαγούν απο αυτούς[σκοτώνουν τα άλογα οταν γεράσουν....]
Αξιοπρέπεια,αλληλεγγύη,αντίσταση,ανατροπή.Ειναι πολλά?
Ειναι το μονο μεσο για να μην ειμαστε ραγιάδες,γρεκύλοι,ξοφλημένοι,μεταλλαγμένοι οπως μας θέλουν....
Ολοι ΜΑΖΙ στην απεργιακή κινητοποίηση της 23 Φλεβάρη,ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ,να φοβηθούν ΑΥΤΟΙ
Διαδηλώνουμε ειρηνικά για το αυτονόητο,απο την εποχή της γαλλικής επανάστασης......
Διαδηλώνουμε ειρηνικά για ψωμί, και ουρανό.

[ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ,100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ......]17/2/11

ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ


ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Ἔρχεται φέτος κουρασμένη
ἡ Ἄνοιξη
(νά) κουβαλάει τόσα χρόνια
τὰ λουλούδια πάνω της.

Σκοτεινοὶ ἄνθρωποι
στὶς γωνιὲς τὴν παραμονεύουν
γιὰ νὰ τὴν τσακίσουν.

Αὐτὴ ὅμως
μὲ κρότο
ἀνάβει ἕνα-ἕνα
τὰ λουλούδια της
στὰ μάτια τοὺς τὰ ρίχνει
(γιά) νὰ τοὺς στραβώσει.

Μίλτος Σαχτούρης
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
για το ''Κι αν μέναμε στο Σύνταγμα?''

16/2/11

ΕΝΝΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


 

ΕΝΝΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
 
1.ΓΙΑ ΕΝΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
Το πλήρες αδιέξοδο της πολιτικής Ευρωπαϊκής Ένωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  είναι πλέον σαφές. Ήδη στο  επίκεντρο των συζητήσεων στα  ηγετικά κλιμάκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων. 
Για τον μόνο που τίποτε δεν έχει αλλάξει είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου, η οποία εμμένει με πάθος στις δεδομένες λύσεις της τρόικα.  
Η κυβέρνηση  έχει συνδεθεί τελικά με τα μεγάλα διεθνή συμφέροντα και έχει υποταχθεί πλήρως στα πιο ακραία στοιχεία του καπιταλισμού των αγορών και των τραπεζών. (με τις πιο επιθετικές στρατηγικές του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού κατεστημένου.) Επιμένει στην Ελλάδα «πειραματόζωο» που πρώτη αυτή (στις πιο σκληρές επιλογές προκειμένου να δημιουργήσει το νέο «ελληνικό θαύμα». Η Ελλάδα πρώτη) καταφέρνει να διαλύσει πλήρως το όποιο κοινωνικό κράτος και να αποτελεί πλανητικό πρότυπο (ολυμπιακών διαστάσεων) για τις πιο επιθετικές στρατηγικές του αμερικάνικου και ευρωπαϊκού κατεστημένου. 
Αυτό το διάστημα παρακολουθούμε διεργασίες για το ευρωομόλογο, την αγορά μέρους του χρέους από την δευτερογενή αγορά σε πολύ χαμηλότερες τιμές από την ονομαστική τους αξία, τη συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων ομολόγων στο κόστος μιας αναδιοργάνωσης, τη διαγραφή κάποιου μέρους του χρέους. Αν όλα αυτά γίνονταν στη βάση μιας πλήρους ανατροπής στις ευρωπαϊκές πολιτικές της αναγνώρισης των ευρωπαϊκών ευθυνών για το χάσμα κέντρου – περιφέρειας και για την αρνητική επίδραση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης στα δημόσια οικονομικά χωρών όπως η Ελλάδα, στη βάση της αλληλεγγύης και χωρίς δεσμεύσεις  και όρους επιβολής μιας μόνιμης πολιτικής λιτότητας, θα μπορούσαν ενδεχομένως να διευκολύνουν  την κατάσταση. 
Οι κινήσεις αυτές γίνονται με κεντρικό άξονα τη διασφάλιση της λειτουργίας των αγορών, αποσκοπούν στην επ’ αόριστον επιβολή των πολιτικών του Συμφώνου Σταθερότητας, την προώθηση ενός ακόμη Συμφώνου, αυτού της Ανταγωνιστικότητας, με απαίτηση μάλιστα συνταγματικής κατοχύρωσής του και κεντρικό στοιχείο  όχι απλώς την μεγάλη επιδείνωση στις σχέσεις της εργασίας με το κεφάλαιο, αλλά την ανάδειξη ενός νέου κοινωνικού μοντέλου του ευρωπαϊκού καπιταλισμού με πλήρη εξάλειψη του κράτους πρόνοιας. Είναι κατηγορηματικά αποδοκιμαστέες, απορριπτέες και καταδικαστέες. 
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η αριστερά κι ακόμη περισσότερο μια πλατειά μετωπική λαϊκή συμπαράταξη, χρειάζεται να προβάλλει, με διλημματικό τρόπο, απέναντι στις επιλογές του δικομματισμού, το δικό της πρόγραμμα στήριξης των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ένα εναλλακτικό πρόγραμμα, δίκαιο, ριζοσπαστικό και υλοποιήσιμο. Κεντρικοί αρμοί μπορεί να είναι : 
  • Η διαγραφή μεγάλου  μέρους του χρέους στα πλαίσια μιας αναδιαπραγμάτευσής του.
  • Η δημιουργία ενός μεγάλου εθνικού – κρατικού τραπεζικού φορέα. Ο δημόσιος έλεγχος και η εθνικοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.
  • Η κατάλυση του υπάρχοντος κρατικό – κομματικού τομέα της διαφθοράς. Η χρησιμοποίηση ενός νέου πραγματικού δημόσιου – κοινωνικού, συλλογικού, διαφανούς, ελεγχόμενου – ως κινητήρα για μια πολιτική παραγωγικής ανασυγκρότησης.
  • Η δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους και όλων των Δημόσιων Οικονομικών ώστε να προσδιορισθεί το μη αποδεκτό τμήμα του χρέους.
  • Η δημιουργία ενός Κοινωνικού Κράτους, ως δικαιώματος του κόσμου της εργασίας και ως βασικού εργαλείου για την αποκατάσταση της ζήτησης, για την αναζωογόνηση της οικονομίας.
  • Η προσαρμογή των δημόσιων οικονομικών  - εσόδων και δαπανών – στις παραπάνω προτεραιότητες με διακριτά στοιχεία την μεγάλη μείωση των δαπανών για τους εξοπλισμούς, την φορολογία του μεγάλου πλούτου, την απαγόρευση της ανώνυμης επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω offshore εταιριών. Την ουσιαστική φορολόγηση των χρηματιστηριακών και τραπεζικών συναλλαγών καθώς και της επιχειρηματικής εκκλησιαστικής δραστηριότητας.
  • Η αναγέννηση των δημοκρατικών θεσμών που έχουν ποδοπατηθεί από τις υπαγορεύσεις της τρόικα.
  • Η κοινωνική συμμετοχή στον έλεγχο και τον σχεδιασμό της οικονομίας, η συγκρότηση θεσμών και οργάνων λαϊκού και εργατικού ελέγχου.
  • Η συμμετοχή στις διαδικασίες ευρωπαϊκής ή παγκόσμιας συνεργασίας όχι με όρους καταναγκασμού, όπως σήμερα αλλά με όρους δημοκρατίας, αλληλεγγύης, ισότητας, αλληλοσεβασμού.
  • ΟΙ διεθνείς συμμαχίες και πολιτικές τομές, αναγκαίες σε ένα πλαίσιο πολλαπλών και αντιφατικών γεωστρατηγικών αναδιατάξεων, όπως οι αυταρχικές μεταλλάξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ενίσχυση της ισχύος των ανεξέλεγκτων τοκογλυφικών αγορών, η άνοδος νέων κέντρων δύναμης στην Κίνα, Ινδία, Ρωσία, Βραζιλία, οι εξεγέρσεις στον μεσογειακό χώρο.
 

15/2/11

''αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ για το ξεπούλημα''-σιγα μη σκίσετε κανένα καλσόν


Αυτο ηταν!Ειπαμε να ξεπουλήσουμε αλλά να το πούμε σιγα-σιγά ,με τρόπο,ξέρουμε εμεις το πώς.
Αλλά ηρθαν οι αρχιλογιστές του ΔΝΤ και μας εξευτέλισαν εν μια νυχτί.....
Οι μάσκες έπεσαν και  το αθάνατο ελληνικο φιλότιμο  αίφνης επανήλθε στη συνείδηση οσων ψήφισαν το μνημόνιο .
Σε συγχορδία κυβέρνηση,ΝΔ και Καρατζαφέρης κατακεραύνωσαν τους αρχιλογιστές της τρόικας που τόλμησαν να κουνήσουν το δάκτυλο  στον αδάμαστο ελληνικο λαό και να του ]ανακοινώσουν  το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας Τους.
Ποιος ειδε και δεν τον φοβήθηκε  τον ΓΑΠ , την Αννούλα,[''Δεν καταλαβαίνω το γιατί τρείς υπάλληλοι δίνουν συνέντευξη Τύπου''],τον Πεταλωτή,τον Σαμαρά και τον Καρατζαφέρη !
Ειπαμε να πουλήσουμε εμεις,να το χειριστούμε εμεις,οχι πριν απο μας για μας οι δανειστες-τοκογλύφοι να μας ξεμπροστιάσουν.Εμεις εχουμε μάθει τα κόλπα , ''ολα τα κάνουμε για να σώσουμε τη χώρα απο τη χρεοκοπία''Και τώρα τι θα κάνουμε οι συφοριασμένοι?
Για 50 δις επωλήθη ,για να....σωθεί.Τετια απροκάλυπτη υποκρισία ,τετιος απόλυτος γρεκυλισμός.
Ποιος κυβερνά αυτον τον τόπο?
Οι κ. ΣΕΡΒΑΣ ΝΤΕΡΟΥΖ (Ε.Ε),
 ΚΛΑΟΥΣ ΜΑΖΟΥΧ (ΕΚΤ)
και ΠΟΟΥΛ ΤΟΜΣΕΝ (ΔΝΤ]
 εκπροσωπώντας τα μεγάλα αφεντικά τους. 
και ''υπηρετώντας'' την εγχώρια χούντα η οποια νίπτει τας χείρα της,και διαρρηγνυει τα ιμάτια της  για να δείξει την αγάνάκτησή της για την απαράδεκτη 
''αμετροέπεια'' των υπαλλήλων της τρόικας.
Εδω μας οδήγησε ο μονόδρομος του μνημονίου τον οποιο επέλεξε η κυβέρνηση χωρίς να 
συζητά καμμια άλλη εναλλακτική.

Λιμάνια,βουνά,θάλασσες,νησιά,δημοσιες επιχειρήσεις ολα στο σφυρί  και στα γρήγορα.
Με προείσπραξη εσόδων της επόμενης 25ετίας για να καλυψουμε τα 50 δις.Για ολα αυτα η κυβέρνηση ειχε συμφωνήσει! .
Τα περι αντιδράσεων ειναι η χρυσόσκονη που δεν μπορεί ομως  πλέον να καλύψει τη ζοφερή πραγματικότητα 
Εχουμε κυβέρνηση που δεν εκπροσωπεί τα συμφεροντα του ελληνικού λαού και πρεπει να φύγει το συντομότερο δυνατό.


13/2/11

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ - ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ» ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
της Νάντιας Βαλαβάνη
 Δημοσιεύτηκε στην ΑΥΓΗ της Κυριακής, 13.2.2011

 Από τέλος Ιανουαρίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό βρίσκεται σε εξέλιξη μια πρωτοβουλία για τη συγκρότηση μιας διεθνούς Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) για το «άνοιγμα» των συμβάσεων και τη διερεύνηση των στοιχείων που συγκροτούν το ελληνικό χρέος κατά τα πρότυπα των θεσμικών ή άτυπων επιτροπών που λειτούργησαν στο παρελθόν. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας παρουσιάζουν ιδίως οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν κατά την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, από τη Ρωσία μέχρι το Εκουαδόρ. Είναι γνωστό ότι η λειτουργία τέτοιων Επιτροπών κατέληξε στον εντοπισμό του λεγόμενου «απεχθούς» τμήματος του χρέους - στις πιο πρόσφατες περιπτώσεις, αυτό κυμάνθηκε από το μισό έως και τα τρία τέταρτα του συνολικού του ύψους -, στην άρνηση πληρωμής του και σε αντίστοιχο δραστικό «κούρεμα» μετά από διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Μέσω των ΕΛΕ ουσιαστικά δρομολογήθηκαν διαδικασίες για μια ριζική και ριζοσπαστική «αναδιάρθρωση» του χρέους με πρωτοβουλία όχι των δανειστών (ελεγχόμενη πτώχευση) αλλά των ίδιων των κυβερνήσεων των χωρών, επιτρέποντας σε χώρες που βρίσκονταν πεσμένες στα γόνατα να σηκωθούν όρθιες και στους εργαζόμενους τους να μπορούν ξανά να ελπίζουν και να αγωνίζονται για το μέλλον: Καθώς την πρωτοβουλία είχαν οι δανειοδοτημένοι, το «κούρεμα» δεν συνοδεύτηκε από μακρόχρονα προγράμματα λιτότητας. Έγινε δηλαδή το αντίθετο απ’ αυτό που προϋποθέτει η σημερινή, «άτυπη» ακόμα, συζήτηση για «αναδιάρθρωση» με «επιμήκυνση» και «μερικό κούρεμα», που διεξάγεται στο σκοτάδι, κεκλεισμένων των θυρών, ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση, την Τρόικα, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ με πρωτοβουλία των δανειστών, καθώς οι αριθμοί «δε βγαίνουν» με τίποτα.

ΕΠΩΛΗΘΗ-SOLD!ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ 50 ΔΙΣ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ!ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΑΚΙΝΗΤΑ

Κατάσχεση της χώρας απο τους  πιστωτές

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΤΟΜΣΕΝ

ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ,ΕΛΛΗΝΙΚΟ,ΔΕΗ ακομη και ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ο πατριωτισμός του ΠΑΣΟΚ ξεπουλάει την Ελλάδα για να σωζει ελληνικες τράπεζες

Καταδίκασαν με περηφάνεια την τρόικα,που απλώς το ανακοίνωσε!

Η κυβέρνηση τσατίστηκε με Τρόικα

Για πούλημα λοιπόν

Η Ελλάδα ως προτεκτοράτο της υπερεθνικής ελίτ
ΒΡΕ ΚΑΛΩΣ ΤΑ ''ΠΑΙΔΙΑ''!

LinkWithin

http://pentanostimi.blogspot.com/2009/10/blog-post_11.html
Oι ανόητοι θεωρουν οτι το να αστειεύεσαι

σημαίνει πως δεν εισαι σοβαρός

κι οτι ενα παιχνίδι με τις λέξεις δεν αποτελει απάντηση

paul valery

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

ΔΑΝΑΗ -ΑΣ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΓΙΑ ΛΙΓΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΔΑΝΑΗ -ΜΙΣΙΡΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΙΚΟ--LOU REED-PETE TAOUSEND-PALE BLUE EYES